Tie tinginio koldunai patiko.Liuks ideja
Siandien penktadienis pries verbu sekmadieni, tai kvieciu visas pabuti vegetaremis nors viena diena!!!
Kepti pomidorai idaryti bulgur kruopomis
Reikia:
6 didoku pomidoru
1 svoguno
2 skilteliu cesnako
ivairiu zoleliu ( petrazoliu, metu, baziliko, ciobrelio), jei neturit svieziu tai tiks ir dziovintos.
4 saukstu bulgur kruopu ( galite naudoti ir kuskusa, grikius, perlines kruopas ar ryzius)
3 v.s. aliejaus
druskos
pipiru
Taigi pirmiausia nupjaunam pomidoru virsunele ir iskobiam vidu. As naudojau toki irengima, kuris skirtas iskobti burbuliukams, pvz meliono ar agurko, tai tai tikrai buvo labai lengva ir pomidorai nesuplyso. Tada keptuveje pakepinam ant aliejaus svoguna ir cesnaka, tada sudedam visa pomidoro vidu ( seklas, minktima, sultis). Pakepinam kol pomidorai suminsteja. Supilam i keptuve bulgur kruopas, pamaisome ir isjungus ugni ir uzdengus keptuve paliekame 5 minutems. Jei naudosite kitas kruopas, tai teks jas pries tai apvirti! Po 5 minuciu bulgur sumaisome su turimom zolelem ir idarome pomidorus. Tada apslaksome aliejumi ir dedame i karsciui atsparu inda ir kepam orkaiteje (175C) apie 15-20 minuciu kol pomidorai suminkstes. Skanaus!!!
laba, ateinu su Sonatinos
vokiška šventine duona
Skonis - kaip gero, puraus, nesaldaus ragaišio
Sonatinos receptas:
2½ a. š. sausų mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti
Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps. Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1½ val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 19 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą, pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti bandeles kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
vokiška šventine duona
Skonis - kaip gero, puraus, nesaldaus ragaišio
Sonatinos receptas:
2½ a. š. sausų mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti
Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps. Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1½ val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 19 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą, pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti bandeles kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi, bet po darbo uzsukau i kirpykla pasigrazinti ir ten pasakiau ka ruosiuosi daryti ir sakau kazin kaip gausis, kirpeja prisimine kai buvo maza pas teta valge cepelinus su grybais ir varskia, na kagi is kirpyklos i parduotuve ir nusipirkau varskes pokeli, bet pabijoja daug deti, tad dejau nedaug....
tai va mano cepelinai su grybais ir varskia...
virtas bulvias susigrudau ikuliau kiausini ir krakmolo dejau
įdarui malti grybai ir varske (kita karta drasei desiu daug ) soriukas kad nelabai gražiai pateikta nes beprotiskai jau valgyti norejom
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 26, 20:30)
ideali, liuks
QUOTE(Rastika @ 2010 03 26, 22:27)
sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi,
labai dailus, net valgyt uzsimaniau Pasiilgstu tu krakmoliniu, man jie savotiskai irgi labai skanuciai
QUOTE(Rastika @ 2010 03 26, 22:27)
sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi, bet po darbo uzsukau i kirpykla pasigrazinti ir ten pasakiau ka ruosiuosi daryti ir sakau kazin kaip gausis, kirpeja prisimine kai buvo maza pas teta valge cepelinus su grybais ir varskia, na kagi is kirpyklos i parduotuve ir nusipirkau varskes pokeli, bet pabijoja daug deti, tad dejau nedaug....
tai va mano cepelinai su grybais ir varskia...
virtas bulvias susigrudau ikuliau kiausini ir krakmolo dejau
įdarui malti grybai ir varske (kita karta drasei desiu daug ) soriukas kad nelabai gražiai pateikta nes beprotiskai jau valgyti norejom
tai va mano cepelinai su grybais ir varskia...
virtas bulvias susigrudau ikuliau kiausini ir krakmolo dejau
įdarui malti grybai ir varske (kita karta drasei desiu daug ) soriukas kad nelabai gražiai pateikta nes beprotiskai jau valgyti norejom
Rastika, jei gerai supratau, tai cia vienas idaras -varske su grybais- o ne du atskiri? Truputeli keistai skamba, mes kazkaip arba su varske, arba su grybais gaminame, bet jei sakai, kad skanu, reiskia skanu...
Spageti su graikinių riešutų ir saulėje džiovintų pomidorų pesto
Reikės:
100gr.kepintų graikinių riešutų
4 saulėje džiovintų pomidorų
50gr.pasmezano sūrio
1 česnako skiltelės
1 v.š.alyvuogių aliejaus
3 v.š.džiovintų pomidorų aliejaus
žiupsnelio jūros druskos
baziliko,pipirnės
1 a.š.chereso acto(aš dėjau balzamiko acto)
200gr spageti makaronų
Graikinius riešutus,česnaką,dž.pomidorus,pipirnę ir baziliką susmulkinti .Smulkiai sutarkuoti parnezaną.Viską sumaišyti kartu su aliejais ,druska ir actu.
Išvirtus makaronus dėti į keptuvę ir kelias minutes pakepinti kartu su pesto.Viską dėti į lėkštę ,užtarkuoti parmezanu ir papuošti baziliko lapeliais.Rezultatas pranoko lūkesčius.Skanaus
Reikės:
100gr.kepintų graikinių riešutų
4 saulėje džiovintų pomidorų
50gr.pasmezano sūrio
1 česnako skiltelės
1 v.š.alyvuogių aliejaus
3 v.š.džiovintų pomidorų aliejaus
žiupsnelio jūros druskos
baziliko,pipirnės
1 a.š.chereso acto(aš dėjau balzamiko acto)
200gr spageti makaronų
Graikinius riešutus,česnaką,dž.pomidorus,pipirnę ir baziliką susmulkinti .Smulkiai sutarkuoti parnezaną.Viską sumaišyti kartu su aliejais ,druska ir actu.
Išvirtus makaronus dėti į keptuvę ir kelias minutes pakepinti kartu su pesto.Viską dėti į lėkštę ,užtarkuoti parmezanu ir papuošti baziliko lapeliais.Rezultatas pranoko lūkesčius.Skanaus
noriu zinoti, taip varškė ir grybai vienas idaras
cafe del mar ohoh kaip visada mandrus patiekaliukai, bet va as megstu ekspririmentuoti bet MB nuo tokiu patiekalu ;ieka nevalges
cafe del mar ohoh kaip visada mandrus patiekaliukai, bet va as megstu ekspririmentuoti bet MB nuo tokiu patiekalu ;ieka nevalges
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių ?
QUOTE(Rastika @ 2010 03 28, 10:12)
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių ?
uzvakar dariau idarytas vistienos blauzdeles, seimyna liko patenkinta Tiek, kad darbo daug.
Skaitau Jusu sia temuke ir negaliu atsigrozeti Jusu mokejimu graziai pateikti savo patiekalus. Saunuoles
QUOTE(Rastika @ 2010 03 28, 12:12)
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių ?
Aš daryčiau vištieną su pievagrybiais Fantastiškai skanus derinys, galiu parodyt/papasakot, kaip man labai labai patinka Tik aš darau dažniausiai su šlaunelėm, bet ir su blauzdelėm tiktų kuo puikiausiai
Vištiena su pievagrybiais
6 vištos šlaunelės
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 valg.š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, kapotas
450 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
½ puodelio sauso vyno
1 ½ valg.š. grietinėlės
Vištos šlauneles perpjauti į dvi dalis ir įtrinti druska ir pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinti vištieną, kol gražiai apskrus kiekvieną pusę po maždaug 4 minutes. Perdėti vištieną į lėkštę ir atidėti į šalį.
Į keptuvę su ten likusiais riebalais sudėti svogūnus ir pakepinti apie 3 minutes, kol visiškai suminkštės. Suberti pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes, kol jie išleis sultis. Įmaišyti vyną ir grietinėlę.
Vištos šlauneles sudėti atgal į keptuvę tarp grybų ir svogūnų, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 25 minutes, kol vištiena bus paruošta.
[quote=Rastika,2010 03 27, 22:46]
noriu zinoti, taip varškė ir grybai vienas idaras
Rastika, ot "prisikabinau" as prie tavo cepelinu idaro Ar gali smulkiau papasakoti kaip ji gamini ir ar dar ko nors ten reikia prideti apart prieskoniu? Kazkaip suintrigavo jis mane, dabar butinai turiu issiaiskinti ir isbandyti -kitaip ramybes nebus
noriu zinoti, taip varškė ir grybai vienas idaras
Rastika, ot "prisikabinau" as prie tavo cepelinu idaro Ar gali smulkiau papasakoti kaip ji gamini ir ar dar ko nors ten reikia prideti apart prieskoniu? Kazkaip suintrigavo jis mane, dabar butinai turiu issiaiskinti ir isbandyti -kitaip ramybes nebus