Įkraunama...
Įkraunama...

Per didelis kūdikio svoris

QUOTE(jolanta003 @ 2011 09 15, 16:29)
O musu mergyte 5menesiu ir sveria 10.5kg ir yra 71cm ugio... Ir tik vien is MP Nu tikrai yra ka nesioti! Bet panest dar panesu, tik jau baisu del tokio svorio... Pediatre dave siuntima neurologo ir endokrinologo konsultacijai - tikiuos nieks jai nesutrike... Buvom 2menesiu pas nedokrinologe, tai sake nu ziauriai stora, tada buvo 6kg,bet sveikata lyg gera. O mane riebia karve isvadino, liepe maziau valgyt man  doh.gif , kad labai riebus pienas mano.

Nekreipk demesio! as esu smulki, vyras smulkus, tikrai neturiu virssvorio, o va vaikas 4 menesiu 10 kg sveria. Siunte ir mus visur..nieko nerado, viskas jam gerai. Judrus, stiprus, dabar tiesiog kai nueinu i apziura menesine, tai juokiasi jos ir tiek, nu ir vyra augini tepasako. biggrin.gif Maitinu tik MP, stengsiuos primaitinti kuo veliau, nes ir taip to svorio uztenka.
Atsakyti
svarbu kad vaikas sveikas smile.gif
Atsakyti
Nezinau, kodel taip visos palaikot storu vaiku mamas,kas cia gero? blink.gif
Esu tikra, kad verta susirupint,o ir grozio jokio namatau schmoll.gif
Jau geriau nedavalges vaikas, nei permaitintas.
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2011 09 22, 22:11)
Nezinau, kodel  taip visos palaikot storu vaiku mamas,kas cia gero?  blink.gif 
Esu tikra, kad verta susirupint,o ir  grozio jokio namatau  schmoll.gif

o tu manai visi cia musu vaikai suvalgo po puskili mesos vienu ypu g.gif

Jei taip - manyk is naujo, nes mano mergina yra ant tiek nevalgi, kad as dziaugciaus jei ji bent karta dienoj suvalgytu tuos 200gr koses. Bet ji ir 100 kartais neiveikia, taip, kad mieloji, nemanyk kad cia mes vaikus specialiai tukinam.
Atsakyti
na mes 2men sverem 5800 ir gydytoja jau sako gal jam ir maziau valgyt uztektu..atrodo kad mes jam per prievarta ta pienuka girdom schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 09 22, 22:25)
o tu manai visi cia musu vaikai suvalgo po puskili mesos vienu ypu  g.gif

Jei taip - manyk is naujo, nes mano mergina yra ant tiek nevalgi, kad as dziaugciaus jei ji bent karta dienoj suvalgytu tuos 200gr koses. Bet ji ir 100 kartais neiveikia, taip, kad mieloji, nemanyk kad cia mes vaikus specialiai tukinam.

O Jetau doh.gif is kur tiek pykcio blink.gif
Nerasiau kad tukinat, duodat arkliskas porcijas, rasiau, kad reikia susirupint, perziuret vaiko raciona, jei viskas tvarkoj su juo, tada jau konsultuotis su gydytojais.
Turejau omeny, kad nereikia cia guost...oj koks grazutis putlutis, o reikia ieskot galimos problemos.
Atsakyti
6 men, 71 cm., 8.7 kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2011 09 23, 09:04)
O  Jetau  doh.gif  is kur tiek  pykcio  blink.gif
Nerasiau kad tukinat, duodat arkliskas porcijas, rasiau, kad reikia susirupint, perziuret vaiko raciona, jei viskas tvarkoj  su juo, tada jau konsultuotis su gydytojais.
Turejau omeny, kad nereikia cia guost...oj koks  grazutis putlutis, o reikia ieskot galimos problemos.

Tai pagal jus, as taip pat jau tureciau susirupinti savo vaiku ir ieskoti problemos, nes mano sunelis dabar 2men ir sveria 6100g? Per du menesius priaugo 3kg! Maitinu pati. Gal galeciau tada isgirsti patarima, kaip man jam sureguliuoti ta mytyba? Atimti viduryje valgymo kruti? Skaiciuoti valandas, tipo valgyti duoti ne dazniau kaip kas 3val? Pradeti nusitraukineti ir duoti is buteliuko? Taip mamos ir baigia pacios maitinti, nes prisiklauso visokiu "teisingu" patarimu. Vaiko gydytoja del to nei kiek nepergyvena. Juokiasi, kad turiu ne piena, o grietinele. Paprasciausiai reikia ziureti ne tik i svori, bet ir i ugi, nes kartais skamba baisiai, kad sveria daug, o pasirodo ugis taip pat nemazas ir bendram skaiciui vaikas normalus gaunasi. O be to, prades judeti, issijudins ir susinoramlizuos tas svoris. Nematau reikalo pergyventi ir man dzin ka kiti sako.
Atsakyti
Smiler, nesijaudink, viskas yra gerai, tik mes pacios zinome kas ir kaip tinka musu vaikuciams mirksiukas.gif . Maniskis ir priaugdavo daug svorio nuo MP, primaitinti pradejau nuo 5,5men., dabar jam 10men. ir jis sveria 11kg ir 80cm.
Papildyta:
QUOTE(musik @ 2011 09 22, 22:11)
Nezinau, kodel  taip visos palaikot storu vaiku mamas,kas cia gero?  blink.gif 
Esu tikra, kad verta susirupint,o ir  grozio jokio namatau  schmoll.gif

va va va, nuo tokiu ''gudruciu'' ir mirsta vaikai ar atsiduria mediku globoj, bel maist trukumo verysad.gif doh.gif , ar tau gaila duot vaikui valgyt, ar bijai, kad tave apvalgys??? augini maza zmoguti, o ne kokia lele-manikena doh.gif
Atsakyti
ne, nu jus duodat doh.gif ne duok D parasyt kita nuomone doh.gif is karto kazkokie krastutinumai, mirstantys vaikai doh.gif
Jus labai piktos tetos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2011 09 23, 09:04)
O  Jetau  doh.gif  is kur tiek  pykcio  blink.gif
Nerasiau kad tukinat, duodat arkliskas porcijas, rasiau, kad reikia susirupint,
1 perziuret vaiko raciona, jei viskas tvarkoj  su juo, tada jau konsultuotis su gydytojais.
2Turejau omeny, kad nereikia cia guost...oj koks  grazutis putlutis, o reikia ieskot galimos problemos.

ne is niekur.. as atsakiau tap kaip teta nepikta paklausei mirksiukas.gif
1. Na, apie raciona as Tamstai jau atrasiau (kas liecia mano vaika). O ka daryt jei ir racionas geras ir gydytojai nieko neranda g.gif vistiek ieskot bedu kur ju ner? g.gif
2. O putlus vaikai negali buti grazus unsure.gif
Atsakyti
Na, kaip rasoma, taip ir atsakoma 4u.gif Nesuprantu pasakymo "geriau nedavalges vaikas". Alkana laikyti? g.gif Na, as suprantu ir pritariu tam, kad reikia susirupinti vaiko racionu, sveikata ir t.t. kai vaikas jau siek tiek vyresnis ir nebetelpa i normas. Bet ne iki metu ar dvieju pradeti reguliuoti vaiko valgymo normas. Tuo metu vaikas dar tik vystosi. Mano dukryte tai kudute, 1m ir 4men sveria 9kg, yra auksta. Bet valgymas jos tai ojojoj, kartais pagalvoju, kur jai tiek telpa. Is kitos puses, jinai nepasedi ramiai nei minutes, vis juda, eina, kruta, visur jos pilna biggrin.gif Valgo viska, ka paduosi, neturi jokiu nemegiamu produktu. Bet apie porciju mazinima as nei karto nepagalvojau, nors mano drauge, kuri turi dukryte to paties amziaus, jau ne karta pakomentavo valgyma.. jos dukryte nevalgi, nei puse jogurto nesuvalgo, tai jai labai keista, kaip vaikas gali tiek daug valgyti. Mazinti jos porciju tikrai nesiruosiu, bent jau tol, kol matau, kad viskas gerai. Sunaitelis... jam tik du menesiai, tai apie kazkokiu problemu del valgymo ieskojimu manyciau butu neturejimas ka veikti. Juo labiau, kad maitinamas MP. Kai pradesiu primaitinti kita maista, kai prades vaikscioti, kai sukaks 2-3 metukai ir netilps i normas, va tada ir pradesiu ieskoti problemu. Tikrai ne anksciau 4u.gif
Atsakyti