Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko apsukimas

QUOTE(meravigliosa @ 2010 06 23, 18:27)
aš pati turbūt irgi nesiryžčiau... g.gif kalbinčiau vaikelį patį apsisukti  nestuke.gif (tik kažin ar padėtų biggrin.gif )

o kaip tik ir yra toks metodas, vizualizacijos, kai kasdien po keleta minuciu turi isivaizduoti, kaip leliukas apsisuka, bent nestumo bilijoj raso, kad labai veiksmingas, bet isbandyti neteko tongue.gif
maniskis guli skersai .. bet yra dar laiko, tikiuos atsiguls kaip reikia ...
Atsakyti
visoms labukas smile.gif esu nestuke.gif jau 33sav ir kazkaip nepajutau kad lelius butu apsivertes blush2.gif kazkaip neramu nes lelius buna tik vienoje pilvo puseje iki eko dar liko 2sav. gal kuriai nors taip buvo nutike ar tai gali reiksti kad lelius sedi nes atrodytu kad i sona remiasi nugaryte.esu nescia antra karta,todel nemanau kad galejau praziopsoti kaip lelius apsiverte,to tikrai nepraziopsosi smile.gif bet gal tokia leliaus padetis ir reskia kad jis sedi??? gal turit kokiu patarimu kaip butu galima leliu patraukt nes labai jau sunku net pilvelis nukrypo i sona o apie miegojima tai belieka tik pasvajot doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Labutis Mamytes.
man beveik 30sav.buvau pas gyditoja dare ehoskopa ir pasakie,kad mano mergaite sedi,ir pasakie ant 36sav,reikes paartot ehoskopa ar apsiverte.jai ne reikes apsivert.bet gal dar yra laiko kad ji pati apsiverstu?
Atsakyti
Maniskis taip pat sedi ir mums jau 34 sav., bet man niekas net nesiule jokiu apsukimu mechaniniu budu.. o jei ir siulytu, tai tikrai nesutikciau jokiu butdu.. juk gali ir virkstele apsisukti aplink kakliuka, ir dar kiek visokiu negerumu. Jei vaikiukas sedi ar guli istrizai, reiskiasi,k ad yra tam priezastis ir tikrai nereikia daryti jokiu prievartiniu apsukinejimu.. Bent jau as taip manau .. 4u.gif
Atsakyti
Mane atsiradus skausmams pilvo apačioje 36 sav. paguldė į Klinikas. Aišku skausmeliai greit dingo savaime, tačiau palatos gydytoja Simanavičiūtė pasiūlė sėdint vaikutį apversti jei jau guliu klinikose smile.gif
Tiesa, dieną prieš tai apžiūrėjęs echoskopu T.Biržietis sakė, kad jei vaikas sėdi, yra 3 variantai: planinis cezaris, vaikučio apsukimas (teigė, kad 36sav. pats tas laikas pabandyti) ir gimdymas kojom į priekį smile.gif Bet pastarasis variantas galimas tada, jei gydytojai mato, kad gimdymo eiga vyksta labai gerai ir greitai.
Tai vat, aš "pasirašiau" vaiko apvertimo procedūrai, nes pasitikėjimą kėlė gydytojai ir be to minėjo, kad per prievartą nieko nebus daroma.
Taigi ryte nevalgius sugirdė kažkokią tabletę, kad gimdos sienelės būtų lankstesnės (jei gerai pamenu), tada nuvedė į procedūrinį, dar kartą gerai apžiūrėjo echoskopu, įsitikino, kad vaiko kojytės pakankamai auštai ir apvertimas įmanomas, tada buvo pakviestas V.Gintautas ir su palatos gydytoja jie kartu labai atsargiai bandė į vieną, paskui į kitą pusę pasukti. Kadangi maniškis užsispyręs ir sukaliojimams nepasidavė, tai leido jam būti taip, kaip patinka ir suplanavom cezario datą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CaraMela: 05 birželio 2011 - 12:35
Maniskis gulejo skersas ir ne negalvojo suktis, bet gydytoja jokiu budu nerekomendavo apsukimo, teigdama, kad pasekmes gali buti blogesnes, o jei jau guli tokioj padety, vadinas tam yra rimtu priezasciu. Suplanavom cezari, po jo paaiskejo, kad virkstele buvo labai trumpa, ir jis tiesiog neturejo galimybes apsiverst. Tai butume kankne vaikuti, ir nezinia kuo viskas pasibaige.
Kai bobutes pribuvejos priiminejo gimdymus, tai kartais vienintele iseitis buvo bandyti apsukt, nes pvz skerso, kaip mano gulejo neisivaizduoju kaip pagimdyt, bet dabar juk civilizuotai padaro operacija, tai bent rizikos nesukelia nei mamai, nei vaikuciui.
Atsakyti
Na jei jau virkstele per trumpa, tai leliukas manyciau ir neturetu lengvai suktsi mechaniskai sukamas.
Pasiziurejau ytubej, kad nieko ten nera baisaus tas apsukimas.
vaisiaus apsukimas
Atsakyti
Man taip pat grese tokia procedura, nes apziurejus pilveli atrode, kad leliukas tikrai skersai isitaises. Gydytoja uzsimine apie apsukima, bet taip pat iskart pasake, kad tokia procedura daryti galima tik stebint vaisiu, kaip jis reaguoja, kadangi yra priezastis kodel leliukas taip guli (jau mineta trumpa virkstele ir kiti dalykai).

Daug buvau skaiciusi apie apsukimus ir labai bijojau, ir nors labai pasitikiu savo gydytoja, atejus laikui ejau pas gydytoja nusiteikusi pasakyti kad sukioti neleisiu. Bet paziurejus ultragarsu pasirode, kad vaikelis isitaises gerai, tiesiog mano gimda kitokios formos.

Del tokiu budu kaip vizualizacija ar pratimu - butina konsultuotis su gydytoju, nieko nepradeti daryti pacioms.

Linkiu sekmes, prasykite leliuko kiekviena diena, kad apsisuktu, sako padeda smile.gif

PS. O tas vaizdelis youtube man gan baisus (nors panasiai sia procedura ir isivaizdavau).
Atsakyti
mano pazistamai apsuko. gimdymo metu. norvegijoje. gal net nezinojo niekas tiksliai iki to, kaip leliukas buvo isitaises. sake, ikiso ranka i vidu ir pasuko... labai nemalonu buvo. bet kai jau gimdai, tai apie tai negalvoji. o gal ir laiko jokiems cezariams jau nebuvo.
Atsakyti
Fuuu, manaiu jau teks man pasidalinti patirtim kaip man apsukinejo leliuka, bet mazylis matyt issigando siuntimo i klinikas ir... kuo graziausiai apsiverte pats!!! thumbup.gif
O jam jau buvo 34 sav 5d.!
Atsakyti
Nebuciau leidus apsukti vaiko. Jei jau pats nesvercia, geriau CP.
Atsakyti
QUOTE(Qwertyio @ 2011 07 01, 03:13)
Nebuciau leidus apsukti vaiko. Jei jau pats nesvercia, geriau CP.

Mano dukryte gulejo skersa. Cia (Australijoj) man pasiule apversti!! Pasakiau pagalvosiu. Po savaites atejau ir sakau, kad manes niekas neciupines ir mano pilvo nestumdys! Akusere net isizeide, nes cia tipo visishkai saugi procedura. Gerai kad ne tokia saugi, kad be mano sutikimo darytu mirksiukas.gif Tai ka, paskyre cezario data. O likus 5 dienom iki CP mano lialia pati isitaise ir labai graziai gime thumbup.gif
Atsakyti