BANDELES SU DESRELEM
Mieline tesla pagal Aguoneles recepta bandelem su lasinukais, desreles pirktines
Skanu su vistienos sultiniu
Elena, respects
QUOTE(Perrin @ 2010 03 23, 17:05)
atrodo liuks as ta tesla su saldziu idaru dariau irgi skaniai gavos
Elenos ideja lasisos su bulvemis pasiimsiu sestadieniui grilinimo sezono atidarymui pasakiskai gerai atrodo kaip ir visi kiti patiekalai
QUOTE(aguonele @ 2010 03 23, 19:08)
atrodo liuks as ta tesla su saldziu idaru dariau irgi skaniai gavos
Elenos ideja lasisos su bulvemis pasiimsiu sestadieniui grilinimo sezono atidarymui pasakiskai gerai atrodo kaip ir visi kiti patiekalai
Elenos ideja lasisos su bulvemis pasiimsiu sestadieniui grilinimo sezono atidarymui pasakiskai gerai atrodo kaip ir visi kiti patiekalai
As irgi dariau su saldziu idaru, gavosi super
---
Pas mus sekmadieni turetu atsidayti grill sezonas, jei laiku gausim is Lt saslykine
Matot, UK dar ne sezonas, nera pardavime
LABAI SKANUS Vistienos krutineles verinukai
1 kg krutineles be kaulu ir odos.
Marinatas:
puses apelsino sultys
1 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
2 saukstai Vorcesterio padazo
1 a.s medaus (blogiausiu atveju-cukraus)
truputis pipiru, druskos (jei reikia)
Krutinele supjaustyti kubeliais, kaip saslykams. Marinato komponentus sumaisyti ir uzpilti ant mesos, permaisyti. Palaikyti bent 2 val. Verti ant iesmeliu ir apkepti keptuveje is abieju pusiu. ilgai kepti nereikia, kaip zinia
Mano garnyras: ryziai, pekino kopusto salotos su citrinu padazu bei agurkais ir marinuotos paprikos pomidoru padaze (pacios, zinoma ), zirneliai.
Skanaus! Isties , labai skanu
Gale kepimo is to padazo gaunasi kaip tokia 'glazura' ant mesos- saldziarugste. Maloniai nustebino.
1 kg krutineles be kaulu ir odos.
Marinatas:
puses apelsino sultys
1 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
2 saukstai Vorcesterio padazo
1 a.s medaus (blogiausiu atveju-cukraus)
truputis pipiru, druskos (jei reikia)
Krutinele supjaustyti kubeliais, kaip saslykams. Marinato komponentus sumaisyti ir uzpilti ant mesos, permaisyti. Palaikyti bent 2 val. Verti ant iesmeliu ir apkepti keptuveje is abieju pusiu. ilgai kepti nereikia, kaip zinia
Mano garnyras: ryziai, pekino kopusto salotos su citrinu padazu bei agurkais ir marinuotos paprikos pomidoru padaze (pacios, zinoma ), zirneliai.
Skanaus! Isties , labai skanu
Gale kepimo is to padazo gaunasi kaip tokia 'glazura' ant mesos- saldziarugste. Maloniai nustebino.
ogo, kiek naujų receptų.Stengiuosi neatsilikti ir aš
Spaghetti bolognese pagal Beatą
Reikes:
500gr.maltos jautenos
50gr.rūkytos šoninės
vieno didelio svogūno
4 skiltelės česnako
5 vidutinio dydžio morkų
2 saliero kotų
1 a.š džiovinto raudonėlio
1a.š. maltos kalendros
pora čiobrelio šakelių
lauro lapo
1 v.š.Vorčesterio padažo
1 a.š. cukraus
1 v.š.pomidorų pastos
2 skardinių (po 400ml)konservuotų pomidorų
druskos,pipirų
100ml raudonojo vyno
500gr.spageti makaronų
petražolių,parmezano
aliejaus
Pirmiausia aliejuje pakepiname šoninę.Kai šoninė gražiai apskrus ,sudedame maltą jautieną ir apkepiname .Kai mėsa gražiai apskrus ,išdedame ją į puodą.Likusiuose riebaluose kepiname paeiliui svogūną,česnaką ,vėliau smulkintas morkas ir salierą.Kai dariržovės suminkštės sudedame čiobrelį,raudonėlį ir baziliką.Viską sudedame į puodą su mėsa .Supilame vyną.Truputį pavirus suverčiame pomidorus,pastą,druską ir pipirus.Verdame nuobodžiai 1.5 -2 val.gerai uždenktame puode ant mažos ugnies.Galų gale išverdame spageti.Dedame į lėkštę makaronus ant jų bolonezo padažą ,užtarkuojame parmezano sūriu.Skanaus.
Spaghetti bolognese pagal Beatą
Reikes:
500gr.maltos jautenos
50gr.rūkytos šoninės
vieno didelio svogūno
4 skiltelės česnako
5 vidutinio dydžio morkų
2 saliero kotų
1 a.š džiovinto raudonėlio
1a.š. maltos kalendros
pora čiobrelio šakelių
lauro lapo
1 v.š.Vorčesterio padažo
1 a.š. cukraus
1 v.š.pomidorų pastos
2 skardinių (po 400ml)konservuotų pomidorų
druskos,pipirų
100ml raudonojo vyno
500gr.spageti makaronų
petražolių,parmezano
aliejaus
Pirmiausia aliejuje pakepiname šoninę.Kai šoninė gražiai apskrus ,sudedame maltą jautieną ir apkepiname .Kai mėsa gražiai apskrus ,išdedame ją į puodą.Likusiuose riebaluose kepiname paeiliui svogūną,česnaką ,vėliau smulkintas morkas ir salierą.Kai dariržovės suminkštės sudedame čiobrelį,raudonėlį ir baziliką.Viską sudedame į puodą su mėsa .Supilame vyną.Truputį pavirus suverčiame pomidorus,pastą,druską ir pipirus.Verdame nuobodžiai 1.5 -2 val.gerai uždenktame puode ant mažos ugnies.Galų gale išverdame spageti.Dedame į lėkštę makaronus ant jų bolonezo padažą ,užtarkuojame parmezano sūriu.Skanaus.
Sveikos Atnešu ir aš naktipiečius
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Tešlai:
200 g rupių kvietinių miltų
1 arb.š. druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1 valg.š. šalto vandens
Miltus sumaišyti su druska. Sudėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais trinti tol, kol susidarys smulkūs trupiniai. Viduryje padaryti duobutę, ten įpilti šaukštą vandens ir įmušti kiaušinį. Išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 20 minučių. Tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą indą ir vėl dėti į šaldytuvą. Paruošti įdarą.
Įdarui:
250 g vištienos, pjaustytos labai mažais kubeliais
½ svogūno
100 g pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
3 valg.š. aliejaus
2 valg.š. miltų
100 ml pieno
1 kiaušinis
1 valg.š. grietinėlės
Druska, juodieji pipirai
Įkaitintoje keptuvėje pakepinti smulkintą pusę svogūno. Jam suminkštėjus, sudėti vištieną ir pievagrybius. Apkepus, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, kad masė sutirštėtų, grietinėlę ir įmušti kiaušinį. Pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą kepimo indą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 30 minučių.
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Tešlai:
200 g rupių kvietinių miltų
1 arb.š. druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1 valg.š. šalto vandens
Miltus sumaišyti su druska. Sudėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais trinti tol, kol susidarys smulkūs trupiniai. Viduryje padaryti duobutę, ten įpilti šaukštą vandens ir įmušti kiaušinį. Išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 20 minučių. Tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą indą ir vėl dėti į šaldytuvą. Paruošti įdarą.
Įdarui:
250 g vištienos, pjaustytos labai mažais kubeliais
½ svogūno
100 g pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
3 valg.š. aliejaus
2 valg.š. miltų
100 ml pieno
1 kiaušinis
1 valg.š. grietinėlės
Druska, juodieji pipirai
Įkaitintoje keptuvėje pakepinti smulkintą pusę svogūno. Jam suminkštėjus, sudėti vištieną ir pievagrybius. Apkepus, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, kad masė sutirštėtų, grietinėlę ir įmušti kiaušinį. Pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą kepimo indą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 30 minučių.
QUOTE(Saulėta. @ 2010 03 24, 00:35)
Sveikos Atnešu ir aš naktipiečius
Bus isbandyta Beje, nuostabus blog'as
Saulėta.,
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
Sveikos, virtuves sefes
Nezinau ar cia deti, nes patiekalas saltas, bet mes ji valgom kaip antra.
Susi
Susi ryziai(ryziu actas + cukrus), nori lapai, lasisa, avokadas, agurkas, krabu lazdeles ir philapelhia suris, garnyrui vasabi krienai ir marinuotas imbieras, foto galutinio patiekimo varianto nespejau padaryti
Lietuviski bulviniai blynai
Bulves ir pora svogunu sutarkuoju, nupilu skysti (jei zenklus perteklius), atskirai isplaku pora kiausiniu, supilu i tarki, tada druskytes, pipiru ir pora saukstu grietines. Kepam ant aliejaus. Padaziukas - varske sutrinu su pasirinktais prieskoniais, pilu kefyro ir uzbarstau krapiuku. Skanaus.
Kotletukai kitaip
Pakepinu morka, svoguna, pievagrybius ir paprika ant sviestuko, sumaisau su malta kalakutiena (dedu 50% darzoviu ir 50% mesytes), tada prieskoniai, pora isplaktu kiausiniu, saukstas krakmolo ir saukstas miltu. Dedu ant ikaitinto aliejaus, truputi pakepu ir i lekste Valgome su bulvemis/ryziais, nuotraukoje ir zaliosiomis salotomis - icebergas, agurkas, krapai, svogunu laiskai, maisyta su grietines-majonezo padazu.
Bet jau Jus merginos skanumynu pridejusios, kad net zodziu truksta... Labai megstu lasisa, bet man niekad nesigauna ja padoriai ismarinuoti, kad skonis butu pasakiskas. Niekaip nesuprantu, ka ne taip darau Zodziu, su zuvim man nekas...
Nezinau ar cia deti, nes patiekalas saltas, bet mes ji valgom kaip antra.
Susi
Susi ryziai(ryziu actas + cukrus), nori lapai, lasisa, avokadas, agurkas, krabu lazdeles ir philapelhia suris, garnyrui vasabi krienai ir marinuotas imbieras, foto galutinio patiekimo varianto nespejau padaryti
Lietuviski bulviniai blynai
Bulves ir pora svogunu sutarkuoju, nupilu skysti (jei zenklus perteklius), atskirai isplaku pora kiausiniu, supilu i tarki, tada druskytes, pipiru ir pora saukstu grietines. Kepam ant aliejaus. Padaziukas - varske sutrinu su pasirinktais prieskoniais, pilu kefyro ir uzbarstau krapiuku. Skanaus.
Kotletukai kitaip
Pakepinu morka, svoguna, pievagrybius ir paprika ant sviestuko, sumaisau su malta kalakutiena (dedu 50% darzoviu ir 50% mesytes), tada prieskoniai, pora isplaktu kiausiniu, saukstas krakmolo ir saukstas miltu. Dedu ant ikaitinto aliejaus, truputi pakepu ir i lekste Valgome su bulvemis/ryziais, nuotraukoje ir zaliosiomis salotomis - icebergas, agurkas, krapai, svogunu laiskai, maisyta su grietines-majonezo padazu.
Bet jau Jus merginos skanumynu pridejusios, kad net zodziu truksta... Labai megstu lasisa, bet man niekad nesigauna ja padoriai ismarinuoti, kad skonis butu pasakiskas. Niekaip nesuprantu, ka ne taip darau Zodziu, su zuvim man nekas...
Awdrute, uoj kokių tu čia paprastu ir skaniu patiekalu priruose...
Wow kiek skanestu : Labai smagu, kad pagausejo geru receptu, ne vien tik diskusijos
As taip pat siandien su vistienos krutineles verinukais / Kebabais
Vistienos kebabai su darzovemis!!! Taigi receptas paprsasciau nei paprastas, bet geriausias dalykas, kad tikrai nebrangus. Nors gaminau tik sau ir vyrui, taciau dar liko tiek, kad tikrai dar bent jau viena alkana zmogu pamaitinciau. O gal net ir du!!!
Reikia:
2 vistienos krutineliu
2 papriku
1 ilgo baklazano
2 svogunu
alyvuogiu aliejaus
1 citrinos
saukstelis smulkinto rozmarino
druskos ir pipiru.
Taigi vistiena ir darzoves supjausciau kvadrateliais ir suveriau ant mediniu iesmeliu. Tada sumaisiau druska, pipirus, rozmarina su siek tiek aliejaus ir aptepiau kebabus. Tada dejau ant griliaus ir apkepiau and vidutines temperaturos. Kebabus reikia vis pavartyti, kad vienodai viskas iskeptu. Uztrunka apie 10-15 minuciu. Pateikiant apslakstyti citrinos sultimis, jei norite. As taip pat dar pateikiau su agurku salotomis. Skanaus!!!
Vistienos kebabai su darzovemis!!! Taigi receptas paprsasciau nei paprastas, bet geriausias dalykas, kad tikrai nebrangus. Nors gaminau tik sau ir vyrui, taciau dar liko tiek, kad tikrai dar bent jau viena alkana zmogu pamaitinciau. O gal net ir du!!!
Reikia:
2 vistienos krutineliu
2 papriku
1 ilgo baklazano
2 svogunu
alyvuogiu aliejaus
1 citrinos
saukstelis smulkinto rozmarino
druskos ir pipiru.
Taigi vistiena ir darzoves supjausciau kvadrateliais ir suveriau ant mediniu iesmeliu. Tada sumaisiau druska, pipirus, rozmarina su siek tiek aliejaus ir aptepiau kebabus. Tada dejau ant griliaus ir apkepiau and vidutines temperaturos. Kebabus reikia vis pavartyti, kad vienodai viskas iskeptu. Uztrunka apie 10-15 minuciu. Pateikiant apslakstyti citrinos sultimis, jei norite. As taip pat dar pateikiau su agurku salotomis. Skanaus!!!