Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

mergele, gerai
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 03 02, 20:59)
mergele, gerai

valio clap.gif clap.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 03 02, 15:46)
Na dedu dar viena is tokiu pazaidimu, kai nera kas veikti.....  smile.gif

man be galo grazu, idomu, kada man pavyks taip nufotografuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 02, 12:31)
Akasha, biski pataisysiu - ne costume, o custom mirksiukas.gif.

Manau iprastame apsvietime ziurint live view (nu arba darant bandomasias foto) galima butu su Kelvinais pataikyt gana nesunkiai is akies. Mano fotikas 500d, todel Kelvinus keist galima, bet nepatogiai ir ribotai (per WB shift galima korekcija iki +-500K, intervalais po ~170K). Skaiciau, kad pas 50d (nezinau kaip kituose sios klases fotikuose bei nenutuokiu apie nikonus) wb nustatyme yra patogus variantas pasirinkti norima sviesos temperatura.

50D galima rankiniu būdu Kelvinus nustatinėti, intervalas 2500-10000, žingsnis kas 100. Kai AWB ir pusiau automatiniai nustatymai blogai suveikia, tada nustatinėju rankiniu būdu, pasižiūrėjus pagal pusiau automatinius nustatymus kokią vertę padaryti maždaug.
Ir šiaip 5ND šitokiu būdu būčiau iš pirmo karto padarius turbūt, su Custom čia įdėtos foto buvo išbrokuotos, o kiek kartų dar šiaip dariau ir net nedėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 02, 15:59)
smagus pazaidimas smile.gif tik taure plokscia pasidare del pereksponavimo, bandyk gal apsvietima labiau issklaidyt (ar bouncinti nuo kokio balto lapo), arba daryti HDR su exposure bracketing. Su tokiais dideliais kontrastais jis turetu tikti, nebent nemegsti HDR.

Bandysim bandysim dar biggrin.gif O del Hdr tai manau, kad cia nelabai.... siaip man patinka hdrines foto, bet siuo atveju nea.... rolleyes.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 03 02, 16:22)
fotikas Nikon D90, objektyvas Nikkor AF-S 18-105, tamsokas doh.gif
na, jei gerai suprantu, tai abiem atvejais turi matytis kaip išsilieja fonas blush2.gif
supratau, perdarysiu 4 ND smile.gif

Dabar jau gerai... mirksiukas.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 03 02, 16:46)
as iki galo nesuprantu ar nd3 sietinas su nd4? Ar esme tiesiog 'patikrinti' faktus, kad tiek zuminant tiek artejant prie fokusuojamo objekto DOF darosi seklesnis? (is nd aprasymo lyg ir sitas variantas)
Ar reikia ir lyginti viena atveji su kitu?

Esme patikrinti faktus ir parodyti, kad ir tau gaunasi smile.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 03 02, 18:55)

Gerai....

QUOTE(mergele23 @ 2010 03 02, 21:33)
valio clap.gif  clap.gif
Papildyta:
man be galo grazu, idomu, kada man pavyks taip nufotografuoti rolleyes.gif

Prajuokinai..... As gi irgi dar neseniai pradejau ir cia tik bandymai.... Man paciai toli grazu neatrodo sis darbas idealus.... Tiesiog mokausi darau ir bandau... Ir tau pavyks patikek 4u.gif

QUOTE(fukuotukaf @ 2010 03 02, 21:53)
50D galima rankiniu būdu Kelvinus nustatinėti, intervalas 2500-10000, žingsnis kas 100. Kai AWB ir pusiau automatiniai nustatymai blogai suveikia, tada nustatinėju rankiniu būdu, pasižiūrėjus pagal pusiau automatinius nustatymus kokią vertę padaryti maždaug.
Ir šiaip 5ND šitokiu būdu būčiau iš pirmo karto padarius turbūt, su Custom čia įdėtos foto buvo išbrokuotos, o kiek kartų dar šiaip dariau ir net nedėjau lotuliukas.gif

O as 5nd butent taip ir dariau su dirbtiniu apsvietimu..... tongue.gif Ir viskas buvo gerai....
Atsakyti
kazhkuris rytas

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 02, 23:54)
kazhkuris rytas

pasakysiu kas maiso: juodas plemas, oranzinis plemas ir galeveles noretusi daugiau. ir gal ISO buvo uzkeltas, nes dabar ir plaukuciai, ir lupytes taskuciais nueje.. kirpciau desines, kad nebutu centre.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 03, 00:54)
kazhkuris rytas

Brumbrumai, jau viska isvardino.... Gal triuksmai man asmeniskai ne tiek trukdo, kiek margas fonas.... Centravimas man portretuose visai patinka...
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 03 03, 09:24)
pasakysiu kas maiso: juodas plemas, oranzinis plemas ir galeveles noretusi daugiau. ir gal ISO buvo uzkeltas, nes dabar ir plaukuciai, ir lupytes taskuciais nueje.. kirpciau desines, kad nebutu centre.

na as daviau bluro antram plane, kad ne taip maishytu, o cia su lupom ir akim matyt su sharpen persistengiau blush2.gif na as tik bandau prisiminti visa PS dabar, nes kokius 5 metus uzmetus buvau, tai kolkas nesieina kaip sviestu biggrin.gif turiu apkarpyta varianta, man gal kiek geresnis:

user posted image

bet vat tarkim yrA tokia miela foto, norisi ja siek tiek patobulint, printint ir i albuma. ka darot jus>? kokie seka veiksmai? kaip ilgai? ir kaip kruopsciai>? nes as suprantu sioje foto del detaliu, juodas plemas (lova), oranzinis (patalyne), bet nejaugi visa ta reikia kazhkaip slept? jei taip - kokiu budu?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 03, 09:48)
bet vat tarkim yrA tokia miela foto, norisi ja siek tiek patobulint, printint ir i albuma. ka darot jus>? kokie seka veiksmai? kaip ilgai? ir kaip kruopsciai>? nes as suprantu sioje foto del detaliu, juodas plemas (lova), oranzinis (patalyne), bet nejaugi visa ta reikia kazhkaip slept? jei taip - kokiu budu?

Jei tai seimos albumui - nieko neslepiu. Murzino veido, netvarkingu namu....Ir fotografijos spalvotos. JB ir studijines pasilieku siaip i kokius remelius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 03 kovo 2010 - 11:20
QUOTE(Kokere @ 2010 03 02, 15:59)
Bizytė, gerai

QUOTE(Akasha @ 2010 03 02, 21:11)
Dabar jau gerai...  mirksiukas.gif

laukiu dar vieno patvirtinimo dėl 4 ND ir eisiu WB kankint biggrin.gif

o savaitės temų jau nebūna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 03, 11:48)
na as daviau bluro antram plane, kad ne taip maishytu, o cia su lupom ir akim matyt su sharpen persistengiau blush2.gif na as tik bandau prisiminti visa PS dabar, nes kokius 5 metus uzmetus buvau, tai kolkas nesieina kaip sviestu biggrin.gif turiu apkarpyta varianta, man gal kiek geresnis:

Jei i albuma, tai labai faina foto ir ner cia mums ko kabinetis smile.gif As albumams siek tiek patvarkau, spalvas sharpas akytesese ir kaip ir viskas.... Ir cia siuo atveju tada viskas gerai...

Ir siaip nezinau ar jums idomu, bet duodu paskaitineti apie Ray flash.... http://digital-photo...g-flash-adapter
Man sis adapteris nerealiai atrodo... Flickre ziurinejau fotkes darytas su juo, tai super....
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 02, 12:55)
O del mano paskutines fotkes tai jau efoto gavau kritikos smile.gif kad nerysku, per ir t.t... ir tikrai ji nera labai vykusi, tiesiog sioje foto man emocija atperka tuos trukumus...
Taip tikrai ten DOF, o ne judesys...

gali but. bet emocija ima virshu. nors man ir ryshkymas ok. pakankamai.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 03 02, 15:08)
o man zinok, kazkaip sunku suprast kas kur.. nu nesuprantu kaip tas katinas issidestes ir ka jis ten laizo smile.gif

man irgi. siaip idomi, kad nelabai aishku kas kur, bet per tamsi. ir netokia idomi. siaip fragmentas.

su vynu ir baltais miltais (miltai ten..?) man uzkliuvo ishdeginta vieta, mintis idomi.

Akasha, antra nuoroda, kur su merginom - nuostabu. mane labai traukia zmones, mazhiau gamta, architektura, todel tokios nuorodos kaip medus sirdziai biggrin.gif
Atsakyti