QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 22, 10:15)
NE SUOMIŠKI, O ŠVEDIŠKI DUOMENYS.
Gerbiamasis, vėl balamūtinat žmones. Vokiečiai tiesiai šviesiai sako, kad prie jų PN namo standarto kylant į viršų 1 platumos laipsniu (tai einant nuo pietų šiaurės link) reikia metinę atitinkamos voetovės oro temperatūrą mažinti 0,6 laipsnio. Toks gamtinių sąlygų simuliavimas leidžia teisingiau paskaičiuoti atitinkamos vietos PN standartus su PHPP programa.
Todėl jei Vokietijoje tarkim sienoje reikia 30 cm vatos, tai Švedijoje reikės - 40 cm vatos. O kiek reikės Lietuvoje? Dar svarbiau yra tai, kad jokia mūsų šalies institucija nėra apibrėžusi PN standartų (aplinkos ministerija turėjo ketinių, bet viskas tuomi ir baigėsi), o Kaune įsikūrusi kol kas tik mistinė PN organizacija - jokių kontaktų jie neturi.
Taigi visa mūsų diskusija apie PN kol kas yra ir gali būti tik teorinė, nes nėra valstybiniu lygmeniu apibrėžtas tokio namo standartas. Todėl aš remiuosi švedų pavyzdžiu, nes Vokietija ir Austrija mums visiškai netinka.
Matosi, kad jums yra noras tik įgelti, bet ne konstruktyviai diskutuoti.
Nepavydžiu aš jūsų vaikams, jei juos įkišate į 2-4 m2 patalpą duodate kompą ir viskas. Tai despotiško
demoniško žmogaus/tėvo portretas, kuriai puikiai atsiskleidžia SM dialoguose.
Gerbiamasis, vėl balamūtinat žmones. Vokiečiai tiesiai šviesiai sako, kad prie jų PN namo standarto kylant į viršų 1 platumos laipsniu (tai einant nuo pietų šiaurės link) reikia metinę atitinkamos voetovės oro temperatūrą mažinti 0,6 laipsnio. Toks gamtinių sąlygų simuliavimas leidžia teisingiau paskaičiuoti atitinkamos vietos PN standartus su PHPP programa.
Todėl jei Vokietijoje tarkim sienoje reikia 30 cm vatos, tai Švedijoje reikės - 40 cm vatos. O kiek reikės Lietuvoje? Dar svarbiau yra tai, kad jokia mūsų šalies institucija nėra apibrėžusi PN standartų (aplinkos ministerija turėjo ketinių, bet viskas tuomi ir baigėsi), o Kaune įsikūrusi kol kas tik mistinė PN organizacija - jokių kontaktų jie neturi.
Taigi visa mūsų diskusija apie PN kol kas yra ir gali būti tik teorinė, nes nėra valstybiniu lygmeniu apibrėžtas tokio namo standartas. Todėl aš remiuosi švedų pavyzdžiu, nes Vokietija ir Austrija mums visiškai netinka.
Matosi, kad jums yra noras tik įgelti, bet ne konstruktyviai diskutuoti.
Nepavydžiu aš jūsų vaikams, jei juos įkišate į 2-4 m2 patalpą duodate kompą ir viskas. Tai despotiško
demoniško žmogaus/tėvo portretas, kuriai puikiai atsiskleidžia SM dialoguose.
Labai įdomu būtų išgirsti: kuo gi skiriasi "SUOMIŠKI" nuo "ŠVEDIŠKŲ"?
Malonu, kad pavyksta Jus užvesti ant teisingo kelio! Jau net išmokote naują pavadinimą: "PHPP programa". Jei ir toliau tokia kryptimi judėsite- gal kada nors atrasite jos principais sukurtą programinę įrangą, kuri taip smarkiai visko neapvalina. Gal tuomet kitaip atrodys visokie "balamūtinat žmones" ir "Vokiečiai tiesiai šviesiai sako". Tarp kitko: Jūs jau išbandėte PHPP, kad taip gražiai dėstote? Ar vėl pliurpiate tų "trupinių" pagrindu, kurių prisigraibėte internete?
Esate panašus į pirmoką, kuriam teko užduotis paaiškinti kas tai yra jūra. Truputi pasiskaitėte apie Pasyvų namą- ir tik dėl savo diletantizmo manote, kad išsiversite be tokių keiksmažodžių kai "termodinamika, šilumokaita" ir pan. Vien tai, kad neturite jokio supratimo kuo realiomis sąlygomis skiriasi šiltinimas kietomis ar minkštomis šiltinimo medžiagomis- visas Jūsų blevyzgas nuleidžia iki "niekalo statuso".
Gal vis tik rašinėjant tokias nesąmones, verta bent kiek mąstyti: konkrečiam Petrui reikalingas konkretus Pasyvus namas ar popieriniai Pasyvaus namo standartai?
Konstruktyviai diskutuoti su Jumis? Gal- po kokio dešimtmečio.
Mano vaikai su kompais pradėjo bendrauti nuo 4 metų, ko pasekoje:
* Nuo 4 metų jau "tvarkėsi" su skaičiavimais milijono ribose.
* Mokyklas sūnūs baigė praktiškai be jokių pastangų, dalyvavo praktiškai visose olimpiadose, jaunųjų mokslininkų konkursuose, baigė visokiausius "fotonus", ir dabar abu studijuoja VU. Vienas jau ruošiasi išvykti studijuoti į Daniją.
* Dukra baigė du universitetus (tame tarpe Wienoje), ir šiomis dienomis kraustosi gyventi į Austriją, kur gavo pasiūlymą dirbti vienoje didžiausių EU įmonių.
Ar aš despotas savo vaikams, ar Jūs bukas nesąmonių pliurpėjas- spręskite pats.
Žinoma: esu senas burbeklis, su tarybinių laikų agresijos likučiais, ir kai kuriuos dalykus matau tik juodai baltomis spalvomis- diletantizmo nemėgstu labiausiai.
P.S. Truputi galite atsipūsti Mindaugas7. Kad dar nesate parašęs nė vieno posto, kuriame nebūtų bent vienos nesąmonės- jau kaip ir įrodžiau. Užsitarnavau pailsėti nuo Jūsų asabos, ir kuriam laikui vėl pereisiu į visiško Jūsų ignoravimo būseną.