Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Tie tinginio koldunai patiko.Liuks ideja thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Siandien penktadienis pries verbu sekmadieni, tai kvieciu visas pabuti vegetaremis nors viena diena!!!

Kepti pomidorai idaryti bulgur kruopomis

Reikia:

6 didoku pomidoru
1 svoguno
2 skilteliu cesnako
ivairiu zoleliu ( petrazoliu, metu, baziliko, ciobrelio), jei neturit svieziu tai tiks ir dziovintos.
4 saukstu bulgur kruopu ( galite naudoti ir kuskusa, grikius, perlines kruopas ar ryzius)
3 v.s. aliejaus
druskos
pipiru

Taigi pirmiausia nupjaunam pomidoru virsunele ir iskobiam vidu. As naudojau toki irengima, kuris skirtas iskobti burbuliukams, pvz meliono ar agurko, tai tai tikrai buvo labai lengva ir pomidorai nesuplyso. Tada keptuveje pakepinam ant aliejaus svoguna ir cesnaka, tada sudedam visa pomidoro vidu ( seklas, minktima, sultis). Pakepinam kol pomidorai suminsteja. Supilam i keptuve bulgur kruopas, pamaisome ir isjungus ugni ir uzdengus keptuve paliekame 5 minutems. Jei naudosite kitas kruopas, tai teks jas pries tai apvirti! Po 5 minuciu bulgur sumaisome su turimom zolelem ir idarome pomidorus. Tada apslaksome aliejumi ir dedame i karsciui atsparu inda ir kepam orkaiteje (175C) apie 15-20 minuciu kol pomidorai suminkstes. Skanaus!!!
Atsakyti
laba, ateinu su Sonatinos

vokiška šventine duona bigsmile.gif
user posted image
user posted image

Skonis - kaip gero, puraus, nesaldaus ragaišio drinks_cheers.gif

Sonatinos receptas:
2½ a. š. sausų mielių
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos

1 trynys ir 1 v. š. pieno bandelėms aptepti

Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps. Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.

Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.

Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1½ val.

Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 19 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą, pridengti ir kildinti kol padvigubės, apie 30 minučių. Patepti bandeles kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.

Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
Atsakyti

sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi, bet po darbo uzsukau i kirpykla pasigrazinti ir ten pasakiau ka ruosiuosi daryti ir sakau kazin kaip gausis, kirpeja prisimine kai buvo maza pas teta valge cepelinus su grybais ir varskia, na kagi is kirpyklos i parduotuve ir nusipirkau varskes pokeli, bet pabijoja daug deti, tad dejau nedaug....
tai va mano cepelinai su grybais ir varskia...
virtas bulvias susigrudau ikuliau kiausini ir krakmolo dejau
įdarui malti grybai ir varske (kita karta drasei desiu daug tongue.gif )user posted image soriukas kad nelabai gražiai pateikta nes beprotiskai jau valgyti norejom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2010 03 26, 20:30)
laba, ateinu su Sonatinos

vokiška šventine duona  bigsmile.gif


ideali, liuks thumbup.gif

QUOTE(Rastika @ 2010 03 26, 22:27)
sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi,

labai dailus, net valgyt uzsimaniau thumbup.gif Pasiilgstu tu krakmoliniu, man jie savotiskai irgi labai skanuciai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 26, 22:27)
sveikutes as ves pas jus su pastininko patiekalu, snd nusprendziau po darbo gryzusi isvirti krakmolinius cepelinus su grybasi, bet po darbo uzsukau i kirpykla pasigrazinti ir ten pasakiau ka ruosiuosi daryti ir sakau kazin kaip gausis, kirpeja prisimine kai buvo maza pas teta valge cepelinus su grybais ir varskia, na kagi is kirpyklos i parduotuve ir nusipirkau varskes pokeli, bet pabijoja daug deti, tad dejau nedaug....
tai va mano cepelinai su grybais ir varskia...
virtas bulvias susigrudau ikuliau kiausini ir krakmolo dejau
įdarui malti grybai ir varske (kita karta drasei desiu daug tongue.gif )user posted image soriukas kad nelabai gražiai pateikta nes beprotiskai jau valgyti norejom  blush2.gif


Rastika, jei gerai supratau, tai cia vienas idaras -varske su grybais- o ne du atskiri? Truputeli keistai skamba, mes kazkaip arba su varske, arba su grybais gaminame, bet jei sakai, kad skanu, reiskia skanu... 4u.gif
Atsakyti
Spageti su graikinių riešutų ir saulėje džiovintų pomidorų pesto
user posted image
Reikės:

100gr.kepintų graikinių riešutų
4 saulėje džiovintų pomidorų
50gr.pasmezano sūrio
1 česnako skiltelės
1 v.š.alyvuogių aliejaus
3 v.š.džiovintų pomidorų aliejaus
žiupsnelio jūros druskos
baziliko,pipirnės
1 a.š.chereso acto(aš dėjau balzamiko acto)
200gr spageti makaronų
Graikinius riešutus,česnaką,dž.pomidorus,pipirnę ir baziliką susmulkinti .Smulkiai sutarkuoti parnezaną.Viską sumaišyti kartu su aliejais ,druska ir actu.
Išvirtus makaronus dėti į keptuvę ir kelias minutes pakepinti kartu su pesto.Viską dėti į lėkštę ,užtarkuoti parmezanu ir papuošti baziliko lapeliais.Rezultatas pranoko lūkesčius.Skanaus smile.gif
Atsakyti
noriu zinoti, taip varškė ir grybai vienas idaras mirksiukas.gif
cafe del mar ohoh kaip visada mandrus patiekaliukai, bet va as megstu ekspririmentuoti bet MB nuo tokiu patiekalu ;ieka nevalges blush2.gif
Atsakyti
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 28, 10:12)
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių rolleyes.gif ?

uzvakar dariau idarytas vistienos blauzdeles, seimyna liko patenkinta biggrin.gif Tiek, kad darbo daug.

Skaitau Jusu sia temuke ir negaliu atsigrozeti Jusu mokejimu graziai pateikti savo patiekalus. Saunuoles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 28, 12:12)
gal kas gali pasiulyti ką galima pasidaryti iš vištienois blauzdelių rolleyes.gif ?

Aš daryčiau vištieną su pievagrybiais wub.gif Fantastiškai skanus derinys, galiu parodyt/papasakot, kaip man labai labai patinka bigsmile.gif Tik aš darau dažniausiai su šlaunelėm, bet ir su blauzdelėm tiktų kuo puikiausiai mirksiukas.gif

Vištiena su pievagrybiais

6 vištos šlaunelės
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 valg.š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, kapotas
450 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
½ puodelio sauso vyno
1 ½ valg.š. grietinėlės

Vištos šlauneles perpjauti į dvi dalis ir įtrinti druska ir pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinti vištieną, kol gražiai apskrus – kiekvieną pusę po maždaug 4 minutes. Perdėti vištieną į lėkštę ir atidėti į šalį.
Į keptuvę su ten likusiais riebalais sudėti svogūnus ir pakepinti apie 3 minutes, kol visiškai suminkštės. Suberti pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes, kol jie išleis sultis. Įmaišyti vyną ir grietinėlę.
Vištos šlauneles sudėti atgal į keptuvę tarp grybų ir svogūnų, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 – 25 minutes, kol vištiena bus paruošta.

user posted image
Atsakyti
[quote=Rastika,2010 03 27, 22:46]
noriu zinoti, taip varškė ir grybai vienas idaras mirksiukas.gif

Rastika, ot "prisikabinau" as prie tavo cepelinu idaro tongue.gif Ar gali smulkiau papasakoti kaip ji gamini ir ar dar ko nors ten reikia prideti apart prieskoniu? Kazkaip suintrigavo jis mane, dabar butinai turiu issiaiskinti ir isbandyti -kitaip ramybes nebus biggrin.gif
Atsakyti