QUOTE(Ulė @ 2010 03 03, 08:31)
bet kodel jums taip tingisi paciai pastudijuoti recepta
aš ir nesuprantu rusų
dėl to ir klausiu, kad recepte buvo neaišku.
Mėsos troškinys aluje Turiu pasakyt tai buvo vienas iš mano skaniausių pagamintų troškinių...
Porcijas dvigubinau, nes šitas reikalas skanus ir kitą dieną, tad reikės:
1 kg jautienos (nežinau kaip būtų su kiauliena, nebandžiau )
5 morkų
4 saliero stiebų
3 raudonų svogūnų
1 balto svogūno
2 v.š. garstyčių (Dijon)
1 v.š. rudo cukraus
Provansalio prieskonių
Šviežių ar šaldytų krapų ir petražolių
Druskos, pipirų
2 v.š. miltų
Aliejaus
Skardinės nestipraus alaus
Bulvių, pieno, sviesto bulvių košei.
Pirmiausiai susipjaustome mėsą gabaliukais, ne visai mažais. Tada dedam į nemažą maišelį. Miltus, druską ir pipirus sumaišom, beriam ant mėsos, ir gerai pakratom, kad visa pasidengtų miltais.
Pilam aliejaus į keptuvę šiek tiek ir pakepinam mėsą, kol išsiskiria sultys ir šiek tiek pakepa, aš paprastai dar pripilu apie pusę stiklinės vandens.
Tada atskirai indelyje sumaišom garstyčias, cukrų ir krapus bei petražoles (aš naudojau šaldytas, jų dėjau nemažai, arba tiek, kiek patinka) ir dedam ant mėsos, viską išmaišom, ir pilam alų. Šiek tiek pakepinam, kol alus pradeda putoti, ir išjungiam. Visą mėsą pilam į indą, kuriame troškinsis orkaitėje. Aš naudojau gilią ir didelę metalinę skardą, realiai tinka bet kas, nežinau ar gali būt skirtumas.
Tada susipjaustom svogūnus smulkiai. Galima naudoti tik baltus, ar tik raudonus, man patinka pamaišyt. Taip pat salierus riekutėmis, ir morkas riekelėmis ne visai plonomis. Pirmiausia pakepinam svogūnus iki tol, kol suminkštėja, tada sudedam morkas, salierus, pilam šiek tiek druskos, pipirų ir provansalio prieskonių (tiks ir kitokie, pagal skonį, man asmeniškai skanu su jais). Šiek tiek pakepinam, ir pilam viską į mėsą, gerai išmaišom, ir viskas, keliauja į orkaitę min valandai laiko. Pas mane buvo 1 val ir 15 min. Jei matom, kad skystis visai išgaravo, ir jau sausa, tai pridėti vandens, bet paprastai turi užtekt.Kuo ilgiau troškinas, tuo mėsa minkštesnė, ir tirštėja padažiukas.
Kol mėsa troškinas, pasidarom bulvių košę.
Ir viskas, pilame ant bulvių košės ir ragaujame.
Mes valgėme su šviežiomis salotomis - salotų lapai, pomnidoriukai ,agurkas.
galima ir su ryžiais,aišku,bet manau skonis geriau su koše.