Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveiki visi... Dedu as savo kompozicijos pamokas ir laukiu kritikos 4u.gif
Istrizaine
user posted image
istizaine, trikampiai
user posted image
Apskritimas, trecdaliai
user posted image
Ir dar vienas...
user posted image

Tik dabar pamaciau Robobebro ND... Nu va uzduotis padaryta... O taip ilgai ruoseisi smile.gif Sy karta jau gerai...

Sudejau ir tik dabar pastebejau, kad mano istrizaines visos i viena ir ta pacia puse krypsta... doh.gif Tikiuosi cia nera didelis minusas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 18 vasario 2010 - 12:39
akasha man pirmam per daug nori griuti domino.
treciam perspektyva man labiau patinka nei antram.
as apskritimo taisykle kitaip supratau. Apskritimas gali būti efektyviai panaudojamas jei objektas yra taisyklingas.
o 4 tai labai wub.gif

as cia jau irgi kritike pasidarius, o pati nieko nededu
Atsakyti
user posted image

uo kazkokia tokia islauziau.

Akasha, paskutine graziausia abstrakcija. Pirmo as visai nematau, gal mano monikas kaltas, bet matau tik akeles.

Reiks ir man isiskaityt pilnai teorija, o tai dabar zinau tik pavadinima, o taikymo ribu ir nezinau. Tie su filtru kadrai akiu nedrasko, trikampius ir istrizaine matau, bet va kaip forgete sako ar ten skaitosi apskritimo taisykle negaliu pakomentuot.
Atsakyti
robobebre man spalvota zymiai graziau
Atsakyti
Akasha, man paskutinė foto gražiausia...
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 18, 13:45)
akasha man pirmam per daug nori griuti domino.
treciam perspektyva man labiau patinka nei antram.
as apskritimo taisykle kitaip supratau. Apskritimas gali būti efektyviai panaudojamas jei objektas yra taisyklingas.
o 4 tai labai  wub.gif

as cia jau irgi kritike pasidarius, o pati nieko nededu

Galbut ir neisigilau i ta taisykle blush2.gif
O kritika vistiek gerai, idomu gi man visu nuomones isgirsti 4u.gif

Robobebre monikas pas tave tikrai tada blogai rodo... pas mane ir taip siek tiek per tamsiai rodo, bet as puikiai matau ne tik taskucius smile.gif

Nu ir dar dedu keleta savo kaciaus portretu ax.gif Kankinau as ji vakar ir mokiau pozuoti.....
user posted image

user posted image

Nu ir flickr limita jau isnaudojau doh.gif Zodziu si menesi mano darbu uzteks lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

Norejau paklausti kur kitos merginos pabego ax.gif uzmaciau, kad kazkur atskirai bendrauja ax.gif kam rasyti, kur, kad butu galima prisijungti? bigsmile.gif
Nes matau ,kad sitoj temoj su vietos neberandu unsure.gif i pazengusiu dar nesu pribrendus unsure.gif

Manau, kad naujokai turetu labiau gerbti pazengusius, o ne kiekviena karta gavus kritikos pultu akis draskyti blink.gif taip, kiekvieno nuomone yra to zmogaus nuomone, bet pazengusiuju nuomone yra grista daug didesniu ziniu bagazu mirksiukas.gif Issisaugokit savo nuomone grazias (beje, venkit naudoti si zodi komentuodami) nuotraukas ir paziurekit i jas po geru keliu menesiu ar metu. As tryniau savo menus, nes cia gautos zinios tikrai atvere akis bigsmile.gif

Jei po isreikstos kritikos sakot, kad "man grazu ir tiek ir nieko nesiruosiu nuotraukoje keisti" tai kam dedat nuotraukas kritikai. g.gif tai tiesiog komentuojanciuju laiko svaistymas unsure.gif

Paskutine savaite bandziau skaityti ka rasot, bet turbut 90% visiskai niekuo netraukia, o jas kazkodel liaupsina g.gif (isskyrus seniau dalyvaujancius) na, viskam savas laikas... ismoksit, suprasit, tik norejau pasakyti, kad nepykit ant jum gero linkincio mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
Robobebrai (neisskiriu paties, tiesgog daugiausia vandenis maisai, gal to ir reikia, bet nepamirsk MOTYVUOTI ir PAGRISTI) tongue.gif, kodel taip uzsispyrusiai gincijies del tu portretu, kai paties pateikti pavyzdziai priestarauja tam ka sakai? is tu 14 pavyzdziu pora tik buvo centruotu (vertu demesio), kitur akys trecdaliu linijoj. Ar tiesiog matai tai ka nori matyti?

Akasha, katinai idomus, tik pirmojoje nereiktu centruoti, nes lieka per daug nereikalingos erdves virsuj, o antojoj norisi didesnes ryskumo zonos, matau istrizaine kompozicija, akys naturaliai iesko pratesimo ir gaila, kad katino pilvas ar letenos nefokuse.
Su istrizainem idomiai padirbejai, pimojoje su kauliuku truksta edrves- kauliukas turetu buti ant auksinio tasko ar trecdaliu susikirtimo linijoj, o demesi krypsta i visutini pavirsiu, tad jis gaunasi per daug sone. Antra, trecia netraukia demesio, paskutine idomi, tik istrizaines nesimato- kazkokia linija, tik ji pernelyg neryski g.gif

O su saldainiais... kodel pyksti? unsure.gif kodel nedesi? aisku ,tavo reikalas, tiesiog Boruzka pasake kodel tokios asociacijos kilo ir tiek- neseniai mate kazka panasaus. Merginos jau sake del negero fono, rubu, suspaudimo. Nesiziuri... Perdaryk atsizvelgus i rekomendacijas, pabadyk su skirtingo dydzio ciupinukais jei jie tau patinka, paskui pasiziuresi kur geriau.

Manau, Boruzka pasakius apie asociacijas uzvede nebloga diskusija- juk ne viska bet kaip galima fotografuoti, ne visur ta pats dalykas tinka. kaip ir bet kokiam dalyke, fotofrafijos etika taip pat egzistuoja mirksiukas.gif (tik nepagalvokit, kad sakau, kad tos nuotraukos neetiskos, nes yra cia kartakosiu ) lotuliukas.gif tongue.gif

Nepamenu kieno buvo tos melynos knygos, tai tikrai negerai- spalvos tiesiog akis rezia, nesinori ziureti, kur pakartota pirma geriausia buvo.

na va, kai prisedau tai uz visa menesi tongue.gif
Atsakyti
Rico, aciu uz toki issamu komentara.... As tikrai nepykstu ir suprantu, kad yra skirtingu nuomoniu... Kad padirbeti pri tu saldaininiu foto tai tikrai pritariu, kad reikia perdaryneti ir t.t. Viskas cia gerai.... mirksiukas.gif As gal tik del to vieno zodzio "vulgaru" pasikarsciavau blush2.gif bet ir tai tik todel, kad mano ir boruzkos nuomones siuo atveju tikrai nesutapo... Bet siaip viskas cia gerai 4u.gif Kritikos mums reikia ir dar kaip... gi kitaip nieko ir neismoksim....
paengusios merginos issikrauste kazkur kitus... pabandyk kuriainors parasyti i az... gal isduos kur slepiasi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 18, 13:29)
robobebre ok, tik gal galetum spalvota idet? man sita sepia sunkoka.

gal ir sunkoka, bet jus esme padare, viskas ok. ar spalvota foto vienas is kriteriju?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 18, 14:50)
gal ir sunkoka, bet jus esme padare, viskas ok. ar spalvota foto vienas is kriteriju?

as tik paprasiau ideti spalvota, nes man masina grazi ir norejau ja pamatyti spalvota. negi toks jau berysio tas mano prasymas atrode? Kazkokie cia visi sudirge sitoj temoj, ux unsure.gif
Atsakyti
Akasha sikart man nelabai, nors kaip matosi taisykles igyvendintos, juk tai ir buvo svarbiausia ar ne? pirmoji man per tamsi, skesta juodoj spalvoj viskas. paskutine, lyg ir sirdute bet tik kazhko truksta.
jurijaus knygele? smile.gif as kai nusipirkau tai puse knygos juokiausi ant kiek "juokinga" knyga ir puse informacijos tokios visai nereikalingos, tinka labai labai pradedantiesiems, bet maloniai nustebau, kai kita puse buvo idomesne, panashi kaip visi musu cia privalomieji ND. gera knygute visai neturintiems supratimo apie foto, neskaitau save labai "pazhengusia pradziamoksle", bet skaitymas jos man pasirode betikslis. o kaip tau?
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2010 02 18, 15:52)
as tik paprasiau ideti spalvota, nes man masina grazi ir norejau ja pamatyti spalvota. negi toks jau berysio tas mano prasymas atrode? Kazkokie cia visi sudirge sitoj temoj, ux  unsure.gif

vaje. as nepiktai. !! paklausiau, nes rimtai toks klausimas ishkilo. as nesudirgusi, tikrai ne ax.gif
Atsakyti
Sveiki, ne tik šitoj temoj sudirgę, bet ir gatvėj unsure.gif Kol su mažiuke per pusnis prasistūmėm, tai viena boba apiburnojo, kad trukdom jai eiti unsure.gif Kiti vidurinius pirštus rodo eidami per gatvę ir neleisdami mašinom važiuoti. Ir dar daug panašių. Kas per menulis, įdomu? g.gif

Aš tai dabar taip pagalvojau, kad iš tikrųjų įdomų būtų padiskutuoti apie vienokias ar kitokias taisykles, kad ir tą pačią robobebro taisyklę pastaruoju metu aptarinėtą. Bet ne aršiai, kaip čia paskutiniu metu viskas vyksta, bet tiesiog diskusijų forma, kaip kiekvienam atrodo geriau ir t.t. Dabar vis tiek pagal taisykles darom nuotraukas: įstrižainės, ketvirčiai, auksiniai taškai ir t.t. Tai galėtumėm ir diskutuoti su pavyzdžiais. taip pat kaip jas sulaužyti. Kaip manot? Ar tai visiškai nenaudinga? Dedam kaip dėjom nuotraukas ir komentuojam. Na čia tik mano nuomonė ir pasiūlymas g.gif
Atsakyti