Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2010 03 11, 23:54)
aguonele, zuikis ir bandelės, fantastiško grožio wub.gif  wub.gif

Perrin, tau bandelės ir pavyko thumbup.gif

Pirma karta kepiau bandeles ir apskritai is mielines teslos, neskaitant duonos ax.gif
Nebuvo taip baisu kaip maniau, o kita karta kepsiu dar drasiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2010 03 11, 19:00)
Na va, bandeles pagal Aguonele jau musu pilvuose  thumbup.gif

skaniai atrodo thumbup.gif puiku, kad viskas pavyko mirksiukas.gif

QUOTE(daivaP @ 2010 03 11, 22:54)
aguonele, zuikis ir bandelės, fantastiško grožio wub.gif  wub.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(budylnikas @ 2010 03 12, 00:05)
essen.gif kaip griebciau dabar tuos kotletus! beje, koki padaziuka prie ju padarete?

Nemoku as darytti padazu,paprastai dariau ,ant sviesto ar margarino pakepinu svogunus,idedu truputi sultinio vistienos,ipilu vandens ,miltu ir grietines smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2010 03 10, 17:43)
keista, paieška neranda unsure.gif , keliu iš savo kompo, tik perspėju, kad receptas ne mano, ir kieno - tikrai nepamenu:

user posted image

Idarytos, keptos antytes.Issiverdame bulves, suminkome kose, dedame kiausini, krakmolo trecdali mases ir suformuojame pauksciukus  Idaras pagal skoni, as dejau silkes su troskinomis darzovemis.

OHO tik kaip tokias suformoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 03 12, 14:55)
OHO tik kaip tokias suformoti doh.gif


Labai paprasta, pasidarai toki pailga, kaip cepelina, tik plonesni, uzrieti i virsu galva, nusmailini snapa, gale ispaudi duobute, pridedi norimo idaro ir viskas, tik stengtis kuo ploniau, neskanu, kai labai daug pado 4u.gif
Atsakyti
Aviena padaže

user posted image

Sunaudojau

8 mažus avienos gabaliukus su kaulu (nežinau kaip tiksliai tą dalį pavadint LT)
1 skardinę koncervuotų pomidorų be skūrelės
3 raudonus svogūnus
6 vidutinio dydžio saliero stiebus, buvo jau tokie sakyčiau šiek tiek apvytę, bet padažui tiko
Druskos, pipirų, džiovintos smulkintos paprikos 1 v.š. (galėjau ir daugiau aštrumo nesijuto)
Aliejaus pakepimui
Šv. petražolių bei krapų (dėjau šaldytus)
1 sultinio kubelio (norėjau dėt daržovių, neapsižiūrėjau paėmiau jautienos biggrin.gif )
Ir rozmarino apibarstymui

Visų pirma pasikepinau avieną ant keptuvės apibarsčius druska, pipirais ir rozmarinu iki nebeliko raudonos mėsos. Sudėjau į indą, kuriame troškinsis. Supjausčiau svogūnus ir salierą smulkiai (tiksliau tai už mane padarė kombainas) ir viską dėjau į keptuvę. Sudėjau krapus, petražoles, bei pomidorus, pakepinau apie 10 min. tada pyliau sultinį su vandeniu, taip apie litrą. Ir viską vėl troškinau kol pomidorai paliko kaip padažiukas ir išgaravo nemažai vandens. Tada vėl pripyliau 1,5 puodelio vandens, gerai išmaišiau, sudėjau paprikas džiovintas, galėjau dėti ir daugiau nes nesijautė jokio aštrumo, nežinau,mėsa matyt sugėrė, nors ir ji neaštri. IR visą šitą troškinį pyliau ant avienos, pamaišiau ir į orkaitę valandai laiko (galima ir mažiau, bet aš dariau ant lėtos ugnies). Ir viskas. Mėsa paliko be galo minkštutė.
Valgėm su basmati ryžiais.

Aviena mūsų namuos retas svečias, bet tai mano kaltė, nes nemėgstu kvapo.... Kaina mūsuose įkandama, ne taip, kaip LT, būtų galima ir dažniau pasimėgauti, nes mėsa gera, nu bet jau kol pagaminu,tai turiu labai save nuteikt, kad nejaučiu to kvapo. Vat. O man vienas žmogus yra pasakęs (iš šalies, kur aviena valgoma laaabai dažnai, taip pat ir auginama), kad geras avinas, turi skleisti kvapą. Jei mėsa bus bekvapė, negeras gyvulys.Tad niekur nuo to kvapo nedingsi ,jei mėsa yra gera.
Šį kart buvo avienos kepsniukai, ėmiau,kad neriektų pjaustyt nieko, kvapo mažiau biggrin.gif
Maniškio komentaras buvo "darai retai,bet kai padarai, tai wow" Žodžiu, jis buvo sužavėtas, na skonis ir man patiko, tik vis galvoje ir gerklėje stovėjo tas kvapas, tai duočiau 80 proc sėkmės.
Varčiau receptų knygas, visur "mandri" receptai ir reikia visko daug. Taigi, atsidariau šaldytuvą ir pasiklioviau fantazija.
Žinau, kad nemoku padaryt gražių maisto foto, ir technika nepaneša, bet iliustruoti kažkaip reikia. tai va rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 03 12, 14:55)
OHO tik kaip tokias suformoti doh.gif


Neapsakomas grozis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2010 03 10, 22:38)
O į ukrainietiškus barščius pupelės nededamos?  g.gif Kiek atsimenu ukrainietiškus barščius, pupelės būdavo g.gif

drinks_cheers.gif
be pomidoru ,pupeliu ir stambiai supjaustitu bulviu(jos dedamos pirmos blush2.gif )mociute akidavo,ne barsciai,o kacapu sriuba blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 03 12, 16:43)
Aviena padaže
Aviena mūsų namuos retas svečias, bet tai mano kaltė, nes nemėgstu kvapo.... Kaina mūsuose įkandama, ne taip, kaip LT, būtų galima ir dažniau pasimėgauti, nes mėsa gera, nu bet jau kol pagaminu,tai turiu labai save nuteikt, kad nejaučiu to kvapo. Vat. O man vienas žmogus yra pasakęs (iš šalies, kur aviena valgoma laaabai dažnai, taip pat ir auginama), kad geras avinas, turi skleisti kvapą. Jei mėsa bus bekvapė, negeras gyvulys.Tad niekur nuo to kvapo nedingsi ,jei mėsa yra gera.



Labai faina rasti avienos receptukų. thumbup.gif
Mes praitą savaitę gavom jauną avytę, tai ten tokia veislė kur nėra kvapo. Nepatikėjau, bet skirtumas panašiai toks kaip kiaulienos nuo jautienos. Tik jauti, kad kažkokį kitokį gyvulėlį valgai.
Norėjau paklausti ar jau šita skaitosi bloga ? Nes aš kiek anksčiau turėjau avienos, tai irgi neturėjau kur dėtis nuo to kvapo. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 03 12, 15:21)
Labai faina rasti avienos receptukų.  thumbup.gif
Mes praitą savaitę gavom jauną avytę, tai ten tokia veislė kur nėra kvapo. Nepatikėjau, bet skirtumas panašiai toks kaip kiaulienos nuo jautienos. Tik jauti, kad kažkokį kitokį gyvulėlį valgai.
Norėjau paklausti ar jau šita skaitosi bloga ? Nes aš kiek anksčiau turėjau avienos, tai irgi neturėjau kur dėtis nuo to kvapo.  cool.gif


žinok aš net nežinau dabar g.gif
Mes kai buvom Etiopijoj, o ten avienos, ožkienos valgoma daug, man ir ten sakė, kai kalbėjom su vienu fermeriu, kad kvapas turi būti. Jei aš gerai supratau, priklauso kuom avis maitinama g.gif tai gal čia jei kita veislė kokia ir nėra to kvapo, net nežinau, bet kai aš skundžiaus, kad nenoriu nes nepatinka kvapas, sako, jei yra kvapas, gera mėsa.
Šitą esu girdėjus ir anglijoj (ten ir nemažai avienos valgoma). tai nieko per daug tvirtinti ar neigti negaliu,sakau ką man sakė.
Atsakyti
yuki, kokios antytes fainos thumbup.gif

grange, skaniai atrodo tavo patiekaliukas 4u.gif
Atsakyti
ale ir as idedu nuotraukyte ,savaitgali baliuka apturejom tai gaminau tokias "kulseles" is sonkauliuku ir farso, sonkauliukus pamarinavau is vakaro majoneze+tomate ,na i farsa ivairiu prieskoniu ,svoguniuko ir tai aplipinau gala kauliuko ir kepiau,gavosi labai skanu,nuo to majonezo tas kauliukas toks minkstas minkstas buvo, beje kepiau pradzioje ivyniota i folija,likus kokiom 15 min nuemiau folija,kad apskrustu... gavosi pasaka wub.gif
tik gaila nebespejau per tuos lakstymus nufotkinti jau isskeptu verysad.gif pamirsau ax.gif blush2.gif verysad.gif
user posted image
tik ka kita karta kitaip daryciau, nesuglkausciau ju viena su kita nes kai iskepa sunku graziai isimt ,nes sulimpa kai kurios ir farsas nukrenta
ne kulinarinis cia sedevras ,bet norejau pasakyt,kad skaniai gaunasi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neila+69: 12 kovo 2010 - 18:14