Skanių kopūstų blynelių receptas:
400 g. labai smulkiai pjaustyto baltagūžio kopūsto
100 ml. pieno
1 kiaušinis
20 g. sviesto
2 valgomieji šaukštai miltų
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelio krapų
Aliejaus kepimui
Nedideliame puode išlydome sviestą, dedame smulkintus kopūstus, juos trumpai pakepiname ir užpilame pienu. Ant nedidelės ugnies, vis pamaišaint, uždengtame puode troškiname kol suminkštės apie 6-8 minutes. Kopūstus atvėsiname. Išplakame kiaušinį, beriame miltus, sumaišome su troškintais kopūstais. Pabarstome druska. Tešla turi būti panaši į įprastų blynų tešlą, gal kiek tirštesnė. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pilame po šaukštą tešlos, kepame įkaitintame aliejuje maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Patiekiame su natūraliu jogurtu ar grietine, pabarstome šviežiais krapais. Iš tokio kiekio išėjo 2 keptuvės. Skanaus!
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 02 24, 14:40)
Skanių kopūstų blynelių receptas:
400 g. labai smulkiai pjaustyto baltagūžio kopūsto
100 ml. pieno
1 kiaušinis
20 g. sviesto
2 valgomieji šaukštai miltų
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelio krapų
Aliejaus kepimui
400 g. labai smulkiai pjaustyto baltagūžio kopūsto
100 ml. pieno
1 kiaušinis
20 g. sviesto
2 valgomieji šaukštai miltų
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelio krapų
Aliejaus kepimui
Atrodo skaniai Hmm, turiu visko išskyrus pieno įdomu ar labai pasikeistų skonis jei pilčiau kefyro?
Šiandien išbandžiau šiuos blynus su varške ir persikais - https://skanusrecept...e-ir-persikais/
Tobuli Tikrai labai gardūs
Tobuli Tikrai labai gardūs
Netyčia. Ištrinkite.
Lietinių tortas
aliejaus keptuvei patepti
TEŠLAI:
230 g miltų
200 ml pieno
120 ml gazuoto mineralinio vandens
65 g cukraus
3 kiaušiniai
60 g lydyto sviesto
žiupsnelis druskos
KARAMELEI:
100 g cukraus
75 ml vandens
130 g riebios grietinėlės
75 g riebios grietinės
druskos
KREMUI:
250 g riebios grietinėlės
šaukštas riebios grietinės
60 g miltelinio cukraus
šaukštelis vanilės pastos arba ekstrakto
Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą, pusvalandį ją pabrinkinkite ir iškepkite lietinius.
Paruoškite karamelę: mažame puodelyje pakaitinkite grietinėlę, kol pradės kilti pirmieji burbuliukai. Įberkite druskos, išmaišykite. Nukaiskite ir pastatykite šiltai.
Cukrų su vandeniu vis pamaiydami kaitinkite, kol užvirs. Toliau virkite nemaišydami, kol karamelė sutirštės ir įgaus sodrią gintarinę spalvą (retsykiais drėgnu šepetėliu nubraukite cukrų nuo puodelio kraštų).
Nukaiskite nuo ugnies, supilkite kartą grietinėlę, išmaišykite. Įmaišykite grietinę ir palikite šaltai, kad atvėstų.
Gaminkite kremą: grietinėlę ir grietinę plakite elektriniu plakikliu, kol pradės tirtėti. Suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilę ir toliau plakite iki standžių putų- jos turi nekristi i apversto dubens.
Į lėkštę, kurioje tieksite tortą, dėkite vieną lietinį. Ant jo užtepkite arbatinį šaukštelį karamelės,dėkite kupiną šaukštą kremo, išlyginkite.
Užklokite antru lietiniu ir toliau sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Torto viršų galite papuošti šviežiais vaisiais ar uogomis, pabarstykite milteliniu cukrumi ir tiekite.
"Darbštuolė" 2017/ 02 vasaris