[quote=picolo,2010 03 22, 16:51]
Lašiša su apelsinų skonio balzaminiu padažu
norejau pasiklausti, o koki skoni duoda tas padazas?saldziarugsti?
QUOTE(onute33 @ 2010 03 21, 16:36)
Labutis.Mano siandienos pietus.
Receptas:
Bemieles sluoksniuotos teslos pakelis,0,5kg farso(mano buvo kalakutienos),2 svogunai,8 pievagrybiai,1 cukinija(maza),1 kiausinis,megstami prieskoniai,tarkuotas fermentinis suris.
I inda(mano buvo stiklinis) pirma sluoksni deti teslos(truputi pakociotos,pagal indo forma),antras-kepintas ir blenderiuotas farsas su prieskonias ir kauisiniu ant virsaus kepti pievagrybiai su svogunu ir cukinija,poto vel tesla,kitas sluoksnis kepintas farsas ir tarkuotas suris,po to vel tesla ir t.t.Paskutinis sluoksnis mesyte su daug surio.Uzdengiau folija ir kepiau apie 1 val.
Ir jokiu riebalu nereikia.Net netepiau formos.
Skanaus.
Receptas:
Bemieles sluoksniuotos teslos pakelis,0,5kg farso(mano buvo kalakutienos),2 svogunai,8 pievagrybiai,1 cukinija(maza),1 kiausinis,megstami prieskoniai,tarkuotas fermentinis suris.
I inda(mano buvo stiklinis) pirma sluoksni deti teslos(truputi pakociotos,pagal indo forma),antras-kepintas ir blenderiuotas farsas su prieskonias ir kauisiniu ant virsaus kepti pievagrybiai su svogunu ir cukinija,poto vel tesla,kitas sluoksnis kepintas farsas ir tarkuotas suris,po to vel tesla ir t.t.Paskutinis sluoksnis mesyte su daug surio.Uzdengiau folija ir kepiau apie 1 val.
Ir jokiu riebalu nereikia.Net netepiau formos.
Skanaus.
Sveikute
Tikrai lb idomiai ir skanaii atrodo beje ir ne daug darbo atrodo norejau tik uzklaust ,o teslos kampucius reikia kazkaip uzspaust ar tiesiog deti vienas ant kito ir tiek ?
[quote=raiboji peleda,2010 03 22, 21:14]
[quote=picolo,2010 03 22, 16:51]
Lašiša su apelsinų skonio balzaminiu padažu
norejau pasiklausti, o koki skoni duoda tas padazas?saldziarugsti?
[/quote]
taip saldziarugsti skoni duoda,nu tikrai skanus padazas ,jis siaip yra glaistas
[quote=picolo,2010 03 22, 16:51]
Lašiša su apelsinų skonio balzaminiu padažu
norejau pasiklausti, o koki skoni duoda tas padazas?saldziarugsti?
[/quote]
taip saldziarugsti skoni duoda,nu tikrai skanus padazas ,jis siaip yra glaistas
Nieko naujo Tiesiog man kartais pritrūksta IDĖJOS.Šioje temoje idėjų randu sočiai....ir gyvent lengviau Tai va ir mano patiekaliukai gal kam bus IDĖJA
Tiršta brokolių sriuba
Bulves, morkas, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir suberkite į puodą su verdančiu sultiniu. Pagal skonį įdėkite druskos,pipirų.
Pavirkite maždaug 10 minučių.
Tada sudekite brokolius ir dar pavirkite 10 minutes.
Nupilkite sultinį, daržoves sutrinkite daržovių trintuve.
Visą masę suberkite į puodą ir dar kartą užvirkite.
Paskaninkite grietine arba grietinėle.
Eiliniai kotletai.
Faršui naudojau kalakutieną.
Tiesiog į faršą įtarkavau sušaldyto sviesto gabaliuką ir kiaušinio baltymus išplakiau atskirai, po to atsargiai sudėjau į faršą ir išmaišiau.Trynius irgi sudedame.
Garnyrui kuskusas.
Bulba
Jums reikės bulvių su lupenomis, kurias labai gerai nuplauname.
Tada paruošiame tokį mišinį: 2 šaukštai rupios druskos ir 3 šaukštai miltų.
Šlapias bulves gerai apvoliojame tame mišinyje.
Sudedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje. 180 laipsnių apie valandą.
Priklauso nuo bulvių dydžio.
Valgėme su kąstyniu
Vištienos gabaliukai
Vištienos filę supjaustome gabaliukais.Marinuojame.
Marinatas: česnakas, imbiero šaknies (sutarkuoti), citrinos sultys, sojų padažo, medaus,aitriųjų paprikų.Viską dedame pagal skonį ir išmaišome.
Suplakame kiaušinio baltymą,mirkome jame vištieną,po to apvoliojame krakomole.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje.
Garnyras morkų (dievinu morkas garnyrui)
Morkas supjaustau su skustuku.Gaunasi tokios ilgos plonos juostelės.Jas lengvai apverdame mažam vandens kiekyje.Kai vanduo išgaruoja įdedame sviesto gabaliuką,druskos,pipirų ir pilame biški grietinėles.Troškiname kokias 5 mintutės.
Bulviniai blynai.
Reiks bulvių...daug bulvių Ir bekono arba šoninės.
Bulvės sutarkuojame,įtarkuojame svogūną,nupilkite nereikalingą skystį,įdėkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką bekono o ant jo dedame bulvių tarkius.
Kepame kol apskrus.
Valgome su grietinę.
Tiršta brokolių sriuba
Bulves, morkas, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir suberkite į puodą su verdančiu sultiniu. Pagal skonį įdėkite druskos,pipirų.
Pavirkite maždaug 10 minučių.
Tada sudekite brokolius ir dar pavirkite 10 minutes.
Nupilkite sultinį, daržoves sutrinkite daržovių trintuve.
Visą masę suberkite į puodą ir dar kartą užvirkite.
Paskaninkite grietine arba grietinėle.
Eiliniai kotletai.
Faršui naudojau kalakutieną.
Tiesiog į faršą įtarkavau sušaldyto sviesto gabaliuką ir kiaušinio baltymus išplakiau atskirai, po to atsargiai sudėjau į faršą ir išmaišiau.Trynius irgi sudedame.
Garnyrui kuskusas.
Bulba
Jums reikės bulvių su lupenomis, kurias labai gerai nuplauname.
Tada paruošiame tokį mišinį: 2 šaukštai rupios druskos ir 3 šaukštai miltų.
Šlapias bulves gerai apvoliojame tame mišinyje.
Sudedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje. 180 laipsnių apie valandą.
Priklauso nuo bulvių dydžio.
Valgėme su kąstyniu
Vištienos gabaliukai
Vištienos filę supjaustome gabaliukais.Marinuojame.
Marinatas: česnakas, imbiero šaknies (sutarkuoti), citrinos sultys, sojų padažo, medaus,aitriųjų paprikų.Viską dedame pagal skonį ir išmaišome.
Suplakame kiaušinio baltymą,mirkome jame vištieną,po to apvoliojame krakomole.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje.
Garnyras morkų (dievinu morkas garnyrui)
Morkas supjaustau su skustuku.Gaunasi tokios ilgos plonos juostelės.Jas lengvai apverdame mažam vandens kiekyje.Kai vanduo išgaruoja įdedame sviesto gabaliuką,druskos,pipirų ir pilame biški grietinėles.Troškiname kokias 5 mintutės.
Bulviniai blynai.
Reiks bulvių...daug bulvių Ir bekono arba šoninės.
Bulvės sutarkuojame,įtarkuojame svogūną,nupilkite nereikalingą skystį,įdėkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką bekono o ant jo dedame bulvių tarkius.
Kepame kol apskrus.
Valgome su grietinę.
Karka
Man geriau visgi patinka apvirta ir užkepta orkaitėje karką MB prikalbino neapvirti...manau po to pasigailėjo
Karka marinavau prieskoniuose visą parą.
Sudėjau į kepimo rankovę ir kepiau orkaitėje 2 valandas kažkur...
Prieš kepimo pabaigą sudėjau apvirtas bulvės ir dar pakepiau apie 20 min...
Suktinukai
Sprandinės gabaliukus gerai išmušame,apibarstome prieskoniais pagal skonį,druska.
Dedame ant kiekvieno gabaliuko sūrio ir žalumos,susukame.Sutvirtiname su dantų krapštuku.Mirkome į kiaušinio plakinį,po to į džiūvėsius.Apkepiname,Dedame į puodą,pilame vanends,dedame lauro lapų,druskos biški ir troškiname apie pusvalandį.
Garnyrui morkų/bulvių košė.
Salotos: pekino kopūstas,agurkas,poras,grietinė.
Bulvių/lašišos vėrinukai
Lašiša supjaustome gabaliukais kaip šalykui.
Marinuojame.Marinatui naudojau: apelsininius pipirus,druską,biški citrinos sulčių ir medaus.
Bulvės (parinkti nedideles) apverdame pasūdytame vandenyje.
Kai jos suminkštėja išimame,pilame biški aliejaus ir išspaudžiame česnako.
Medinius iešmus mirkome vandenyje.
Po to veriame lašišą su bulvėmis ant iešmo,dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min.
Galima kepti grill keptuvėje...
Man geriau visgi patinka apvirta ir užkepta orkaitėje karką MB prikalbino neapvirti...manau po to pasigailėjo
Karka marinavau prieskoniuose visą parą.
Sudėjau į kepimo rankovę ir kepiau orkaitėje 2 valandas kažkur...
Prieš kepimo pabaigą sudėjau apvirtas bulvės ir dar pakepiau apie 20 min...
Suktinukai
Sprandinės gabaliukus gerai išmušame,apibarstome prieskoniais pagal skonį,druska.
Dedame ant kiekvieno gabaliuko sūrio ir žalumos,susukame.Sutvirtiname su dantų krapštuku.Mirkome į kiaušinio plakinį,po to į džiūvėsius.Apkepiname,Dedame į puodą,pilame vanends,dedame lauro lapų,druskos biški ir troškiname apie pusvalandį.
Garnyrui morkų/bulvių košė.
Salotos: pekino kopūstas,agurkas,poras,grietinė.
Bulvių/lašišos vėrinukai
Lašiša supjaustome gabaliukais kaip šalykui.
Marinuojame.Marinatui naudojau: apelsininius pipirus,druską,biški citrinos sulčių ir medaus.
Bulvės (parinkti nedideles) apverdame pasūdytame vandenyje.
Kai jos suminkštėja išimame,pilame biški aliejaus ir išspaudžiame česnako.
Medinius iešmus mirkome vandenyje.
Po to veriame lašišą su bulvėmis ant iešmo,dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min.
Galima kepti grill keptuvėje...
Elene , noriu visko
Elena jus kaip visada nustebinat ,prie lasisos verinuku koki padaza naudojate?
QUOTE(kisule @ 2010 03 23, 17:20)
Elena jus kaip visada nustebinat ,prie lasisos verinuku koki padaza naudojate?
Pirkau Tartare
QUOTE(Elena @ 2010 03 23, 16:12)
Medinius iešmus mirkome vandenyje.
o man įdomu pasidarė, kodėl mirkot vandenyje nes aš veriu ant sausų
QUOTE(Lince M @ 2010 03 23, 17:32)
o man įdomu pasidarė, kodėl mirkot vandenyje nes aš veriu ant sausų
Mirkau...nes orkaitėje man jie apdega...na galiukai biški patamsėja ir man negražu