Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos II

QUOTE(bruonius @ 2010 02 14, 00:25)
eini labai teisinga linkme. neuzmirsk stebuklinguju PU putu ir ekovatos. Tavo stogo sandarumas ir termoizoliacija bus be priekaistu!


bruonius, Jus berods pilet i palepe biria bata? is kur emet, kokios firmos, kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(anyta @ 2010 02 13, 20:27)
EVOY,noriu Jums labai draugiskai ir be pykcio pasakyti,kad mes statemes namus per pati pika,Uz visus darbus mokejom brangiai,state patyre zmones.Bet be geros prieziuros(asmenines,ne samdytos)pridare broko.Galiu dar pasakyti,kad Pavilnyje stovi izymaus dailininko namas(etikos sumetimais pavardes neskelbsiu).Jam state gera varda turinti statybos bendrove-su visais dokumentais,PVM-ais.Tai apstate vargsa menininka didziulei sumai  pinigu.Nei teismai,nei paviesinimai nepadejo.As antra nama jau zinociau,kaip kontroliuoti.Nes jau keli metai sedziu forumuose,semiuosi isminties.Ir be jokios abejones statyciau kazka panasaus i Jusu propaguojama pasyvu nama,bet mano traukinys jau nuvaziavo ir yra kaip yra.Dabar belieka kazka tobulinti,taisyti.Toks vat gyvenimas.

Puikiai jus suprantu. Ir as dali darbu atlikau piko metu. Uz apdailines plytos padejima mokejau 2Lt!! Visa laime, kad neskubejau statyti, tai buciau pridares klaidu, ismetes kruvas pinigu pavejui, o rezultatas butu apgailetinas. Gerai, kad Dievas apsviete prota dometis naujovemis ir derinti sena gera su naujom idejom! Ir gerai, kad yra forumai "be pykciu" smile.gif Galima issigryninti koki tiesos gruda is mariu skiedalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 02 13, 22:24)
O kai dar toookiu minciu perliuku kartais islenda, kad net noras kovot su vejo malunais praeina iskarto... Peranksti nebuna, nes jau yra veloka, jau atsiliekam...

Del seimininko ir jo visko zinojimo tai taip nebus kaip sakot. Nu nera absoliuciai universaliu zmoniu. Joks as medikas pvz, kaip ir medikas joks statybininkas ar mechanikas. Bus labai gerai jei zmones domesis, jiems bus idomu, jie supras kas tai yra pasyvi statyba, kam tai ir ka tai duos...
bet techniniu dalyku tinkamai kontrolei, sprendimu priemimui eilinis zmogus, nespecialistas nezinos ir negales tinkamai prakontroliuot. Cia tiesiog reikes susirasti patikimus zmones ir jais pasitiketi...

Kad praeina- tikra tiesa. Tik jei visai nieko nedaryti, keičiant tautiečių nusistatymus dėl Pasyvaus namo bei Zero technologijų- ir toliau atsilikinėsime. Realiai (kaip kolegai, atskleisiu komercinę paslaptį)- susidomėjimas Pasyviu namu didžiulis, kas parodo, kad žmonės puikiai moka skaičiuoti. Gal būt šiandien žmogus neturi galimybių statytis Pasyvų namą, nes sudėtinga susikalbėti su bankais, parduoti savo turima butą ar kt. NT. Krizė sumažino galimybes statytis/statyti, tačiau masę žmonių išgelbėjo nuo būtinybės mokytis vien tik iš savo klaidų, ir pasodino prie kompiuterio info paieškai. O tai garantija, kad "pokrizinis" klientas- bus gerokai labiau išprusęs.

Primiršau, kad kalba apie Pasyvų namą, ir pradėjau dalyti patarimus besistatantiems "standartą". Teks skelbti "atitaisymą".
Kiek seniau buvo paviešinti tyrimų duomenys, kur pacientas, pildydamas anketą nustatydavo savo negalavimų priežastį kone trečdaliu tiksliau, nei prieš tai jį tyres gydytojas. Važiuodami pas mechaniką- taipogi bendrais bruožais žinome gedimą. Gal būt, viskas panašiai turi vykti ir Pasyvaus namo statyboje. Statomasi ne kasdien, o klaidos tikrai brangiai atseina- ir visiškai nesvarbu "kas kaltas". Tikrai apsimokės kiekviena minutė, skirta info paieškai. Bent jau neteks šiurpinti statybininkų klausymais, kuriuos vėliau šie pasakoja vietoje anekdotų.
Pats besistatantis- aišku nėra pajėgus planuoti, organizuoti ir vykdyti Pasyvaus namo statybos darbus taip, kad rezultatas atitiktų pageidaujamą kokybę, bei "tilptų" į kainos rėmus ir terminus. Nebent jis pats statybininkas. Tačiau po statybvietę vaikščiojantis užsakovas, kuris sugeba uždavinėti teisingus klausymus- tikrai vers pasitempti visus dalyvius, ir net oi kaip atsilieps rezultatui. Deja, tačiau turime atsižvelgti ir į LT specifiką: jei lietuvis gali apgauti tautietį- taip ir padarys; jei mato, kad gali pavogti- tikrai pavogs. Statybininkas ne statybininkas- esmės visiškai nekeičia.
Atsakyti
sveikinu gerb. forumo dalyvius ir lankytojus 2-je dalyje 4u.gif
didelis temos populiarumas rodo kad pasyvus namai LT turį atėjtį
ar gerb. temos pradininkas ne preštaraus pasiulimui tema vistiti 2-m kryptim :" teorinė" , kur galima aptarti naujausiu technologiju pritaikima musu salygosė ir dalyntis turyma info. ;
ir "praktine" , kur galima aptarti tokius klausimus kaip pvz. pasiekiamas toks sandarumas, kaip montojami langai, kaip "kovojama" su ivairiais "šalčio tilteliais";
manau kad ir tokios info ješko šio forumo lankytojai

ačiu
dar karta atsiprašau už savo "tobula" gramatika" wub.gif
Atsakyti
to anyta
jei manot kad jūsų namo šilumos nuostoliai per didelį , siūlyčiau atlikti ekspertizė su termovizorių, tai parodytu kur labiausia apsimoka taisyti; dažniausia tai langu, t. pat stogo konstrukciju sandarumas (pvz. murloto su sieną, vidiniu pertvaru su lubomis),
sienu ir pamatu sudurimą ; taip pat žiurėkit ar stipriai "švies" gruntas prie pat pamatu (gal reikės apšiltinti papildomai)
jei pasiseks reikės taisyti tik taškinius nesandarumus, jei ne .... doh.gif

ačiū
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 02 14, 00:31)
bruonius, Jus berods pilet i palepe biria bata? is kur emet, kokios firmos, kiek kainavo?

Ant palepes piliau biria ekovata. Imones pavadinimas berods "ekorema".. kaina apie 150lt/m3 su uzputimo darbais. Vatos tankis apie 35kg/m3. Reikia ziureti kokia ekovatos kaina uz kilograma, nes termoizoliacines savybes priklauso nuo mediziagos tankio.
Atsakyti
Reikia ne tik daugiau pagarbos vieni kitiems, bet ir konstruktyvesnio pokalbio. Jau užpildyti pasisakymais beveik 2 psl., o realios naudos - nei lašo. Todėl siūlau pateikti kuo daugiau praktiškos informacijos.

Nežinau esat girdėję ar ne, bet ruošiamasi statyti pasyvų namą ir Kaune. Penktadienį kalbėjau su vadovu, tai kaip supratau, kad kol kas dar nieko realiai nepadaryta (sklypą jau turi), bet atšilus orams reikalai turėtų pajudėti. Sakė, kad rudeniop turėtų iškilti namas.

Štai nuoroda:
http://www.kaunosila...age-101:27.html

Informacija vertinga tuo, kad pirmiausia kalbama ne apie daugiau techninius pasyvaus namo niuansus, bet kiek kainuoja pastatyti pasyvų namą (visgi čia info šiek tiek trūksta) ir kokie jo eksploataciniai kaštai.

Kauniečiai pateikia, kad namas yra 132 kv. (garažo neskaičiuoja). Jų namas per metus šildymui turėtų sunaudoti 1767 kWh namuose palaikant 18 laipsnių šilumą (direktorius sakė, kad apatinę ribą reikėtų kelti iki 20 laipsnių, todėl šildymo sąnaudos šiek tiek pabrangtų). Šiandieninėmis elektros kainomis (tarifas - 0,43 Lt) išeina (1767x0,43), kad šildymas metams kainuoja 760 Lt. Tikrai neblogas skaičius, kuomet paskaičiuoja, kad jei šildymo sezonas 6 mėn., tai 1 mėn. išlaidos - apie 127 Lt.

Tačiau yra vienas įdomus momentas. Paimkim, pavyzdžiui, gruodį (žiūrėti ppt pristatymą). Jie pateikia, kad kažkurių metų gruodį reikės 539 kWh. Tai reiškia, kad litais turime 539x0,43 - 232 Lt. Šią sumą padalinam iš kvadratūros (232/132) ir turim, kad 1 kv. apšildyti reikia net 1,76 Lt. Aš, kaip jau sakiau, už konkretų 2009 m. gruodžio 1 kv. gavau apie 3 Lt, bet juk tai daugiabutis pastatytas ne pagal pasyvius standartus, su prastais plastikiniais langais, šildomas centralizuotai ir t.t. Man įdomu ir tai, kad niekur internete neradau konkrečių pavyzdžių, kiek realybėje per mėnesį ar metus kainuoja pasyvaus namo šildymas. Kažkodėl tai visi pateikia tik 15 kWh, bet apie realius eurus, dolerius, rublius, kronas ir kitus pinigus nekalba, t.y. tokiose namuose gyvenantys žmonės nepateikia realių piniginių išlaidų. Būtų neprošal užsukti pas tą žmogų, kuris nusipirko pasyvų namą iš Veikmės.

Taigi manau, kad pasyvus namas per brangus, t.y. neatsiperkantis dalykas. Dauguma užsieniečių tokius namus stato todėl, kad jiems yra numatytos ženklios kompensacijos. Apie 90, o gal net ir 95 proc. lietuviškai kišenei tai tikrai per brangu. Todėl aš manau, kad statant namą reikia ne aklai kopijuoti visas pasyvaus namo idėjas, o panaudoti tas, kurios beveik nieko nekainuoja ir duoda daugiausiai naudos. Vat būtent apie tai, kokias pasyvaus namo idėjas ne tik galima, bet ir būtina panaudoti kiekviename name, ir siūlau padiskutuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindaugas7: 14 vasario 2010 - 16:25
Dar vienas įdomus dalykas. Architektas, kuris suprojektavo Veikmės namą, už individualų, naują, pasyvaus namo projektą norėtų nuo 35 000 Lt + PVM, t.y. nuo 42 350 Lt. Sutikite, namo savikaina žiauriai išauga. Kita vertus, kiek yra Lietuvoje architektų, kurie suprojektuotų pasyvų namą nuo nulio ir dar teisingai? Manau, kad tikrai ne daug, o daryti pasyvų namą be teisingo projekto yra daugiau nei mėgėjiška.
Atsakyti
na man is mano skaiciavimu passyvaus namo ideja atrodo ne labai itikinamai.. pagrindinis argumentas ju - kuras labai labai brangs ir po 20-30-50 metu bus baisiai brangus o pensija jusu po tiek metu bus labai maza.. todel geriau visus pinigus investuoti i apsiltinima, pot tos 20-30-50 metu badauti, ir tada ateis pagaliau laime.. turbut ta laime yra mirtis smile.gif bet sekanti karta aishq dziaugsis namu su minimaliom islaidom..

mane domina praktinis dalykas... kaip tos 20-30-40 metu pragyventi pygiau.. koks sistemu atsiperkamumo terminas yra primtinas ir kodel? 5-10-50 metu?

Atsakyti
Laba diena, esu paskutinio kurso studentas ir dabar rašau diplominį darbą būtent Pasyviojo namo tema.

Perskaičiau abi temos dalis, prisirinkau naudingos informacijos, kurią tikrai panaudosiu rašydamas darbą.

Man kilo toks pastebėjimas, Jūs visi čia diskutuojate apie pasyviojo namo atsipirkimo terminus, bet ar kas nors pagalvojot, kad paprastas namas išvis niekada neatsiperka? Kaip sakė, Jūs įsidarbinate pas KKK ir amžinai turite jį maitinti kažkuom. O vat pasyvųjį namą nėra sunku privesti iki PLUS ENERGY klasės, tada jau pensija rami, graži ir garantuota.

Būtinai seksiu šią diskusiją ir rinksiu visą naudingą informaciją.
Atsakyti
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 14, 19:29)
Laba diena, esu paskutinio kurso studentas ir dabar rašau diplominį darbą būtent Pasyviojo namo tema.

Perskaičiau abi temos dalis, prisirinkau naudingos informacijos, kurią tikrai panaudosiu rašydamas darbą.

Man kilo toks pastebėjimas, Jūs visi čia diskutuojate apie pasyviojo namo atsipirkimo terminus, bet ar kas nors pagalvojot, kad paprastas namas išvis niekada neatsiperka? Kaip sakė, Jūs įsidarbinate pas KKK ir amžinai turite jį maitinti kažkuom. O vat pasyvųjį namą nėra sunku privesti iki PLUS ENERGY klasės, tada jau pensija rami, graži ir garantuota.

Būtinai seksiu šią diskusiją ir rinksiu visą naudingą informaciją.


Prastas bus darbas, jei vadovausiesi čia pateikiama informacija. Oi prastas - gali ir neapsiginti. biggrin.gif Geriau papasakok, ką pats naudingo ir praktiško žinai.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 14, 19:36)
Prastas bus darbas, jei vadovausiesi čia pateikiama informacija. Oi prastas - gali ir neapsiginti.  biggrin.gif  Geriau papasakok, ką pats naudingo ir praktiško žinai.



Nesakau, kad aklai vadovausiuos pranešimais tongue.gif

Bandau rinkti visą įmanomą informaciją apie namą. Dabar pats šėdžiu ir braižau cad programose savo namą, kurį ir darysiu pasyvų.
Nieko tokio išskirtinio nežinau, surinkęs esu visą prieinamą lietuvišką informaciją į vieną vietą, manau, jeigu tuo domitės ilgiau negu mėnesį, tikrai jau viską būsite perskaitę.

Labiausiai mane domina kaip tiksliai paskaičiuoti energijos poreikį palaikyti tam tikrą temperatūrą prie tam tikrų sienose, lubose, grindyse „pakavotų“ medžiagų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri.jus: 14 vasario 2010 - 18:48