Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

QUOTE(akvilla @ 2010 09 01, 14:12)
Vakar Maximoje uzmaciau 100 Proc akrilo siulu, ner ko paklaust, tai gal zinosit - ar verta is 100 proc akrilo kazka megzti? Galvojau apie megztuka, bet girdejau, kad akrilas tista ir veliasi? Nelabai ka zinau apie siulus, tai prasau pagalbos smile.gif

o as pradejau megzti sali is atskiru nertu gelyciu is situ siulu. Man svarbiausia, kad jie nekanda ir minksti,ir kaina gera... tik abejoju ar jis bus labai siltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilla @ 2010 09 01, 14:12)
Vakar Maximoje uzmaciau 100 Proc akrilo siulu, ner ko paklaust, tai gal zinosit - ar verta is 100 proc akrilo kazka megzti? Galvojau apie megztuka, bet girdejau, kad akrilas tista ir veliasi? Nelabai ka zinau apie siulus, tai prasau pagalbos smile.gif

O kam megzti iš 100 proc. akrilano? Juk tokių megztinių piiiilnos parduotuvės, ir yra tikrai pigių.. Viena iš priežasčių dėl ko mezgu - grynai praktinė: nusipirkti gerą natūralaus pluošto, o ypač vilnos, kuris būtų ir gražus, norimos spalvos ir nekąstų, praktiškai labai sudėtinga, nes jų niekur nėra. Geriausiu atveju būna įmaišyti koks 30 proc moherio, bet ir tai vargiai.. Kažkada radau gražių megztukų United colors of benneton, bet prie jų vien prisilietus kasytis pradėjau doh.gif biggrin.gif mezgimas iš principo prabangos užsiėmimas (laiko prasme). Kam gadinti prabangą prastais siūlais? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2010 08 30, 17:14)
Jei kalbat apie šituos Lanoso kašmyro siūliukus user posted image , tai tikrai jie nekanda. Mezgiau iš jų vienai mamytei, kuri pati super jautri siūlams, tai pati juos išsirinko ir liko patenkinta.

Pradejau megzti is tokiu siulu.Galiu pasakyt,kad jie nuostabus bigsmile.gif Labai mieli,svelnus,gerai susukti.Manau,kad turetu gerai nesiotis.ir spalvu yra l.graziu,tokiu ''nepigiu'' thumbup.gif
O burbuliuojasi,manau,Lanoso Enna ar su silku tie g.gif ,nes ju sukimas purus.
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2010 08 27, 11:53)
Aha, papirkau ir aš to merino su šilku. raudono  wub.gif Nu neatsilaikiau, nors pats laikas nustot pirkt ir rimtai pradėt dietintis, kaip čia kažkas protingai daro blush2.gif
Dar labai gundžiausi kašmyru. bet nors ir su nuolaida, bjaurybė, brangus.. nžn nžn, dar galvoju.. tik spalvų nelabai buvo, ir kiekiai tokie po matkelį - po du..

Ligvita, tie siūlai ten ne vitrinoj išdėstyti, tai aš irgi ne iš pirmo karto radau. Tam pačiam praėjime, kaip ir knygynas. Šiaip ten rūbai (padėvėti? nauji? nžn, aš tik siūlus mačiau ax.gif ) parduodami, siūlai tik likučiai ir daugiau jų neturės ateityje, kiek supratau. Pardavėja ryškiai nemezganti doh.gif

Persiprašau blush2.gif Aš ir tik siūlus mačiau...
Šiaip tokių pačių VCUPe I aukšte yra, tik aišku brangiau ir pardavėja tikrai mezganti (VCUPe)smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babaa: 02 rugsėjo 2010 - 12:29
QUOTE(hela77 @ 2010 09 02, 10:27)
o as pradejau megzti sali is atskiru nertu gelyciu is situ siulu. Man svarbiausia, kad jie nekanda ir minksti,ir kaina gera... tik abejoju ar jis bus labai siltas g.gif

jeigu atkreipsit dėmesį- dauguma užsienio mezgimo žurnalų - kūdikiams kaip tik siūlo akrilą, nes 100% nebus alergijos.
Megzti ar nemegzti - čia jau tik Jūsų pasirinkimas. Akrilo mezginiai - mažiau šilti negu vilnos. Tiesiog reikia žiurėti- kokia bus paskirtis mezginio.
Atsakyti
QUOTE(Madeirulka @ 2010 09 02, 14:09)
jeigu atkreipsit dėmesį- dauguma užsienio mezgimo žurnalų - kūdikiams kaip tik siūlo akrilą, nes 100% nebus alergijos.
Megzti ar nemegzti - čia jau tik Jūsų pasirinkimas. Akrilo mezginiai - mažiau šilti negu vilnos. Tiesiog reikia žiurėti- kokia bus paskirtis mezginio.

Nu taip siūlo, ir tas siūlymas pateisinamas ne tik tuo, kad nebus alergijos, bet ir tuo, kad akrilo mezginiai neblunka ir džiūsta greit, ko nepasakysi apie medvilnę, pavyzdžiui. Nors kartais akrilas irgi gerai kainuoja ir matyt ne be reikalo mirksiukas.gif
Aš, asmeniškai, tiek sau tiek vaikams renkuosi mišrios sudėties siūlus biggrin.gif tada man kažkaip sueina kaina su kokybe rolleyes.gif ir priežiūros paprastumu
Atsakyti
Gal kuri Kaune matėt rusiškų TAIGA 100% merino 50g/270m ? Na, tas plonas merinas mažuose matkeliuose... Vakar perlėkiau bazes, kelis kioskus, kur anksčiau turėdavo - neprekiauja doh.gif O mano dukros nuo pernai labai pamėgo minkštučius, puručius šalikus iš šitų siūliukų. Ir mezgasi jie man thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mezgijeles 4u.gif noriu Jusu patarimo ax.gif tik prasau nesupykti,jeigu ne i ta temele pataikiau blush2.gif mezgu megztuka,siulu sudetis-32% alpaca,31%acrylic,37%polyester.siuliukai tokie pukuoti,pukuoti.atrodo labai graziai,tik vat viena beda ir tikrai didele -ziauriai byra tie pukeliai.labai nesmagu,kai kur nors nueini ir palieki debesy puku po saves.o be to,juk apsivelia ir kiti rubai doh.gif doh.gif doh.gif gal galit patarti ka daryti??????ismesti tikrai gaila,nes uz siuliukus tikrai nemazai mokejau blink.gif prasau Jusu ,gerbiamosios mezgejeles,pagalbos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viva 31 @ 2010 09 03, 11:00)
Sveikos mezgijeles 4u.gif noriu Jusu patarimo ax.gif tik prasau nesupykti,jeigu ne i ta temele pataikiau blush2.gif mezgu megztuka,siulu sudetis-32% alpaca,31%acrylic,37%polyester.siuliukai tokie pukuoti,pukuoti.atrodo labai graziai,tik vat viena beda ir tikrai didele -ziauriai byra tie pukeliai.labai nesmagu,kai kur nors nueini ir palieki debesy puku po saves.o be to,juk apsivelia ir kiti rubai doh.gif  doh.gif  doh.gif gal galit patarti ka daryti??????ismesti tikrai gaila,nes uz siuliukus tikrai nemazai mokejau blink.gif prasau Jusu ,gerbiamosios mezgejeles,pagalbos ax.gif

Nesmagu kai tiek darbo ir laiko paskyrėt, o rezultatas su trūkumais.. Kartais prastesnės kokybės siūlai "visą gyvenimą" šeriasi, o kai kurie išsišeria su laiku kažkiek ir po to stabilizuojasi. Ar skalbėte mezginį? Pabandykite (jei nebandėt (be abejo laikantis etiketės nurodymų), gal taip greičiau išsišers tai, kam "lemta" ir liks stabilus siūlas. O kol situacija tokia, vienintelis išsigelbėjimas - tie lipnūs voleliai, surenkatys pūkus.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viva 31 @ 2010 09 03, 11:00)
Sveikos mezgijeles 4u.gif noriu Jusu patarimo ax.gif tik prasau nesupykti,jeigu ne i ta temele pataikiau blush2.gif mezgu megztuka,siulu sudetis-32% alpaca,31%acrylic,37%polyester.siuliukai tokie pukuoti,pukuoti.atrodo labai graziai,tik vat viena beda ir tikrai didele -ziauriai byra tie pukeliai.labai nesmagu,kai kur nors nueini ir palieki debesy puku po saves.o be to,juk apsivelia ir kiti rubai doh.gif  doh.gif  doh.gif gal galit patarti ka daryti??????ismesti tikrai gaila,nes uz siuliukus tikrai nemazai mokejau blink.gif prasau Jusu ,gerbiamosios mezgejeles,pagalbos ax.gif

Nepasisekė verysad.gif Bijau, kad nieks nepadės, gal kai nubyrės dalis pūkelių benešiojant, mažiau pūkuosis, bet ir vaizdo tada nebus unsure.gif
Galiu tik ateičiai patart. Kai rinksitės pūkuotus siūlus: matkeliu pabraukit per kelnes, švarką ar paltą (nu per tą kurio splava labiausiai nuo siūlų spalvos skiriasi). Jei "šeriasi" smarkiai, tai ir numegztas drabužis šersis. Jei tik vos vos, tai greičiausiai tie palaidi pūkeliai išbyrės bemezgant ir drabužį galėsit ramiai nešiot
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti