na musu dvi paskutines vakarienes
Mėtinė vištytė:Reikės:
- vištos krūtinėles (kiek porcijų, tiek krūtinėlių, as dariau 2 porcijom)
- 1 sauksto aliejaus
- 1 sauksto naturalaus jogurto
- 2 saukstu smulkintos metos
- puses sauksto medaus
Gaminame:
- viska sumaisome, vistyte ipjauname ir isvoliojame
marinate, paliekam bent pusvalandziui
- Kepam ant grilines keptuves (kas neturi puikiai iskeps ir
orkaitej)
Greitas zuvies troskinukas:4 porcijos
Reikes:
- 1 sauksto aliejaus
- 1 smulkiai pjaustyto svoguno
- 3 smulkintu cesnako skilteliu
- 5 saliero stiebu
- 2 morku, supjaustytu
- pomidoru padazo (mazdaug sauksto su kaupu)
- 1 stiklines sauso balto vyno
- 4 nuluptu,supjaustytu pomidoru
- 900 ml zuvies sultinio
- 2 menkes file (apie 600g) siaip tiktu ir jurine lydeka
- 200 kreveciu, nuluptu
- smulkintos petrazoles
Gaminame:
- Ikaitintame aliejuje pakepiname svoguna, salierus, cesnaka, morkas, padruskiname. Pakepame apie 10 min
- Imaisome pomidoru padaza, padidiname ugni, supilame vyna ir leidziame
kelias minutes pasitroskinti. Sumaziname ugni, sudedame pomidorus, ir ipilame
siek tiek sultinio. Patroskiname kelias min ir supilame beveik visa (siek tiek palikite) sultini. Troskiname dar 10 min. Sutriname viska su blenderiu, jei reikia dapilame sultinio. Sudedame supjaustyta zuvi ir krevetes, patroskiname apie 10 min.
- Uzberiame petrazoles.
Skanaus