Nežinojau kad blynus reikia kepti ant kuo karštesnės keptuvės - reiks išbandyti.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.
Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.
Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.
Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.
Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.
QUOTE(CalorieGame @ 2015 08 25, 15:37)
Nežinojau kad blynus reikia kepti ant kuo karštesnės keptuvės - reiks išbandyti.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.
Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.
Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.
Sudomino sokoladass receptas - būtinai išbandysiu, nes atrodo skaniai.
Kol kas sugebėjau iškepti mielinius nusipirkęs jau pagamintą tam tešlą parduotuvėje (1.10 EUR) pridedu kiaušinį, truputį daugiau vandens ir 30 min paauginu tešlą.
Gaunasi seip sau, bet valgyti galima.
Dabar eilė bus mieliniams su razinomis, tik vanilinio cukraus nedėsiu nes ir taip jo daug.
Prieš kepant blynus ar ką nors kitą, visada įkaitinu keptuvę, tik tuomet pilu aliejų, palaukiu kol šiek tiek įkais ir tuomet dedu blynus. kepu arba ant silpnos arba vidutinės, priklauso kokie blynai
Norėčiau išsikepti blynų idarytais špinatais ir feta sūriu, bėda ta, kad negaliu valgyt fetos, o taip norisi blyneliu su špinatais. Kuo galėčiau pakeisti fetos sūrį? Varske, or gal kitokiu sūriu?
QUOTE(sokoladass @ 2015 09 21, 12:02)
Pusryčiams moliūgų ir varškės blyneliai su obuoliais
Skanumėlis...
Galų gale išsiaiškinau su blynais ir kepu tokius skanius, kad teko save riboti, nes nuo blynų iš kart pradeda augtis voris.
Kame skonio priežastis? Pasirodo, niuansuose.
Labai skanius mielinius blynus iškepu panaudojęs visose Maximose esančiu Kauno grūdų mielinių blynų mišiniu, kurio kaina 1.1 EUR (400 gr + 8 gr mieles)
Kaip kepti?
Pilu paprasto vandens iš krano (nešalto) du puodukus, antras puodukas truputį nepilnas.
Manau tai bus 240+220 gr.
Įmušu 2 nedidelius kiaušinius (optima)
Du žiupsniai Himalajų druskos
Išplaku
Įpilu iš pakelio mieles, dar išplaku.
Po truputį pilu miltus (visą pakelį)
Gerai išplaku. Tešla pasidaro kaip guminė - ganėtinai tiršta, bet dar tąsi. Idealiai apvalūs blynai jau nesigauna, nes tešla gana tiršta.
Tešlą auginu 1 valandą. Ji padidėja dvigubai.
Kepu ant specialios keptuves blynams Skeppshult.
Dabar labai svarbu:
Pasirodo, skoniui didžiulę įtaką turi aliejus. Bandžiau su įvairiais, vienintelis padaro gerą skonį.
Tai graikiškas alyvuogių aliejus ILIADA Kalamata Extra Virgin, 500ml
Dar būna didesniuose buteliuose. Yra Maximose.
Jis duoda labai nuostabų skonį. Kaina didoka, bet sulaukus nuolaidų galima drąsiai pirkti.
Kepti ant įkaitintos keptuvės, bet ant vidutinės ugnies, kad nesudeginti blynų. Neperkepti.
Gaunasi labai skanūs, putlūs, minkšti ir lengvai traškantys, nors paruošimas paprastas ir viskas pigu.
Tiek žinių.
Bandžiau kepti blynus ir iš miltų mišinio su kviečių gemalais, bet skonis kažkoks keistas.
Reikia dar bandyti, kol kas nerekomenduoju.
Kame skonio priežastis? Pasirodo, niuansuose.
Labai skanius mielinius blynus iškepu panaudojęs visose Maximose esančiu Kauno grūdų mielinių blynų mišiniu, kurio kaina 1.1 EUR (400 gr + 8 gr mieles)
Kaip kepti?
Pilu paprasto vandens iš krano (nešalto) du puodukus, antras puodukas truputį nepilnas.
Manau tai bus 240+220 gr.
Įmušu 2 nedidelius kiaušinius (optima)
Du žiupsniai Himalajų druskos
Išplaku
Įpilu iš pakelio mieles, dar išplaku.
Po truputį pilu miltus (visą pakelį)
Gerai išplaku. Tešla pasidaro kaip guminė - ganėtinai tiršta, bet dar tąsi. Idealiai apvalūs blynai jau nesigauna, nes tešla gana tiršta.
Tešlą auginu 1 valandą. Ji padidėja dvigubai.
Kepu ant specialios keptuves blynams Skeppshult.
Dabar labai svarbu:
Pasirodo, skoniui didžiulę įtaką turi aliejus. Bandžiau su įvairiais, vienintelis padaro gerą skonį.
Tai graikiškas alyvuogių aliejus ILIADA Kalamata Extra Virgin, 500ml
Dar būna didesniuose buteliuose. Yra Maximose.
Jis duoda labai nuostabų skonį. Kaina didoka, bet sulaukus nuolaidų galima drąsiai pirkti.
Kepti ant įkaitintos keptuvės, bet ant vidutinės ugnies, kad nesudeginti blynų. Neperkepti.
Gaunasi labai skanūs, putlūs, minkšti ir lengvai traškantys, nors paruošimas paprastas ir viskas pigu.
Tiek žinių.
Bandžiau kepti blynus ir iš miltų mišinio su kviečių gemalais, bet skonis kažkoks keistas.
Reikia dar bandyti, kol kas nerekomenduoju.
reikia patarimo dėl čirvinių blynų keptuvės. Pradėjo be proto kibti blynai. Nebeišmanau ką daryt. Kepu ant dujinės, gerai įkaitinu visad ir tešlą potirštę pasidarau. Anksčiau ir varškėčius pliekdavau ir džiaugaus, na o dabar užsidaužyt iš pasiutimo belieka. Ją gi rupūžę atgramdyt kiek užtrunka, o kai tai tenka 5-6 kartus per vieną blynų partijos kepimą atvergaut
gal kas ką patarsit?
gal kas ką patarsit?
QUOTE(tralaila @ 2016 01 05, 12:53)
reikia patarimo dėl čirvinių blynų keptuvės. Pradėjo be proto kibti blynai. Nebeišmanau ką daryt. Kepu ant dujinės, gerai įkaitinu visad ir tešlą potirštę pasidarau. Anksčiau ir varškėčius pliekdavau ir džiaugaus, na o dabar užsidaužyt iš pasiutimo belieka. Ją gi rupūžę atgramdyt kiek užtrunka, o kai tai tenka 5-6 kartus per vieną blynų partijos kepimą atvergaut
gal kas ką patarsit?
gal kas ką patarsit?
turit dar tokia senoviska, metaline? O kuo tepat pries blynu tesla pilant? Man, kad neliptu tesla, tai padeda tik vienintelis budas - po kiekvieno blyno keptuve patepu lasinukais. Jei dabar limpa, atgramdykit, patepkis gerai, atvesinkit, vel ikaitinkit, patepkit lasinukais ir tada jau kepkit. turetu padet.
Kuklūs, bet labai skanūs blynai su bananais
Blynų tešlai reikės:
200 g. kvietinių miltų
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
100 ml. šilto pieno
50 g. rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
2 vidutinio dydžio bananai
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Aliejaus kepimui
Žiupsnelis malto cinamono
Ruošiame blynų tešlą. Pirmiausia kiaušinius išsukame kartu su cukrumi, žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi. Sijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame į kiaušinių plakinį. Maišant pilame pieną. Gerai išmaišome. Dedame luptus, griežinėliais pjaustytus bananus. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame norimo dydžio blynus. Patiekiant pabarstome cinamonu, valgome vienus arba su mėgiama uogiene.
Skanaus!
Blynų tešlai reikės:
200 g. kvietinių miltų
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
100 ml. šilto pieno
50 g. rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
2 vidutinio dydžio bananai
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Aliejaus kepimui
Žiupsnelis malto cinamono
Ruošiame blynų tešlą. Pirmiausia kiaušinius išsukame kartu su cukrumi, žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi. Sijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame į kiaušinių plakinį. Maišant pilame pieną. Gerai išmaišome. Dedame luptus, griežinėliais pjaustytus bananus. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame norimo dydžio blynus. Patiekiant pabarstome cinamonu, valgome vienus arba su mėgiama uogiene.
Skanaus!
Siūlau išsikepti užgavėnėms minkštučių blynų su jogurtu:
Reikės:
2 didelių kiaušinių
~400 g jogurto be skonio
60 ml vandens
280 g miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
aliejaus kepimui
Reikės:
2 didelių kiaušinių
~400 g jogurto be skonio
60 ml vandens
280 g miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
aliejaus kepimui