QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 14, 19:29)
Laba diena, esu paskutinio kurso studentas ir dabar rašau diplominį darbą būtent Pasyviojo namo tema.
Perskaičiau abi temos dalis, prisirinkau naudingos informacijos, kurią tikrai panaudosiu rašydamas darbą.
Man kilo toks pastebėjimas, Jūs visi čia diskutuojate apie pasyviojo namo atsipirkimo terminus, bet ar kas nors pagalvojot, kad paprastas namas išvis niekada neatsiperka? Kaip sakė, Jūs įsidarbinate pas KKK ir amžinai turite jį maitinti kažkuom. O vat pasyvųjį namą nėra sunku privesti iki PLUS ENERGY klasės, tada jau pensija rami, graži ir garantuota.
Būtinai seksiu šią diskusiją ir rinksiu visą naudingą informaciją.
Perskaičiau abi temos dalis, prisirinkau naudingos informacijos, kurią tikrai panaudosiu rašydamas darbą.
Man kilo toks pastebėjimas, Jūs visi čia diskutuojate apie pasyviojo namo atsipirkimo terminus, bet ar kas nors pagalvojot, kad paprastas namas išvis niekada neatsiperka? Kaip sakė, Jūs įsidarbinate pas KKK ir amžinai turite jį maitinti kažkuom. O vat pasyvųjį namą nėra sunku privesti iki PLUS ENERGY klasės, tada jau pensija rami, graži ir garantuota.
Būtinai seksiu šią diskusiją ir rinksiu visą naudingą informaciją.
tai gal kaip jaunas ir energingas pilietis galetumete suformuoluoti, kas yra atsiperkamumos namo?
mano galva - atsiperkamumus, tai kai visa gyvenima nejauti reikalo riboti savo poreikiu del kazko.. poreikiai visu skirtingi.. turi zmogus per gyvenima N suma pinigu.. ir gali uz ja nupirtki K kieki materialiniu vertybiu.. tai vienu sprendimu jis nuperka K.. o kitokiu sprendimu K+1.. kuris varianas atsiperka? mano nuomone 2..
jei taikyti pasyviam namui - jo, jo sildymas kainuoja maziau negu nepasyvaus.. bet pats jis kainuoja daugiau, jo finansinis, kreditinis, draudibinis aptarnavimas kainuoja daugiau.. bet jo verte isliekomoji dydesne.. bet zmogui ta verte gyvenimo nepalengvins - jis neplanuoja jo parduoti - nebent vaikams bei anukams.. ta ryba , uz kurios atsiranda tas +1 zenkliai priklauso nuo: 1. kuro kainu keitima ateityje - jei kuras, elektra rangs keleriopai - 3-4 kartus, tai jo, apsimoka. 2. Alternatyviu kuru atsiradyma - isras kokias pigias batarkes, ar saules elementus ar vandenilio kuro elementus - ir passyvumas nebeapsimokes 3. Alternatyviu apsiltiniom metodu atsiradima - po 5 mety uzteks apipurksti namo is aerozuolio balionelio - ir varza padydes 10 kartu .. Vatos ar putos atpigs 3-4 kartus, atvez pigiu darbininku kinieciu - ir tada galima bus apsisildyti 3-4 kartus pygiau nei dabar 4. Valstybe po 5 metu prades remti - kompensuoti daly islaidu - galima bus apsisildyti pygiau..
na ir dar kas nors..