Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(pinga @ 2010 02 24, 21:04)
Metu ir aš vieną kritikai. Man pačiai įdomiai žiūrisi dėl kontrastų - tamsa/šviesa, modernas (graffiti, tilto konstrukcija)/klasika (bažnyčia). Taip pat lyg telpa į trečdalių taisyklės rėmus. Ką Jūs manote?

tikrai idomiai , bet siaip tiesiog tvarkingas kadras ... man truksta kabliuko .. pabandyk toje pacioje vietoje pvz sutemus ar vasara ...
Atsakyti
QUOTE(pinga @ 2010 02 24, 22:04)
Metu ir aš vieną kritikai. Man pačiai įdomiai žiūrisi dėl kontrastų - tamsa/šviesa, modernas (graffiti, tilto konstrukcija)/klasika (bažnyčia). Taip pat lyg telpa į trečdalių taisyklės rėmus. Ką Jūs manote?

Visai idomiai ziurisi.... Kontrastu temai liux.... ir trecdaliai gerai.... Va dar jei vietoj baznycios stovetu, koks tamsesnis pastatas, tai dar geriau ziuretusi ax.gif Bet cia jau tik mano svajones doh.gif
Atsakyti
[quote=pinga,2010 02 24, 22:45]

[quote=Adeks,2010 02 22, 19:46]
Rodau savo 2 ir 3ND ax.gif

Nesimato ND esmės - turėtum matyti, kaip keičiasi ryškumo gylis (t.y., kaip zūminant ir artėjant prie objekto, tampa vis neryškesnis fonas). Bandyk dar. Tiesa, kokiu aparatu fotografuoji?

[/quote]
Sveikos.
Pinga,cia mano 3 ir 4ND ax.gif (ne taip parasiau anksciau doh.gif )Tai 3ND,kai zuminau ir matosi neriskejantis fonas g.gif O gal as ne taip ka supratau g.gif Einu dar paskaitysiu pirma psl blush2.gif
O fotografuoju as su Nikon D5000 ax.gif
Papildyta:
Jo,paziurejau viska dabar,dar perskaiciau,tikrai netinka doh.gif
Aciu,Pinga,uz pastaba 4u.gif Turbut skubejau ir gerai neisiskaiciau,kaip turi viskas keistis doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2010 02 25, 13:54)
Sveikos.
Pinga,cia mano 3 ir 4ND ax.gif (ne taip parasiau anksciau doh.gif )Tai 3ND,kai zuminau ir matosi neriskejantis fonas g.gif O gal as ne taip ka supratau g.gif Einu dar paskaitysiu pirma psl blush2.gif
O fotografuoju as su Nikon D5000 ax.gif
Papildyta:
Jo,paziurejau viska dabar,dar perskaiciau,tikrai netinka doh.gif
Aciu,Pinga,uz pastaba 4u.gif Turbut skubejau ir gerai neisiskaiciau,kaip turi viskas keistis doh.gif  blush2.gif

Jei trecias ir ketvirtas, tai treciame tikrai mazai matosi, kad keiciasi... gal f didesni naudojai? nes 4 tai man jau matosi viskas normaliai.... Gal ant didesniu foto ir geriau matosi, bet pabandyk dar trecia perdaryti.... Jei zinoma netingi mirksiukas.gif Nes esme kaip ir supratai.....
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 24, 17:49)
na rodau vargus su auto portretu(modeliu kolkas jokiu neturiu, tai ant saves praktikuojuosi)... Laikiu kritikos patarimu, pasiulymu, kur ka kaip keisti.... 4u.gif

akasha man patiko 1, megstu krashtutinumus, man tokios spalvos patinka. ir kadravimas visai nieko pirmoje, veido ishraishka, tokia klastinga katyte, prieshpaskutine nebloga, bet kaip jau kazhkas minejo, nukirpta alkune, bet suprantu, kaip sunku save nupaveiksluot, tad merkiu aki rolleyes.gif OT man tu truputeli panashi i c.shifer, ypac profilio fotkeje biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pinga @ 2010 02 24, 21:45)
Man rodos, gerai  thumbup.gif

oki doki, super. kas toliau. pati dziaugiuos, nes ilgas kelias, uzsibuvau su wb dirbtiniam, bet galiausiai viska perpratau kas kaip, net faina, kad ne viskas sviestu tepta.
tai manau jau galiu prashytis i pirmaji puslapi su foto duomenimis bigsmile.gif
beje norejau paklaust, ar yra koks albumiukas, blogas, na kazhkada minejot, kad yra kazhkas tokio, tik naujokams reikia sioki toki kelia pereit, kad gauti leidima ten dalyvaut. ar reikia ideti i albuma savo ND? 1,2,3,4,5? dabar manau seks tolimesnes uzduotis, 6.7, nors ir nebutinos, bet jau labai intriguoja kiaushiniai, lashai biggrin.gif

beje, pinga, patiko tavo darbelis, pati viska aprashei, kad matosi fotkeje, idomi mintis, suprantu, kad sunkiai, nes tiltas tamsus, bet noretusi jo shviesesnio, nes viskas pakankamai shviesu, bet po tiltu taip juooooda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 25 vasario 2010 - 13:13
QUOTE(Maggie @ 2010 02 25, 14:11)
akasha man patiko 1, megstu krashtutinumus, man tokios spalvos patinka. ir kadravimas visai nieko pirmoje, veido ishraishka, tokia klastinga katyte, prieshpaskutine nebloga, bet kaip jau kazhkas minejo, nukirpta alkune, bet suprantu, kaip sunku save nupaveiksluot, tad merkiu aki rolleyes.gif OT man tu truputeli panashi i c.shifer, ypac profilio fotkeje biggrin.gif
Papildyta:

oki doki, super. kas toliau. pati dziaugiuos, nes ilgas kelias, uzsibuvau su wb dirbtiniam, bet galiausiai viska perpratau kas kaip, net faina, kad ne viskas sviestu tepta.
tai manau jau galiu prashytis i pirmaji puslapi su foto duomenimis  bigsmile.gif
beje norejau paklaust, ar yra koks albumiukas, blogas, na kazhkada minejot, kad yra kazhkas tokio, tik naujokams reikia sioki toki kelia pereit, kad gauti leidima ten dalyvaut. ar reikia ideti i albuma savo ND? 1,2,3,4,5? dabar manau seks tolimesnes uzduotis, 6.7, nors ir nebutinos, bet jau labai intriguoja kiaushiniai, lashai biggrin.gif

blush2.gif Net sugedinai tu cia mane su ta c.shifer....

Del patekimo i bloga, tai kaip suprantu ten jau siek tiek pazengusioms... o mums dar vis cia mokytis reikia.... smile.gif Su lasais tikrai rekomenduoju pazaisti ir idomu ir naudinga, dar viena is tokiu idomesniu pasimokymui uzduoteliu dar yra smilkalo dumu fotkinimas... mirksiukas.gif

Na o as dar dedu toki pagauta karda, kuri sakiau vaikui parodysiu, kai uzaugs lotuliukas.gif Toks buitiakinis.... Ir tinkamas tik seimos albumui tikriausiai...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 25 vasario 2010 - 13:43
QUOTE(Akasha @ 2010 02 25, 14:39)
Del patekimo i bloga, tai kaip suprantu ten jau siek tiek pazengusioms...
Na o as dar dedu toki pagauta karda,

supratau 4u.gif
man fainas. as dievinu tokius pagautus kadrus, na kad ir tik i seimos albuma, nors is tikruju per daug neskyriu, kur cia seimos, o kur jau, va, zmonems xi xi.
man tik noretusi kontrasto gal, baltesnio veido.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 25 vasario 2010 - 14:08
QUOTE(Maggie @ 2010 02 25, 15:07)
supratau 4u.gif
man fainas. as dievinu tokius pagautus kadrus, na kad ir tik i seimos albuma, nors is tikruju per daug neskyriu, kur cia seimos, o kur jau, va, zmonems xi xi.
man tik noretusi kontrasto gal, baltesnio veido.

Matai siuo atveju bijojau per daug uzkontrastinti, nes sviesa buvo labai sonine, tai padidinus kontrasta desine puse baisiai isdega... na dar pabandusiu pazaisti, gal kazkas gausis...
Na va imetu palyginimui... Labai triuksmai pradeda lysti...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 25 vasario 2010 - 14:23
QUOTE(Akasha @ 2010 02 25, 15:13)
Na va imetu palyginimui... Labai triuksmai pradeda lysti...

skonio reikalas, bet man geriau. triukshmas cia netrukdo manau. nors jei tau patinka, kaip sakai ishciucintos ar kaip ten, fotkes, grudas gal ir kliuna.
Atsakyti
Akasha, patiko tavo auto thumbup.gif Ypac 1 wub.gif Man tokios spalvos ir kontrastai labai patinka smile.gif
O dabar uzduosiu gal kiek kvaila klausima - o kaip tu fokusuoji, kai darai auto? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Nu va,perdariau 3 ir 4ND ax.gif
user posted imageHosted on Fotki

ax.gif
Atsakyti
Labukas merginos 4u.gif , greitu metu prisijungsiu prie jūsų kompanijos, tik turiu LABAI svarbų klausimą-kokį veidrodinį fotoaparatą šiuo metu rekomenduotumėt įsigyti (tiksliau man tai bus jubiliejaus dovana ax.gif ) ir kur (nes mes tai tradiciškai žiūrėjom: topo centre blush2.gif , dairomės į nikon arba canon..)
Atsakyti