Itališka lazanija su upėtakiu
2 jaunos cukinijos, baklažanas, 4 pomidorai, 800 gr upėtakio , 4 šaukštai aliejaus, ryšelis petražolių, 10 g sviesto, 300 g fermentinio sūrio, 12 lazanijos lakštų.
Padažui: 2 svogūnai, po 40 g miltų ir sviesto, 250 ml baltojo vyno, 500 ml sultinio, 200 g grietinės, tarkuoto muskato riešuto, druskos, pipirų.
Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje.