Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas VII tema

QUOTE(Ilaria @ 2010 02 24, 14:12)
O apelsinus kažin leistu oro uoste su savimi vežtis g.gif  Jei į bagažą kokius 4 įsimesčiau ax.gif

Į priekį važiuojant rankiniam bagaže turėjau bandelių ir vaisių, tai niekas nieko nesakė. Gėrimus pirkom jau praėję kontrolę Duty free, bet neapsimoka, nes lėktuve tos pat kainos.
Grįžtant - nešiausi vandenį - tai irgi niekas nieko - įsinešėm į lėktuvą...
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2010 02 24, 14:12)
O apelsinus kažin leistu oro uoste su savimi vežtis g.gif  Jei į bagažą kokius 4 įsimesčiau ax.gif

Leistu, tik kažin ar verta, Egiptietišku ir pas mus yra PC pirkti. Aš vežuosi tokius vaisius kokių pas nėra kaip, šv.datules, Guavas, granatas (kai būna sezonas ir tuo metu jos skanios), kitų vaisių net pavadinimu nežinau blush2.gif bet labai skanūs thumbup.gif iš Turkijos teko laimo citrinu daug vežtis nes veltui gavom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2010 02 24, 13:53)
Tadas_Blinda, o esate nardes prie "tropicanos" 1 km ilgio tilto? g.gif Siaip sako, kad tem geriausia vieta nardyti. Koralai groziu nenusileido nacionalio parko "Machomedo galva" koralams  smile.gif

As buvau ten - nardziau, ten grazu, gal kiek daugiau spalvu ... Man asmeniskai graziausi koralai yra Seno Sharmo turgaus rajone, ten yra taip vadinami laukiniai pliazai, bet iki ju reikia pora kilometru paeiti... Cia jei kalbame apie Sharma... Bet visa koralu grozi nustelbia pasiplaukiojimas su delfinais ir juros vezliais, todel dazniausiai renkuosi nardyma prie "suskilusios geldos" Coral Sea viesbucio...

O siaip tai reikia vaziuoti i Marsa al Alam... Ten ir delfinu ir juros karviu ir vezliu ir puikiu koralu yra...
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 24, 15:02)
Pasakysiu jums kaip gydytojas gydytojui... 50 gr. pries valgi, t.y. taip vadinama dezinfekcija yra vienas is didziausiu mitu mitas... Pasiteiraukite savo seimos gydytojo, jis jums pasakys ta pati... labai nedidelis alkoholio kiekis sveikam zmogui skatina skrandzio sulciu issiskyrima, taciau jis gali veikti ir priesingai... Be to alkoholis nieko tame skrandyje nedezinfekuoja... Jei jis sunaikintu visas "bacilas", jis lygiai taip pat sunaikintu ir geraja skrandzio mikroflora... smile.gif

Aš visad maniau kad tai mitas, bet manim niekas netikėjo doh.gif Gal dėl to kad aš ne medikė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2010 02 24, 12:38)
Vakare tikrai nebuvo salta - uztenka megztuka uzsimesti, o einant i miesta - striukyte kokia smile.gif  Bet gal mums taip pasitaike, patys egiptieciai stebejosi, kad tokiu metu oras toks geras, ne vejuota.

Bet hurgadoje ar taboje sake zymiai atsala vakare, ten vejai stipresni.

Nardymo iranga dauguma vezesi savo, o jei neturite ten vietoje galite nusipirkti kauke su vamzdeliu pasidereje  uz 8 dol (siaip 10). Nardeme pavirsiniu, todel tikrai nebuvo baisu, nes negilu. Stipresi plaukikai puikiai panarde ir juroje, bet koralai praktiskai tokie patys kaip prie viesbucio buvo, tik zuvyciu daugiau smile.gif

Vezemes doleriais. Juokingiausia, kai paklause masazistai - "mokesite doleriais ar eurais?" arba turguje - "grazos norite eurais ar dol?" biggrin.gif Jie nevertina euro, galvoja, kad tai lygiaverte valiuta su dol  rolleyes.gif

Ka megstu, tai megstu - masaza. Ar nenusivylėte masažu Egipte? Kiek jis ten kainuoja, gal pigiau nei pas mus?
Atsakyti
taip idomu butu apie masazus ir pirteles suzinot, gal kas isbandet smile.gif
Atsakyti
Tadai Blinda, jau kas tikri nardymo profesionalai, tai tikrai zino paprastiems turistams neprieinamu vieteliu mirksiukas.gif

Del masazo.. as nebandziau, o draugai, bet kaina berods 4 masazai 200 dol g.gif Daro tavo pasirinktu metu ir kada nori per visa savaite - gali issidelioti, kada patogiau smile.gif

Tik bijau del kainos pameluoti..Atrodo, kad 200 g.gif Kitoje vietoje maciau masazas 30 dol. Musu viesbutyje pirtele buvo maza prie baseino, bet ir taip karsta buvo - pirties net nesinorejo, tik vesaus baseino cool.gif

Bet kaip ir rasiau, kaina prie masazo buvo nurodyta eurais, o draugai sake, kad is karto pakluse, kuo norite moketi, eurais ar dol biggrin.gif Jie buvo patenkinti - sake, druskas pralauze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hottea: 24 vasario 2010 - 14:39
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 24, 13:03)
tai todel ir idomu,jei ten nieko gero,tai ko ten buvote ( nebent tai buvo priedas prie kazkokios ekskursijos)juk dar is LT gali pasigoolinus ivertinti kas tikrai idomu,o kam neverta gaisti laiko  4u.gif

Siaip as nematau reikalo atsikaitineti jums... kas, kaip ir kodel buvo... Bet jums padarysiu isimti... smile.gif
Buvau IL Mercato, ten nemokamas Wi-Fi yra, per kelia yra 1001 nakties komplekas... Ejom pro sali... Pasiule uzeiti paziureti programos, aisku ne uz dyka... smile.gif kai mes atsisakeme vietinis konduktoriu virsininkas mus arabiskai isvadino kales vaikais ir skupiais rusais, teko arabiskai atsakyti tuo paciu... Keista, bet konduktoriu virsininkas, tapo labai mandagus, pasivijo ir pasiule nemokamai uzeiti i vidu pasigrozeti show...

P.S.
O del Sharmo, tai man nereikia ten nieko googlinti, kazkada gyvenau ten puse metu, tad Sharma, kaip ir vietiniu bajerius zinau kuo puikiausiai... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jofky @ 2010 02 24, 14:18)
Aš visad maniau kad tai mitas, bet manim niekas netikėjo  doh.gif  Gal dėl to kad aš ne medikė  biggrin.gif

Man tai graudu buna ziureti, kai zmones prisiskaite tokiu nesamoniu, kad pries valgi reikia isgerti 50 gr. per prievarta (kalbu apie tuos kurie nelabai yra isgeriantys) geria ta degtine ir dar tokiame karstyje. Maciau tokius suaugusius, kurie net 12-14 metu vaikams bruka alkoholi per prievarta... Ziauru...
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2010 02 24, 14:29)

O į Egiptą galvoju vaikui maistelio stikliniame indelyje vežtis, nes skrydžio metu nemaitina, tai kažin ar leis?

Gal geriau būtų ne stiklianiame vežtis g.gif

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 24, 14:47)
Man asmeniskai tai gana prastas viesbutis, niekaip netraukiantis iki 4*... Bet jei uz kokius 900 Lt/savaitei su ALL tada galima vaziuoti....

Ten yra ne Baron viesbutis, o Coral Sea... Jus gerai pastebejote, tai viena is geresniu vietu nardyti Sharm el Sheikhe... Ten yra labai seklu, galima rasti labai dideliu kriaukliu ir tai bene vienintele vieta Sharme, kuria ziemos metu megsta lankyti delfinai, koraliniai rykliai ir juros vezliai... Del seklumos ir sroviu ten neplaukia vietiniu laivai su nardytojais... Vienintelis didelis minusas, kad ten susiduria juru sroves, todel labai sunku nardyti, reikia daug fiziniu pastangu kovoti su tikrai stipria srove ir sukuriais...

Čia Sol Sharm viešbutis prastas g.gif ? Jei kalba eina apie Sol sharm, tai ten ne visai 4* viešbutis ax.gif

Kuom jis prastas?

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nežinau apie kokį Coral Sea viešbutį eina kalba, nes mes nardyti nuėję buvome štai čia http://www.baronhote...t.com/index.asp, o prie viešbučio esančio pantomo srovių nepajutom g.gif gal jos būna tik tam tikru metu rolleyes.gif nesu jūrinių srovių ekspertė hihihi.gif

http://www.baronhote...-Snorkeling.jpg

Gal mes šnekam apie skirtingas vietas ax.gif ?

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 24, 15:02)
Pasakysiu jums kaip gydytojas gydytojui... 50 gr. pries valgi, t.y. taip vadinama dezinfekcija yra vienas is didziausiu mitu mitas... Pasiteiraukite savo seimos gydytojo, jis jums pasakys ta pati... labai nedidelis alkoholio kiekis sveikam zmogui skatina skrandzio sulciu issiskyrima, taciau jis gali veikti ir priesingai... Be to alkoholis nieko tame skrandyje nedezinfekuoja... Jei jis sunaikintu visas "bacilas", jis lygiai taip pat sunaikintu ir geraja skrandzio mikroflora... smile.gif

Gražiausiai doh.gif tai kokio velnio mes tempemės tą degtinę į
Egiptą laugh.gif laugh.gif laugh.gif

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 24, 15:18)

O siaip tai reikia vaziuoti i Marsa al Alam... Ten ir delfinu ir juros karviu ir vezliu ir puikiu koralu yra...

Kas čia toks yra bigsmile.gif kaip iki jo nusigauti bigsmile.gif
Atsakyti
Man tai graudu buna ziureti, kai zmones prisiskaite tokiu nesamoniu, kad pries valgi reikia isgerti 50 gr. per prievarta (kalbu apie tuos kurie nelabai yra isgeriantys) geria ta degtine ir dar tokiame karstyje. Maciau tokius suaugusius, kurie net 12-14 metu vaikams bruka alkoholi per prievarta... Ziauru...
[/quote]
Man alkoholis irgi schmoll.gif , maciau ir tokiu vaizdeliu, kai prie baseino aluti vyrai pliumpina kibirais, moterys iggi neatsilieka, o vaikai kas sau doh.gif ziauru, bet kas kaip tas atostogas supranta, matyt visokiu yra g.gif
O 50gr. vakare, tai manau tikrai ne nuodeme, zinoma man asmeniskai to nereik, bet jei tik tiek tvarkingai, tai gal nieko cia baisaus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 24, 15:41)
...........mus arabiskai isvadino kales vaikais..........

O kaip arabiškai tai skamba? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(oplia5 @ 2010 02 24, 14:24)
Ka megstu, tai megstu - masaza. Ar nenusivylėte masažu Egipte? Kiek jis ten kainuoja, gal pigiau nei pas mus?

masažais tikrai nenusivylėme mirksiukas.gif
mokėjome po 14 dol. už viso kūno masažą (50 min.), galima pasirinkti stiprumą smile.gif
čia Bella Vista viešbutyje, pirkom 2 asmenys po 5 masažus smile.gif
Atsakyti