Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 22, 10:15)
NE SUOMIŠKI, O ŠVEDIŠKI DUOMENYS.

Gerbiamasis, vėl balamūtinat žmones. Vokiečiai tiesiai šviesiai sako, kad prie jų PN namo standarto kylant į viršų 1 platumos laipsniu (tai einant nuo pietų šiaurės link) reikia metinę atitinkamos voetovės oro temperatūrą mažinti 0,6 laipsnio. Toks gamtinių sąlygų simuliavimas leidžia teisingiau paskaičiuoti atitinkamos vietos PN standartus su PHPP programa.

Todėl jei Vokietijoje tarkim sienoje reikia 30 cm vatos, tai Švedijoje reikės - 40 cm vatos. O kiek reikės Lietuvoje? Dar svarbiau yra tai, kad jokia mūsų šalies institucija nėra apibrėžusi PN standartų (aplinkos ministerija turėjo ketinių, bet viskas tuomi ir baigėsi), o Kaune įsikūrusi kol kas tik mistinė PN organizacija - jokių kontaktų jie neturi.

Taigi visa mūsų diskusija apie PN kol kas yra ir gali būti tik teorinė, nes nėra valstybiniu lygmeniu apibrėžtas tokio namo standartas. Todėl aš remiuosi švedų pavyzdžiu, nes Vokietija ir Austrija mums visiškai netinka.

Matosi, kad jums yra noras tik įgelti, bet ne konstruktyviai diskutuoti.

Nepavydžiu aš jūsų vaikams, jei juos įkišate į 2-4 m2 patalpą duodate kompą ir viskas. Tai despotiško

demoniško žmogaus/tėvo portretas, kuriai puikiai atsiskleidžia SM dialoguose.

Labai įdomu būtų išgirsti: kuo gi skiriasi "SUOMIŠKI" nuo "ŠVEDIŠKŲ"?

Malonu, kad pavyksta Jus užvesti ant teisingo kelio! Jau net išmokote naują pavadinimą: "PHPP programa". Jei ir toliau tokia kryptimi judėsite- gal kada nors atrasite jos principais sukurtą programinę įrangą, kuri taip smarkiai visko neapvalina. Gal tuomet kitaip atrodys visokie "balamūtinat žmones" ir "Vokiečiai tiesiai šviesiai sako". Tarp kitko: Jūs jau išbandėte PHPP, kad taip gražiai dėstote? Ar vėl pliurpiate tų "trupinių" pagrindu, kurių prisigraibėte internete?

Esate panašus į pirmoką, kuriam teko užduotis paaiškinti kas tai yra jūra. Truputi pasiskaitėte apie Pasyvų namą- ir tik dėl savo diletantizmo manote, kad išsiversite be tokių keiksmažodžių kai "termodinamika, šilumokaita" ir pan. Vien tai, kad neturite jokio supratimo kuo realiomis sąlygomis skiriasi šiltinimas kietomis ar minkštomis šiltinimo medžiagomis- visas Jūsų blevyzgas nuleidžia iki "niekalo statuso".

Gal vis tik rašinėjant tokias nesąmones, verta bent kiek mąstyti: konkrečiam Petrui reikalingas konkretus Pasyvus namas ar popieriniai Pasyvaus namo standartai?

Konstruktyviai diskutuoti su Jumis? Gal- po kokio dešimtmečio.

Mano vaikai su kompais pradėjo bendrauti nuo 4 metų, ko pasekoje:
* Nuo 4 metų jau "tvarkėsi" su skaičiavimais milijono ribose.
* Mokyklas sūnūs baigė praktiškai be jokių pastangų, dalyvavo praktiškai visose olimpiadose, jaunųjų mokslininkų konkursuose, baigė visokiausius "fotonus", ir dabar abu studijuoja VU. Vienas jau ruošiasi išvykti studijuoti į Daniją.
* Dukra baigė du universitetus (tame tarpe Wienoje), ir šiomis dienomis kraustosi gyventi į Austriją, kur gavo pasiūlymą dirbti vienoje didžiausių EU įmonių.
Ar aš despotas savo vaikams, ar Jūs bukas nesąmonių pliurpėjas- spręskite pats.

Žinoma: esu senas burbeklis, su tarybinių laikų agresijos likučiais, ir kai kuriuos dalykus matau tik juodai baltomis spalvomis- diletantizmo nemėgstu labiausiai.

P.S. Truputi galite atsipūsti Mindaugas7. Kad dar nesate parašęs nė vieno posto, kuriame nebūtų bent vienos nesąmonės- jau kaip ir įrodžiau. Užsitarnavau pailsėti nuo Jūsų asabos, ir kuriam laikui vėl pereisiu į visiško Jūsų ignoravimo būseną.
Atsakyti
QUOTE(mariuks77 @ 2010 02 22, 00:42)
P.S. Pasikartosiu: kas per įprotis atsakinėjant į postus- cituoti ištisas litanijas?


Norėjau patrinti, bet... lotuliukas.gif savo daro....
man tik keista, kad iki šiol nesupratot, kad su Mindaugas7 kalbate PN tema kaip forografai Nikon vs Canon (jau 50 metų). Midaugas7 remiasi suomiškų variantu, pas jus dominuoja vokiškas-austriškas. Abu aklai laikotės savo tiesų. Nors teorija ir ta pati, tik skiriasi skaičiai.
Kiek puslapių prirašytą vėjais... negi labai čia daug kam įdomu, kad jūsų PN vizijoj numatomas sexsodromas, ar, kad turit...

Bet buvo uzduotas klausimas jam kaip isivaizduja savo PN tai ir isdeste. Kokios problemos? Man taiidomu buvo pamatyti jo vizija. Pateikite ir jus,man taippat idomu butu pamatyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(degser @ 2010 02 22, 10:59)
nueikite su tokiu klausimu i paroc arba isover atstovus ir jie jums paskaiciuos. jei savo sklypo veju rozhe turesit - tai pagal ja jum visai tiksliai paskaiciuos. reik tik konkretu namo projekta tureti.

zodziu nusiunciat namo projekta i isoveri ir paroca, nurodote kiek energijos per metus norite suvartoti, o jie lenktyniaudami skaiciuoja silumines varzas, nuostolius ir reikalinga apsiltinimo kieki... galiausiai pateikia jums pilna samata (projektini pasiulyma). wink.gif

kai is visu proj.pasiulymu jus issirenkat labiausiai jums tikusi - pasirasot su jais darbu atlikjimo sutarti, ir jie pagal savo paruosta apsiltinimo projekta jusu nama apsiltins.

tokiu budu turi ne tik silta nama bet ir garantija. jei bent ka pats darai, tai po to iskilus rupesciam busi pats kaltas kad nesamdei specalistu wink.gif

tiesa as nekalbu apie specus is vienadieniu statybos imoniu.

Dėl detalių nesiginčysiu- užkliuvo pati schema. Kad minėtose vietose vyrukai moka skaičiuoti- nėra abejonių. Tik pagal kokią metodiką jie skaičiuos? Kas gi šiuo atveju žmogui garantuoja/deda parašą dėl "mažiau 15 kWh/m² per metus"- juk rezultatą nulems labai toli gražu ne vien teisingi vatos storio paskaičiavimai? Ir kodėl susiauriname pasirinkimą iki vatos, ar net iki mūro? Niekaip neįžiūriu skirtumo tarp Jūsų pasiūlyto varianto- ir "jei bent ka pats darai" ar "specus is vienadieniu statybos imoniu". Iš šių trijų variantų, parašą žmogus gautų tik pas Jūsų taip nemėgstamus "specus is vienadieniu statybos imoniu", siūlančių "pilną komplektą".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 22 vasario 2010 - 13:14
QUOTE(degser @ 2010 02 22, 10:59)
nueikite su tokiu klausimu i paroc arba isover atstovus ir jie jums paskaiciuos. jei savo sklypo veju rozhe turesit - tai pagal ja jum visai tiksliai paskaiciuos. reik tik konkretu namo projekta tureti.

zodziu nusiunciat namo projekta i isoveri ir paroca, nurodote kiek energijos per metus norite suvartoti, o jie lenktyniaudami skaiciuoja silumines varzas, nuostolius ir reikalinga apsiltinimo kieki... galiausiai pateikia jums pilna samata (projektini pasiulyma). wink.gif

tiesa as nekalbu apie specus is vienadieniu statybos imoniu.


Individualiai statybai PAROC ar ISOVER akmens/stiklo vatos yra vakarykste diena. Siandien yra PU ptos ir ekovata...
Atsakyti
Tai jau tikrai tema skaitoma kaip anekdotas...
Atsiranda žmonių, katrie pradeda aiškinti kaip kitas žmogus turi planuoti savo namą, kaip auklėti vaikus ir visą kitą veiklą.

Pasyvus namas prasideda nuo patalpų planavimo, tik po to eina išvaizda ir likęs pasyvumas.

Pasyvus namas gali būti absoliučiai bet koks pastatas (užsienyje pilna viešbučių, daugiabučių, mokyklų). Ir rėkti, kad būtinai švediškas ar austriškas - nederėtų.

Yra du skaičiukai - 15kWh/m2/m ir 120kWh/m2/m. Kaip juos pasieksi - kiekvienam individualiai. Gali statyti jurtą 30kv m, gali statyti 10000kv m daugiabutį. Visi jie bus pasyvūs, jeigu atitinka tuos du skaičius.
Ir aiškinti kaip kitam žmogui projektuot namą - grynas diletantizmas.

Papildau:
Dėl rekuperatoriaus - kiekviename moderniame name jis privalomas. Ar tai standartas, ar ŠN ar PN. Nereiktų rekuperiatoriaus įtraukti lyginant kainas ir atsiperkamumus, jis visur privalomas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri.jus: 22 vasario 2010 - 14:30
QUOTE(axa @ 2010 02 22, 11:25)
šią temą jau galima skaityti kaip anekdotą, bet visgi šįkart panagrinėsiu šį postą:

Hm... Atsižvelgiant į šią viziją absoliuti dauguma besistatančių gali būti pamaloninti pasistatę Pasyvų namą, o gal netgi energy+ , nes 'svarbiausius gyvenimo klausymus (čia nuo žodžio "klausyti"?  cool.gif ) sprendžia dvigubai mažesniuose palociuose ir neturi tokių fanaberijų kaip ofisas ar media salė smile.gif

Reziumuoju visą pateiktą 'viziją' - statyti nedidelės kvadratūros (iš išvardintų patalpų - priskaičiavau ~150m2) vieno aukšto karkasinį namą su pereinamais kambariais… Ar jis nuo to bent per milimetrą priartėja prie Pasyvaus?

Svarbu tik tai, kad linksmiau skaityti. Kaip tik dėl šios priežasties mielai prisėdu pasiklausyti A.Čekuolio, nors kone su trečdaliu jo dėstomų minčių- visiškai nesutinku.
Dėl "klausymus"- aš nekaltas: tai programa nepripažįsta to už klaidą (tikrinti kas nepažymėta raudonai- kiek per tingus). Nors kiek vietoje "c" bespaudinčiau "z"- visada puikiai susitvarko.

Tiesą pasakius- man taipogi teko kelis kartus perskaityti Jūsų postą, tačiau prie antrosios pastraipos "suklupau". Ką padarysi: vargu ar galima tikėtis ko kito, kai vienas iš Marso o kita iš Veneros.
Jei priekaištavote, kad niekinu butų savininkus- absoliuti netiesa. Visada pasisakiau, kad "konvertuojant" buto "parėjau- ir niekas nerūpi" į "parėjau iš darbo- ir toliau dirbu"- kursas bus gerokai ne namo naudai (net ir neįtraukus visų kitų niuansų). O daugiabučių renovacija pagal "pasyvius" reikalavimus- pakankamai įdomi tema (tik kažkodėl tai nelabai kas domisi).

Gal bus aiškiau, jei į išdėstytas mintis pažvelgsite, kaip į Pasyvaus namo statybų "finansavimo rezervų" paiešką "tautiškose" statybų tradicijose. Juk neneigsite, kad daugelis "vizijoje" išdėstytų punktų- iki šiol tautiečiui dažniausiai buvo visiškai nepriimtini.

P.S. Teks pamąstyti, kodėl visą esmę- "išmetėte kaip beletristiką", o beletristiką- "palikote kaip esmę". Kur pasimokyti aiškiau dėlioti mintis?

P.S. Gal Jūs atsakysite: kodėl kone kiekvienas jau pasistatęs- potencialus oponentas Pasyviam namui? Negi pasistačiusieji priimą patį tokios temos egzistavimą- kaip jų ankstesnių sprendimų kritiką? Užtikrinu, kad taip nėra.
Atsakyti
QUOTE(Dumblas @ 2010 02 21, 13:50)
Gal yra budas kaip is isleidziamos vonios, silto vandens paiimti energija ir ja panaudoti?


Yra toks būdas: http://www.hei-tech....n/index-en.html
Atsakyti
QUOTE
(pavadinima pasalinau, nes tokiu uab yra daug, o kaikurie netgi ir kokybiskai dirba, bet as ne reklama uzsiimam)


tai va, kad tu UAB DAUG, sumokėsi pinigus o pasirodys afera, ieškok vėjo laukuos, nes as statau 1 karta ir nenoriu turėti reikalu su profanais todėl ir ieškom REKOMENDACIJŲ ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pego: 22 vasario 2010 - 19:28
QUOTE(bruonius @ 2010 02 22, 14:58)
Individualiai statybai PAROC ar ISOVER akmens/stiklo vatos yra vakarykste diena. Siandien yra PU ptos ir ekovata...





.....nes su jom pasistate bruonius... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 22, 21:18)
.....nes su jom pasistate bruonius... mirksiukas.gif

biggrin.gif butent! geriau paklauskit kodel bruonius naudojo sitas medziagas, o ne pigesnes akmens/stiklo vatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaudrius @ 2010 02 22, 13:21)
Ponia, kaip Jūs drįstate nesuprasti visažinio ekonomisto, finansų analitiko, architekto, konstruktoriaus, PN eksperto, filosofo, psichologo, kiečiausio statybininko Lietuvoje - Ponulio EVOY - Arvydo Tumėno!!!!!!!!

Suprantu Tamstos norą matyti visus statybininkus prasigėrusiais idiotais: lengviau skeryčiotis temoje, kurioje nieko nesigaudai. Kai statybininkas neatitinka Jūsų pageidaujamų kriterijų- belieka skalyti kaip šunyčiui.

Be visų Tamstos išvardytų privalumų- dar kiek tai domiuosi internetiniu marketingu. Kuklios žinios šioje srityje leidžia spėti, kad Tamstos skalijimas neša labai konkrečią naudą: pavardės paminėjimas populiaraus forumo populiarioje temoje- tikrai bus pastebėtas ir įvertintas Google. Taip kad- Ačiū! Jei pamanėte, kad tuo kaip tai pakenkėte- tai tik dėl bukumo.

P.S. Geras dalykas internetas! Anonimiškumas virtualioje erdvėje suteikia galimybę bet kuriam užguitam spuoguotam vaikigaliui pasijusti supervyru. Realiame gyvenime taip pasiautėt ko gero nelabai pavyksta?

P.S. Neturiu jokių klausymų dėl savo orientacijos. Tamstos "kabinimai" greičiausiai pageidaujamo atsako nesulauks. Siūlau negaišti laiko, ir partnerio pasiieškoti "parado dalyvių" susirinkimo vietose.
Papildyta:
QUOTE(pego @ 2010 02 22, 20:18)
... todėl ir ieškom REKOMENDACIJŲ

Bijau, kad bent porą metų teks luktelėti, kol turėsite iš ko rinktis. Kiek žinau, LT pastatyti tik trys Pasyvus namai. Vieną žinote, kitiems nelabai sekėsi (nesugebėjo išpildyti sandarumo normų mūriniam namui!?), trečias statėsi sau (statybų verslu neužsiima).
Atsakyti
QUOTE(Novelis @ 2010 02 22, 17:29)

Įdomu! Tik ko gero reikia būti visiškai "pažaliavusiu", kad "mostelėti" tokią sumą vietoje to, kad pridėti pora kolbų saulės kolektorių sistemai.
Atsakyti