Kad lietiniai nebūtų tik kiaušinis+pienas+miltai aš dar įberiu avižinių dribsnių (bandžiau visokių firmų, bet "Favorit" man patiko labiausiai, nes paskui tų dribsnių nesijaučia, bet jie blynuose būna ). Kadangi mano vaikai košių jau nemėgsta, tai nors šitaip paįvairinu. Aišku kiaušinio baltymą atskiriu ir jį labai gerai išplaku ir paskui atsargiai įmaišau į tešlą. Nededu nei druskos, nei cukraus į tešlą. Vaikai pagal savo skonį paskui valgo arba su uogiene arba su grietinė+cukrus. Blynus kepu ne ant sausos keptuvės, t.y. aliejaus įpilu apie 2-3 šaukštus. Blynai labai gražiai išsipučia ir vaikai tokius labai mėgsta
is mokyklos laiku prisimenu budavo man labai skanus miltiniai blynai. Vadindavo juos ''sklindziais''. Tokie didoki, pilni, kiek ''guminiai'' miltiniai blynai. Gal kuri tokius kepate? Mano miltiniai blynai visad gaunasi ploni. Neiseina man tie sklindziai
Sveikos mamos, gal yra dirbusiu IKI ceche, ir zinanciu TIKRA meksikietisku lietiniu idara??
Kepu paprastu daržovių blynelius, ypac kai būna cukiniju sezonas
Burokine tarka surakuoju cukiniją, kelias morkas, kelias bulves. Įmušu kiaušinį, pora šaukštų miltų, pora šaukštų krakmolo (nuo daržovių kiekio priklauso), įvairūs prieskoniai (pipiras, čiobrelis, kartais vištienos ar vegetos įdedu). Prieš pat kepimą įdedu druska (kad kuo mažiau pavandenuotų daržovės). Kartais valgom kaip blynus su grietine, kartais juo valgom kaip garnyrą prie kokios nors mėsytės
Burokine tarka surakuoju cukiniją, kelias morkas, kelias bulves. Įmušu kiaušinį, pora šaukštų miltų, pora šaukštų krakmolo (nuo daržovių kiekio priklauso), įvairūs prieskoniai (pipiras, čiobrelis, kartais vištienos ar vegetos įdedu). Prieš pat kepimą įdedu druska (kad kuo mažiau pavandenuotų daržovės). Kartais valgom kaip blynus su grietine, kartais juo valgom kaip garnyrą prie kokios nors mėsytės
Kažkada turėjau, bet pamečiau receptą tokių keistų nei tai blynų, nei tai bandelių, atsimenu tiek, kad į tešlą eina varškė ir kefyras, o kepami keptuvėje: islieji didelį kaip lietinį, kai truputį pakepa, ant pusės sudedi įdarą, ir kita puse užlenki, ir dar pakepi. (įdarai tinka ir saldūs, ir mėsiniai)
Gal kas turite receptą, prašau pasidalinti.
Gal kas turite receptą, prašau pasidalinti.
QUOTE(astaria @ 2014 12 02, 23:22)
Kažkada turėjau, bet pamečiau receptą tokių keistų nei tai blynų, nei tai bandelių
Manau kalba eina apie siuos blynelius - pyragelius.
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 03, 00:31)
Aciu aciu tau, tikrai sitie.
Einu kept.
QUOTE(Tigris @ 2014 09 30, 22:47)
is mokyklos laiku prisimenu budavo man labai skanus miltiniai blynai. Vadindavo juos ''sklindziais''. Tokie didoki, pilni, kiek ''guminiai'' miltiniai blynai. Gal kuri tokius kepate? Mano miltiniai blynai visad gaunasi ploni. Neiseina man tie sklindziai
Manau, kad kalbate apie mielinius sklindzius. Megau juos ir mokyklos laikais ir dabar.
Arba galite bandyti kepti su kefyru ir soda, taip pat bus storoki.
Laba diena,
Mane labai domina mieliniai blynai ir sklindžiai.
Noriu patarimo, kokį receptą ir kokio tipo blynus labiausiai apsimokėtų gaminti masiškai.
Kad būtų pakankamai pigu, lengva pagaminti, atrodytų dideli, stori ir būtų skanūs.
Suprantu kad stebuklų nebūna, bet gal turite kokių minčių?
Iš anksto dėkoju.
Mane labai domina mieliniai blynai ir sklindžiai.
Noriu patarimo, kokį receptą ir kokio tipo blynus labiausiai apsimokėtų gaminti masiškai.
Kad būtų pakankamai pigu, lengva pagaminti, atrodytų dideli, stori ir būtų skanūs.
Suprantu kad stebuklų nebūna, bet gal turite kokių minčių?
Iš anksto dėkoju.
QUOTE(Tigris @ 2014 10 01, 00:47)
is mokyklos laiku prisimenu budavo man labai skanus miltiniai blynai. Vadindavo juos ''sklindziais''. Tokie didoki, pilni, kiek ''guminiai'' miltiniai blynai. Gal kuri tokius kepate? Mano miltiniai blynai visad gaunasi ploni. Neiseina man tie sklindziai
Pirma:maisykite tirstesne tesla,daug tirstesne uz lietiniu,kiausiniu negailekite.
Antra:negailekite i keptuve ipilti riebalu ir kepkite"karstai",pas mane indukcine,tai kepu net ant"8",kai jau labai ikaista,sumazinu,bet veliau vel padidinu.Kai kepdavau ant dujines,tai ciut ne ant pacios didziausios ugnies.Del to blynai nebuna riebus,nespeja tur but prisigerti riebalu Issipucia,veliau truputi "subliuksta",bet vis vien stori buna..
Labas rytas ! Šiandien mano stalą puošia pasukų blyneliai, labai gardūs ir purūs , paragavus kilo mintis, jog valgau debesėlius, tiesiog... taip puru, minkšta ir skanu ! Receptas : http://sokiaivirtuve.../pasuku-blynai/