QUOTE(bavtav @ 2010 07 28, 12:38)
Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Reikes:
Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto.
Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus.
Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase.
Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka ).
Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu.
Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji
Skanaus
Įdaras gavosi absoliučiai skystas, ir labai nepatogus įvynioti. Pamiršau sudėti vyšnias
Bet šiaip blyneliai gavosi labai skanūs.