QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 14, 19:44)
Labiausiai mane domina kaip tiksliai paskaičiuoti energijos poreikį palaikyti tam tikrą temperatūrą prie tam tikrų sienose, lubose, grindyse pakavotų medžiagų.
Labai neblogas straipsnis šilumos nuostolių metodikų apžvalgai. O toliau galite jau gilintis į nuorodose duotus STR'ua arba europines metodikas.
Aš naudojausi STR'ais. Skaičiavimai laiko užima, ypač, jei toje srityje neujokas esate. Bet pasigilinus ir excel'yje formules susivedus, visai įmanoma.
QUOTE(anyta @ 2010 02 14, 22:15)
Mn ir termovizoriaus net nereikia-prieinu prie vitrininio lango ir jauciu,kad grindys baisiai saltos(ypac per speiga jautesi),padedu ant grindu termometra +8,kai tuo tarpu visos grindys +25 +26 C.Reiskia blogai istatyti vitrininiai langai.O kaip dabar viska istaisyti?!Apdaila jau padaryta,terasa pastatyta...Vat kur galvos skausmas.O Hronas dare ir pinigelius paeme,kaip priklauso.Buvo iskiluisi viena ju vitrina,garantinis laikas nepraejo.O kiek as sveikatos sugadinau,kol priverciau pakeisti ju broka.O dabar jie skelbia bankrota-visi galai i vandeni...ir ka as galiu priversti sutvarkyti.?!Vat ir pykstu ant saves ir ant viso pasaulio uz toki darba.Todel ir sakau,kad reikia paciam viska statyti arba su brauningu stovetiprie kiekvieno ir gadinti /trumpinti gyvenima sau bei statybininkams.
QUOTE(EVOY @ 2010 02 14, 22:27)
Greičiausiai grindys šioje vietoje betonuotos tiesiai ant rostverko, ir šiltinimas: jokio arba minimalus. Jei vis tik šis atvejis- sutvarkyti bus problematiška.
Pas mus vitrinos trisluoksnėje sienoje irgi paslinktos į šiltinimo sluoksnį. Betonuotojai taip pat norėjo grindis "užleisti" iki pat vitrinos. Tačiau tada jos būtų lietęsi tiesiogiai su pamatu. Aišku, išvedžiojus vamzdukus, (jei aukščio pakanka) grindys gal ir nebūtų šaltos, bet šiluma per pamatą eitų tiesiai į gruntą ir nusotoliai būtų dideli.
Todėl aš grindis dariau iki pamato, o virš pamato dabar yra palikta nebetonuota. Ant pamato dėsiu stirodurą (kokie 3-5 cm aukštis bus), o ant jo užleisiu plyteles. Kad plytelių betonas vaikščiodamas nesuplėšytų, prie stiroduro jas klijuosiu silikonu. Taip pat silikonu sandarinsiu tarpą prie vitrinos.
Gal ir padarytame name būtų įmanoma "atpjauti" kraštą iki pamato, dėti apšiltinimą ir ant jo suformuoti kokią dekoratyvinę palangę. Geriausia būtų, jei santechnikai, kurie darė šildomas grindis, būtų padarę nuotraukas vamzdžių išvedžiojimo. Jei jų nėra, laidžioms dangoms vamzdukų vietas galima pamatyti termovizoriumi.
Papildyta:
QUOTE(EVOY @ 2010 02 15, 00:28)
"Buitinės" vėjo jėgainės- nežinau nė ką pasakyti. Tačiau "susimetus visam kaimui"- tikrai galima pasistatyti ką tai rimtesnio, bei ką tai "išspausti" ir šiandien.
Kažkuriam iš laikraščių buvau radusi, kad kaimo gyventojams galima europinių fondų parama vėjo jėgainėms įrengti. Kadangi nesu kaimo gyventojas, tai labiau ir nesigilinau.