Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

QUOTE(varius @ 2010 02 23, 23:32)
Sutinku,kad bendros matematines israiskos neatrasi. Bet vis delto pabandykim paskaiciuoti, kiek kainuotu pastatyti pasyvu nama. Ne toki kaip primtas apie 100/150m2, bet didesni toki kaip mano 305 m2.. Neimkim kainos uz darba,ir nesigilinkim i medziagu kainas.Man idomu butu suzinoti pacio namo konstrukcija, izoliacijos stori(medziagas ir t.t.t).Pateiksiu daugiau duomenu. Langu plota jau zinot 60m2, isoriniu sienu plotas apie 280 m2, plius pas mane dar yra garazas 40m2, bet jo mes neskaiciuokim. Jis i plota neitrauktas. Stogo plotas yra 400 m2, tad reiketu ismesti garazo stoga,cia manau nukristu apie 50 m2.  Dar numesti keleta terasu,kurios nesildomos, tai gautusi stogo plotas, kuri reikia apsiltinit butu apie 320m2. Laukiniu duru yra 3. Namas yra vieno akstu su mansarda. Namo kubatura 650 m3. Pirmo auksto grindu plotas 160m2. Rusio po namu nera. Pabandykit padelioti is pradziu:
1. Kokia turi buti namo konstrukcija (muras, karkasas, ir t.t.t)
2. Namo izoliacija( sienos, stogas)
3. Langai
4. durys
5. pamatai ir ju izoliacija
6. grindu izoliacija
7. rekuperacija, ar savaimine ventiliacija
8. sildymo budas
9. Karsto vandens  sanaudos - seima is 5 asmenu. Dabar kiek iskaiciavau mes susnaudojam apie 300 kw/men vien karstam vandeniui pagaminti.
Nekliudykim tik isorines ir vdines apdailos.Nes cia jau pagal kiekvino skoni. Primkim ,kad namas is isores ir is vidaus tinkuotas(ar is vidaus gipsuotas). cia nera esminis dalykas. Apdaila silumos nuostoliu varzai dideles itakos neturi. Noreciau kad savo skaiciavimus pateiktu EVOY, Dario. Sitoj temoj daug dalyku paliesta, bet pabandykim apibendrinti ir sutraukti i visuma. O tada tegul kiekvienas deliojasi medziagu kainas, ir masto kas geriau, ar blogiau. Kas atsiperka, o kas ne. Tiesa priimkim vienas salygas, kad ziemos vidutine temper -5c, o vidaus temper.+22c. Pasyvus namas stovi atviroje aukstoje vietoje, kur vyrauja vejai. O veju lietuvoj uztenka, ypac pajuryje.Tik neisivaziduoju ,kaip paskaiciuoti vejo itaka namo silumos nustoliams.

tai variantu cia daug gali buti nera vieno recepto. pries tai buvo gera nuoroda apie 150 m2 namuka, manau galima laisvai pakeitus plota gauti skaicius biggrin.gif susiduriu su daug ivairiu klijentu ir matau kolegu klijentus tas ratas dar padideja ir projektuojant kiekviena individualu nama gimsta vis nauja istorija. vienam tas gerai kitam jau tragedija gali buti. nereikia isradineti universaliu receptu individualioje statyboje nes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 24 vasario 2010 - 08:57
Kiek užtruks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 24 vasario 2010 - 10:59
taip malonu surasti grudeli tiesos paslepta po kruvomis demagogijos
PN technologja skirta

QUOTE(EVOY @ 2010 02 23, 12:25)
mažinti pastatų poveikį aplinkai


ir jokie ekonominiai svertai ir logika neturi su tuo nieko bendro.. globalini atsilima stabdom! ne daugiau ne maziau! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 02 24, 00:32)
Sutinku,kad bendros matematines israiskos neatrasi. Bet vis delto pabandykim paskaiciuoti, kiek kainuotu pastatyti pasyvu nama.

Tik neisivaziduoju ,kaip paskaiciuoti vejo itaka namo silumos nustoliams.


Žmogau, ne jau nesupranti, kad norit suprojektuoti realų, o neįsivaizduojamą PN, reikalinga PHPP programą, kurią valdo architektai, o ne statybininkai. Todėl nei į Evoy, nei į Dario pagalbos nesikreipk - jų kompetencija šiuo atveju tik teorinė. Norint realiai, reikalingi rimti skaičiavimai.

Kita vertus, jei tavo PN nebus reikalingas sertifikatas, gali viską primesti iš akies (pvz., Veikmės atveju (mūras keramika) skaičiai tokie: grindys - 40 cm vatos, sienose - 35 cm vatos, o stoge - 50 cm), o jei nori, kad namas būtų pripažintas kaip PN be PHPP ir rimto architekto pagalbos neišsiversi. Nes be projektinių, konstrukcinių skaičiavimų tavo namas bus tik farsas.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 24, 16:16)
Žmogau, ne jau nesupranti, kad norit suprojektuoti realų, o neįsivaizduojamą PN, reikalinga PHPP programą, kurią valdo architektai, o ne statybininkai. Todėl nei į Evoy, nei į Dario pagalbos nesikreipk - jų kompetencija šiuo atveju tik teorinė. Norint realiai, reikalingi rimti skaičiavimai.

Kita vertus, jei tavo PN nebus reikalingas sertifikatas, gali viską primesti iš akies (pvz., Veikmės atveju (mūras keramika) skaičiai tokie: grindys - 40 cm vatos, sienose - 35 cm vatos, o stoge - 50 cm), o jei nori, kad namas būtų pripažintas kaip PN be PHPP ir rimto architekto pagalbos neišsiversi. Nes be projektinių, konstrukcinių skaičiavimų tavo namas bus tik farsas.


Mes diskutuojam apie pasyvu nama. Cia kalba eina ne apie sertifikatus. O kaip pastatyti toki nama. Ir niekam cia nereikia visokiu PHP programu ir rimtu architektu. Jei jau statai, tada ir naudoji tas PHP programs ir architektus. Mano dydzio 305 m2 namui,tavo pasiulytas variantas sunaudos per sildyma energijos apie 13000 kwh . TAi reiskia 42.6 kwh/m2. Tai kur tas jusu 15kwh/m2. Gal dar izoliacija storinti. Cia yra visiska nesamone. Bet sitoj temoj daug kartu skaitem, kad pasyvaus namo sildymui,ypatingai didesniam, reikalingas silumos siurblys. Nesvarbu is kur jis ima energija ar zemes, ar oro ar vandens, bet deklaruojama ,kad sunaudojus 1kwh elektros yra pagaminamas nuo 3 iki 5 kwh silumos. Tai priimkim kad SS naudingumo keficientas maziausas 3. Tai jis per sildymo sezona sunaudos 4333 kwh. tai kvadratui gausis 14.2kwh/m2. Ir stai visa matematika.O toliau fantazijai nera ribu. Statyti saules baterijas vandeniui sildyti vasaros metu, arba net elektros gamybai. Galima ir iki vejo jegaines daeiti. As buvau rases apie veja. Kad storais kailiniais apausim nama, tai nereiskia,kad jis bus jau siltas. Nama uzsandarinti nera paprastas reikalas. Nesvarbu koks namas pasyvus,ar ne, jo sandarumas labai stipriai itakoja i silumos nuostolius. Viskas priklauso kur namas stovi : ar uzdaram rajone, ar atviroj vietoj. Sandarus namas daug silumos sutaupo. As taip skaitau kad tai vienas is svarbiausiu punktu PN. Va tada cia atsiranda vieta jau rekuperacinei sistemai. Jei namas kiauras, kam ji yra reikalinga.
Manau jau truputi priejau prie PN sudedamuju. Supratom kodel reikia SS, kodel reikia rekuperacijos,kodel reikalingos saules baterijos.
O toliau as paprasciausiai noreciau isvystiti tema apie pacia PN konstrukcija. VIen vatos prideti neuztenka.Sienas is kokio buterbodo daryti ( muras, karkasas ir tt.) Pamatai - piltiniai, blokiniai, greztiniai ir t.t.. Stogo konstruksija - plokscias, slaitinis ir tt. . Va as sitokia noreciau skaityti diskusija siame forume. Noreciau, kad diskutuotume visi ir architektai, ir staybininkai ir mes nieko nesuprantantys zmogeliai. Manau tokia diskusija butu konstruktyvi, ir tada jau pats kekvienas galetu susiskaiciuoti ar apsimoka, ar ne. Dauguma siame forume dalyvaujanciu yra arba jau pasistate, arba stato, arba ruosiasi statyti, o gal jau rekonstruoja namus. Manau tokia diskusija niekam nepakenktu ir visi turetume naudos. O jei forume prasideda pykciai ir irodnejimai ,kad as gudriausias, tai tada geriausia likti skaitytoju... Sekmes.

Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 02 24, 18:55)
  O jei forume prasideda pykciai ir irodnejimai ,kad as gudriausias, tai tada geriausia likti skaitytoju...  Sekmes.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip paprasciau pasitikrinti naujai pastatyto namo sandaruma ir
kokio silumos poreikio jam reiks?
kada geriausiai tai daryti, kokioje statdijoje turi buti namas?
visa tai norisi pasidaryt del saves - pagrinde , kad pasiskaiciuoti
silumos FAKTINI poreiki (teorinis silumos poreikis zinomas)

gal zinot kokiu "paprastu" budu? (nereikia jokiu setifikatu)
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 02 24, 00:32)
Pateiksiu daugiau duomenu. Langu plota jau zinot 60m2, isoriniu sienu plotas apie 280 m2, plius pas mane dar yra garazas 40m2, bet jo mes neskaiciuokim. Jis i plota neitrauktas. Stogo plotas yra 400 m2, tad reiketu ismesti garazo stoga,cia manau nukristu apie 50 m2.  Dar numesti keleta terasu,kurios nesildomos, tai gautusi stogo plotas, kuri reikia apsiltinit butu apie 320m2. Laukiniu duru yra 3. Namas yra vieno akstu su mansarda. Namo kubatura 650 m3. Pirmo auksto grindu plotas 160m2. Rusio po namu nera. Pabandykit padelioti is pradziu:

Verta nepamiršti, kad skaičiavimai labai orientaciniai (viską persidariau karkasui), ir tai bus tik keli variantai iš begalės. Įdėsiu tik dėl to, kad kokio tai "recepto" tautiškam Pasyviam namui prievartauja absoliuti dauguma. Kainos be darbo, pilnos apdailos ir įrangos- absoliučiai prieštarautų mano nusistatymams. Todėl "peržengti" per "iki raktų"- paprasčiausiai negalėsiu. Sprendimus labai įtakotų pats namo projektas- ir tai atsispindėtų kainoje. Dėl LT specifikos (vėjai, drėgmė): šiltinimui naudojamos (kur tai logiška) kietos šiltinimo medžiagos- kitaip alternatyva bus "pusmetrinis" šiltinimas. Kiekių netikslinsiu- naudosiu Jūsų pateiktus (tik stogą "netyčia apšiltinau" visą).
P.S. Siūlau šių kelių pvz. nelaikyti "naudotojo vadovu" savarankiškai besistatantiems- pvz. per daug primityvūs/supaprastinti/mėgėjiški, bei daugiau skirti "buterbrodams" parodyti. Dalis pvz. gerokai "pritempti" iki mano nusistatymų: didžiausia klaida, kurią galoma padaryti planuojant Pasyvaus namo statybas- projektuoti jį "grynai vadovėlinį", o ne kaip "paskutinę tarpinę stotelę" "Zero"/"Plius" namui.

1. Mūrinis namas: pagal išdėstytas sąlygas- kas tai panašaus pagal formą.
2. Namo izoliacija(lauko sienos). ArkoM24 (kokybiška keramika bus kiek brangoka) ir 30 cm šiltinimas EPS 70 (neoporu). "Procesas" daug maž- orientacijai. Papildomas neoporo kiekis: apie (+)42 m3. U= 0,10 W/m²K (R= 9,79 m²K/W).
Namo izoliacija(šlaitinis stogas). Orientacijai plius orientacijai- šiltinimas mineraline vata 50 cm (λ= 0,45 W/mK) (dar viena detalė orientacijai.). Papildomas mineralinės vatos kiekis: apie (+)100 m3. U= 0,09 W/m²K (R= 10,6 m²K/W).
3. Langai. Dviejų kamerų stiklo paketas, su trimis selektyviniais stiklais. Profiliai su "užpildytomis" kameromis- orientacijai. Apie (priklausomai nuo kamerų pločio ir dujų) U= 0,5 W/m²K (R= 2,00 m²K/W).
4. durys. Visada bus geresni rezultatai, kai suprojektuota veranda. Kitu atveju, siūlyčiau nepagailėti dviguboms durims. Lauko durys orientacijai (pirmos pasitaikiusios: LT nelabai gaudausi, o įsivežti galima ir su gerokai geresnėmis charakteristikomis). Geriau "neprisitaupyti", ir rinktis "nuo" U= 0,06 W/m²K (R= 1,68 m²K/W).
5. pamatai ir ju izoliacija. Styrodur®C 3035 CS 16 cm. Papildomas betono kiekis- apie (+)11 m3. Papildomas ekstrudinio polistireno kiekis- apie (+)3 m3. U= 0,2 W/m²K (R= 4,92 m²K/W).
6. grindu izoliacija. 30 cm EPS 150. Papildomas polistirolo kiekis- apie (+)24 m3. U= 0,11 W/m²K (R= 8,75 m²K/W).
7. rekuperacija, ar savaimine ventiliacija. Rekuperacinė- savaime suprantama: siūlyčiau dažniausiai pasirenkamą Pasyviam namui (atrasite bent pusėje realizuotų Pasyvaus namo projektų- nepriklausomai nuo šalies) REC Termovex su priešinių srautų plokšteliniais šilumokaičiais.
8. sildymo budas. Tokiai kvadratūrai, jei finansai "nespaudžia", bei turite minčių apie maksimaliai pigų savo namo modernizavimą į "Zero"/"Plius" vėliau (po 2019 m., kai valstybė bus priversta kokiu tai būdu remti šias sistemas)- kokybiškai įrengtas geoterminis su 5 kW ŠS, ir grindiniu šildymu, nuo 1.000 l kombinuotas boileris/akumuliacinė talpa, saulės kolektoriai (yra pilnai sukomplektuotos saulės kolektorių sistemos). Šildymo sistema gausis kiek brangoka, ir kitu atveju geoterminis/grindinis greičiausiai neapsimokėtų, tačiau pereinant prie "Zero"/"Plius"- įgautumėtę totalų pranašumą prieš bet kurią kitą šildymo sistemą. Taip kad: pasirinkimas priklauso tik nuo to, kokiomis spalvomis matote LT ateitį.

1. Mūrinis namas: ekonominis variantas - kas tai panašaus pagal formą.
2. Namo izoliacija(lauko sienos). ArkoM24 (kokybiška keramika bus kiek brangoka) ir 30 cm šiltinimas EPS 70 (neoporu). "Procesas" daug maž- orientacijai. Papildomas neoporo kiekis: apie (+)65 m3. U= 0,10 W/m²K (R= 9,79 m²K/W).
Namo izoliacija(plokščias stogas). 40 cm EPS 100. Papildomas polistirolo kiekis (sąlyginai- lyginant su mineraline vata stogui): apie (-)68 m3. U= 0,09 W/m²K (R= 10,6 m²K/W).
3. Langai. Dviejų kamerų stiklo paketas, su trimis selektyviniais stiklais. Profiliai su "užpildytomis" kameromis- orientacijai. Apie (priklausomai nuo kamerų pločio ir dujų) U= 0,5 W/m²K (R= 2,00 m²K/W).
4. durys. Visada bus geresni rezultatai, kai suprojektuota veranda. Kitu atveju, siūlyčiau nepagailėti dviguboms durims. Lauko durys orientacijai (pirmos pasitaikiusios: LT nelabai gaudausi, o įsivežti galima ir su gerokai geresnėmis charakteristikomis). Geriau "neprisitaupyti", ir rinktis "nuo" U= 0,06 W/m²K (R= 1,68 m²K/W).
5. pamatai ir ju izoliacija. Styrodur®C 3035 CS 16 cm. Papildomas betono kiekis- apie (+)11 m3. Papildomas ekstrudinio polistireno kiekis- apie (+)3 m3. U= 0,2 W/m²K (R= 4,92 m²K/W).
6. grindu izoliacija. 30 cm EPS 150. Papildomas polistirolo kiekis- apie (+)24 m3. U= 0,11 W/m²K (R= 8,75 m²K/W).
7. rekuperacija, ar savaimine ventiliacija. Rekuperacinė- savaime suprantama: siūlyčiau dažniausiai pasirenkamą Pasyviam namui (atrasite bent pusėje realizuotų Pasyvaus namo projektų- nepriklausomai nuo šalies) REC Termovex su priešinių srautų plokšteliniais šilumokaičiais.
8. sildymo budas. Tokiai kvadratūrai, jei finansai "nespaudžia", bei turite minčių apie maksimaliai pigų savo namo modernizavimą į "Zero"/"Plius" vėliau (po 2019 m., kai valstybė bus priversta kokiu tai būdu remti šias sistemas)- kokybiškai įrengtas geoterminis su 5 kW ŠS, ir grindiniu šildymu, nuo 1.000 l kombinuotas boileris/akumuliacinė talpa, saulės kolektoriai (yra pilnai sukomplektuotos saulės kolektorių sistemos). Šildymo sistema gausis kiek brangoka, ir kitu atveju geoterminis/grindinis greičiausiai neapsimokėtų, tačiau pereinant prie "Zero"/"Plius"- įgautumėt totalų pranašumą prieš bet kurią kitą šildymo sistemą. Taip kad: pasirinkimas priklauso tik nuo to, kokiomis spalvomis matote LT ateitį.

1. Karkasinis namas: pagal išdėstytas sąlygas- kas tai panašaus pagal formą.
2. Namo izoliacija(sienos). Lauko sienų šiltinimas termoputomis (15 cm; λ= 0,024 W/mK). "Kailiniai namui" iš PU ar PIR plokščių (7 cm; λ= 0,024 W/mK). [URL=http://insulation.owenscorning.com/images/rooms/exterior-walls.jpg]Bendras vaizdasURL]. Papildomas šiltinimo kiekis: apie +30 m3. U= 0,12 W/m²K (R= 8,59 m²K/W).
Namo izoliacija(šlaitinis stogas). Orientacijai plius orientacijai- šiltinimas mineraline vata 50 cm (λ= 0,45 W/mK) (dar viena detalė orientacijai.). Papildomas mineralinės vatos kiekis: apie (+)100 m3. U= 0,09 W/m²K (R= 10,6 m²K/W).
3. Langai. Dviejų kamerų stiklo paketas, su trimis selektyviniais stiklais. Profiliai su "užpildytomis" kameromis- orientacijai. [URL= http://www.norvilang...stiklo.paketai/]Apie (priklausomai nuo kamerų pločio ir dujų) U= 0,5 W/m²K (R= 2,00 m²K/W)[/URL].
4. durys. Visada bus geresni rezultatai, kai suprojektuota veranda. Kitu atveju, siūlyčiau nepagailėti dviguboms durims. Lauko durys orientacijai (pirmos pasitaikiusios: LT nelabai gaudausi, o įsivežti galima ir su gerokai geresnėmis charakteristikomis). Geriau "neprisitaupyti", ir rinktis "nuo" U= 0,06 W/m²K (R= 1,68 m²K/W).
5. pamatai ir ju izoliacija. Elementarūs- be šiltinimo ir užpylimo. Papildomas ekstrudinio polistireno kiekis: apie (-)6 m3. U= 0,2 W/m²K (R= 4,92 m²K/W).
6. grindu izoliacija. Šiltinama pati perdanga perdanga orientacijai plius grindų detalė- kas tai panašaus. Papildomas sandarinimas termoputomis: apie (+)5 m3. Papildomas pvz. ekovatos kiekis: apie (+)24 m3. Papildomas polistirolo kiekis: apie (-)40 m3. U= 0,10 W/m²K (R= 9,64 m²K/W).
7. rekuperacija, ar savaimine ventiliacija. Rekuperacinė- savaime suprantama: siūlyčiau dažniausiai pasirenkamą Pasyviam namui (atrasite bent pusėje realizuotų Pasyvaus namo projektų- nepriklausomai nuo šalies) REC Termovex su priešinių srautų plokšteliniais šilumokaičiais.
8. sildymo budas. Tokiai kvadratūrai, jei finansai "nespaudžia", bei turite minčių apie maksimaliai pigų savo namo modernizavimą į "Zero"/"Plius" vėliau (po 2019 m., kai valstybė bus priversta kokiu tai būdu remti šias sistemas)- kokybiškai įrengtas geoterminis su 5 kW ŠS, ir grindiniu šildymu, nuo 1.000 l kombinuotas boileris/akumuliacinė talpa, saulės kolektoriai (yra pilnai sukomplektuotos saulės kolektorių sistemos). Šildymo sistema gausis kiek brangoka, ir kitu atveju geoterminis/grindinis greičiausiai neapsimokėtų, tačiau pereinant prie "Zero"/"Plius"- įgautumėtę totalų pranašumą prieš bet kurią kitą šildymo sistemą. Taip kad: pasirinkimas priklauso tik nuo to, kokiomis spalvomis matote LT ateitį.

1. Karkasinis namas: vieno aukšto su šlaitiniu stogu.
2. Namo izoliacija(sienos) Lauko sienų šiltinimas termoputomis (15 cm; λ= 0,024 W/mK). "Kailiniai namui" iš PU ar PIR plokščių (7 cm; λ= 0,024 W/mK). [URL=http://insulation.owenscorning.com/images/rooms/exterior-walls.jpg]Bendras vaizdasURL]. Papildomas šiltinimo kiekis: apie +30 m3. U= 0,12 W/m²K (R= 8,59 m²K/W).
Namo izoliacija(šlaitinis stogas nešiltinamas- tik perdanga). Papildomas sandarinimas termoputomis (3 cm): apie (+)10 m3. Papildomas ekovatos kiekis (šiltinimo storis 40 cm): apie (+)40 m3. U= 0,09 W/m²K (R= 11,76 m²K/W).
3. Langai. Dviejų kamerų stiklo paketas, su trimis selektyviniais stiklais. Profiliai su "užpildytomis" kameromis- orientacijai. Apie (priklausomai nuo kamerų pločio ir dujų) U= 0,5 W/m²K (R= 2,00 m²K/W).
4. durys. Visada bus geresni rezultatai, kai suprojektuota veranda. Kitu atveju, siūlyčiau nepagailėti dviguboms durims. Lauko durys orientacijai (pirmos pasitaikiusios: LT nelabai gaudausi, o įsivežti galima ir su gerokai geresnėmis charakteristikomis). Geriau "neprisitaupyti", ir rinktis "nuo" U= 0,06 W/m²K (R= 1,68 m²K/W).
5. pamatai ir ju izoliacija. Elementarūs- be šiltinimo ir užpylimo. Papildomas ekstrudinio polistireno kiekis: apie (-)6 m3. U= 0,2 W/m²K (R= 4,92 m²K/W).
6. grindu izoliacija. Šiltinama pati perdanga perdanga orientacijai plius [http://www.levelrock.com/resources/drawings.asp#]grindų detalė- kas tai panašaus[/URL]. Papildomas sandarinimas termoputomis: apie (+)10 m3. Papildomas pvz. ekovatos kiekis: apie (+)48 m3. Papildomas polistirolo kiekis: apie (-)32 m3. U= 0,10 W/m²K (R= 9,64 m²K/W).
7. rekuperacija, ar savaimine ventiliacija. Rekuperacinė- savaime suprantama: siūlyčiau dažniausiai pasirenkamą Pasyviam namui (atrasite bent pusėje realizuotų Pasyvaus namo projektų- nepriklausomai nuo šalies) REC Termovex su priešinių srautų plokšteliniais šilumokaičiais.
8. sildymo budas. Tokiai kvadratūrai, jei finansai "nespaudžia", bei turite minčių apie maksimaliai pigų savo namo modernizavimą į "Zero"/"Plius" vėliau (po 2019 m., kai valstybė bus priversta kokiu tai būdu remti šias sistemas)- kokybiškai įrengtas geoterminis su 5 kW ŠS, ir grindiniu šildymu, nuo 1.000 l kombinuotas boileris/akumuliacinė talpa, saulės kolektoriai (yra pilnai sukomplektuotos saulės kolektorių sistemos). Šildymo sistema gausis kiek brangoka, ir kitu atveju geoterminis/grindinis greičiausiai neapsimokėtų, tačiau pereinant prie "Zero"/"Plius"- įgautumėtę totalų pranašumą prieš bet kurią kitą šildymo sistemą. Taip kad: pasirinkimas priklauso tik nuo to, kokiomis spalvomis matote LT ateitį.

P.S. Už klaidas atsakomybės neprisiimu- baisiai nuobodus užsiėmimas traukioti skaičius ir ieškoti jiems nuorodų. Bet kas gali pasiieškoti alternatyvos: susirasti identišką įgyvendintą variantą ir "copy/paste".

P.S. Nesigaudantiems programinėje įrangoje, bei nė nemačiusiems PHPP: bet kuris septynmetis "kompiuterastas" per 15 min. ją perpras- tai vaikiškas žaisliukas, lyginant su kokiu nors AutoCAD‘u ar Adobe Master Collection CS4.

P.S. Nesigaudantiems šiltinime: yra didžiulis skirtumas tarp šiltinimo kieta ir minkšta izoliacija.

P.S. Nesigaudantiems statybose: bet kas kiek daugiau pasidomėjęs, gali pasistatyti Pasyvų namą savarankiškai. Greičiausiai bus tik vienintelis trūkumas- didesni statybos kaštai.
Atsakyti
Aciu EVOY uz savo skaiciavimus ir parasymus. Dabar reikia persiskaityti, perkrimsti viska, o tada jau galesim ir dikusijas pradeti. Sito ka parasei diskusijoms tikrai uzteks.
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 02 24, 23:32)
Aciu EVOY uz savo skaiciavimus ir parasymus. Dabar reikia persiskaityti, perkrimsti viska, o tada jau galesim ir dikusijas pradeti. Sito ka parasei diskusijoms tikrai uzteks.


Negalvokite, kad specialiai kabinėjuosi, bet Evoy nieko naujo nepasakė. Kiek reikia vatos, EPS ar kitos šiltinimo medžiagos priklauso nuo to, kiek jos klijuojame prie atitinkamos medžiagos (medis, silikatas, keramika, keramzitas ir t.t.) ir kokią varžą norime išgauti. Čia nėra jokia paslaptis. Tačiau, profesorius (Evoy) paėmęs neaiškaus namo pavyzdį be papildomos informacijos apie jį pateikė tik kelis produktus iš kurių dar reikia pagaminti kažką valgomo. Nes valgyti tai, ką jis pateikė, dar negalima. Reikia labai daug papildomos informacijos, kurios kaip visuomet Evoy stokoja. Skiedalai ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindaugas7: 24 vasario 2010 - 22:49
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 24, 23:41)
Negalvokite, kad specialiai kabinėjuosi, bet Evoy nieko naujo nepasakė. Kiek reikia vatos, EPS ar kitos šiltinimo medžiagos priklauso nuo to, kiek jos klijuojame prie atitinkamos medžiagos (medis, silikatas, keramika, keramzitas ir t.t.) ir kokią varžą norime išgauti. Čia nėra jokia paslaptis. Tačiau, profesorius (Evoy) paėmęs neaiškaus namo pavyzdį be papildomos informacijos apie jį pateikė tik kelis produktus iš kurių dar reikia pagaminti kažką valgomo. Nes valgyti tai, ką jis pateikė, dar negalima. Reikia labai daug papildomos informacijos, kurios kaip visuomet Evoy stokoja. Skiedalai ir tiek.


O jūs bent 10% tiek kiek EVOY informacijos esat parašęs čia? Jūs tik paprieštarauti, pazysti ir kenkti.
Parašykit bent sakinį naudingą. O dabar tik skiedalai ir viskas.
Atsakyti
vien sildymo/vedinimo sistema grubiai apie 100 000 lt gausis (grindys, silumos siurblys, akumuliacine, kolektoriai...

ir labai atsiprasau jei ka painioju bet 5kw silumos siurblys truputi persilpnas 300kv.m. namui. galingiausias vilpros siulomas valliant silumos siurblys skirtas 250kv.m ir yra 17kw... o 6 kw - iki 80kv.m. apsildyti.

ta prasme as nezinau kokia sienu varza skaiviavo vilproje kai nustatinejo kokio kvadratura pagal galinguma, bet tikrai nemanau butu 400% nesutapimas. g.gif
Atsakyti