Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 02 17, 13:50)
As tikrai nesu nusiteikusi pries... ir visada manau, kad yra isismciu, kada taisykles visiskai nereikalingos, arba jos gali buti kitokios... Nesuprantu, kodel tau atrodo, kad visi tau priesinasi ir nusiteike pries tave?
Ir dar kitas klausimas iskilo smile.gif Tu cia mokytis ir fotografuoti atejai, ar tiesiog diskusijas iskelineti ir taisykles irodineti? smile.gif Vietoj tokiu diskusiju, geriau eik pora namu darbu padaryk.... ir prizadu nesikabinesiu prie kompozicijos, ziuresiu tik ND uzduoties ispildyma..... mirksiukas.gif

gerai, sumeistrausiu siandien, kad ta uodega nebesitistu mirksiukas.gif
O kodel man atrodo, tai paprasta, va susitaikom, pasimirksinam, paliekam viska praeiciai ir atminciai, o ateina kas nors ir pradeda is naujo priestaraut, si kart irgi gali but dar ne pabaiga biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2010 02 16, 22:28)
Maggie, j/b geras, nuotaikos fainos, bet labai kliūna išdegę veidai, ypač vaiko. Ir didžiulis kontrastas tarp juodos aplinkos ir baltų veidų.

dekuj uz komentara, labai jau laukiau blush2.gif
is tikruju dazhnai pas mane "ishsidegina" plotai, kita silpna vieta po "horizontu". doh.gif man dar kliuna apacia, noretusi visu koju vaiko, bet cia jau nebepakeisi, nes toks originalas.

labai patiko tema, del tu ivairiu taisykliu, tik reiktu is pradziu geriau su jom susipazint. labai bandysiu prisijungt su darbais, kai tik perprasiu pagrindus.
Atsakyti
Labuka
Šnd darbe- tai nėr kada fotkint.
Turiu klausimėlį- kur būtų galima fotiką patikrint- ar viskas jam tvarkoj... Nes nesuprantu kas maniskiui darosi. doh.gif doh.gif doh.gif Man trūksta ryškumo pas jį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 17, 14:20)
Labuka
Turiu klausimėlį- kur būtų galima fotiką patikrint- ar viskas jam tvarkoj... Nes nesuprantu kas maniskiui darosi.  doh.gif  doh.gif  doh.gif Man trūksta ryškumo pas jį doh.gif

As pirmiausiai objektyva tikrinciau. Pirmiausiai namuose paimciau kokia medziaga ar pavirsiu su aiskia faktura arba margumu (palenk tokiu kampu, kad fokuso negali nepataikyt) ir ziureciau. Bandyk keisti f, nes prie placiausios diafragmos astrumas dazna objektyvu problema. Bandyk kokius f8.0. Fokusa daryk centre. Turetu buti astriausias vaizdas ka tas objektyvas gali isspaust. Rezultata ziurek 100% nuotraukos dydyje, nei daugiau nei maziau.
Ai dar isjunk vaizdo stabilizavima.
Tiek is manes patarimu, jei netenkina rezultatas, gal kas patars kur nesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 17 vasario 2010 - 13:46
QUOTE(Kokere @ 2010 02 17, 13:20)
Labuka
Turiu klausimėlį- kur būtų galima fotiką patikrint- ar viskas jam tvarkoj... Nes nesuprantu kas maniskiui darosi.  doh.gif  doh.gif  doh.gif Man trūksta ryškumo pas jį doh.gif

o koks pas tave objektyvas? kur tu fotografuoji kad truksta ryskumo?
Atsakyti
Pas mane jie trys... blush2.gif
vienas 50-tukas canon
kitas kitis 18-55
Ir tamrom 18-200....
Pats fotikas pirtas devetas canon eos 400d
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 17, 14:29)
vienas 50-tukas canon
kitas kitis 18-55
Ir tamrom 18-200....

na turetu buti viskas normaliai, cia kaip toj patarlej - blogam sokejui... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 16, 12:50)
Na dedu vakarykscia fotosesija  blush2.gif (vaikui dziaugsmo buvo per akis).... laukiu kritikos...  mirksiukas.gif

Prisiruosiau ir as parasyti kritika ... Visu pirma tai neisbaigta mintis iki galo mirksiukas.gif tiesiog vaikas pastatytas prie sienos i rankas iduotas ciupsas ir tiek ... merginos jau rase del rubeliu , del fono kontrastingumo , per daug jis intensyvus .. Dar zinai kaip tau paciai sitie didieji loly pop nekelia asociaciju su vulgarumu ir seksualumu? Mano nuomone jis per didelis tokiam vaikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 17, 15:29)
vienas 50-tukas canon
kitas kitis 18-55
Ir tamrom 18-200....

ir visi gryba pjauna? tai arba tikrai fotikas arba gal reikalauji is ju per daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 17, 14:38)
na turetu buti viskas normaliai, cia kaip toj patarlej - blogam sokejui... smile.gif

Žinai dėl objektyvų pačių man minčių nekyla...
O dėl blogo šokėjo- gerus kadrus matau. Reik dėl technikos padirbėt. Nelaikau savęs beviltiška.

Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 02 17, 14:45)
ir visi gryba pjauna? tai arba tikrai fotikas arba gal reikalauji is ju per daug smile.gif

Ne tiek kad grybas, bet ryškumo trūksta. Galiu diafragma kiek noriu mažint, ir išlaikymą didint.
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 17, 14:51)
Žinai dėl objektyvų pačių man minčių nekyla...
O dėl blogo šokėjo- gerus kadrus matau. Reik dėl technikos padirbėt. Nelaikau savęs beviltiška.

Papildyta:

Ne tiek kad grybas, bet ryškumo trūksta. Galiu diafragma kiek noriu mažint, ir išlaikymą didint.

nenorejau izeisti, tik siaip patarle pasakiau. Tiesiog idomu ka fotografuoji, gal kontrastingu spalvu nera tai ir to ryskumo ner.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 17, 14:55)
nenorejau izeisti, tik siaip patarle pasakiau. Tiesiog idomu ka fotografuoji, gal kontrastingu spalvu nera tai ir to ryskumo ner.

Neįsižeidžiau... Bet tikrai nekaltinčiau vien technikos. Turiu šiokį tokį supratimą apie ją blush2.gif Fotkinu įvairiausius dalykus. Niu vis tiek išsaiškinsiu.
Atsakyti