Dalinamės iliustruotais receptais TOLIAU
Sena tema - šičia http://www.supermama...howtopic=537126
Aciu gadget3
Ateinu pasidalinti siandienos vakariene ir randu naujus namus
Ikurtuvems NETIKRI VISTIENOS PJAUSNIAI
Recepta pries kelis metus radau SM ir karts nuo karto gaminu, mums patinka. Turbut daugeliui zinomas, bet gal atsiras dar neragavusiu.
300 gr vistienos farso (as naudoju vist. file ir ja smulkiai supjaustau) turbut tinka ir kalakutiena;
300 gr fermentinio surio;
3 kiausiniai;
3 v.s. majonezo;
3 v.s. krakmolo;
prieskoniu, tik as nededu druskos, surumo uztenka
Viska ismaisyti, kepti ikaitintuose riebaluose keptuveje, formuojant kepsnelius. Originale siulo per nakti laikyti saldytuve, bet as esu isbandziusi visokiu variantu, galiu pasakyti, kad greitasis nei kiek nesiskiria
Skanaus!
Ai, dar atsiprasau uz foto
Ateinu pasidalinti siandienos vakariene ir randu naujus namus
Ikurtuvems NETIKRI VISTIENOS PJAUSNIAI
Recepta pries kelis metus radau SM ir karts nuo karto gaminu, mums patinka. Turbut daugeliui zinomas, bet gal atsiras dar neragavusiu.
300 gr vistienos farso (as naudoju vist. file ir ja smulkiai supjaustau) turbut tinka ir kalakutiena;
300 gr fermentinio surio;
3 kiausiniai;
3 v.s. majonezo;
3 v.s. krakmolo;
prieskoniu, tik as nededu druskos, surumo uztenka
Viska ismaisyti, kepti ikaitintuose riebaluose keptuveje, formuojant kepsnelius. Originale siulo per nakti laikyti saldytuve, bet as esu isbandziusi visokiu variantu, galiu pasakyti, kad greitasis nei kiek nesiskiria
Skanaus!
Ai, dar atsiprasau uz foto
Pukiena,labai skaniai atrodo
QUOTE(Agniska @ 2010 02 15, 20:01)
Manau apie 7gr sausu mieliu. Nes vienur raso, kad 21gr slapiu = 7gr sausu; kitur 25gr = 7gr.
pukiena kaip as tokius megstu, niam niam As panasiai darau, tik niekada dar surio nedejau, bet reikes ir su juo ismeginti Aciu!
QUOTE(Agniska @ 2010 02 15, 20:44)
Pukiena,labai skaniai atrodo
Dekui
Esu bandziusi ir su kiauliena, bet vel gi ne su farsu. Pirktinio nemegstu, o mesmales neturiu
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 15, 20:50)
pukiena kaip as tokius megstu, niam niam As panasiai darau, tik niekada dar surio nedejau, bet reikes ir su juo ismeginti Aciu!
Kas valgo pirma karta, tai net nesupranta, kad viduj suris
Anksciau darydavau su vistienos prieskoniais, o siandien pagaminau su citrinpipiriais
QUOTE(Agniska @ 2010 02 15, 22:01)
aciu, Matau jau atrase. Mazdaug reiktu visu 7 gr
Merginos, juokas juokais, bet vakar turejau irodyti, kas 'lobsteris' yra omaras
Man zmogus tvirtino, kad lobsteris- tik omaro atmaina..........
Na, ir privargau vakar................
QUOTE(brashke77 @ 2010 02 15, 21:08)
Merginos, juokas juokais, bet vakar turejau irodyti, kas 'lobsteris' yra omaras
as vakar taip pat omara dariau, bet iki tol galvojau kad cia didelis vezys na ar ne tundra as .... o tu dar viena pavadinima atitempi
QUOTE(aguonele @ 2010 02 16, 08:53)
as vakar taip pat omara dariau, bet iki tol galvojau kad cia didelis vezys na ar ne tundra as .... o tu dar viena pavadinima atitempi
o kur pirkot ir kaip daret? kokia idomu jo kaina
Laba,
esu nuolatinė jūsų tyli skaitytoja, bet šiandien kažkaip bandau lįst į šviesą, o kadangi užgavėnės, vaišinu blynelių duetu
Lietinių tešla (kiaušinis, vanduo, druskytės žiupsniukas, miltai, darau ganėtinai skystą, kad būtų kiek įmnaoma plonesni), kepam blynelius, Įdarai: paprasčiausia dešrelė (dukra nevalgo visokių makarkliošių ), ją sukam į blynelį, apkepam iš abiejų pusių; krabų lazdelių gabaliukai+majonezas+česnakas+sūris - sūrį tarkuojam, dedam krabų lazdelių gabaliukus, pagal skonį česnako ir majonezo tiek, kad lengvai teptųs masė ant blynelio. Taigi tepam gauta mase blynelį, dėliojam voką (arba ką nors kitą), apkepam iš abiejų pusių. Padažiukas - grietinė+majonezas+pomidorų padažas (pagal skonį). Skanaus
esu nuolatinė jūsų tyli skaitytoja, bet šiandien kažkaip bandau lįst į šviesą, o kadangi užgavėnės, vaišinu blynelių duetu
Lietinių tešla (kiaušinis, vanduo, druskytės žiupsniukas, miltai, darau ganėtinai skystą, kad būtų kiek įmnaoma plonesni), kepam blynelius, Įdarai: paprasčiausia dešrelė (dukra nevalgo visokių makarkliošių ), ją sukam į blynelį, apkepam iš abiejų pusių; krabų lazdelių gabaliukai+majonezas+česnakas+sūris - sūrį tarkuojam, dedam krabų lazdelių gabaliukus, pagal skonį česnako ir majonezo tiek, kad lengvai teptųs masė ant blynelio. Taigi tepam gauta mase blynelį, dėliojam voką (arba ką nors kitą), apkepam iš abiejų pusių. Padažiukas - grietinė+majonezas+pomidorų padažas (pagal skonį). Skanaus
Mieliniai blyneliai su obuoliais ir cinamonu
5 gr sausu mieliu
2 stilines miltu ( stikline - 220ml)
1 stikline pieno
ziupsnelis druskos
2 v.s. cukraus
1 obuolys
1 arb. Saukstelis cinamono
1 kiausinis
1 v.s. sviesto
aliejaus kepimui
jogurto arba uogienes
Mieles istirpinti 5 saukstuose vandens su ziupsneliu druskos ir cukraus. Palaukti kol prades burbuliuoti. Miltus sumaisyti su cinamonu, supilti mieles, istirpinta sviesta, kiausini ir piena. Viska gerai ismaisyti, kol neliks jokiu gumuliuku. Tada sudeti pjaustyta obuoli. Kepti ikaitintoje keptuveje su siek tiek aliejaus. Iskepus pateikti su jogurtu ar uogiene. Taigi skanaus!!!
Ir dar vieni blynai - Mieliniai blynai su sokolado gabaliukais:
Receptas tas pats, tik nedeta cinamono, vietoj obuoliu dejau sokolado gabaliukus. Skanaus!!!
5 gr sausu mieliu
2 stilines miltu ( stikline - 220ml)
1 stikline pieno
ziupsnelis druskos
2 v.s. cukraus
1 obuolys
1 arb. Saukstelis cinamono
1 kiausinis
1 v.s. sviesto
aliejaus kepimui
jogurto arba uogienes
Mieles istirpinti 5 saukstuose vandens su ziupsneliu druskos ir cukraus. Palaukti kol prades burbuliuoti. Miltus sumaisyti su cinamonu, supilti mieles, istirpinta sviesta, kiausini ir piena. Viska gerai ismaisyti, kol neliks jokiu gumuliuku. Tada sudeti pjaustyta obuoli. Kepti ikaitintoje keptuveje su siek tiek aliejaus. Iskepus pateikti su jogurtu ar uogiene. Taigi skanaus!!!
Ir dar vieni blynai - Mieliniai blynai su sokolado gabaliukais:
Receptas tas pats, tik nedeta cinamono, vietoj obuoliu dejau sokolado gabaliukus. Skanaus!!!
QUOTE(dangiuk @ 2010 02 16, 15:39)
Laba,
esu nuolatinė jūsų tyli skaitytoja, bet šiandien kažkaip bandau lįst į šviesą, o kadangi užgavėnės, vaišinu blynelių duetu
Lietinių tešla (kiaušinis, vanduo, druskytės žiupsniukas, miltai, darau ganėtinai skystą, kad būtų kiek įmnaoma plonesni), kepam blynelius, Įdarai: paprasčiausia dešrelė (dukra nevalgo visokių makarkliošių ), ją sukam į blynelį, apkepam iš abiejų pusių; krabų lazdelių gabaliukai+majonezas+česnakas+sūris - sūrį tarkuojam, dedam krabų lazdelių gabaliukus, pagal skonį česnako ir majonezo tiek, kad lengvai teptųs masė ant blynelio. Taigi tepam gauta mase blynelį, dėliojam voką (arba ką nors kitą), apkepam iš abiejų pusių. Padažiukas - grietinė+majonezas+pomidorų padažas (pagal skonį). Skanaus
esu nuolatinė jūsų tyli skaitytoja, bet šiandien kažkaip bandau lįst į šviesą, o kadangi užgavėnės, vaišinu blynelių duetu
Lietinių tešla (kiaušinis, vanduo, druskytės žiupsniukas, miltai, darau ganėtinai skystą, kad būtų kiek įmnaoma plonesni), kepam blynelius, Įdarai: paprasčiausia dešrelė (dukra nevalgo visokių makarkliošių ), ją sukam į blynelį, apkepam iš abiejų pusių; krabų lazdelių gabaliukai+majonezas+česnakas+sūris - sūrį tarkuojam, dedam krabų lazdelių gabaliukus, pagal skonį česnako ir majonezo tiek, kad lengvai teptųs masė ant blynelio. Taigi tepam gauta mase blynelį, dėliojam voką (arba ką nors kitą), apkepam iš abiejų pusių. Padažiukas - grietinė+majonezas+pomidorų padažas (pagal skonį). Skanaus
sveikute, vau kaip skaniai atrodo...
QUOTE(Evelincik @ 2010 02 16, 11:17)
o kur pirkot ir kaip daret? kokia idomu jo kaina
as gyvenu ne LT, tai apie lietuviskas kainas atsakyti negaliu
o dariau paprasati: isviriau ir patiekiau su aioli (cesnakiniu padazu)... skanu, bet dviem zomens maziausiai 2 omaru reikia