Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

QUOTE(opus3 @ 2012 02 21, 13:07)
vava aš ir niekad to nesuprantu kai reik dėti ir sodą ir kepimo miltelius:o

Jie kažkaip skirtingai veikia tešlą (nepamenu kaip doh.gif ) ir į kai kuriuos receptus deda ir tų, ir tų. Bet aš visada dedu tik sodą blush2.gif Amerikietiškų blynų dar nebandžiau- bet jie sąrašo viršuje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2012 01 11, 19:11)
Merginos, ar kepat blynelius be kiausinio? Neseniai suzinojau, kad mano mazasis alergiskas kiausiniui...bet taip megsta blynukus ir varsketukus...

Mano mama visada kepa blynus vanduo/miltai ir truputis druskos, iš tokios tešlos būna ir maži (vieno šaukšto) ir per visą keptuvę. Tikrai viskas tvarkingai vartosi, žinoma į keptuvę truputį aliejaus pila. Aš taip kepu lietinius tik aliejų supilu tiesiai į tešlą. Tik suaugusi sužinojau, kad į blynų tešlą deda kiaušinių ar pieno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(opus3 @ 2012 02 21, 14:07)
vava aš ir niekad to nesuprantu kai reik dėti ir sodą ir kepimo miltelius:o

Į kepinius dedama kepimo miltelių ir sodos tuomet, kai į tešlą įeina rūgštūs produktai (jogurtas, kefyras, pasūkos ir pan.) Soda konkrečiai subalansuoja tešlos rūgštingumą ir jei nenaudojama soda, tai paprastai kepiniai praranda minkštumą. Čia tokios mano žinios iš kitų kepėjų patirties ir išminties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2012 02 21, 16:20)
Į kepinius dedama kepimo miltelių ir sodos tuomet, kai į tešlą įeina rūgštūs produktai (jogurtas, kefyras, pasūkos ir pan.) Soda konkrečiai subalansuoja tešlos rūgštingumą ir jei nenaudojama soda, tai paprastai kepiniai praranda minkštumą. Čia tokios mano žinios iš kitų kepėjų patirties ir išminties  ax.gif

O tos sodos nugesinti nereikia g.gif
Atsakyti
Neiškilo mielinių blynų tešla, tai dabar išmest man ją? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Adžuba @ 2012 02 21, 17:46)
O tos sodos nugesinti nereikia  g.gif

Tai maišai su kefyru ar kitu rūgščiu produktu ir nusigesina mirksiukas.gif

Paprastai receptuose būna kažkas rūgštaus, tai į juos beriama soda ir išmaišoma, o kepimo milteliai išmaišomi miltuose, negalima į skystį berti, nes tada neatlieka irgi savo darbo.
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2012 02 21, 17:46)
Neiškilo mielinių blynų tešla, tai dabar išmest man ją?  sad.gif

Fajeta,

priežastis gali būti mielėse,,jeigu neiškilovadinas skonis bus negeras.

kokios buvo mielės?

Atsakyti
Blyneliai "kai saldytuve pele pasikore"
Lygiomis dalimis sumaisyti grietine (geriau riebesne) ir majoneza,deti miltu,kad iseitu tirsta,saukstu kabinama tesla.Saukstu deti i ikaitinta keptuveje alieju,ant kiekvieno blynelio uzdeti po virtos mesos gabaliuka ir apkepti,ant nedideles ugnies,is abieju pusiu.
Labai skanus minksti blynukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 03 13, 10:21)
Lygiomis dalimis sumaisyti grietine (geriau riebesne) ir majoneza,deti miltu,kad iseitu tirsta,saukstu kabinama tesla.Saukstu deti i ikaitinta keptuveje alieju,ant kiekvieno blynelio uzdeti po virtos mesos gabaliuka ir apkepti,ant nedideles ugnies,is abieju pusiu.

koks įdomus receptukas,reiks išbandyti
Atsakyti
Vaniliniai blyneliai su mėlynėmis

http://www.paprastir...-melynemis.html

user posted image
Atsakyti

o majoneza koki naudojate-tirstesni alia helmans,ar skystesnis alia vilniaus?
Atsakyti

Tiek visko pridėta - ir ko ta pelė korėsi?
Nesupratau g.gif biggrin.gif
Atsakyti