Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Ulė @ 2010 03 05, 23:57)
as su rugpieniu dariau 4u.gif ,bet pasiskaicius ,kad jau paciausi blynai pas jas tai tik su rugpieniu ar kefyru,pienas jau paskutinej vietoj smile.gif


Aciu jums Ule, Fea, aiste8, kad pasidalinot patirtim. Rytoj ateis eile ir mano blyneliams....
Atsakyti
QUOTE(budylnikas @ 2010 03 04, 21:51)
"makaronai ant greičio"


kaip skanu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 03 05, 19:37)
Kadangi visos labai giria siuos blynus, man irgi teks kepti  smile.gif Skaiciau rusiskame saite, kad i tesla galima pilti rugpieni, kefyra arba tiesiog piena. Bet paskui perziurejau keleta nuotrauku kur rusaites savo iskeptus blynelius rode ir pamaciau, kad jie labai jau skirtingai atrodo... matyt visgi labai priklauso nuo to, kas pilta -kefyras, rugpienis, ar pienas... Merginos, kurios jau isbandete, o ka jus naudojote?

Rugpienio pas mumi ner,tai pyliau 300ml kefyro ir 200ml pieno,soda imaisiau i dali kefirpienio ir dapyliau i ismaisyta tesla,gavosi super purus ir skanus,tikrai nerealus blynai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2010 03 05, 21:39)
klausimas dangiuk del kotletu smile.gif niekad gyvenime nesu darius kotletu be dziuveseliu smile.gif ten tikrai ju nereikia? ir nuo pieno skysta viskas netampa?
blush2.gif

O aš kaip kada: vienąsyk džiūvesėliai, kitąsyk - žalia tarkuota bulvė. Minkšti būna, skanūs. O pienas susiminko ir mėsa vėlgi būna kitokia, nemoku pasakyt, bet mums labiau patiko nei be jo minkytas faršas (tik, aišku, kibiro nereikia) 4u.gif
Atsakyti
Nepamenu, kuriai dekoti uz duonos recepta blush2.gif
Be proto skani, lengva pagaminti, vaikas sveicia dabar dar silta su sviestu thumbup.gif
Daugiau tikrai nebepirksiu schmoll.gif
Klaideliu buvo, bet kaip pirmam kartui blush2.gif Kepiau stikliniam inde, bet po to sunku buvo isimti mastau.gif
Atsakyti
starbee, o kildinti reikia šaldytuve duoną ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 06, 15:56)
starbee, o kildinti reikia šaldytuve duoną ar ne?  g.gif


aha, ir man įdomu, tešlą užmaišiau, kol kas virtuvėj ant spintelės stovi ax.gif
Atsakyti
duona

3 puodeliai miltu
1,5 puodelio silto vandens
1/4 dalis arbatinio saukstelio sausu mieliu
1 1/4 a.s. druskos


o tai 1/4 tai ketvirta dalis saukstelio? kazkaip mazai labai jau tu mieliu, nebent kaupino saukstelio

o kaip 1 1/4 druskos tai kiek cia tada?
Atsakyti
gitale, 1 1/4 a.š. reiškia vienas pilnas šaukštelis, ir dar ketvirtis mirksiukas.gif
o 1/4 sausų mielių ne tiek ir mažai, aš taip įsivaizduoju, kad tam šaukštelyje kažkur apie penkis gramus, o 7 gr sausų mielių atitinka 21 g šviežių, tai būtų apie pusę pakelio šviežių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 03 05, 20:59)
as naudojau kefyra,jame nugesinau soda. tai labai putesi tie blynai smile.gif bet manau taip ir turi but smile.gif



Mergaites, o jums tie blynai neprikepa? gal labai daug aliejaus reik pilti, nezinau kodel, bet man labai juos trauke prie keptuves verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif -
atsinešiau,prie kompiuterio savo matavimo indelius,šaukščiukus,bandysiu parašyti,gal būt tai jums bus naudinga.
1cup-250ml
1/2cup-125ml.
1/3cup-80ml.
1/4cup-60ml.
1/8cup-30ml.

1tbsp-15ml.
1/2tbsp-75ml.
1tsp-5ml.
1/2tsp-25ml.
1/8tsp-0,6ml.
1/4tsp-1.2ml.
aš,tikiu,kad ,jeigu rasite receptuose tokius matavimus,gal padės.

Atsakyti
Kai viena faina forumietė iš SM parodė šitą receptuką, sužavėjo iš kart. Orginalas, berots, paimtas iš rusiško "websaito", nuorodos neturiu, bet dedu savo versiją smile.gif

user posted image


Taigi, dariau stikliniame nedideliame inde, sunaudojau:

300 g. kiaulienos faršo
200 g jautienos faršo
2 v.š. džiuvėsėlių
1 raudonąjį svogūną
4 kiaušinius
3 v.š. šaldytų žirnelių
Po kelias riekutes žalios, raudonos ir geltonos paprikos
Druska, pipirai mėsai

Visų pirma pasidarome faršą:
Mėsą sumaišome su prieskoniais (druska, pipirais) ir įmušame 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišome, tada susipjaustome smulkiai svogūną (tinka ir baltas ,aišku), įmaišome į mėsą. Man pasirodė ji tokia ganėtinai skystoka, tai dar įdėjau pora valgomų šaukštų džiūvesėlių.
Imame indą, naudojau stiklinį apvalų su dangčiu, ir išklojame faršą ant dugno ir padarome sieneles apie 2 cm. storio, kad neliktų tarpų tarp dugno ir sienelių, na priklaso kiek mėsos.

Kai indas "išklotas" pasidarome įdarą: susipjausčiau papriką mažais gabaliukais, kitame inde išplakiau tris kiaušinius su šiek tiek druskos ir pipirų, ir sudėjau visas daržoves. tada visą šitą mišinį pyliau į mėsos viduriuką, dengiau dangtį ir į orkaitę.
Man kepė apie 45 minutes, mano orkaitė dujinė, ir laipsniai nesireguliuoja, tai negaliu pasakyt ant kiek, bet ant karšto biggrin.gif Ir viskas, kaiušinis pakyla, man reikėjo pradurt vienu momentu tą kiaušininį vidurį, nes prisirinko vandens iš mėsos, ir iš daržovių.
Recepte, kurį mačiau viduj kiaušinio buvo dėti grybai, tai darant pjūvį jie taip gražiai atsipjauna, bet kadangi mes nemėgėjai, tai keičiau daržovėmis.
Tačiau kitą kart dėčiau mažiau, nes pas mane praktiškai nesimatė to kiaušinio įdaro, nors skonio tai nepagadino nei kiek. Viskas įprasta, bet vis kitam pavidale smile.gif
valgėm su ryžiais ir šviežiom salotom (icebergas, pomidoras, agurkas ir likusi paprika).
Kitą kart darant galbūt rinksiuos didesnį indą, kad daugiau to kaiušinio sluoksnio matytųs, tai taip gražiai geltonas būna, ir mažiau daržovių,nes jos visos vandeningos, tai man ganėtinai nemažai skysčio išsiskyrė, kurį nupyliau kepimo metu, bet kai jau sausa paliko,tai buvo gerai. O faršas neišdžiuvo visai, nes visas skystis iš apačios kunkuliavo.
Tai vat, siūlau išbandyt, paprastai bet skaniai! Ir sakyčiau gražiai atrodo kai viskas gaunas gerai biggrin.gif

user posted image


Atsakyti