as tik Mazajai gaminu, man paciai tai nepatinka toks
QUOTE(Rastika @ 2010 03 29, 22:00)
o niekas negaminate garuose maisto
as gaminu esu ir receptu idejus seniau- maltinuku, zuvies.....
QUOTE(Srove @ 2010 03 24, 20:52)
Skanumynu pritaisiusios
Pradedu nuo ''tinginio koldunu'' Ka cia lipinsi tiek ilgai, kai ner kada, tai iskocioji tesla mazdaug 7cm.ant 13 ir paskleidi farsa, susuki kaip vyniotini, krastus uzsandarini ir i verdanti vandeni, tik siek tiek ilgiau virti reikia, apie 10-15min.
(tesla plikyta-vienas kiausinis isplakamas su pienu, netoli stiklinesi, druskos puse saukstelio, dedama miltu du saukstai su kaupu, ismaisoma ir ant ugnies kaitinama, maisant intensyviai sluotele, kol uzverda ir susidaro tasi mase, toliau dedama miltu tiek, kad gautusi elastinga, puri mase)
Keptos buves su suriu ir kmynais.Bulves supjaustyti skersai ir isilgai juostelemis, ne iki galo, i kiekviena tarpa isilgai, po to skersai, praskleidus peiliu, ipilti kmynu, cesnaku, baziliko, pipiru, druskos ir iterpti po plona surio juostele(dejau svalia)bulves deti ant folijos ir palikti tarpus, kad paskui butu galima isimti graziai su nubegusiu suriu.Bulves apacia truputi nupjauti iskart, kad bulve gerai stovetu.Pridengti folija ir kepti apie pusvalandi, po to nuemus dar apie 15 min.
O cia pasiklyde eziukai
Farsa maliau per puse vistienos ir kiaulienos mentes, dejau sauksteli krakmolo ir kiausini, prieskoniu.Padariau paprasciausius kotletus, tik prismaigsciau zalios bulves supjaustytos smailiais trikampeliais, tik gal reikejo siek tiek pridengti folija, kad virsuneles taip nesukeptu, bet skoniui tai nemaise.Tiek ziniu tam kartui
Ai dar galiu parasyti, kaip salotas taisau, man labai skanu taip, supjaustau i dubeni svoguna smulkiai uzberiu truputi pirpiru ir druskos apie puse arb. saukstelio ir ipilu rapsu aliejaus apie tris saukstus, ismaisau, toliau pilu grietineles i alieju apie 100gr., vel ismaisau, paskui vynuogiu acto 5% plakant ta misini pilu apie pusantro sauksto, truputi sutirsteja, ismaisau, sudedu suplesytas salotas ir lengvai ismaisau, labai neissigaskit del kaloriju, nes visas skystis beveik lieka apacioje dubens, salotos igauna svelniai saldziarugsti skoni, paskui ta grietinele dazniausiai naudoju silkei, irgi skanu.
Pradedu nuo ''tinginio koldunu'' Ka cia lipinsi tiek ilgai, kai ner kada, tai iskocioji tesla mazdaug 7cm.ant 13 ir paskleidi farsa, susuki kaip vyniotini, krastus uzsandarini ir i verdanti vandeni, tik siek tiek ilgiau virti reikia, apie 10-15min.
(tesla plikyta-vienas kiausinis isplakamas su pienu, netoli stiklinesi, druskos puse saukstelio, dedama miltu du saukstai su kaupu, ismaisoma ir ant ugnies kaitinama, maisant intensyviai sluotele, kol uzverda ir susidaro tasi mase, toliau dedama miltu tiek, kad gautusi elastinga, puri mase)
Keptos buves su suriu ir kmynais.Bulves supjaustyti skersai ir isilgai juostelemis, ne iki galo, i kiekviena tarpa isilgai, po to skersai, praskleidus peiliu, ipilti kmynu, cesnaku, baziliko, pipiru, druskos ir iterpti po plona surio juostele(dejau svalia)bulves deti ant folijos ir palikti tarpus, kad paskui butu galima isimti graziai su nubegusiu suriu.Bulves apacia truputi nupjauti iskart, kad bulve gerai stovetu.Pridengti folija ir kepti apie pusvalandi, po to nuemus dar apie 15 min.
O cia pasiklyde eziukai
Farsa maliau per puse vistienos ir kiaulienos mentes, dejau sauksteli krakmolo ir kiausini, prieskoniu.Padariau paprasciausius kotletus, tik prismaigsciau zalios bulves supjaustytos smailiais trikampeliais, tik gal reikejo siek tiek pridengti folija, kad virsuneles taip nesukeptu, bet skoniui tai nemaise.Tiek ziniu tam kartui
Ai dar galiu parasyti, kaip salotas taisau, man labai skanu taip, supjaustau i dubeni svoguna smulkiai uzberiu truputi pirpiru ir druskos apie puse arb. saukstelio ir ipilu rapsu aliejaus apie tris saukstus, ismaisau, toliau pilu grietineles i alieju apie 100gr., vel ismaisau, paskui vynuogiu acto 5% plakant ta misini pilu apie pusantro sauksto, truputi sutirsteja, ismaisau, sudedu suplesytas salotas ir lengvai ismaisau, labai neissigaskit del kaloriju, nes visas skystis beveik lieka apacioje dubens, salotos igauna svelniai saldziarugsti skoni, paskui ta grietinele dazniausiai naudoju silkei, irgi skanu.
Na čia tai super, tikra šeimininkė
QUOTE(Juračiuks @ 2010 03 29, 21:19)
Na čia tai super, tikra šeimininkė
Pritariu
Paskutiniu metu man užėjusi makaronų manija .Šį kartą gaminau makaronų kaspinėlius iš to,ką radau šaldytuve.
Makaronų kaspinėliai su sprandine ir pomidorų padažu
Neskaitant makaronų radau, štai ką:
250gr.makaronų-kaspinėlių
150gr.keptos arba virtos sprandinės(galima naudoti k.rūkymo kumpį ar šoninę)
1vnt.svogūno
1skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus
400gr.pomidorų savose sultyse (vienos mažos skardinės)
200gr.grietinės
šviežiai maltų pipirų,jūros druskos
šv.baziliko
Svogūnus pakepinau aliejuje.Kai svogūnai gražiai pagelto sudėjau česnaką,tada pomidorus kartu su sultimis.Truputį patroškinus sudėjau keptą ,kubeliais pjaustytą sprandinę,grietinę,pipirus, druską ir baziliką.Keptuvę nukėliau nuo ugnies.Tame tarpe, kol viskas troškinosi išviriau makaronus.Išvirtus makaronus suverčiau į padažą ,gerai viską išmaišiau.Prieš patiekiant papuošiau pipirne ir užbarsčiau parmezanu.
Skanaus.
QUOTE(brashke77 @ 2010 03 29, 21:16)
as gaminu esu ir receptu idejus seniau- maltinuku, zuvies.....
As irgi gaminu garuose, net apkepa ir sokoladini pyraga pavyko iskept
QUOTE(Sauluzhe @ 2010 03 29, 18:39)
Musu vakarykste vakariene,paprasta, bet labai skani
Keptos desreles su bulvemis:
(dviems )
viskas būtų nieko bet tie svogūnai mano akimis neatrodo viliojančiai, nes manau kad perkepei. arba per smulkiai supjaustei.\Keptos desreles su bulvemis:
(dviems )
jei pjaustytum laiveliais, stambiau, jie palieka traškūs, saldūs ir nesudegę...
QUOTE(mikaela @ 2010 03 29, 21:40)
As irgi gaminu garuose, net apkepa ir sokoladini pyraga pavyko iskept :)
nu jei jau iškept, tai nelabai troškinos bet jei rimtai, neįsivaizduoju kaip???
grange jie ir buso nesudege ir traskus, gal fotke nelabai vykus
o ar atrodo viliojanciai ar ne, kiekvieno skonio reikalas
o ar atrodo viliojanciai ar ne, kiekvieno skonio reikalas
QUOTE(brashke77 @ 2010 03 29, 21:16)
as gaminu esu ir receptu idejus seniau- maltinuku, zuvies.....
na aš ta puoda esu gavusi dovanu ir jaunti metai kaip lentynoje tuno dbr prisiminiau ir pagalvojau kad galėčiau kazka pabandyti, bet mastai kaip maista sudote prieskoniuojate ar i vandni apacioje detate druskos?
QUOTE(Rastika @ 2010 03 30, 11:02)
na aš ta puoda esu gavusi dovanu ir jaunti metai kaip lentynoje tuno dbr prisiminiau ir pagalvojau kad galėčiau kazka pabandyti, bet mastai kaip maista sudote prieskoniuojate ar i vandni apacioje detate druskos?
Aš karts nuo karto naudoju garų puodą.Kai gaminu mėsą ar žuvį ,tai visada dedu prieskonius,kokius tik patinta.Prieskonių nededu tik į daržoves,nes jos ant garų virtos ir taip skanios
Trinta pievagrybių sriuba
Į puodą su sultiniu sudedame pjaustytas morkas ir bulvės.Dedame druskos,lauro lapus,svogūno gabaliuką,saliero šaknies gabaliuką.
Ant sviesto apkepiname supjaustytą svogūną su supjaustytais pievagrybiais. Patroškiname,paskaniname druska/pipirais ir sudedame į puodą su daržovėmis.Kai viską išverda išjungiame.Nupilame dalį sultinio,jei sriuba bus labai tiršta vėliau galima bus praskiestu su sultiniu.Išimame lauro lapus ir viską sublenderuojame.
Į sriubą labai skanu įdėti pelėsinio sūrio gabaliuką...
Grybų žiuljenas bulvėje
Jums reiks:
grybų (pas mane pievagrybiai)
svogūnų
miltų
sviesto,
grietinėlės
sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį
didelių bulvių
Paruošiam bulvės,jos bus mums kaip indas žiuljenui,valgomas indas.
Bulvės renkam didesnes.Gerai išplauname su šepečiu ir verdame su lupenomis pasūdytame vandenyje.Kad bulvės nesutrūkinėtų virdamos ,jas keliuose vietose subadome su šakute.Kai jos išverda,ataušiname ir atsargiai išimame vidų,padarome duobutę įdarui.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustome, ir pakepiname svieste 5-7 min.Paskinamame druska ir pipirais. Baigiant kepinti užbarstome miltų ir supilame grietinėlę.
Paruoštus grybus sudedame į bulvės.
Kepame orkaitėje kol bulvės gražiai apskrus.Prieš kepimo pabaigą dedame tarkuotą sūrį.
Svieste keptas upėtakis
Jums reiks:
upėtakio,
citrinos sulčių,
druskos,
sviesto,
sojos padažo
medaus
morkų
cukinijų
Upėtakį nuplauti,supjaustyti gabaliukais, nusausinti.Užpilti marinatu.Marinatui sumaišome sojos padažą,medų,citrinos sultys,druską,pipirus.Palikome žuvį marinate ir kepame grill keptuvėje ant svieto.
Garnyrui:daržovių spageti.
Jums reiks morkų ir cukinijų.Jas supjaustome su skustuku kad gautųsi plonos juostos.Juostos supjaustome plonai.Gaunasi kaip spageti makaronai iš daržovių.Apkepiname ant svieto keptuvėje,paskaniname druska ir pipirais.Kepiname labai trumpai nes daržovės plonai pjaustytos greitai iškepa.
Elena, seilės ištyso
Elena,
WOW ,labai gražūs patiekaliukai
Norėčiau to upėtakio ir bulvių
WOW ,labai gražūs patiekaliukai
Norėčiau to upėtakio ir bulvių