Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Melodi @ 2010 02 26, 14:20)
Hmmm, na paprastas pavyzdys is praktikos, fotkini pvz vaiku gimtadieni kokioj nors tamsioj skylej kaip Euroopa su pridetine blykste, fotkini raw, pasirenki fotike rezima bw ir tau nemaiso visa spalvine informacija, jei reikia greitai fotiko ekranelyje paziureti  kaip seseliai krenta pvz, arba ar gerai blykste sureguliuota. kai fotke bw iskart matosi kad veidas be seseliu-baltas blynas ir pns. Paskiau kompe gali vel i spalvaota konvertuoti ir jau tvarkyt.

Geras patarimas 4u.gif Kazkaip nesusimasciau apie toki panaudojima blush2.gif
Atsakyti
Sweiki visi, turiu viena klausyma: su kokiais nustatymais fotografuoti dienos metu, pvz kambary judancius vaikus, gyvunus kad nuotraukose judantys objectas butu sufuokusuotas. ?
Atsakyti
Ir dar klausimelis blush2.gif : Ar duoda apciuopiamos naudos fotografijos kursai? Pvz. sitie?
Atsiprasau,kad isibroviau ir klausineju blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Atiduodu Jusu kritikai
user posted image

QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 02:28)
Laba! 4u.gif  Vis ikisu nosi paziurineti blush2.gif Kazi nebuna temos ,,priespradedanciuju''? g.gif  smile.gif Kiek skaitau-tai tas pats,kas kinietiskai doh.gif Ar mano galva kiaura,kad taip sunku suprast? Ech... verysad.gif Bet vistiek,jei leisit,patupesiu retkarciais pas jus blush2.gif

QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 13:12)
Ir dar klausimelis blush2.gif : Ar duoda apciuopiamos naudos fotografijos kursai? Pvz. sitie?
Atsiprasau,kad isibroviau ir klausineju blush2.gif  blush2.gif

Junkis tik drasiau zana33. Cia patys geriausi kursai! Mane kazkada antajo patrauke uz rankoves, dabar as tave traukiu. Daryk ND ir stok i musu gretas! Gera aki turi!
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 13:42)
4u.gif Aciukas! Kazkada ,paauglystej,viska zinojau ir mokejau,pati ir nuotraukas darydavau.Oi seniai tai buvo,kad nieko nebepamenu doh.gif
Sakykit ,koki objektyva reikia turet prie Nikon D90?

Sveika prisijungusi 4u.gif
Dėl objektyvo - viskas priklauso nuo to, ką fotkini. Manau, kad dažnai vaikučius fotkinsi, tai reikėtų gal Sigma 50 mm. f 1,4 smile.gif Šitas greitas, aštrus ir portretukams labai tinkamas. ekonominis variantas Nikor 50 mm f 1,8. Bet jis lėtokas
O daugiau, tai nžn. Man pvz reikia plataus kampo, nes mėgstu gamtą, pastatus fotografuoti. Tai žiūriu Sigma 17-70 mm f 2,8-4. Bet jo dažnai back arba front fokusas būna, tai baisoka pirkti.
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2010 02 26, 12:30)

Junkis tik drasiau zana33. Cia patys geriausi kursai! Mane kazkada antajo patrauke uz rankoves, dabar as tave traukiu. Daryk ND ir stok i musu gretas! Gera aki turi!

4u.gif Aciu!

QUOTE(rarity @ 2010 02 26, 12:46)
Sveika prisijungusi  4u.gif
Dėl objektyvo - viskas priklauso nuo to, ką fotkini. Manau, kad dažnai vaikučius fotkinsi, tai reikėtų gal Sigma 50 mm. f 1,4 smile.gif Šitas greitas, aštrus ir portretukams labai tinkamas. ekonominis variantas Nikor 50 mm f 1,8. Bet jis lėtokas
O daugiau, tai nžn. Man pvz reikia plataus kampo, nes mėgstu gamtą, pastatus fotografuoti. Tai žiūriu Sigma 17-70 mm f 2,8-4. Bet jo dažnai back arba front fokusas būna, tai baisoka pirkti.

Aciu! Na,va,kvaile verysad.gif ,net nezinau kurias raides ziuret ant objektyvo blush2.gif Pas mane kazkoks Nikkor 18-105 mm ax.gif Manau,irgi kazkoks ekonominis variantas...
Atsakyti
QUOTE(fotodizain @ 2010 02 26, 15:10)
Sweiki visi, turiu viena klausyma: su kokiais nustatymais fotografuoti dienos metu, pvz kambary judancius vaikus, gyvunus kad nuotraukose judantys objectas butu sufuokusuotas. ?

Jei begeiojansiu, tai cia jau sudetingesnis variantas.... As dazniausiai naudoju 1/125 F2.5-2.8 ir ISO 200-400.... dar priklauso nuo to kiek sviesos namuose ir jei tikrai judantys vaikai, tai ir islaikyma 1/160 imciau, bet sviesos gali mazokai buti...

QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 15:12)
Atsiprasau,kad isibroviau ir klausineju blush2.gif  blush2.gif

Kursai yra gerai, kai tingi ieskoti informacijos internete... O siaip verciau tuos pinigelius objektyvui atideti ir mokytis cia tame paciame e-foto ir paciai praktikuotis....
Pas tave kitinis objektyvas... kiek skaiciusi apie ji tai kaip kitinis visai nieko... Kolkas tikrai turetu per akis uztekti, o kai jau pramoksi ir pamatysi kad nori sviesesnio astresnio, tada ir issirinksi.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 13:55)
4u.gif Aciu!
Aciu! Na,va,kvaile verysad.gif ,net nezinau kurias raides ziuret ant objektyvo blush2.gif Pas mane kazkoks Nikkor 18-105 mm ax.gif Manau,irgi kazkoks ekonominis variantas...

kokie skaicia prie mazos f raideles? Itariu 3.5-5.6 ar panasiai. Jei jau tamsu zooma turi, ieskok fixo, 50tuko pvz mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 02 26, 14:55)
4u.gif Aciu!

Aga, čia ekonominis variantas, labai tinkamas dairantis ko iš tiesų reikia. pakankamai platus mm diapazonas, f turėtų būti 3,5-5,6. Tamsokas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 26 vasario 2010 - 16:32
Sveikos.
O kaip suprast tamsus zoomas g.gif blush2.gif
As turiu 18-55mm ir 55-200mm,tai kokio man dar reiketu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2010 02 26, 17:39)
Sveikos.
O kaip suprast tamsus zoomas g.gif  blush2.gif
As turiu 18-55mm ir 55-200mm,tai kokio man dar reiketu? rolleyes.gif

tamsus, kurio f3,5-5,6
Sviesus buna fixai, arba naujos kartos zumai nuo 2,5 berods mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai o ka jie duoda,sviesus,tamsus g.gif Kuo mazesns f,tai pritraukti arciau galima,o kas dar? g.gif blush2.gif
Atsakyti