Zinau, kad jums labiau patinka nuodemingai skaniai keptas visciukas ar kita mesa, bet as laikausi dietos ir bandau pabandyti pasveikinti pavasari su virta lasisa.
Reikia:
140gr lasisos file per porcija
1 lauro lapo
1 sakeles rozmarino
3 sakeliu krapu
1 citrinos
pipiro grudeliu
druskos
svoguno ( jei norit)
Taigi vandeni uzverdame ( apie 1-2 l) ir idedame druska, zoleles ir pipirus, tada ispaudziame citrinos sultis, supilame jas ir taip pat sudedame isspaustas citrinas. Kai uzverda, sudedame lasisa ( geriausia su oda) ir verdame apie 8 minutes. Tada isimame is vandens, nulupame oda ir pateikiame su svieziom salotom ir citrinos sultimis. Skanaus!!!
QUOTE(Koruklu @ 2010 03 30, 17:59)
oho- tikras pavasaris leksteje Neseniai perskaiciau 'vienasones lasisos' recepta tokioje knygeleje, tai ten reikia file su oda. Dedama zuvis i keptuve oda i apacia, pabarstoma druskyte, citrinu sultimisir kepama nevartant (!), bijau pameluoti, lyg 6 min... Nebandei tokio varianto? As labai gundausi
Tai visas zuvis skaniausia kepti su oda pirmiausia, apie 5-6 minutes, o tada apvertus tik kokia minute ar dvi. Tada buna oda buna traski, ir nuodemingai skani! :DDDD O del tavo recepto, tai beveik tas pats, bet tada as uzdengciau keptuve, nes man kazkaip baiskoka butu zalia valgyti, nes tikrai gali buti, jei nevartai.
QUOTE(Koruklu @ 2010 03 30, 15:09)
man kazkaip baiskoka butu zalia valgyti, nes tikrai gali buti, jei nevartai.
bet tai sushi su zalia ir valgom zuvim
as esu kepus is vienos puses tai man liuks mb tai per niekur neikisciau
beje, Koruklu labiausiai noreciau tos saules, kuri taip apsviecia visa lekste ech...
Na sushi buna mazas gabaliukas, o cia jau visas gabalas!
O dar pabandyk pasineset lekste iki lango, gal ir pas tave nusvis ta saule!
O dar pabandyk pasineset lekste iki lango, gal ir pas tave nusvis ta saule!
Temutes pabaigai pasireiksiu ir as
Keptas visciukas
1.5 kg visciuko.
Marinatas: 2 saukstai alyvu aliejaus, Santa maria Vidurzemio juros prieskoniai, soju padzas, druska, pipirai , cesnakai.
1 didelis svogunas luptas.
visciuka istryniau prieskoniais ir aliejumi,palikau per nakti.
Veliau ikisau svoguna vistai i pilva, surisau kojas, sonuose biski ipjoviau oda ir sukisau sparn u galiukus i tas kiseneles va taip:
kepiau rankoveje apie 2 val. Nepaprastai skanu buvo
Vegetariski makaronai (kaip tik pasninkui )
Megiamus makaronus isvirti iprastai.
Padazui:
6 dideli pievagrybiai
1 svogunas
cesnako skiltele
2 pomidorai
dziovintu papriku
prieskoniniu zoleliu
Vorcesterio padazo
Alyvu aliejaus.
Pomidoru padazo 2 saukstai
Aliejuje apkepiau svogunus, sudejau siaudeliais pjaustytus grybus , po poros minuciu pomidorus, sudejau prieskonius ir pomidoru padaza. Kepiau, kol iskepe pomidorai. Labai skanus ir lengvas makaronu variantas
Ir sio vakaro topas:
Idaryta krutinele suriu, sviestu ir zalumynais.
4 krutineles su odele itryniau druska, pipirais ir zolelemis, pries tai nupjoviau mazaja file, bet odele palikau. Po to peiliu iduriau storesni krutineles gala kiek imanoma giliau. Paskui pirstu praplatinau 'kisenele'.
Idarui smulkiai patarkavau surio apie 100 gr, idejau sviesto, saldytu petrazoliu ir krapu, ispaudziau cesnako. Viska sutryniau sakute, kol gavosi toks 'plastilinas' Juo ir prikisau krutineles.
'Kisenele' uzsandarinau odele, apvoliojau kiausinio plakinyje, dziuveseliuose. Kepiau aliejuje ant nedideles ugnies... kol iskepe
skerspjuvis:
Gavosi sultinga ir skani mesyte.
Tai tiek :
Keptas visciukas
1.5 kg visciuko.
Marinatas: 2 saukstai alyvu aliejaus, Santa maria Vidurzemio juros prieskoniai, soju padzas, druska, pipirai , cesnakai.
1 didelis svogunas luptas.
visciuka istryniau prieskoniais ir aliejumi,palikau per nakti.
Veliau ikisau svoguna vistai i pilva, surisau kojas, sonuose biski ipjoviau oda ir sukisau sparn u galiukus i tas kiseneles va taip:
kepiau rankoveje apie 2 val. Nepaprastai skanu buvo
Vegetariski makaronai (kaip tik pasninkui )
Megiamus makaronus isvirti iprastai.
Padazui:
6 dideli pievagrybiai
1 svogunas
cesnako skiltele
2 pomidorai
dziovintu papriku
prieskoniniu zoleliu
Vorcesterio padazo
Alyvu aliejaus.
Pomidoru padazo 2 saukstai
Aliejuje apkepiau svogunus, sudejau siaudeliais pjaustytus grybus , po poros minuciu pomidorus, sudejau prieskonius ir pomidoru padaza. Kepiau, kol iskepe pomidorai. Labai skanus ir lengvas makaronu variantas
Ir sio vakaro topas:
Idaryta krutinele suriu, sviestu ir zalumynais.
4 krutineles su odele itryniau druska, pipirais ir zolelemis, pries tai nupjoviau mazaja file, bet odele palikau. Po to peiliu iduriau storesni krutineles gala kiek imanoma giliau. Paskui pirstu praplatinau 'kisenele'.
Idarui smulkiai patarkavau surio apie 100 gr, idejau sviesto, saldytu petrazoliu ir krapu, ispaudziau cesnako. Viska sutryniau sakute, kol gavosi toks 'plastilinas' Juo ir prikisau krutineles.
'Kisenele' uzsandarinau odele, apvoliojau kiausinio plakinyje, dziuveseliuose. Kepiau aliejuje ant nedideles ugnies... kol iskepe
skerspjuvis:
Gavosi sultinga ir skani mesyte.
Tai tiek :
QUOTE(brashke77 @ 2010 03 30, 17:43)
Keptas visciukas
Vegetariski makaronai
Idaryta krutinele suriu, sviestu ir zalumynais.
Vegetariski makaronai
Idaryta krutinele suriu, sviestu ir zalumynais.
olialia kokie skanumynai vistos sultinguma jau isivaizduoju na saunuole, dazniau pasireiksti prasyciau
QUOTE(aguonele @ 2010 03 30, 20:51)
olialia kokie skanumynai vistos sultinguma jau isivaizduoju na saunuole, dazniau pasireiksti prasyciau
aciu
kad negaminu daznai
QUOTE(brashke77 @ 2010 03 30, 17:54)
tai kuom sotus jus bunate oru ar meile
merginos susiruošiau daryti tuos "tinginio koldunus" ir nzn ar ten tesla tik tiems dviem koldunams ar ne?