Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

QUOTE(bavtav @ 2010 07 28, 12:38)
Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta 4u.gif
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.

Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.

Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.

Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ax.gif ).

Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.

Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji biggrin.gif

Skanaus 4u.gif

Įdaras gavosi absoliučiai skystas, ir labai nepatogus įvynioti. Pamiršau sudėti vyšnias rolleyes.gif
Bet šiaip blyneliai gavosi labai skanūs.
Atsakyti
Lietiniai su sūriu ir kumpiu
http://www.paprastir...-ir-kumpiu.html

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dorme @ 2011 03 09, 13:37)
MAMICY Amerikietiški blynai


labai skanu, ka tik isbandziau blush2.gif
tik padauginau cukraus blush2.gif , dukra be nieko vienus sedi kerta thumbup.gif
tik man sunkiai sekesi juos apversti, kad normaliai verstusi tada padegdavo sad.gif nors kepiau ant pacios maziausios liepsnos g.gif gal kas susiduret kodel?tesla lyg ir neskysta.
Atsakyti
QUOTE(Axe @ 2012 09 05, 12:43)
labai skanu, ka tik isbandziau  blush2.gif
tik padauginau cukraus  blush2.gif , dukra be nieko vienus sedi kerta  thumbup.gif
tik man sunkiai sekesi juos apversti, kad normaliai verstusi tada padegdavo sad.gif nors kepiau ant pacios maziausios liepsnos  g.gif  gal kas susiduret kodel?tesla lyg ir neskysta.


Šie blyneliai mano mėgstamiausi.. Niam niam niam! 4u.gif O kepa jie greitai, kai tik blynelio viršus pasidaro tokiom puslytėm, tada greitai verčiu. g.gif Nereikia laukti kol jie sudegs. Kepti reikia ant labai mažos ugnytės ir greitai. smile.gif
Kas nebandėt, būtinai išbandykit wub.gif
Atsakyti
Musu megstamiausi lietiniai su bananais, taciau labai susintrigavo tie Amerikietiski blynai, bandysim kepti smile.gif
Atsakyti
Neiprastas blynu receptas lotuliukas.gif (verta paragauti, nes tikrai skanu):

Issikepam paprastu dideliu lietiniu. Idaras: isverdam grikius, dedame smulkinta virta kiausini ir sviestuko. Idara idedam i lietini ir pakepam keptuveje, valgom su grietine 4u.gif
Atsakyti
paciai sau netiketai skaniai pavyko darzoviu blyneliai. Dalinuosi atradimu smile.gif

0,5 vidutinio kopusto
0,5 raudonosios paprikos
4-5 dideli pievagrybiai
apie 300 g miltu
2 kiausiniai
pieno,vandens
megstami prieskoniai
ziupsnis druskos

Darzoves sutarkuoti burokine tarka (siulau niekaip nepamirsti paprikos, nes ji ''numusa'' ''kopustiskuma'' siuose blynuose smile.gif ) pievagrybius galima supjaustyti nes jie nelabai megsta buti tarkuojami.
Is miltu, kiausiniu,slakelio pieno, vandens kitame inde uzmaisome tirsta blynu tesla (turiu kiek maziau negu darzoviu, nes man norisi, kad darzoves dominuotu). Suberiam prieskonius, pasudome ir pilam tesla ant darzoviu. Maisome. Kepam ant silpnos ugnies, kad spetu iskepti kopustas (jo sitam reikale nepaskubinsi ). Valgome su grietine. Skoniu kiek primena bulvinius blynus.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 09 12, 08:55)
Issikepam paprastu dideliu lietiniu. Idaras: isverdam grikius, dedame smulkinta virta kiausini ir sviestuko. Idara idedam i lietini ir pakepam keptuveje, valgom su grietine  4u.gif

aš darau panašiai, tik vietoj kiaušinio dedu varškę, irgi super gaunasi. Bet pamėginsiu ir su kiaušiniu bigsmile.gif
Atsakyti
uzsukau pasidairyt ideju rytojaus blyniadieniui, bet ziuriu seimininkes dar siemet negrizo matyt po uzgaveniu su nuotraukom ir receptukais biggrin.gif

musu megstami blynai yra paprasti miltiniai (miltai, kiausiniai, pienas, druska - darau is akies blush2.gif ) i paruosta tesla imaisant tarkuotos cukinijos, smulkintu papriku, svogunu, ir zaliu prieskoniu (krapai, petrazoles). valgom su 'cottage cheese' (panasu i grudeta varske) maisytu su naturaliu jogurtu ir zalumynais, tai velgi kas po ranka (krapai, petrazoles, metos, bazilikas)

nuotraukele is praeitu metu blyniadienio smile.gif
user posted image
Atsakyti
Smagių užgavėnių ir greičiau žiemą išvarykime!!!!



MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM

1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.

Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.

Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).

Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.

Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!

Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.

Laikas:

Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.

Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
Atsakyti
QUOTE(agapiii @ 2012 09 05, 10:42)

Labai skaniai atrodo thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Lietinių pyragėliai - kaip plikytinukai blynai kitokiu pavidalu biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




12- ai lietinių pyragėlių


Reikės:

120 gr miltų
2 kiaušiniai
230 ml pieno
geras žiupsnis druskos
1 arbt. š. cukraus (nebūtinai)

keksiukų /pyragaičių kepimo forma (silikoninė)

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 200-230 laipsnių karščio. Kiaušinius lengvai išplakti šluotele, įberti druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Po truputį pilti pieną ir palengva plakti iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos.
Paruoštą lietinių tešlą išpilstyti į keksiukų kepimo formą, nepilnai pripildant, nes tešla kepant labai labai pakyla - "lipa" į viršų wink.gif Pastatyti kepti 15- ai minučių, vėliau temperatūrą sumažinti iki 180-150 laipsnių ir palikti kepti dar 15-18-ai minučių.
Viskas. Galima patiekti ragavimui ! Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti