Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

QUOTE(bruonius @ 2010 02 19, 22:32)
kokia statistika?? kam 100m2 bendro/gyvenamo ploto namas reikalingas?? gal geriau butas?? tikram lietuviui turetu buti geda gyventi 100m2 nama, ar ne?? mirksiukas.gif


Mano svajonių namas - 130kv m. 4 asmenims.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 02 19, 22:34)
O kuo pagal šį punktą, klinkerio mūras pranašesnis už pvz. plastikines dailylentes? Net ir optika galima atrasti- kone identišką.

be komentaru smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 19, 22:39)
Mano svajonių namas - 130kv m. 4 asmenims.

kai pradesi rimtai projektuot savo nama, net nepastebesi kaip greitai tavo svajoniu namas issiples iki 200m2 biggrin.gif as pradejau nuo 160m2 smile.gif
Atsakyti
Man patiko mintis "kuo mažiau kampų" tuomet namas turėtų būti panašus į hoganą, jurtą, tipį, vigvamą, o gal iglų juk tai tūkstantmečių patvirtintos statybos "technologijos", iglu atveju tai nuo aliejinės lemputės ir žmonių skleidžiamos šilumos tempertūra viduje pakyla iki +16C. Atgal į ateitį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yogurtas: 19 vasario 2010 - 22:23
QUOTE(bruonius @ 2010 02 19, 23:08)
be komentaru  smile.gif
Papildyta:

kai pradesi rimtai projektuot savo nama, net nepastebesi kaip greitai tavo svajoniu namas issiples iki 200m2 biggrin.gif  as pradejau nuo 160m2 smile.gif


Aš jau rimtai projektuoju. Tiksliau mes - aš su žmona.
Darom pigiai pastatomą ir pigiai išlaikomą. Bereikalingų erdvių mums nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Yogurtas @ 2010 02 19, 23:23)
Man patiko mintis "kuo mažiau kampų" tuomet namas turėtų būti panašus į hoganą, jurtą, tipį, vigvamą, o gal iglų juk tai tūkstantmečių patvirtintos statybos "technologijos", iglu atveju tai nuo aliejinės lemputės ir žmonių skleidžiamos šilumos tempertūra viduje pakyla iki +16C. Atgal į ateitį

Jau įgyvendinta- patento nebesitikėkite. Iliustracija.
Atsakyti
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 19, 23:24)
Aš jau rimtai projektuoju. Tiksliau mes - aš su žmona.
Darom pigiai pastatomą ir pigiai išlaikomą. Bereikalingų erdvių mums nereikia.

Saunuoliai. Erdviu poreikis tiesiogiai proporcingas atlyginimo dydziui. Todel nama reikia statyti kai tau jau virs trisdesimt. Iki to laiko vyras yra dar nesubrendes, taip kaip dar nesubrendes ir jo atlyginimas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(EVOY @ 2010 02 19, 23:41)
Jau įgyvendinta- patento nebesitikėkite. Iliustracija.

thumbup.gif AVOY yra sukaupes nerealu ziniu bagaza! smile.gif
Atsakyti
[quote=bruonius,2010 02 19, 22:53]
Saunuoliai. Erdviu poreikis tiesiogiai proporcingas atlyginimo dydziui. Todel nama reikia statyti kai tau jau virs trisdesimt. Iki to laiko vyras yra dar nesubrendes, taip kaip dar nesubrendes ir jo atlyginimas biggrin.gif
Papildyta:

Subresti reikia dar ir namui mirksiukas.gif kad nebūtų doh.gif
Atsakyti
[quote=mariuks77,2010 02 20, 00:49]
[quote=bruonius,2010 02 19, 22:53]
Saunuoliai. Erdviu poreikis tiesiogiai proporcingas atlyginimo dydziui. Todel nama reikia statyti kai tau jau virs trisdesimt. Iki to laiko vyras yra dar nesubrendes, taip kaip dar nesubrendes ir jo atlyginimas biggrin.gif
Papildyta:

Subresti reikia dar ir namui mirksiukas.gif kad nebūtų doh.gif
[/quote]

Reikia reikia smile.gif
Pats dabar gyvenu tėvų statytam name, nors daugiabutis, bet vistiek pačių.
Reikia mokslus baigt, rast patinkantį darbą ir tada jau statysim smile.gif
Atsakyti
cia nors kiek gyvai galima pamatyti PN. Ne tokia ir "baisuma" smile.gif ir tik 170 m2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuks77: 20 vasario 2010 - 00:34
QUOTE(EVOY @ 2010 02 19, 20:37)
"Paieškos"- seniai baigtos (nebent bandyti išradinėti "tautiškąjį dviratį"). Pasyvus namas- ne vienoje šalyje jau tik "praeitas etapas". Austrijos pvz.: jau antrus metus mažėja registruojamų Pasyvių namų- daugelis "keliauja" tiesiai link "Zero" ar "Plius". Šiaurės Amerikoje Pasyvus namas iš viso daugiau "atrakcija"– ten nuo pradžių buvo populiaresni "Zero" ar "Plius".

Apibendrinkime: "Profesionaliai".

Pasyvus namas: "mažiau 15 kW/m² per metus". Ir nieko daugiau…

Jei kokie tai sprendimai "nėra patikrinti" LT- negi juos reikia ignoruoti?

Rašote, kaip kad būtumėte architektas mirksiukas.gif … Nors tai visiškai nereiškia, kad su šia mintimi ne drinks_cheers.gif .


Norėjau tiesiog išreikšit savo asmeninę nuomonę, kad man atrodo, jog PN turėtų būti daugiau nei vien "mažiau 15 kW/m² per metus". Jai kalbėti tik apie kW, tai tikrai neverta tiek daug postringauti. Sėdi paskaičiuoji ir statai. O Lenkas tikriausiai nemažai laiko praleido skaičiuodamas ir galvodamas apie projektą, sienų detales, mazgus, šalčio tiltus ir t.t..
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2010 02 19, 19:25)
Ačiū, ačiū ir dar kartą ačiū- už viešą pripažinimą!
Kas iš to, jei eilinį kartą išdėstysiu Pasyvaus namo "viziją"- vis vien po poros postų vėl prašysite dešimtą kartą pakartoti. Jei jau dievo neduota... Ar jei nesinori girdėti... Ar jei "nors kuolą ant galvos tašyk"... Žvilgtelėkite puslapiu atgal į Paliuko postus Nr. 232/240-  tingiu be jokio reikalo rašinėti/kartotis.

Ar tik ne grasinimus išgirdau? Tai kad nelabai bijau. Nebus kokiu tai superpasiekimu, kiek paminkit aklą ir kurčią, bei statybose nesigaudantį naujoką. Bet jei jau taip atkakliai prašotės...
Panašiai "prisiprašyčiau" pats, tax.lt pradėjęs neišmanėliais vadinti "vietinius" buhalterius. Skirtumas tik tas, kad aš to nedarau- o Jums tai jokia problema.

P.S. O kodėl gi nepuolėte paneiginėti paminėtų "nesąmonių"? Vėl nutylėsite, ir toliau tęsite savo nesąmonių tiradas?


Iš tiesų, tai jūsų pasakymai NESĄMONĖS buvo visiškas grybas. Tiesiog kaip sako tautos išmintis - duok durniui kelią. Pabandžiau nutylėti, bet ir vėl susilaukiau užsipuolimo, kas tik įrodo, kad ponulis Evoy nekenčia oponuojančių ir ne aš pradedu, nes puolimas buvo iš Evoy pusės. O svarbiausia, ponuli, kad nė nesugebate trumpai ir aiškiai išdėstyti savo PN vizijos. Nes tai ką jūs neigėte mano pasisakymuose, jūs paneigėte ir Vakariečių pasyvių namų patirtį. Žmonės, būkite atsargūs su tokiais statybininkais, nes jie neigia visuotiniai pripažįstamus dėsnius ir tiesas. Bėkit nuo tokių proto bokštų kaip nuo maro. Neatsigręždami ir kuo toliau.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 19, 20:46)
Tai mesk rukyti,irgi sutaupysi  cool.gif  Biski nesuprantu kas tu toks ar baltasis ar raudonasis.. Siulai mazinti standarto kvadratura kad pasistatyti pasyvu. Bet eini piestu pries pasyvu..  g.gif


Kartoju dar kartą - aš neinu piestų prieš pasyvų. Aš tiesiog manau, kad jis neapsimoka. Jei kam ne gaila savo pinigų - prašom, statykit. Aš už tai, kad galima pasinaudoti tam tikromis pasyvaus namo idėjomis, kurios nieko arba beveik nieko nekainuoja, bet stipriai padeda taupyti energiją. Kol kas visą tai sisteminu, bet artimiausiu metu pateiksiu jūsų teismui. Gal dar šiandieną.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2010 02 19, 21:01)
Kadangi as uz standartini silta nama, o ne PN pastatyta pagal visus atitinkamus kanonus, tai isvardinsiu kertinius punktus, kuriais paremtas mano supratimas koks turi buti lietuviskas pasyviai Siltas Namas, (toliau SN). Perspeju, kad keletas punktu is pirmo zvilgsnio atrodys niekaip nesusije su SN samprata. Gal but taip ir yra, bet man tie punktai yra svarbus.
1) Namas turi buti murinis. Jei namas karkasinis - isorine apdaila turi buti atspari dregmes, lietaus, vejo, saules, salcio ir karscio ilgalaikiam poveikiui. Ilgas laikas - tai visas namo eksploatacijos laikas. T.y isorine apdala turi buti daroma viena karta, kai namas yra statomas. Kaip galima nama vadinti pasyviu, jei kas penkerius metus jo atnaujinimui reikia ideti daugybe pastangu ir isleisti kruva pinigu?
2) R10 grindu, sienu, lubu silumine varza. Jei tokios varzos nera didelio noro arba galimybiu daryti, uzteks ir minimalios R7-8. Bet kuriuo atveju tai susiveda i 40cm termoizoliacini namo kevala. Tai reikia ivertint projektuojant nama.
3) langai - triju stiklu, is kuriu du selektyviniai. Langu ploto neribociau, nes man namas be langu - tai sandelys, suns buda, uosvienes kambariukas ir t.t. Zodziu, ne namas. Vitrinu nedaryciau, vietoj ju daryciau siauresnius, bet aukstus langus.
4) garazas name ir SN - tai dvi nesuderinamos savokos
5) namo dizainas toks, kokio sirdis geidzia, bet kuo maziau kampu, tuo namas yra siltesnis ir pigiau pastatomas
6) sildymo sistema vistiek tures buti daroma, bet galima rinktis elektros radiatorius arba KKK+grindinis sildymas. GEO SS netenka prasmes, nes jo galimybes nebus isnaudojamos, o investicija gan rimta.
7) Rekuperatorius su oro pasildymo funkcija
8) vidaus apdailos medziagos tokios, kurios laikys tiek, kiek stoves namas. Klinkerio plyteles, naturalus akmuo-granitas ir t.t., azuolo grindys, durys, paneles.
9) baldai taipogi atitinkantys bendra koncepcija. Metalas, azuolas, oda.
10) apsvietimas - LED. Sutinku, siandien LED dar gan brangu, todel sakyciau, kad tai rytdienos apsvietimo budas. Esu isitikines, kad rytoj LED bus pigiausias apsvietimo budas..
11) kitos medziagos bei kita, cia nepamineta iranga, parenkami remiantis auksciau aprasytu principu: kokybiska-ilgaamziska-pigi eksploatacija..


Sutinku su viskuo 100 proc. išskyrus dėl varžos R10 (daryčiau mažiau R-7, 8) ir dėl rekuperatoriaus. Vakar kalbėjau su vienu rimtu architektu. Jis užtikrino, kad rimtas rekuperatorius yra naudingas tik virš 300 kv. name ir tai jo atsipirkimas truks apie 15 metų. Jis siūlo daryti priverstinę, t,y. "aereco"ventiliaciją. Būtent tai ir turiu galvoje, kuomet kalbu apie PN standartus, kuriuos galima pritaikyti bet kuriame name. Bronius - šaunuolis. Mąsto blaiviai kaip ir Kaban.
Atsakyti
QUOTE(Novelis @ 2010 02 20, 09:23)
Norėjau tiesiog išreikšit savo asmeninę nuomonę, kad man atrodo, jog PN turėtų būti daugiau nei vien "mažiau 15 kW/m² per metus". Jai kalbėti tik apie kW, tai tikrai neverta tiek daug postringauti. Sėdi paskaičiuoji ir statai.

O Lenkas tikriausiai nemažai laiko praleido skaičiuodamas ir galvodamas apie projektą, sienų detales, mazgus, šalčio tiltus ir t.t..

Ko gero, Jūs išreiškėte visų architektų nuomonę.
"Statybininkas" pilnai pajėgus pastatyti individualų namą ir be architekto pagalbos. Tam jis turi pakankamai kvalifikacijos (turbūt? dažnai?), arba gali taikyti "copy/paste" "statybos technologiją".
Jei prie planavimo proceso prisijungia rimtas architektas- reiškia yra šansas pastatyti ne standartinį Pasyvų monstrą, o ką tai malonesnio akiai/sielai- kartu neskriaudžiant užsakovo/kliento piniginės. O tai iš tikro būtų absoliutus gėris. Tik yra problemėlė: ko tai architektai kol kas nepuola pasitikinėti klientų su savo individualiais Pasyvaus namo "derinukais". Kame reikalas- neturi jų paruošę, nes laukia, kol atsiras didesnė paklausa? Reali situacija yra tokia, kad prie Pasyvaus namo "adaptavimo" LT - visiškai nesimato architektų įdirbio. Juos tenkins braižytojų pareigos, kai "statybininkas" juos samdys tik dėl parašo? Nors tai, kad temoje architektų daugėja- vis tik nuteikia optimistiškai.

Gerai įvaldžiusiam excel’į- "susitvarkyti" su bet kokia programine įranga nebus problema. O šiuo konkrečiu atveju: dėka programinės įrangos, lenkas poreikį skaičiuotį ir galvoti- sumažino kartais. Savaime suprantama: net ir geriausia programinė įranga nepadės, jei nėra kitų pagrindų- čia gelbsti "copy/paste". Nors profas ir Afrikoje išliks profu- tik ką daryti eiliniam vartotojui, jei tas profas arba "apetitą" turi per didelį, arba nėra "pakankamai temoje"?
Papildyta:
QUOTE(mariuks77 @ 2010 02 20, 01:30)
cia nors kiek gyvai galima pamatyti PN. Ne tokia ir "baisuma" smile.gif ir tik 170 m2

Šis pvz.- žiauriai nepatiko. Yra sena taisyklė: "Viskas kas genialu – paprasta". O šiame pvz. tiek "priburta" (vien aitvarų "buterbrodai"- doh.gif ), kad minėta taisyklė visiškai negali būti taikoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 20 vasario 2010 - 09:49