Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(gadget3 @ 2010 02 18, 20:42)
Kvepėjo kaip TIKRAS SADIZMAS.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tikras sadizmas lotuliukas.gif
Atsakyti
Niaaaa, nu kepė jinai 1 val. 20 min. IR KVEPĖĖJO KVEPĖĖĖJO... Aš mėgstu ir kmynus, ir česnakiukus, ir čiobrelius, o tas bendrasai kvapytis wub.gif ... Vienžo, buvo šeimoje "valgiau valgiau privaaaalgiau". Alebetnu LIKO.

Dar, žinokit, paskaičiau tokią gudrią knygą METAI PRIE STALO {ten ūkiški ir taupūs valstiečių receptai, bandysiu senovinį tortą kada greit}, ir surinkus nenugriaužtus kauliukus beigi svogūniukus su trupučiu garnyro daržovių, pagardinau juosius lauro lapiukais, ir užpylus šaltu vandeniummm, viriau iki užvirimo, paskui - ant lėtos ugnies, ir ką tik paragavau, kad tokio superininio sultiniuko paviriau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2010 02 18, 23:24)

Dar, žinokit, paskaičiau tokią gudrią knygą METAI PRIE STALO {ten ūkiški ir taupūs valstiečių receptai, bandysiu senovinį tortą kada greit}, ir surinkus nenugriaužtus kauliukus beigi svogūniukus su trupučiu garnyro daržovių, pagardinau juosius lauro lapiukais, ir užpylus šaltu vandeniummm, viriau iki užvirimo, paskui - ant lėtos ugnies, ir ką tik paragavau, kad tokio superininio sultiniuko paviriau wub.gif

Nu geras, gyvenime nebuciau tokio dalyko sumasciusi. Butinai pabandysiu bigsmile.gif Gal dar kokiu idomybiu yra toje knygoje?
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2010 02 18, 23:24)
surinkus nenugriaužtus kauliukus beigi svogūniukus su trupučiu garnyro daržovių, pagardinau juosius lauro lapiukais, ir užpylus šaltu vandeniummm, viriau iki užvirimo, paskui - ant lėtos ugnies, ir ką tik paragavau, kad tokio superininio sultiniuko paviriau wub.gif

aha,as irgi siemet kazkokiam zurnale atradau,kad keptos vistos kauliukus reik nuvirt kelias valandas ir skaniausias sultinys gaunas,bandziau,patiko smile.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif
Norint gauti geros kokyės sultinį{bet kokios mėsos kauliukus}reikia apkepti,orkaitėje.
Tuomet sultinys įgauna gerą skonį ir gražią spalvą,
Tik norint išvirti gerą sultinį jį reik virti ant nedidelės kaitros.
Dar sultiniui priduodą gerą skonį pakepintos daržvės.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 18, 15:31)
nusipirkau šiandien skumbrę šaldytą, badysiu sūdyti, kaip Elena. Brangiai gaunasi  unsure.gif , už vieną žuvį sumokėjau 7,65. tikiuosi kad gausis skaniai.


čia iš kur?
Vilniuje pirkom Halės turguj kažkokiam sąlyginai naujam taške dvi dideles šaldytas už ~10 g.gif

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 02 19, 09:42)
aha,as irgi siemet kazkokiam zurnale atradau,kad keptos vistos kauliukus reik nuvirt kelias valandas ir skaniausias sultinys gaunas,bandziau,patiko smile.gif


Va, aš tai neverdu sultinio iš nuvalgytų kauliukų, nes mūsų kiemsargis šuo Svaras supyktų ant manęs, kad iki jo nedaėjo apgriaužti kauliukai... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 19 vasario 2010 - 10:23
QUOTE(regna @ 2010 02 19, 09:57)
Sveikos, 4u.gif
Norint gauti geros kokyės sultinį{bet kokios mėsos kauliukus}reikia apkepti,orkaitėje.


aciu,visad virdavau is zaliu t.y svieziu biggrin.gif

QUOTE(silsta @ 2010 02 19, 11:22)
Va, aš tai neverdu sultinio iš nuvalgytų kauliukų, nes mūsų kiemsargis šuo Svaras supyktų ant manęs, kad iki jo nedaėjo apgriaužti kauliukai...  lotuliukas.gif

kauliukai juk nesuverda,o as nepastebejau,kad mano suo jaustu skirtuma ar kauliukai apkepti ar kauliukai apkepti ir apvirti biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 19, 09:57)
Sveikos, 4u.gif
Norint gauti geros kokyės sultinį{bet kokios mėsos kauliukus}reikia apkepti,orkaitėje.
Tuomet sultinys įgauna gerą skonį ir gražią spalvą,
Tik norint išvirti gerą sultinį jį reik virti ant nedidelės kaitros.
Dar sultiniui priduodą gerą skonį pakepintos daržvės.


Iš kepintų kauliukų plius kepintų daržovių išeina rudas sultinys, sodresnio skonio, o iš klasikinio rinkinuko - kauleliai kremzlelės ir daržovių puokštelė {aha, verčiausi mylimam prancūziškam www.odelices.fr biggrin.gif } - skaidrus ir šviesutis. Aha, ir prancūzai sako, kad rerikia pilt šaltu vandeniu, tada užvirint, ir jau tada mariiint ant silpnos ugnytės.

Mėgstu sultinius, o dar kai mudvi su dukra esam košinės/troškininės, tai ir vartoju jų nevisai mažai cool.gif

PS METAI PRIE STALO {o gal autorės interviu??} buvo rašyta, kad valstiečiai dažniausia mėsą virdavo, kad būtų ir sultinio, ir mėsytės, o kepta mėsa buvo daugiau dvarininkų stalo priklausinys. Dėl receptų vien vien tos knygos pirkti neverta, aš ją pas draugę kaip romaną paskaičiau. Norrrs galvoju, kad dar kelis kartus vartysiu. Įdomi knyga, parašyta etnokultūrininkės, su visokiom blevyzgom {prietarais} intarpuose, bet ne per daug.
Atsakyti
gadget3, vista thumbup.gif thumbup.gif , apsiryciau turbut iki nukritimo.

QUOTE(gadget3 @ 2010 02 18, 19:25)
Mintys paraštėse - mamkaa, man atrodo, kad šaldyta sūdymui nelabai.. Atšildoma ji praranda sultingumo kažkiek, ir šiaip -PIGIAU pirkti yra šviežią žuvį. O jei dar tiesiai iš pravažiuojančio žvejo {jie dabar netrumpais atstumais pasivažinėja, pasidomėk} - tai išvis nerealus gėris.

Atsinešt vyyyyyštos pagal BEATĄ N. vaizdus? Namai nepaprastai gardžiai kvepėjo kepant.

Net nesigincinu , sviezia suvis ir yra sviezia smile.gif . Bet kad kur gauti sviezios skumbres nezinau schmoll.gif , pas mus turguje tik saldyta teko matyti. Bet jei neklystu Elene irgi sude saldyta ir rase kad skaniai gavosi. Niu pabandysiu, tai tada turesiu savo nuomone.
Papildyta:
QUOTE(Renatina @ 2010 02 19, 09:13)
čia iš kur?
Vilniuje pirkom Halės turguj kažkokiam sąlyginai naujam taške dvi dideles šaldytas už ~10 g.gif

Cia Kaune, bazes zuvies turguje kilogramas kainuoja 10.90, o as emiau dideli zuvi svere 700 gramu, tai ir gavosi tokia kaina 7 su centais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 19 vasario 2010 - 16:15
Vištiena su ananasais ir pievagrybiais smile.gif
Gaminau senokai,bet prisiminiau ir rodau foto reportaza biggrin.gif 4u.gif

user posted image
Sudėtinės dalys: vištienos file,konservuoti ananasai,pievagrybiai,poras,svogūnų laiškai,fermentinis sūris, majonezas,prieskoniai.

user posted image
Iš anksto paruoštą vištienos file (pamusta,pamarinuota vistienos prieskoniais) dedame i stiklini inda (troskintuva)šiek tiek prieš tai jį patepame riebalais. Vištieną klojame ant dugno (galima ir smulkiai supjaustyti).

user posted image
Aptepti majonezu.

user posted image
Išdėlioti konservuotus ananasus.

user posted image
Paparstyti supjaustyti porą.

user posted image
Toliau deti pakepintus pievagrybius.

user posted image
Apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.

Tuos sluoksnius pakartoti kelis kartus smile.gif

user posted image
Užbaigiant pabarstyti šiek tiek svogūnų laiškų.

Šiek tiek pašlakstyti vandenuku ar sultiniu. Uzdengti dangciu ir kepti 180 orkaiteje 1 val. Baigiant kepti nuimti dangti,kad isgaruotu skystis ir apskrustu suris.

user posted image
Rezultatas toks smile.gif

Valgyti su bulvemis ir darzovemis 4u.gif
Atsakyti
Kokia šauni fotosesija thumbup.gif M@mulyte thumbup.gif
Atsakyti