Maggie, na nezimus, bet man matos skirtumas . Del antros orchidejos, maiso kreivai einanti susikirtimo linija tarp baltos ir raudonos, o tos sakeles man cia daugiau primena vedanciu liniju taisykle .
Marile, akis pasimeta, tarp tu daubureliu ir iskilimu . Bandyk dar .
Forgete, man ta adata neuszikabina, nors ir ji karstajam taske, pasimeta klavisu svoryje, o pirmiausia akis uzkibo, uz antojo klaviso, nes jis ir ryskus ir viename is karstuju tasku.
QUOTE(Marile @ 2010 02 18, 16:05)
Na nelabai man isiziuri cia ta trecdaliu taisykle... Bandyk dar....
QUOTE(Maggie @ 2010 02 18, 16:31)
Taisykle gerai ispildyta, taciau kazkas nesiziuri ir net nezinau kas.... Gal fono spalva visai taip nederanti prie orchidejos svelnumo...
QUOTE(Maggie @ 2010 02 18, 17:04)
hmm. persistengiau su sharp matyt, na man patinka experimentiniai kontrastai
Netaisiklinga istrizaine, gal ir gali buti ir pats ziedas visai taip i auksini taska pataiko, taciau vel kliuva dvieju spalvu fonas, kuris dalina kadra i daugiau daliu ir jis dar nera visai tiesus ir labai nukreipia demesi nuo pagrindinio objekto....
QUOTE(Forgete @ 2010 02 18, 17:09)
na mano sedevras. taikau i auksinio tasko taisykle
Na adata tikrai auksiniame taske, bet atrodo, kad fokusas pries adata nusokes.... Ideja visai tokia idomi, bet kaip jau ir kazkas minejo tarp pianino klavisu ta adata tokia mazute ir nereiksminga atrodo... Gal kas kita butu kokia peiliukas ar britva is kokio seno skutimosi peiliuko... daugiau ispudzio paliktu ir gal taip neisnyktu visame vaizde...
Vilnietesms tai noriu pasakyti, kad Litexpo knygu mugej 3salej, labai daug knygu apie fotografija... taip, kad kas netingit ir norit galit pasizvalgyti... Man jau parnesa vyras viena geri... tai laukiu ir uzsiimsiu skaitymu....
QUOTE(Akasha @ 2010 02 18, 18:48)
Vilnietesms tai noriu pasakyti, kad Litexpo knygu mugej 3salej, labai daug knygu apie fotografija... taip, kad kas netingit ir norit galit pasizvalgyti... Man jau parnesa vyras viena geri... tai laukiu ir uzsiimsiu skaitymu....
ačiū Akasha, nulėksim O kokią parnešė?
QUOTE(Akasha @ 2010 02 18, 18:48)
tai spek del ko as ten ir eisiu? aas tai galvoju pirkt Susipazinkime: Ekspozicija ir dar jei ka rasiu geresnio
QUOTE(robobebras @ 2010 02 18, 15:18)
Rico, kaip jau sakiau, tu poros ir uztenka. Cia apskritai buvo Peledike kazkadu pasakius, kad akcentuojasi tik auksiniai pjuviai ir taskai, centras nesiakcentuoja, ir kalba buvo bendra, o ne tarkim vien apie portretus.
O del portretu, tai pacituosiu viena pona Alberta: "Portreto žanre auksinio pjūvio taisyklė gan sunkiai įgyvendinamas reikalas".
O del portretu, tai pacituosiu viena pona Alberta: "Portreto žanre auksinio pjūvio taisyklė gan sunkiai įgyvendinamas reikalas".
Kalba nebuvo bendra. Diskusija prasidėjo nuo Boruzkos portretų. Aš kalbėjau apie akių centravimą portretuose. Arba mes skirtingom kalbom kalbam, arba tamstai atmintį reiktų gerinti
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 18, 19:51)
ačiū Akasha, nulėksim O kokią parnešė?
Parnese "fotografo akis".... Kolkas dar tik pradejau skaityti, bet jau patiko
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 18, 20:21)
tai spek del ko as ten ir eisiu? aas tai galvoju pirkt Susipazinkime: Ekspozicija ir dar jei ka rasiu geresnio
Is sios serijos irgi noreciau abieju, ir paie expozijija ir apie islaikyma.... Na gal dar pati nusliausiu iki parodos, tik pinigeliu biski gaila iskat tiek padeti...
QUOTE(Akasha @ 2010 02 18, 20:12)
Parnese "fotografo akis".... Kolkas dar tik pradejau skaityti, bet jau patiko
Is sios serijos irgi noreciau abieju, ir paie expozijija ir apie islaikyma.... Na gal dar pati nusliausiu iki parodos, tik pinigeliu biski gaila iskat tiek padeti...
kai nueini i ta muge tai taip norisi pirkt butu ten ir fotiku, tai paimciau koki
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 18, 21:23)
kai nueini i ta muge tai taip norisi pirkt butu ten ir fotiku, tai paimciau koki
Butu fotiku, tai tikrai neiciau nes seima i bankrota nuvaryciau.... Tikriausiai nesusilaikyciau kokiu poros objektyvu nepaemus ir dar konors.... O knygu mugej irgi sunku vis norisi kazka gero paskaitineti, o ten toks didelis pasirinkimas
QUOTE(Akasha @ 2010 02 18, 21:06)
Butu fotiku, tai tikrai neiciau nes seima i bankrota nuvaryciau.... Tikriausiai nesusilaikyciau kokiu poros objektyvu nepaemus ir dar konors.... O knygu mugej irgi sunku vis norisi kazka gero paskaitineti, o ten toks didelis pasirinkimas
dar bus kelioniu muge cia kazkada kada galutinai dabaigt seimos biudzeta atsiprasau uz OT
knyga Susipažinkime: Ekspozicija - tikrai verta dėmesio. Bent jau man sukramčiau per kelias dienas gamtoje. Vis dar gundausi "fotografo akis" knygą nusipirkti, bet dar turiu dvi neperskaitytas, nžn gal paskubėjau pirkdama, bet net į ranką nenoriu jų imti. Lauksiu komentaro kokio apie ta "Akį"
QUOTE(Rico @ 2010 02 18, 15:25)
Sveiki visi
su viskuo
jus priimkite kritika, antraip is vietos nepajudesit paklausykit ka sako, pasedekit, pamastykit bent tris minutes ir tada atrasinekit cia patarimas is asmenines patirties
Kaslink taisykliu... nei vienos nezinau teoriskai... gal maziau jus galva su jom sukit? fotkinkit, jauskit, bandykit pamatyt ir viskas bus oki
Bet kiek naujokiu nieko nepazystu... sveikos
QUOTE(ASTYT @ 2010 02 18, 22:41)
knyga Susipažinkime: Ekspozicija - tikrai verta dėmesio. Bent jau man sukramčiau per kelias dienas gamtoje. Vis dar gundausi "fotografo akis" knygą nusipirkti, bet dar turiu dvi neperskaitytas, nžn gal paskubėjau pirkdama, bet net į ranką nenoriu jų imti. Lauksiu komentaro kokio apie ta "Akį"
Na dar tik 1/3 perskaiciau, bet galiu pasakyti, kad tikrai nereali ir verta demesio knyga....
QUOTE(Zitlali @ 2010 02 19, 00:02)
Kaslink taisykliu... nei vienos nezinau teoriskai... gal maziau jus galva su jom sukit? fotkinkit, jauskit, bandykit pamatyt ir viskas bus oki
Lengva tau kalbeti del tu taisykliu, kai viskas gerai gaunasi Ar galiu uzduoti klausima, kiek laiko fotografuoji ir domiesi fotografija? negi neskaitei jokios literaturos apie ja? Man cia siaip idomu.....