na musu vakarykste vakariene Be galo svelnaus skonio Normandietiskas troskinukas
Reikes:
- 400 g kiaulienos
- 1 sauksto sviesto, 1 sauksto aliejaus
- 3 saliero stiebu
- 2 obuoliu
- 4 morku (vid dydzio)
- didelio svoguno
- 2 cesnako skilteliu
- pipiru
- 1 saukstelio garstyciu
- 150 ml sidro (rugstesnio)
- 150 ml grietineles
- 200 ml vistienos sultinio
Gaminame:
- i puoda pilame aliejaus ir dedame sviestuko, ikaitiname. (Beje, ta pati puoda dejau i orkaite, jei tokio neturite apkepkite viska keptuveje ir poto i orkaites inda reikes perdeti)
Sudedame supjaustyta mesyte ir kepame 6-8 min, kol siek tiek apskrus
- Isimame mesyte, i ta pati puoda dedame svoguniuka, apkepame 5 min
- Sudedame supjaustytus salierus, svogunus, cesnaka,morkytes, imaisome garstycias, viska troskiname dar 10 min. Poto sudedame obuolius ir dar troskiname
5 min.
- Supilame sidra, padidiname ugni, uzverdame ir 2 min stipriai paverdame. Poto sudedame mesyte, supilame sultini, grietinele, beriame siek tiek pipiru ir viska ismaisome.
- Uzverdame ir uzdengus puoda dedame i ikaitinta orkaite. Troskiname 1 val 180 laipsniu temperaturoje.
Skanaus!
Zadu kepti duonyte. Gal gait parasyti kiek vietoj sausu mielu deti svieziu? Nes namie turiu svieziu. Aciu
Aštrus dešrelių troškinukas
Aš naudojau:
2 šviežias jautienos dešreles
1 šv. kiaulienos dešrelę
Pusę stiklinės baltų pupelių
Skardinę raudonųjų pupelių
Mažą skardinę baltų pupelių pomidorų padaže
3 saliero stiebus
2 skardines konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
3-4 v.š. šaldytų žirnelių
3 v.š. čili padažo
apie 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
1 v.š. garstyčių
Po žiupsnelį krapų ir petražolių
Druskos, pipirų
Pupeles pasimerkiame per naktį, prieš pradedant troškinį aš jas dar apviriau apie 15 min, bet ir tai dar buvo kietokos, tad reikia daugiau.
Susikarpom dešreles norimo dydžio, jas apkepiname keptuvėje iš visų pusių.
Pasiruošiame indą, kuriame troškinsime, sudedame jau apvirtas pupeles, apkepintas dešreles, toj pačioj keptuvėj, kurioje kepė dešrelės, sudedame pjaustytą salierą, šiek tiek pakepiname.Tada dedame garstyčias, druską, pipirus, paprikos miltelius, smulkintus pomidorus bei čili padažą, žirnelius ir viską patroškiname, kol pomidorai gerokai suminkštėja.
Nukošiame raudonąsias pupeles, dedame į indą, kuriame troškinsis. Pupeles tomatų padaže supyliau su viskuo, ir jau šiek tiek pakepintą pomidorų ir salierų mišinį. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę valandai laiko.
Valgėme su laukiniais ryžiais
Aš naudojau:
2 šviežias jautienos dešreles
1 šv. kiaulienos dešrelę
Pusę stiklinės baltų pupelių
Skardinę raudonųjų pupelių
Mažą skardinę baltų pupelių pomidorų padaže
3 saliero stiebus
2 skardines konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
3-4 v.š. šaldytų žirnelių
3 v.š. čili padažo
apie 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
1 v.š. garstyčių
Po žiupsnelį krapų ir petražolių
Druskos, pipirų
Pupeles pasimerkiame per naktį, prieš pradedant troškinį aš jas dar apviriau apie 15 min, bet ir tai dar buvo kietokos, tad reikia daugiau.
Susikarpom dešreles norimo dydžio, jas apkepiname keptuvėje iš visų pusių.
Pasiruošiame indą, kuriame troškinsime, sudedame jau apvirtas pupeles, apkepintas dešreles, toj pačioj keptuvėj, kurioje kepė dešrelės, sudedame pjaustytą salierą, šiek tiek pakepiname.Tada dedame garstyčias, druską, pipirus, paprikos miltelius, smulkintus pomidorus bei čili padažą, žirnelius ir viską patroškiname, kol pomidorai gerokai suminkštėja.
Nukošiame raudonąsias pupeles, dedame į indą, kuriame troškinsis. Pupeles tomatų padaže supyliau su viskuo, ir jau šiek tiek pakepintą pomidorų ir salierų mišinį. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę valandai laiko.
Valgėme su laukiniais ryžiais
super patiekaliukai aciu uz idejas nes pati tai nelabai moku gaminti
QUOTE(mykolina @ 2010 03 09, 16:06)
Zadu kepti duonyte. Gal gait parasyti kiek vietoj sausu mielu deti svieziu? Nes namie turiu svieziu. Aciu
400gr miltams - 25gr svieziu mieliu
As kepiau pagal toki:
300ml drungno vandens
1v.s. aliejaus
1v.s. cukraus
25gr mieliu
1a.s. druskos
400gr miltu
O kad plutele nebutu kieta, isimus is orkaites, karsta duonyte patepu aliejumi
Vakar kepiau ta duonyte. Gavosi super , tik plutele buvo labai kieta, nors plona. Bet palaikius per nakti maiselyje ji pasidare minkstute Aciu uz recepta
oi merginos SOS, bus ilgasis savatgalis, galvoju gal reiktu kazkuom nustebinti vyras gal kas turit pas save issisaugoje tokius paukscius is bulviu koses su idaru, farsas lyg viduj buvo ar silke.... nepamenu pavadinimo, bet vaizdas akyse istriges
QUOTE(maziuks @ 2010 03 09, 19:46)
super patiekaliukai aciu uz idejas nes pati tai nelabai moku gaminti
a zinok cia daugeli sm ismokino valgyti daryti , nueme visa baime jo gamybai as priklausau ir tam bureliui
na kildinu ir as duonike mastau ar ne per daug mieliu busiu pridejus, nes is puses normos darau... bus matyt, laikykit kumscius
na ir kad butu i tema atsinesu troskinta lasisa su pievagrybiais
lasisos kiek norima ( tinka aisku ir kita zuvyte )
lasisai prieskoniu 1 a.s. , druskos, pipiru, svieziu krapu
~250 g baltu pievagrybiu
~ 150 g tepamo surelio su zolelemis
svoguno, cesnako skilteles
4-5 v.s. grietineles
1 kiausinio trynio
as i padaza dar svieziu petrazoliu dejau, bet cia nebutina
Lasisa susiprieskoniuoti ir idejus i kepimo inda palikti val pasimarinuoti.
Pievagrybius susipjaustyti plonomis riekelemis, svoguna taip pat. Slakelyje alyvuogiu aliejaus pasikepinti svogunus iki skaidrumos, tada sudeti grybus ir pakepti kol vanduo isgaruos. Tada imaisyti i sia mase tepama sureli, grietinele ir ispausti cesnako skiltele. Kai mase taps vienalyte, paskaninti jei reikia ir leisti atvesti. I atvesusia imaisyti kiausinio tryni ir gauta mase uzdeti ant zuvies. Pasauti i ikaitinta orkaite 20-25 min, tada leisti dar 5 min pastoveti isjungtoje orkaiteje mes valgeme su taip pat orkaiteje keptomis bulvemis ...
na ir mielines bandeles su lasinukais
teslai reikia:
500 g miltu
21 g svieziu mieliu arba 7 g sausu
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minksto sviesto
1 kiausinio
ziupsnelio druskos
Piena pasisildyti iki max 38° ir jame imaisius cukru bei mieles leisti joms suputoti pastacius siltai. Kitame inde susiberti miltus, gabaliukais pjaustyta sviesta, isimusti kiausini, susiberti druska. Suputojusias mieles supilti i miltu misini ir uzminkyti tesla. Ja minkyti 10- 15 min. Kai ji prades puskuoti , uzdengti ir pastatyti siltai kad kiltu. Lauke sviete saule, tai as tesla kildinau ~ 2 val pastacius saules spinduliuos laabai gerai pakilo...
Kol tesla kyla, pasidaryti idara is:
250 g salto rukymo sonines ( ar lasinuku su raumeniu)
3 v.s. dziuveseliu
1 svoguno
1-2 v.s. smulkiai pjaustytu petrazoliu
druskos, pipiru, mesos prieskoniu
Svoguna pasikepinti slakelyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Tada sudeti smulkiai pjaustyta sonine ir leisti kelias min pasitroskinti, bet nekepti. Suberti dziuveseliu, paskaninti druska, pipirais bei mesos prieskoniais.
Pakilusia tesla iskocioti 1 cm storiu. Stiklines ar kepiniu ziedo pagalba issispausti rutuliukus. Ant kiekvieno uzdeti po 1 a.s. idaro, sulipdyti ir deti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimelio siule i apacia. Statyti vel siltai, kad pakiltu. As palikau ~30 min saules spinduliuos tada aptepiau kiausinio plakiniu, uzbarsciau paprastu ir juoduoju sezamu ir pasoviau i ikaitinta orkaite 20-25 min, kol graziai parudavo.
aguonele, super tuos bandelės pabandysiu savaitgali o lašiša man per brangu
QUOTE(aguonele @ 2010 03 10, 09:42)
mielines bandeles su lasinukais
Aguonele, lasisa kaip lasisa , nu bet jau bandeles su lasinukais, tai Jau taip vilioja Sakyk is sitos normos kiek bandeliu iseina?
QUOTE(Rastika @ 2010 03 10, 10:06)
aciu o vietoj lasisos galima kita zuvi imti
QUOTE(Makra @ 2010 03 10, 10:09)
Aguonele, lasisa kaip lasisa , nu bet jau bandeles su lasinukais, tai Jau taip vilioja Sakyk is sitos normos kiek bandeliu iseina?
as kepiau is puses normos, nes tiek svieziu mieliu teturejau, tai man gavos apie 15 nedidukiu bandeliu cia priklauso nuo ju dydzio, bet man skaniau yra kai tesla ploniau iskociota , tada ne bulka valgai sekmes isbandant, niu tikrai rekomenduoju
Neseniai keptas ala netikras zuikis
Reikia:
500 g megiamo farso
1 svoguno, 1 skilteles cesnako
2 - 3 riekeliu batono
2 kiausiniu
4-5 sauleje dziovintu pomidoru, marinuotu aliejuje
3 v.s. kedro riesutu
mocarelos bei pomidoro
druskos, pipiru bei farso prieskoniu
Svoguna ir cesnaka susismulkinti, pakepinti kartu keliuos lasuos aliejaus ( as emiau nuo dziovintu pomidoru) iki skaidrumo .
Dziovintus pomidorus nuvarvinti ir susismulkinti, kedro riesutus pasikepinti sausoje keptuve iki grazaus rudumo ir susismulkinti. Batona issimirkyti piene.
Farsa dedam i didesni inda, imusam kiausinius, sudedam gerai isspausta batona , svoguna su cesnaku, dziovintus pomidorus bei kedro riesutus. Uzmaisome viska i vienalyte mase, paskaninam pagal sirdi ir formuojam ala netikro zuikio formos kepini. Pakaitom dedam riekele pomidoro bei mocarela, jei turim uzsibarstom svieziu baziliku. Pasaunam i ikaitinta 180° orkaite ~ 40 -50 min. Kai iskeps, paliekame dar kelias min isjungus karsti "pailseti"