Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

QUOTE(Hameris @ 2010 02 25, 18:05)
Tie kas duona is to valgo, nori ir toliau ja valgyti, sekdami zmonems pasakas. Kaip ir tu, Paliuk, su savo granuliniais katiliukais zmonems burtus skleidi. Biteje tai greit buni i vieta pastatytas. smile.gif

O cia atsirado keletas zmoniu nesusijusiu su statybu bizniu, bet mastanciu, pateike konkrecius skaiciukus ir tai labai nepatiko statybininkams-ekpertams.
Labiausiai nemegstu tai i subines lendanciu, muilo nusipirkite.

Pries metus viena betonuotoju brigada ismeciau is namo ir ju vadeivai vardu Arvydas sedimaja atspardziau. Tai dabar sove mintis ar cia tik nebus tas drasusis ponulis naminis paukstis EVOY?! smile.gif Sededamas kitoj monitoriaus pusej tai labai jau jis kietas. smile.gif



hameri,ziurek kad kokia diena tau patys statybininkai sikynes neisspardytu. blink.gif

O seip klausimelis. Kas pats per paukstis busi kad tik kitus i sudus metai,o saves nematai. ? Ar yra SM tikru profesionalu? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 25 vasario 2010 - 21:49
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 25, 17:50)
Nelabai "pagauni", tie kas kazkiek dar nusimano diskutuoja ir pasigincyja, bet ne is serijos "nieko tu nezinai nieko tu nesupranti, as pasnekejau su tuo, pasnekejau su anuo ir dabar as net daugiau uz tamsta zinau", nesi pirmas ir nesi paskutinis kuris cia "magistro laipsni" igyja per savaite ir tampa protingesnis uz visus kurie is to duona valgo.


Vaikine, tu pats per daug susireikšminęs esi. Jei aš pateikiu realius skaičius (galbūt kartais ir yra paklaida, bet skaičiai ne teoriniai, o iš gyvenimo), kurie prieštarauja visų jūsų geležinei logikai (YPAČ EVOY, kuris svaigsta, kad PN PABRANGSTA TIK O-10 proc., nors pats jurgelis/meistrelis net skaičiuoti nemoka), tai tu tai vadini "nepagauni". Tu nepagauni PN esmės.

O svarbiausia. Tikrai užjaučiu visus žmones, kurie nuspręs statyti PN prisiklausę jurgelio/meistrelio EVOY fatazijų. Tik pinigus į balą išmesit. Kreipkitės pirmiausia į ekspertus (pirmiausia gerą, bent vieną PN suprojektavusį architektą), kuris greitai išsklaidys jūsų fantazijas ir nuleis ant žemės. Ne viskas taip paprasta, kaip atrodo visų galų meistrui EVOY.

Dar baisiau, kad nei vienas iš čia nėra pasistatęs ar jau bent iš lauko čiupinėjęs PN sienų, o visiems skuba patarti. Todėl tarp šitos neišmanėlių šutvės puikiai tinku ir aš - lygiai toks pats neišmanėlis. Tačiau skirtingai nei dauguma tikrai nesusireikšminu, kad pastačiau 2-3 namus, kurie jau baigia sugriūti, o savininkai MANE - SUPER STATYBININKĄ EVOY - keikia kas vakarą.
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2010 02 25, 21:29)
na teorija nera blogas dalykas, praktika paprstai yra blogesne negu teorija... o jei jau teorija rodo nekokius skaicius, tai praktikoje bus dar blogiau... studijoti tuos linkus man neidomu del tos priezasties, kad linku visokiu daug, o mano galva viena.. va jei bus cia kokiu skaiciu - tai tada galima bus vel pakomentuoti...

dekyte ilga srasa kitu sudedamuju - tie kurie pateikti kritikos neatlaike smile.gif mano akimis..

Pasyviam namui galioja kitos taisyklės: skaičiavimo metodikos tikslesnės, bei kone visi užsideda truputi "atsargos"- dėl ko reali eksploatacija dažniau parodo geresnius rezultatus, nei tai buvo skaičiavimuose. To patvirtinimą atrastumėte linkuose į realiai eksploatuojamus namus. Tokie linkai- tai "faktas vs žodį" bei "faktas vs teorinius skaičiukus".

Kad tas sąrašas būtų ne toks jau baisiai ilgas- keli "karkasiniai" variantai. Mūriniams namams net neturiu programinės įrangos- viską persidariau karkasui. Reikia oponento "mūrininko"- kitaip sakysite, kad "tampau kaldrą" į karkasinės statybos pusę.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 02 25, 21:57)
Pakvipo permainomis ir ramybe! Šia proga- dar vienas vertimas iš vokiečių:

Fasado šiltinimas ir saulės kolektoriai pirmauja

Apklausa atlikta bauen.de.


O gal turite duomenų iš Afrikos? Ten pastatyti PN labai tiktų mūsų diskusijai ir ypač oro sąlygoms. Juk ten PN užtenka vos 1 cm vatos (arba tik 0,5 cm EPS) ir jau PN. Tik Afrikoje bėda su šildymu. Teks giliai kastis po smėliu, kol susimontuosi geoterminį šildymą. Taigi, visų galų meistre, kitą kartą siūlau pasidomėti PAR arba Ruandos pavyzdžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindaugas7: 25 vasario 2010 - 21:36
Is normalios temos padaret s*do malimo tema. Jusu asmeniniai su*ikti interesai cia niekam neidomus ir skaitosi kaip bobu tauzalai. Nustokit pilt vienas ant kito mesla, nes zmones, ieskantys cia informacijos, tikrai nesitiki atrast snarglejanciu imbecilu bobisku disputu.. susigriebkit uz klynu ir prisiminkit kas esat.. nors ir bobiskam forume... peace smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 25 vasario 2010 - 21:41
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 25, 22:06)
BŪDAMI DIDELI STATYBININKAI


O jus ponuli turbut DIDZIAUSIU STATYBININKU dedates? Tai se tau-
second.gif Sorry,daugiau tu nevertas lotuliukas.gif

O seip tie jusu vienas kito durninimai jau atsibodo.. na bet lokit,lokit,tik nesikandziokit. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitutok @ 2010 02 25, 21:29)
na teorija nera blogas dalykas, praktika paprstai yra blogesne negu teorija.. o jei jau teorija rodo nekokius skaicius, tai praktikoje bus dar blogiau.. studijoti tuos linkus man neidomu del tos priezasties, kad linku visokiu daug, o mano galva viena.. va jei bus cia kokiu skaiciu - tai tada galima bus vel pakomentuoti..

dekyte ilga srasa kitu sudedamuju - tie kurie pateikti kritikos neatlaike smile.gif mano akimis..


Matot šitas ekspertas (EVOY) nesupranta skirtumo tarp teorija ir galutinė išraiška litais praktikoje. Dedasi kietu prisigaudęs vokiškų linku ir aklai juos kopijuodamas. Gal girdėjote apie vokietį, kuris prieš kelis metus pasistatė neva PN Šilutėje, bet pasirodė, kad mūsų oro sąlygoms tipinis vokiško PN perkėlimas į Lietuvą išėjo tik didelis šnipštas. Dabar tą patį daro ir "ekspertas" Evoy, t.y. užsiima copy/paste.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 25, 22:46)
O jus ponuli turbut DIDZIAUSIU STATYBININKU dedates?    Tai se tau-
second.gif  Sorry,daugiau tu nevertas  lotuliukas.gif

O seip tie jusu vienas kito durninimai jau atsibodo.. na bet lokit,lokit,tik nesikandziokit.  tongue.gif


manau laikas kaip ir kitiem trauktis is sios temos skaitymo,nes jau vemt vercia nuolatinis lojimas ant vienas kito ir jokios pagarbos vienas kitam...
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2010 02 25, 22:48)
manau laikas kaip ir kitiem trauktis is sios temos skaitymo,nes jau vemt vercia nuolatinis lojimas ant vienas kito ir jokios pagarbos vienas kitam...



tai jau taip,isivaziavo hebra,varro vienas ant kito be stabdziu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 25, 22:46)
O jus ponuli turbut DIDZIAUSIU STATYBININKU dedates?    Tai se tau-
second.gif  Sorry,daugiau tu nevertas  lotuliukas.gif

O seip tie jusu vienas kito durninimai jau atsibodo.. na bet lokit,lokit,tik nesikandziokit.  tongue.gif


Aš visiškai nesu statybininkas ir tokiu net nebandau vadintis, todėl ir net nesireiškiu kituose forumo temose - kaip įkalti vinį į sieną, kad nepataikytum į pirštą. Neslepiu, kad mano kompetencija apgailėtina. Bet kuomet aš visiškas neišmanėlis užduodu kelis klausimus "ekspertamas" ar pateikiu kitokią nuomonę, tai jie pradeda ilgus išvedžiojimus apie nieką. Šito forumo "ekspertai" bijo pripažinti, kad realiai patys nelabai išmano PN standartų, bet griūdami bėga visiems patarti. O aš tik abejoju PN investicija ir pateikiu savo skaičius.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 25, 22:52)
Aš visiškai nesu statybininkas ir tokiu net nebandau vadintis, todėl ir net nesireiškiu kituose forumo temose - kaip įkalti vinį į sieną, kad nepataikytum į pirštą. Neslepiu, kad mano kompetencija apgailėtina. Bet kuomet aš visiškas neišmanėlis užduodu kelis klausimus "ekspertamas" ar pateikiu kitokią nuomonę, tai jie pradeda ilgus išvedžiojimus apie nieką. Šito forumo "ekspertai" bijo pripažinti, kad  realiai patys nelabai išmano PN standartų, bet griūdami bėga visiems patarti. O aš tik abejoju PN investicija ir pateikiu savo skaičius.



AS pvz budamas nekompetetingas sioje srityje tiesiog skaitau.. Nekeikiu kitu..
Atsakyti
Kelių savaičių bėgyje paruošiu medžiagos apie kainas, kiekius, medžiagų palyginimus ir „beveik“ sąmatą 130kv m mūriniam pasyviam namui. Skaičiuosiu 1kv m kainą ir lyginsiu su dabartinėmis nekilnojamojo turto kainomis. Tada viskas labai gražiai pasimatys.

Jeigu neatsibos skaityt blevyzgų, gal ir jums parodysiu.

(Jeigu yra rimtų interesantų, kažką parodyčiau privačiai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri.jus: 25 vasario 2010 - 22:00