Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Olive* @ 2010 03 01, 15:35)
Bizyte, 1ND geri  4u.gif

QUOTE(Kokere @ 2010 03 01, 16:19)
bizyte, ok

laukiu dar vieno vertinimo, nes kaip suprantu reikia surinkti tris "taip" rolleyes.gif ir eisiu antrų ND daryt ax.gif
Atsakyti
bizyte ok
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 03 02, 02:17)

man sita best ever, kur dejai su vaiku. viskas atrodo oki-doki. ir labai patiko, kad jb, ryshku, o rankyte siek tiek paplaukusi, matosi judesys.

sveiki visi nauji ir seni smile.gif

as kiek iziuriu tai ten ne motion blur, o bokeh. T.y. ne del judesio, o del DOF (depth of field). Man fotke tvarkinga ir viskas su ja gerai, grazus portretas.

Forgete, man foto idomi, ji kazka "kalba", t.y. ziurint ir komentuojant gali kelti interpretacijas - manau tas gerai.

nu gerai, nepezu daugiau, reik prisizadet namu darbus toliau daryt, nes kai pazadu tai padarau, o taip tai rankos nekyla ir laiko neatsiranda biggrin.gif. Zodziu pasizadu per siandien arba ryt ikelt koki namu darba smile.gif.

Meadow, nezinau kaip is tikruju pas patyrusius, bet itariu, kad tobula wb padaryt sunku ir nelabai verta sukt galvos. Aisku reik paziuret kad akies nereztu, nes paskui jpg kitos spalvos nukencia. Bet jei mazdaug pataikei, tai pasitaiso ir jpg be jokiu nuostoliu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 03 02, 09:14)

dėkui 4u.gif

na, dedu antrus ND blush2.gif
f5
user posted image
f10
user posted image
f18
user posted image
Atsakyti
bizyte ok
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 03 02, 11:35)

gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 03 02, 01:53)
blink.gif
Niu oki perdarysiu kokią laisvesnę minutę nesunku gi  lotuliukas.gif
Tik man įdomu kaip praktikoj, ar WB balanso niekada jau ir nebekoreguojate su PS?

Praktikoje as sitaip beveik niekada nenustatineju.... Visada forkinu raw ir po to jau pataisau.... Ipac kai vakare ka fotkinu prie taupanciu lempuciu apsvietimo... Dienos metu pilnai uztenka pusiau costume rezimo....

QUOTE(Maggie @ 2010 03 02, 02:17)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
man nepatinka kai netgi nedidelius randus nutrina. man atrodo visa tai zmogaus vizitines, na as suprantu dantu balinima, del seseliu, suprantu spuogu shalinima, bet man labai nepatinka, kai foto per daug retushuota. fotkinausi pas labai pazengusi drauga, kai buvau neshtuke, tai jis daug tokiu kuno idomybiu pashalino, o man ju truko. smile.gif na bet as keistuole. suprantu, kad dauguma galvoja kaip tik atvirksciai.

man sita best ever, kur dejai su vaiku. viskas atrodo oki-doki. ir labai patiko, kad jb, ryshku, o rankyte siek tiek paplaukusi, matosi judesys.

Su tais retusavimais labai priklauso nuo zmogaus, ko jis nori.... Pas mane auto paskutiniuose labai daug apgamu matesi tai retusavau, nes man jie nepatinka... Bet buna zmoniu kuriems ir randai nemaiso... Neseniai kaip tik drauge siunte foto vokietijoje daryto fotografo, va ten tai ziauriai uzphotoshopino doh.gif oda ziauriai nublurino, bet jau taip akivaizdziai matosi, tai ir draugei nepatiko.... O per odos blurinima ir akis pamirso, tai kaikuriose fotkese jokio ryskumo akyse nelike... O kaina tai baisio nuplese...
O del mano paskutines fotkes tai jau efoto gavau kritikos smile.gif kad nerysku, per ir t.t... ir tikrai ji nera labai vykusi, tiesiog sioje foto man emocija atperka tuos trukumus...

QUOTE(robobebras @ 2010 03 02, 11:23)
sveiki visi nauji ir seni smile.gif
as kiek iziuriu tai ten ne motion blur, o bokeh. T.y. ne del judesio, o del DOF (depth of field). Man fotke tvarkinga ir viskas su ja gerai, grazus portretas.

Taip tikrai ten DOF, o ne judesys...
Prisizadejai tai dabar lauksim namu darbu..... mirksiukas.gif
QUOTE(bizyte @ 2010 03 02, 12:35)

Gerai 4u.gif

Na o kas cia dabar su tom fotodepresijom visoms? Negerai taip.... Tai va metu keleta nuorodeliu akiu paganimui, gal atsigausit truputi.... 4u.gif
http://bg11.org/?p=738
o cia vienos merginos ivairus autoportretai.... http://bg11.org/?p=711
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 02, 12:55)
Praktikoje as sitaip beveik niekada nenustatineju.... Visada forkinu raw ir po to jau pataisau.... Ipac kai vakare ka fotkinu prie taupanciu lempuciu apsvietimo... Dienos metu pilnai uztenka pusiau costume rezimo....

Akasha, biski pataisysiu - ne costume, o custom mirksiukas.gif.

Manau iprastame apsvietime ziurint live view (nu arba darant bandomasias foto) galima butu su Kelvinais pataikyt gana nesunkiai is akies. Mano fotikas 500d, todel Kelvinus keist galima, bet nepatogiai ir ribotai (per WB shift galima korekcija iki +-500K, intervalais po ~170K). Skaiciau, kad pas 50d (nezinau kaip kituose sios klases fotikuose bei nenutuokiu apie nikonus) wb nustatyme yra patogus variantas pasirinkti norima sviesos temperatura.
Atsakyti
Akasha, aciu uz nuotaikos praskaidrinima 4u.gif
Grazus vaizdai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 03 02, 13:31)
Akasha, biski pataisysiu - ne costume, o custom mirksiukas.gif.

Dekui, kad pataisei.. Kartais ziopla bunu blush2.gif O del kelvinu, tai ir pas 450yra, bet tikrai nepatogu....

QUOTE(Kokere @ 2010 03 02, 14:01)
Akasha, aciu uz nuotaikos praskaidrinima 4u.gif
Grazus vaizdai wub.gif

Ner uz ka.... Ziurekit i sveikata, gal minciu kokiu atsiras ir fotika i rankas paimsit....

Dedu "Riestaini" jusu teismui... nezinau ar pataikiau i taisykles, bet kompoziciskai, man visai neblogai atrodo... blush2.gif Issakykit savo nuomone....
user posted image
Atsakyti
jūsų teismui 3 ir 4 ND smile.gif

3 zoominant
user posted image

user posted image

user posted image

4 fiziškai artėjant prie objekto
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 03 02, 13:50)
Dedu "Riestaini" jusu teismui... nezinau ar pataikiau i taisykles, bet kompoziciskai, man visai neblogai atrodo...  blush2.gif  Issakykit savo nuomone....

o man zinok, kazkaip sunku suprast kas kur.. nu nesuprantu kaip tas katinas issidestes ir ka jis ten laizo smile.gif bet gal del to, kad as neturejus niekad katinu biggrin.gif nu bet istikro tai man sita foto nieko 'nepasako'.
Papildyta:
QUOTE(bizyte @ 2010 03 02, 14:02)
jūsų teismui 3 ir 4 ND smile.gif

zoominant tai matosi kas kinta. bet artejant kojomis tai nelabai.. gal pasitink margesni fona ir statyk ji uz objekto. nes dabar vis atrodo, kad antroj foto 4 ND fokusas i deze smile.gif

beje, labai pavydetinas ryskumas smile.gif koks fotikas ir objektyvas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 02 kovo 2010 - 14:09