Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2010 02 24, 22:53)
Urmo bazeje 5-tam sandely  4u.gif  biggrin.gif  Kaune cia

aaa... gaila nieko kns nepazystu blush2.gif kazin gal ir klp yra? blush2.gif ačiū už ats. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2010 02 23, 20:46)
Siandien kepiau begalo skania duonyte, receptas nesudetingas, o ir produktai visiems prieinami smile.gif na cia gal ir ne antras patiekalas, bet tiks ir prie jo biggrin.gif Cia vaizdo medziaga, jei bus neaisku is mano aprasymo kaip ten ka daryt smile.gif http://www.youtube.c...h?v=13Ah9ES2yTU

Taigi mums reikes:

3 puodeliai miltu
1,5 puodelio silto vandens
1/4 dalis arbatinio saukstelio sausu mieliu
1 1/4 a.s. druskos

P.S.: puodelis 200ml

Miltus, mieles ir druska sumaisyt tarpusavyje, ipilt vandenuka ir greit viska rankom ismaisyt. Minkyt nereikia!!! Sia mase sudet i inda, kuriame brandinsim tesla ir uzdengt ji kokiu maiseliu, o ant virsaus dar ranksluosti galima uzmest. Maiselis reikalingas, nes be jo teslos pavirsius kazkodel dziuna g.gif Na ir kildinam tesla nuo 12 iki 18val. Tuomet isimam tesla (ji turi buti pakilusi ir pakankamai skysta) ir dedam ant miltuoto pavirsiaus, bei uzberiam miltu ir ant jos pacios, tik NEMINKOM!!! Suformuojam kepaliuka ir vel paliekam kilti apie 2val.
Ikaitinam orkaite su indu, istraukiam karsta inda, imetam ten tesla, uzdengiam inda ir kepam 240 laipsniu temp. 30min, paskiau nuimam dangti ir kepam dar apie 20min, kol graziai apskrus. Duona reikia kepti sunkiame inde su dangciu (molinis ar kazkas pan), bet jei neturite tokio galima apseit ir be jo, as kepiau tortineje biggrin.gif ir ja uzdengiau folija. Gaunasi labai skani, kvapni duonyte, kazkuom primena Ciabata smile.gif
Skanaus 4u.gif

user posted image

O kokius miltus naudojate?
Atsakyti
Vistienos pirsteliai

user posted image

Vistienos krutinele supjaustome pailgomis juostelemis (2-2,5cm plocio), apiberiame megstamais prieskoniais, kmynais(nebutinai) ir smulkintu cesnaku (kas megsta) ir paliekame bent valandelei. Pries kepant visus gabaliukus apibarstyti bulviu krakmolu. I ikaitinta keptuve tiesti kiekviena gabaliuka atskirai, pakepti tiek, kad pastumptas i keptuves krasta gabaliukas isliktu pailgas, taip "zaidziame" kol apkepame kiekviena gabaliuka, tada primaziname ugni ir leidziame vistienai pilnai iskepti.

Si karta mes valgeme su bulviu kose (galima su ryziais ar makaronais), bei salotomis. Salotas ruosiau is pomidoro, agurko, oranzines paprikos, aisbergo salotos ir viska sumaisiau su kedainiu majonezu su medumi ir garstyciomis.

Dar vistiena galima apipilti padazu: pakepinti smulkinta cesnaka, deti gera sauksta medaus, ir pilti sauksta sojos padazo. Viska pakaitinti kelias minutes ir uzpilti ant vistos pirsteliu.
Atsakyti
QUOTE(Lagūna @ 2010 02 25, 10:14)
O kokius miltus naudojate?

na kadangi gyvenu ne LT tai net neisivaizduoju kokie jie cia, siaip manau ne auksciausios rusies miltai, nes jie tokie nevisiskai balti buvo smile.gif
Atsakyti
Kepsniai morkų kailiniuose 4u.gif
Jums reiks mėsos,majonezo arba grietinės,morkų,svogūnų ir prieskonių mėsai ir sūrio.
garnyrui daržovės.
Mėsa renkamės pagal skonį:vištiena,kiauliena,jautiena...
Supjaustome gabaliukais kaip karbonadui,pamušame ir marinuojame.
Marinavimui naudojau druską,citripipirus ir biški sutepiau majonezu.Paliekame nors porai valandų.
Svogūnus supjaustome žiedais.
Morkas sutarkuojame.
Sūrį irgi sutarkuojame.
Daržovės paverdame pasūdytame vandenyje.Daržovės irgi renkamės pagal skonį.Pas mane:brokoliai,žiedinis kopūstas ir morkos.
Imame kepimo indą,sutepame aliejumi,dedame mėsos gabaliukus.Ant jų sudedame sluoksnį svogūno kurį sutepame majonezu arba grietinė.Dabar morkų eilė.Jų dedame daug,darome kaip kalniuką ir irgi sutepame.Ant viršaus dedame tarkuotą sūrį.
Uždengiame indą su foliją ir kepame orkaitėje apie 40 min.Vištieną galima trumpiau.
Dar variantas:galima taip paruošti ir žuvį,tik manau morkas ir svogūnus reikia pakepti,nes žuvies gaminimo laikas daug trumpesnis.
Daržovės nukošiame,apkepiname ant sviesto,įpilame grietinėles.
Daržovės galima paruošti ir ant garų.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 26 vasario 2010 - 09:21
QUOTE(Neila+69 @ 2010 02 24, 17:47)
labas kulinares  biggrin.gif  as cia pas jus su prasymu, padekit surasti toki receptuka, kur buna sonkauliukas ir ant jo galo  mesos maltos kukulis kazkaip sulipintas ,tokia kaip kulsele gaunasi,.man reikia tokio receptuko.kaip ruosti,ka deti,gal kuri zinot ji, arba bent zinot kur toki galeciau rasti?
aciu 4u.gif



Sveika, Neila+69, kažką panašaus su kauliukais ir aš gaminu

Reikia:
šonkauliukų,
faršo,
pievagrybių arba džiovintų grybų (galima ir be jų)
kiaušinis,
džiuvėsiai arba manų kruopos,
prieskoniai, svpogūnas.

Faršą sumalu kartu su grybais, svogūnu, įmušu kiaušinį, sudedu prieskonius. Viską labai gerai reikia išminkyti ir ta mase aplipdyti šonkauliuką. Nuo šonkauliuko mėsos jokiu būdu nenuimkit. Viso kauliuko neaplipdykite, reikia palikti galiuką mažą, gražiau atrodys.
Aplipdytą kauliuką pavolioti džiuvėsiuose, kiaušinio plakinyje ir vėl džiuvėsiuose, dėti į skardą ir kepti.
Tiesa, šonkauliukus galima apvirti arba pamarinuoti iš vakaro. Bandžiau ir su parūkytais šonkauliukais - skonis kitoks. Kai apvirti šonkauliukai, tai orkaitėje kepsniui užteks ir 0,5 val.
Pabandyti verta!

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Suktinukas su tunu
user posted image

Kiausiniu pagrindas:
6 kiausiniai
500 gr. pieno
60 gr. miltu
prieskoniai

Idaras:
smulkintu krapu, laiskiniu svogunu
2 dezutes (po 185 gr) tuno gabaliuku savo sultyse
100 gr. riebios grietines
100 gr. majonezo
ziupsnelis citrininiu pipiru.

50 gr. tarkuoto surio.

Kiausinius suplakti, ideti prieskoniu, paskui miltus ir gerai isplakti, kad neliktu gumuliuku, galiausiai ipilti piena, viska ismaisyti.
Orkaite ikaitinti iki 175. I bleka itiesti kepimo popieriu ir ipilti misini. Kepti apie 25-30, kol tesla sutirstes ir parus.
Iskepus, atvesinti kelias minutes ir suvynioti lb atsargiai.
Kol keps, pasiruosti idara: Nusausisnti tunus ir sutrinti sakute, ipjaustyti krapus, svogunus, ideti grietine, majoneza, pipirus ir viska sumaisyti.
Atvynioti suktinuka. Uztepti idarra ir vel suvynioti.
Galima valgyti ir salta. Jei noresite karsto, galite uztarkuoti surio ir i orkaite keliom minutem, kad suris istirptu.
Skanaus 4u.gif

P.s. atsiprasau uz vaizdo kokybe, fotografavau su telefonu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 26 vasario 2010 - 11:08
user posted image

Skani vakarienes ideja - vistos krutinele su svogunais, grybais, alyvuogemis ir daug citrinos sulciu!!!

Reikia:

2 vistos krutineliu
300 gr grybu
2 dideliu svogunu
200 gr alyvuogiu ( naudojau zalias su kauliukais, kuoriuos isimiau, bet galite naudoti ir juodas arba maisykite)
3 citrinu
ziupsnelio ciobrelio
druskos ir pipiru
aliejaus

Vistos krutineles perpjauti per pure istrizai, apiberti pipiru ir druska, pora minuciu apkepti keptuveje su siek tiek aliejaus. Isimti vistiena, tada toje pacioje keptuveje apkepti svogunus ir po 3 minuciu sudeti grybus ir alyvuoges. Patroskinti kol grybai bus beveik iskepe. Tada sudeti ciobreli, jei dar reikia druskos ir pipiru bei 3 citrinu sultis. Troskintas darzoves sudeti i kepimo inda, ant virsaus sudeti vistiena ir pabaigti kepti orkaiteje 15 min ( 180C) kol vistiena visiskai iskeps. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 02 26, 11:05)
Sveika, Neila+69, kažką panašaus su kauliukais ir aš gaminu

Reikia:
šonkauliukų,
faršo,
pievagrybių arba džiovintų grybų (galima ir be jų)
kiaušinis,
džiuvėsiai arba manų kruopos,
prieskoniai, svpogūnas.

Faršą sumalu kartu su grybais, svogūnu, įmušu kiaušinį, sudedu prieskonius. Viską labai gerai reikia išminkyti ir ta mase aplipdyti šonkauliuką. Nuo šonkauliuko mėsos jokiu būdu nenuimkit. Viso kauliuko neaplipdykite, reikia palikti galiuką mažą, gražiau atrodys.
Aplipdytą kauliuką pavolioti džiuvėsiuose, kiaušinio plakinyje ir vėl džiuvėsiuose, dėti į skardą ir kepti.
Tiesa, šonkauliukus galima apvirti arba pamarinuoti iš vakaro. Bandžiau ir su parūkytais šonkauliukais - skonis kitoks. Kai apvirti šonkauliukai, tai orkaitėje kepsniui užteks ir 0,5 val.
Pabandyti verta!


aciu tau, butinai isbandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Itališka lazanija su upėtakiu
user posted imageuser posted image

2 jaunos cukinijos, baklažanas, 4 pomidorai, 800 gr upėtakio , 4 šaukštai aliejaus, ryšelis petražolių, 10 g sviesto, 300 g fermentinio sūrio, 12 lazanijos lakštų.


Padažui: 2 svogūnai, po 40 g miltų ir sviesto, 250 ml baltojo vyno, 500 ml sultinio, 200 g grietinės, tarkuoto muskato riešuto, druskos, pipirų.

Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.

Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 26 vasario 2010 - 23:03
QUOTE(starbee @ 2010 02 23, 20:46)
Siandien kepiau begalo skania duonyte,

pamačiau įsimylėjau. nebūtų įmesta vaizdinė medžiag, nesusižavėčiau schmoll.gif bet čia viskas tai paprastai (apart to puse paros laukimo) atrodo... kad tikrai bandysiu.
tik man klausimas: kur ją kildinot? kaip? uždengtą ar ne?


ir dar laaabai smalsu, kaip tą duoną laikyt jau iškepus, kad liktų šviežia, traškia plutele?
QUOTE(Makra @ 2010 02 24, 13:17)
Eisiu ir as vakare tesla pasiruost, kad per nakti iskiltu, o ryt jau kepsiu  wub.gif

lauksim atsiliepimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 27, 00:20)
pamačiau įsimylėjau. nebūtų įmesta vaizdinė medžiag, nesusižavėčiau schmoll.gif  bet čia viskas tai paprastai (apart to puse paros laukimo) atrodo... kad tikrai bandysiu.
tik man klausimas: kur ją kildinot? kaip? uždengtą ar ne?
ir dar laaabai smalsu, kaip tą duoną laikyt jau iškepus, kad liktų šviežia, traškia plutele?



na jo, kartais reikia ir vaizdiniu medziagu, ypac, kai foto nelabai vykus lotuliukas.gif na kildinau as ja stikliniame kepimo inde uzdengta maiseliu bei ranksluosciu.....del pluteles tai nezinau, siaip kiek lieka tos duoneles (jei lieka biggrin.gif ) as dedu i maiseli, na pas mus neuzsilaiko ilgai, pora dienu, bet buna skani, taciau plutele aisku nebebuna traski smile.gif
Atsakyti