mano mažasis gimė 4kg, 10 mėn. sveria 10,5 kg. anksčiau po pusantro kilogramo priauginėjo, tik paskutinius du mėnesius vos kelis gramus priauga, nes pradėjo ropinėti, įsikibęs vaikščioti. akivaizdžiai lieknėja vaikinas. tik žandukai dar pūpso
Mano dukrytė irgi dičkė gimė šiaip jau sakyčiau tikrai mažiukė - 3 kg 50 cm, tačiau paskui kad puolė augti - pirmą mėnesį 2 kg, paskui apie 1 kg kas mėnesį. Dabar 6 mėnesių sveria 9,8 kg, 72 cm.. tikrai nemaža, jau praaugusi ir gerokai vyresnius pažįstamų vaikučius.
Maitinu tik savo pienu.. neseniai pradėjom daržoves ragauti.
Mūsų gydytoja bėdų tame nemato, vaikas aktyvus, sveikas, linksmas..
Gal, sakau, į tėtį bus, tas aukštas (nors visai nestambus..), o aš tai nei aukšta nei stambi..
Maitinu tik savo pienu.. neseniai pradėjom daržoves ragauti.
Mūsų gydytoja bėdų tame nemato, vaikas aktyvus, sveikas, linksmas..
Gal, sakau, į tėtį bus, tas aukštas (nors visai nestambus..), o aš tai nei aukšta nei stambi..
Suneliui 3 menesiai. Sveriam 6.200 ir 61 cm
O mano mergica tai 4 menesiu sveria 8,700 kg,o ugis 64 cm.
2,5 men vaikino svoris 7 kg, 64 cm. Gime maziukas- 2,5 kg ir 49 cm. Maitinu MP.
QUOTE(Gyvenimas yra grazus..kartais @ 2011 01 14, 16:44)
2,5 men vaikino svoris 7 kg, 64 cm. Gime maziukas- 2,5 kg ir 49 cm. Maitinu MP.
Mano beveik 7 men. dukra sveria 7 kg., 67 cm. Siaip perskaiciau neseniai, kad saltuoju periodu gime vaikai truputuka kitaip vystosi, negu tie, kurie gime geguze - rugpjuti. Jie daugiau svorio priauga, nes gauna maziau deguonies. Norint, kad maziau priaugtu ir greiciau vystytusi CNS reikia neziurint i ora eiti i lauka su vaiku min 3 val. i diena.
QUOTE(Ksesanko @ 2011 01 14, 19:46)
perskaiciau neseniai, kad saltuoju periodu gime vaikai truputuka kitaip vystosi, negu tie, kurie gime geguze - rugpjuti. Jie daugiau svorio priauga, nes gauna maziau deguonies. Norint, kad maziau priaugtu ir greiciau vystytusi CNS reikia neziurint i ora eiti i lauka su vaiku min 3 val. i diena.
centrinės nervų sistemos vystymuisi grynas oras tikrai padeda, bet, kad svorio priaugama gaunant mažiau deguonies netikiu... Mano pirmasis gimė vasaros pradžioj ir visą vasarą, visus tris pirmuosiuos mėnesius praleidome Nidoje, prie jūros. Kambaryje būdavom tik naktį ir tai su atvertais langais, o trijų mėnesių svėrėm 10 kg. Augom kaip ant mielių... Na, o mažylis gimė rudenį ir žiemai prasidėjus tikrai ne kiekvieną dieną į lauką išeiname, o jei ir išeinam pabūnam 1,5 - 2 val... O svorio daug nepriaugam, telpam į visus standartus... O pagal jūsų teoriją turėtų būti atvirkščiai - didysis gaudamas daug deguonies neturėjo daug svorio priaugti, o mažasis jausdamas deguonies badą turėtų būti per didelio svorio...
Mums devyni mėn su puse kai gimėm buvo 3980kg o dabar 8,5. Ir nėra kūdutė ir rinkiukų turi visur, užpakaliuku ir žandais galim pasigirt tačiau ūgis kaip mergaitei nemažas 78cm...dar pradėjom ropinėt ir atsistojus įsikibus vaikšto ,dar ir pakrist gali...apetitas tai didžiulis tik duok valgyt nieko tada nereik