Įkraunama...
Įkraunama...

Celiulitas VI tema

Kaip tik pastaruoju metu (atšilus orams) pastebėjau pažįstamų tarpe ir tiesiog gatvėje, kad geri 70% merginų, kurios už mane žymiai stambesnės, turi lygias stangrias šlaunis - be baimės gali degintis, maudytis, vilkėti trumpučius drabuželius... Šiemet pati įsitikinau, kad su svoriu celiulitas neturiu beveik nieko bendro doh.gif
Atsakyti
Gali neturėti, bet reta kuri neturi.
Aš tai kaltę verčiu tiesiog moters anatomijai... Tiesiog taip yra ir viskas. Ne veltui vyrai celiulito beveik neturi. Mityba ir kiti faktoriai kažkiek įtakos daro, bet esmė juk yra odos, kūno struktūroje. Susideda matyt keli veksniai, kaip riebalų kaupimasis tam tikrose vietose, per didelis ar per mažas vandens kiekis odoje, hormoninė veikla, silpnas trūkinėjantis jungiamasis audinys. Ir voilà- celiulitas.

Man įdomi teorija pasirodė, kad netinkama avalynė irgi gali prisidėti prie celiulito atsiradimo. Pvz., nuolat nešiojant neteisingą avalynę (aukštakulnius) pasikečia moterų svorio centras, laikysena, pablogėja kraujotaka, audinių mikrocirkuliacija, raumenų, stuburo padėtis keičiasi.

Kažkaip visada mąsčiau, kad celiulitas yra tiesiog kosmetinė problema, o kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau išaiškėja, kad kartais tai gali būti kitų problemų organizme indikatorius. Pvz., man celiulitas buvo žiauriai išryškėjęs, kai vartojau kontraceprines tabletes. Nustojau jas gerti, numečiau svorio- ir celiulitas susitvarkė.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 19, 23:23)
Gali neturėti, bet reta kuri neturi.
Aš tai kaltę verčiu tiesiog moters anatomijai... Tiesiog taip yra ir viskas. Ne veltui vyrai celiulito beveik neturi. Mityba ir kiti faktoriai kažkiek įtakos daro, bet esmė juk yra odos, kūno struktūroje. Susideda matyt keli veksniai, kaip riebalų kaupimasis tam tikrose vietose, per didelis ar per mažas vandens kiekis odoje, hormoninė veikla, silpnas trūkinėjantis jungiamasis audinys. Ir voilà- celiulitas.

Man įdomi teorija pasirodė, kad netinkama avalynė irgi gali prisidėti prie celiulito atsiradimo. Pvz., nuolat nešiojant neteisingą avalynę (aukštakulnius) pasikečia moterų svorio centras, laikysena, pablogėja kraujotaka, audinių mikrocirkuliacija, raumenų, stuburo padėtis keičiasi.

Kažkaip visada mąsčiau, kad celiulitas yra tiesiog kosmetinė problema, o kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau išaiškėja, kad kartais tai gali būti kitų problemų organizme indikatorius. Pvz., man celiulitas buvo žiauriai išryškėjęs, kai vartojau kontraceprines tabletes. Nustojau jas gerti, numečiau svorio- ir celiulitas susitvarkė.

Niu, taip, nes kontraceptiku gerimo metu pirmu numeriu grojo hormonai mirksiukas.gif O del moters fiziologijos ir anatomijos, tai tas tiesa, moters organizmas pritaikytas isnesioti kudikiui, kaupti maisto medziagas nestumo atvejams, todel riebalai ir sugeba kauptis zymiai geriau nei pas vyrus. O kas liecia celiulita, tai vyrams celiulitas kaupiasi aplink sirdi, tai gal jau geriau buti moterimi negraziomis kojomis, nei vyru nesveika sirdimi..
Atsakyti
Na, taip, geriant kontraceptikus estrogeno kiekis organizme keičiasi, kaupiasi skysčiai, tai ir celiulitas išryškėja. Estrogenas turbūt vienas didžiausių celiulito kaltininkų, nes taip išeina, kad be estrogeno moteris- ne moteris. Nuo jo apskritai ir priklauso, kaip moters organizme riebalai kaupiasi, kuriose vietose ir t.t.
O apie vyrus tai ką... Jų tik apie 5% celiulitą turi, tai kas, kad jis ant kaklo ir pilvo irnesakyk.gif Gali ir pakentėt smile.gif O moterų virš 80%, pradedant užpakaliu, pilvu, baigiant rankom ar blauzdom, kartais ir tuo pačiu kaklu. Nu ką padarysi, vis tom moterim problemos...

Čia pradžioj temos kažkas klausė, kaip vidurių užkietėjimas gali sietis su celiulitu. Manoma, kad viena celiulito išryškėjimo priežasčių- organizmo mikrofloros disbalansas. Kaip ir netinkama mityba (daug riebalų, paprastųjų angliavandenių). Viskas susieina į bendrą žmogaus sveikatą. Jei nesveikas žmogaus vidus (visom prasmėm, turbūt)- nesveika ir išorė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 20 liepos 2010 - 01:02
Sveikutes norejau paklausti, kaip kremas nivea nuo celiulito gal bande ir kaip ar veiksmingas, na zinoma truputi ir sportuoju.Nes nusipirkau du buteliukus Anglijoje, kaip tik akcija buvo viena perki kitas nemokamai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(siguska @ 2010 07 20, 11:36)
Sveikutes norejau paklausti, kaip kremas nivea nuo celiulito gal bande ir kaip ar veiksmingas, na zinoma truputi ir sportuoju.Nes nusipirkau du buteliukus Anglijoje, kaip tik akcija buvo viena perki kitas nemokamai mirksiukas.gif

Sutepiau nivea 10 days good bye celiulite serumo, o paskui ta kita, losjona melynoj bonkutej melyna, tai jokio poveikio, gal net isryskejo is tiesu doh.gif nors paskaicius forumo imu galvot, kad reiktu kaltinti kontraceptikus g.gif
Atsakyti
QUOTE(fantamsagorija @ 2010 07 20, 12:22)
Sutepiau nivea 10 days good bye celiulite serumo, o paskui ta kita, losjona melynoj bonkutej melyna, tai jokio poveikio, gal net isryskejo is tiesu doh.gif  nors paskaicius forumo imu galvot, kad reiktu kaltinti kontraceptikus g.gif

Buvo laikas, kai buvau kūda (t.y. svėriau 7 kg mažiau nei dabar), sveikai maitinausi ir neturėjau celiulito. O pradėjus gerti KT viskas kardinaliai pasikeitė - ėmiau storėti, nors vis dar stengiausi valgyti saikingai ir sveikai, plius sportavau tikrai intensyviai. Kai sustabdžiau svorio augimą, celiulitas niekur nedingo, o tik ryškėjo toliau. Dabar jau metai ar gal net daugiau kaip negeriu (o gėriau maždaug 4 metus) ir į savo dupce ir leškas žiūrėti negaliu. Ir kiek visko esu išbandžius - kremai jei ir padeda tai trumpam ir nelabai žymiai.
Bandau keisti gyvenimą iš pagrindų - pirmiausia atsisakiau bet kokių gazuotų gėrimų. Vasarą labai sunku - juk prie ežeriuko visi alutį, sidriuką geria...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggree: 20 liepos 2010 - 13:22
QUOTE(fantamsagorija @ 2010 07 20, 13:22)
Sutepiau nivea 10 days good bye celiulite serumo, o paskui ta kita, losjona melynoj bonkutej melyna, tai jokio poveikio, gal net isryskejo is tiesu doh.gif  nors paskaicius forumo imu galvot, kad reiktu kaltinti kontraceptikus g.gif

As nusipirkau ir melyna buteliuka, ten raso ant jo kremas ir gelis kartu.Bet as noriu prie begiojimo prideti ir kremuka, gal sakau geriau kovosis su celiulitu.Oatsirado man ir nuo kontracepsikos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(siguska @ 2010 07 20, 11:36)

QUOTE(fantamsagorija @ 2010 07 20, 12:22)

anticeliulitinis kremukas daug efektyvesnis, kai tepamas po masazo siurkscia pirstine arba masazuokliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 20, 21:58)
anticeliulitinis kremukas daug efektyvesnis, kai tepamas po masazo siurkscia pirstine arba masazuokliu smile.gif

As ir stengiuosi po masazo is po duso, bet is po masazuoklio daug melyniu blink.gif na jau manau jie nebepakenks, otruputi jau padieti turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(siguska @ 2010 07 21, 11:29)
As ir stengiuosi po masazo is po duso, bet is po masazuoklio daug melyniu blink.gif na jau manau jie nebepakenks, otruputi jau padieti turi ax.gif

Tai kazka ne taip darote
Atsakyti
ax.gif Na manu, gal per stiprei spaudziu lotuliukas.gif kad net melynes atsiranda
Atsakyti