Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

Du klausymai Paliukui (jei ne komercinė paslaptis):

1. Kiek žmonių kreipėsi su prašymų atvežti/įrengti GKK su "pilnu komfortu"?

2. Kokias problemas įžvelgtumėte, eksploatuojant tokias sistemas (kas kiek laiko tektų užsukti į katilinę)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 18 kovo 2010 - 10:51
QUOTE(EVOY @ 2010 03 18, 11:51)
Du klausymai Paliukui (jei ne komercinė paslaptis):

1. Kiek žmonių kreipėsi su prašymų atvežti/įrengti GKK su "pilnu komfortu"?

2. Kokias problemas įžvelgtumėte, eksploatuojant tokias sistemas (kas kiek laiko  tektų užsukti į katilinę)?


Aisku nekomercine, tokiu buvo gal du is rimtesniu, bet irgi greitai nusimuilino (per daug "navarotu" uzsiprase, o kai isgirdo kaina ne 7klt, o 17klt pasake kad pagalvos) smile.gif

Jei paprastai - du katilai jei jau norisi komforto:

1. Interfire 20kW - 20.000Lt, kuro paemimas vakuumu (is gretimos patalpos), tikrasis liambda zondas na ir visi kiti "zaisliukai"
2. Smartfire 20kW - apie 12.500Lt su visais "zaisliukais" (be liambda zondo), tarp kuriu ir galimybe valdyti du paemimo sraigtus, siuo atveju galima ir is gretimos patalpos.

Kolkas neskubekit ieskoti info - ji bus tik kita menesi smile.gif

Kas liecia problemas - musu zmones bijo 1 kuro rusies, o cia jau tektu su tokia gyventi (Interfire berods bus galimybe ir siaudu granules kurenti, bet info kolkas sakem ant vandens). Tektu karta i savaite arba dvi prieiti, paimti kibiriuka ir isnesti pelenus, granuliu uzteks gretimoj patalpoj ilgam.
Degikliuose yra problema kad jei blogos kokybes granules, susidaro slakas ir jo nenupucia nuo degiklio - uzgesta, na pas mus produktas bus "brangesnis" taip kad bus nuputimo galimybe.
Taip pat "tolimoje/netolimoje" ateityje dirbama ties tuom kad valdiklis ant katilo valdytu ir saules kolektorius, taigi 1000-2000Lt maziausiai atsisumuotu nuo saules kolektoriaus kainos (butu savotiska subsidija ne is valstybes, o is pardavejo siuo atveju) smile.gif
Bijantiems ir besistatantiems siulome katilas vien tik granulems + zidinio kapsule su vandens konturu sujungti i viena sistema, atsako i tokius klausimus kaip "a vdrug suges katilas, nu bet kas ir ka man tada daryt?"

Na zodziu uzteks prominimu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 18 kovo 2010 - 11:28
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 18, 12:02)
Kas liecia problemas - musu zmones bijo 1 kuro rusies, o cia jau tektu su tokia gyventi... "a vdrug suges katilas, nu bet kas ir ka man tada daryt?"

Pasyviam namui tai nėra problema. Nieko tokio neatsitiks, jei aptarnaujantis užgers savaitei- pakaks kad ir rekuperacinės "rezervo".

Įdomu dėl to, kad šį "pasyvų" daugiabutį šildo granulėmis- pasiskaičiavo, kad jiems taip pigiausia. Renovacijoje ar "400/500 m²"- tai gal būt visai nebloga alternatyva "pilno komforto" sistemoms: elektrai, dujoms, dyzelinui. Gal turite savo skaičiavimus kokio 1.000 m² plotui?
Atsakyti
Skaiciuot kolkas taip neteko, bet 1kW pagaminta granulem yra lygu:
a) katilo naudingumas aplink 80% = 0.12Lt
b ) katilo naudingumas aplink 90%= 0.11Lt

Paprastai kreipiasi zmones kurie yra nukenteje tiek nuo el. prietaisu stebuklu (cia ne apie Geo jei ka), tiek nuo malkyciu, daugeja ir dujinuku. Kai kas klausia kiek jiems kainuos su granulem paprasau saskaitos uz sildyma uz kuri tai menesi, paverciu granuliu kaina ir pasakau kiek butu granulem kainave. Uz busimus menesius nieko nezadu - nerizikuoju, nes nezinau kas bus per orai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 18 kovo 2010 - 11:56
Viskas turi savo kaina - ir namas ir energija ir pasyvumas.. cia ieina i ameniniai aspektai - isivaizduojamas komfortas ir nepriklausomybe, ir politiniai aspektai - kompensacijos uz zaluma, ir energijos saltiniu pasiekamumas.. jei kiekvienam konkreciam namui yra vertinami visi tie aspektai ir tada pastatomas idealus namas uz idealia kaina siai konkreciai vietovei siaim konkreciam zmogui.. o kai visi aspektai nevertinami o primigtinai kisamas vienas sprendimas - nu pvz pasyvus namas - man tai atrodo neteisinga.. todel kad tai neatitinka bendrai sprendimo priemimo logikai smile.gif

Del kamino - nematau problemos padaryti kamina su oro padavimu is lauko, o ne is patalpu, todel kokie cia nuostoliai.. man tas uzsiciklinimas nesuprantomas - kazkoks fanatizmas, visko atsisakyt - kad tik nuostoliai butu mazesni.. tai gal tiesiog pasikart vertetu - ir nuostoliai bus 0 smile.gif Idealus variantas smile.gif
Atsakyti
Siaip teisingai pastebejot kad kiekvienam savo yra artima. Va pvz Jums malkinio peciaus niekas nepakeis, man granulinio, Evoy geoterminio.

Nezinau as tu visu standartu, bet manau kad darant katiline atskirai (na koki nors priestata) ir ji atskirus nuo namo galima ir kamina turbut butu kelti ir nama pasyviu laikyti. Bet kaip suprantu i savoka "pasyvus" ieina dar ir siokia tokia nepriklausomybe, t.y. kura duoda gamta (saule, vejas), el energija taipogi, vanduo i skalbykle ir wc keliauja nuo stogo, tam kad namas ausintusi savaime vasara apsodinamas stogas pievute, na ir dar visokiu velniu pilna tame name, as net sakyciau tai "suvalkiecio namas" kuris niekam nemoka bet viska turi biggrin.gif
Atsakyti
Piratai nesnaudžia. Kažkas prisiskaitęs mūsų diskusijos ir įdėtos mano nuorodos apie Švedijoje statomus pasyvius namus jau bando jį kepti ir čia Lietuvoje, Vilniuje. Štai dvi nuorodos:

http://www.aruodas.l...yvas-a/2-159690

http://www.ivv.lt/

Ypač antroje pasirinkus namo aprašymą matyti, kad nukopijuota nemaža dalis mano išdėstytų teiginių. Pvz.,

· Namo vieta turi būti parinkta taip, kad ant jo nekristų greta esančių namų šešėlis. Galimybė pilnai išnaudoti saulės energiją.
· Medžiai ir kiti augalai neturi užstoti saulės, kurti nepageidaujamą šešėlį.
· Pagrindiniai langai turi būti orientuoti į pietus. Langai orientuoti į šiaurę, vakarus ir rytus turi būti kuo mažesni;
· Sumažinkite šešėlinius plotus (šešlėliai nuo balkonų ir kitų konstrukcijų išsikišimų).

Bet gi baisiausia yra tai, kad vienas prie vieno pavogė švedo namo projektą, t.y. intelektinės nuosavybės vagystė. Gal derėtų architektui pranešti? Kaip manote? Aš su švedų architektų esu kelis kartus susirašinėjęs?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 03 18, 12:59)
Viskas turi savo kaina - ir namas ir energija ir pasyvumas.. cia ieina i ameniniai aspektai - isivaizduojamas komfortas ir nepriklausomybe, ir politiniai aspektai - kompensacijos uz zaluma, ir energijos saltiniu pasiekamumas.. jei kiekvienam konkreciam namui yra vertinami visi tie aspektai ir tada pastatomas idealus namas uz idealia kaina siai konkreciai vietovei siaim konkreciam zmogui.. o kai visi aspektai nevertinami o primigtinai kisamas vienas sprendimas - nu pvz pasyvus namas - man tai atrodo neteisinga.. todel kad tai neatitinka bendrai sprendimo priemimo  logikai smile.gif

Del kamino - nematau problemos padaryti kamina su oro padavimu is lauko, o ne is patalpu, todel kokie cia nuostoliai.. man tas uzsiciklinimas nesuprantomas - kazkoks fanatizmas, visko atsisakyt - kad tik nuostoliai butu mazesni.. tai gal tiesiog pasikart vertetu - ir nuostoliai bus 0 smile.gif Idealus variantas smile.gif

Gal nusileiskime ant žemės- yra surašytos naujos "taisyklės" (nuo 2016 m., tiek ilgai laukti gal ir nebeteks- nuo 2011 m.?, nuo 2019 m.)- ir jų rėmuose teks sutalpinti savo individualius poreikius. O tai- tikrai nėra jokia problema. Naujas taisykles surašiau ne aš- tai EU strategija, apibrėžianti iškasamo kuro perspektyvas.

Žinoma, kad nėra kas tai ypač sudėtingo, įrengti šildymo sistemą taip, kad ji "nesiurbtų" pačios prišildyto oro pro kaminą. Tik yra niuansai Pasyvaus namo atveju: kam susikurti problemą, ir ją po to sėkmingai išspręsti?

P.S. Einu ruošti naują temą- LT kainodaros specifikos klausymas dar liko neužbaigtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 18 kovo 2010 - 12:24
Mindaugai del pasyvaus namo reikalavimu tai nieko naujo nepasakei, ta prasme niekas cia nenukopijavo - pilnas internetas "auksiniu minciu", bet jei projekta atsekei kuris yra nuplagijuotas tuomet spresk pats ar pranesti ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 03 18, 13:22)
Gal nusileiskime ant žemės- yra surašytos naujos "taisyklės"  (nuo 2016 m., tiek ilgai laukti gal ir nebeteks- nuo 2011 m.?, nuo 2019 m.)- ir jų rėmuose teks sutalpinti savo individualius poreikius. O tai- tikrai nėra jokia problema.  Naujas taisykles surašiau ne aš- tai EU strategija, apibrėžianti iškasamo kuro perspektyvas.


Na jei as statysiu nama po 2018 - gal paziuresiu, kas ten bus reikalaujama smile.gif O kolkas pagyvensiu kaip man patinka smile.gif


QUOTE(EVOY @ 2010 03 18, 13:22)
Žinoma, kad nėra kas tai ypač sudėtingo, įrengti šildymo sistemą taip, kad ji "nesiurbtų" pačios prišildyto oro pro kaminą. Tik yra niuansai Pasyvaus namo atveju: kam susikurti problemą, ir ją po to sėkmingai išspręsti?


tam kad ugnis butu name.. ma namas ne zidinio - ne namas.... ir be dydeliu langu ne namas.. ir be dydeles erdves - ne namas.. ir be daug sviesos ne namas smile.gif ir dar 10000 smulkmenu - kuriu as noriu ir turesiu smile.gif ir moku uz ta savo gyvenima 2gubai maziau negu mokeciau uz gyvenima pasyvu name.. smile.gif tai kam cia problemos?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti