Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

Is Vernito vilnos ar pusvilnes neteko megzti, bet medvilne man laaaabai patinka.
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 03 12, 18:46)
gal kad butu aiskiau rasykit vernito vilnos sukimą? yra dvi pusvilnės rušys. 8/3 (kaina svyruoja nuo 3,5-4,50lt/matkelis )ta šiurkšti jokio blizgesio kanda net ir pusvilnė, ir 28/2/6(4,40-5lt matkelis) minkštesnė šukuotinė su blizgesiu. vienintelis blogis mano nuomone yra tas kad etikete nesiskiria reik žiūrėti ką perki, ant matklių nėr spalvinio kodo.
nes kai nėra patikslinama apie ką kalba ir kyla tokie prieštaravimai.

pati neperseniausiai kalbėjau su viena mezgėja mezgančia virš 30 metų jei ne daugiau nes dar mezgykloje dirbo tsrs laikais....  tai sakė vernito siulai vieni iš geriausių bet tik tie brangesni (iš vilnos gaminių)

kiek pati mezgiau iš vernitukų tai būtent tie pigesni man nepatinka nes tikrai labai šiukštūs o tie brangesni tai kol kas jokių priekaištų g.gif

Mezgiau iš abejų rūšių. Pirmieji (pigesni) kanda, išsitampo, apsivelia. Antri (brangesni) gerai nešiojasi (nesitampo, nesivelia), bet skersuoja ir kartais pasitaiko prastai susukti, tada mezgant susidaro tokios kilpos iš atskirų siūliukų unsure.gif Nemoku paaiškinti blush2.gif Dėl skersavimo - skersuoja mezgant lygiu raštu, ripsu. Pynėm, kiauraraščiais ir pan neskersuoja. Aš mėgstu nugarą ir rankoves lygiai numegzti, tad tas skersavimas visai nepatinka biggrin.gif Dar kas nepatinka, kad jie tokie - kaip virvės g.gif Ne purūs, ne minkšti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 12 kovo 2010 - 18:36
QUOTE(Frekė @ 2010 03 12, 19:46)
gal kad butu aiskiau rasykit vernito vilnos sukimą? yra dvi pusvilnės rušys. 8/3 (kaina svyruoja nuo 3,5-4,50lt/matkelis )ta šiurkšti jokio blizgesio kanda net ir pusvilnė, ir 28/2/6(4,40-5lt matkelis) minkštesnė šukuotinė su blizgesiu. vienintelis blogis mano nuomone yra tas kad etikete nesiskiria reik žiūrėti ką perki, ant matklių nėr spalvinio kodo.
nes kai nėra patikslinama apie ką kalba ir kyla tokie prieštaravimai.

"Vernito" teko pirkti vilna, kaina matkelio 5 lt ( cia sake is brangesniu )...
mezgiau ilgas, grazias kojines pagal uzsakyma......kai numezgiau, bijojau zmogui parodyt : kazkas baisaus doh.gif ...rastas sukasi i sonus , matosi, kad po pirmo skalbimo liks is to mezginio grindinis skuduras... g.gif ...zodziu nutylesiu as apie tuos siulus....... rolleyes.gif
Atsakyti
Daug ka mezgu is siulu "Bella"...labai minkstuciai ir smagus siuliukai, gerai nesiojasi, mezginys atrodo graziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 03 12, 19:35)
Mezgiau iš abejų rūšių. Pirmieji (pigesni) kanda, išsitampo, apsivelia. Antri (brangesni) gerai nešiojasi (nesitampo, nesivelia), bet skersuoja ir kartais pasitaiko prastai susukti, tada mezgant susidaro tokios kilpos iš atskirų siūliukų unsure.gif  Nemoku paaiškinti  blush2.gif Dėl skersavimo - skersuoja mezgant lygiu raštu, ripsu. Pynėm, kiauraraščiais ir pan neskersuoja. Aš mėgstu nugarą ir rankoves lygiai numegzti, tad tas skersavimas visai nepatinka  biggrin.gif Dar kas nepatinka, kad jie tokie - kaip virvės  g.gif  Ne purūs, ne minkšti  unsure.gif

Žodis į žodį tą patį pasakyt galėčiau 4u.gif Man tik užklotėliams vaikiškiems jie tinka unsure.gif
Atsakyti
Šita suknelė iš Vernito medvilnės. Iš arčiau siūlas. Mezgant nerealus skersavimas. Neriant- jokio. Skalbiama skalbimo mašinoj, nešiojasi super.
Sijonukas vernito pusvilnė. Minkštumas, dailumas siūlo thumbup.gif Minusas- po pirmo skalbimo teko patrumpint per sprindį. O šiaip- jokių priekaištų neturiu.

Manau, viskas priklauso nuo pagamintos partijos. Dėl to, tiek skirtingų nuomonių apie Vernitą.
Atsakyti
QUOTE(niuma @ 2010 03 14, 00:21)
Šita suknelė iš Vernito medvilnės. Iš arčiau siūlas. Mezgant nerealus skersavimas. Neriant- jokio. Skalbiama skalbimo mašinoj, nešiojasi super.
Sijonukas vernito pusvilnė. Minkštumas, dailumas siūlo  thumbup.gif  Minusas- po pirmo skalbimo teko patrumpint per sprindį. O šiaip- jokių priekaištų neturiu.

Manau, viskas priklauso nuo pagamintos partijos. Dėl to, tiek skirtingų nuomonių apie Vernitą.

labai dailūs darbeliai wub.gif gal čia iš tos plonytės vernito medvilnės? g.gif
Atsakyti
Dėkui smile.gif Nea, čia stora. Kur 100 g - 243 ar 234 m. Vąšelis 2,5 berods naudojau abiem atvejais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 14 kovo 2010 - 21:27
Mergaites, o kaip Summer nesiojasi?
Atsakyti
QUOTE(Ligvita @ 2010 03 15, 11:34)
Mergaites, o kaip Summer nesiojasi?

As mazajai is sito siulo neriau kepurele, tai po pirmo skalbimo pabluko ir siaip vaizdas labai suprastejo...Kazkaip didesnio daikto nesiryzciau is ju. Bet siaip situos siulus visur labai giria. Na, man neočen...
Atsakyti
O gal galit pasiūlyt kokius siūlus medvilne/viskoze, viskoze? Panasaus storio kaim summer....
Atsakyti
Draugei nėriau suknutę iš Summerio, į vestuves ėjo (ta oranžinė, bangelėm), superiškas siūlas smile.gif Tik dabar imčiau Begoniją. Ji - medvilnė, bet žvilganti ir plonesnė. Labai gražus siūlas. Irgi Yarnart gamintojas.
Atsakyti