Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 16, 20:46)
Ligonis bando žaisti su įstrižaine. Prašom kritikuoti  blush2.gif

ogo, grazu smile.gif o cia darei ka su PS, kad atrodo kaip vandeny tas istiestas lapas? nu jo, viskas atrodo kaip vandeny, net natos kaip nuo vandens issiliejusios smile.gif man siaip idomiai ziurisi, bet kazkokio fokuso priekyje noretusi ryskesnio..
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 16, 20:05)

jau tie lietuviai su savo vertimais lotuliukas.gif nesuprantu kodėl negalima tos straipsnio skilties pavadinti "auksinio pjūvio taisyklė" (kas būtų tiksliau nei "trečdalių taisyklės"). ir dar turbūt labai džiaugiasi, kad labai moksliškai pavyko straipsnį suregzti. nesvarbu, kad didžioji dalis nesupranta to jų pasakymo "Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį." Bet visi suprastų iš pirmo žvilgsnio va tokią lentelę. na bet ji ne taip "šustrai" atrodo lotuliukas.gif
user posted image

QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 16, 20:46)
7/8 žemės ir 1/8 dangaus  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

ups, žiūriu praleidau vieną skaičių per skubėjimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 16, 20:59)
ogo, grazu smile.gif o cia darei ka su PS, kad atrodo kaip vandeny tas istiestas lapas? nu jo, viskas atrodo kaip vandeny, net natos kaip nuo vandens issiliejusios smile.gif man siaip idomiai ziurisi, bet kazkokio fokuso priekyje noretusi ryskesnio..

tep, manipuliacijos su ps lr mirksiukas.gif Fokusas į tą lapą a lia įstrižainę, bet ir man šiek tiek jo ryškesnio norėtųsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 20:43)
bet tokiu atveju dėmesys kryps į tą eksliuzyvinę šukuoseną, kuri nebus centre, nes ten bus akys  biggrin.gif  o jei rimčiau, visur yra išimčių (ir apei tai užsiminiau, kiek pamenu).  Aš kalbėjau apie tai, kad pasąmonėj mūsų žvilgsnio tikrai netraukia centras. Jei taip būtų - kurių velnių būtų sugalvotos tos auksinių pjūvių, karštųjų taškų taisyklės?...

Centro akcentavimas yra lygiai tokia pati taisykle kaip ir trecdaliu. Pasiziurek gugleje "one point perspective". Centravimas naudojamas kai norima pabrezti ypatinga simetrija. Beje, zmogaus kunas irgi yra simetriskas.
Atsakyti
demetriuke pati ideja man visai patiko, bet ispildymas nelabai. nei fokuso yra, ir tie kampai tokie melyni. nu nzn unsure.gif
Atsakyti
Maggie, j/b geras, nuotaikos fainos, bet labai kliūna išdegę veidai, ypač vaiko. Ir didžiulis kontrastas tarp juodos aplinkos ir baltų veidų.

Demetriuke, fotkė įdomi, bandyčiau j/b ir be ps efektų.Ir norėtųs bent vieno ryškaus taško.

Ritute mažute, spėju, kad sujudėjo ranka, nes man foto kaip per miglą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 16 vasario 2010 - 21:29
QUOTE(robobebras @ 2010 02 16, 21:20)
Centro akcentavimas yra lygiai tokia pati taisykle kaip ir trecdaliu. Pasiziurek gugleje "one point perspective". Centravimas naudojamas kai norima pabrezti ypatinga simetrija. Beje, zmogaus kunas irgi yra simetriskas.

labai naudinga taisyklė thumbup.gif nu bet žinok nerandu, kad ši taisyklė leistų centruoti akis portretuose rolleyes.gif "one point perspective" - kalba eina apie perspektyvą, o ne žmogaus veidą. Pasigooglink ir Tu, pažiūrėk kur rekomenduoja ją naudoti. Tai nėra žmogaus veidas.
Dafai, Robobebre, nufotografuok portretą, kuris su centruotom akim būtų geras bigsmile.gif Tiesa, tai neturėtų būti nuotrauka pasui (ten būna centruotos akys, lievas formatas ir dažniausiai mes nepatinkam tose nuotraukose sau) cool.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 16, 21:20)

Žmogus nėra simetriškas wink.gif Jis yra dissimetriškas.
Ištrauka iš Juozas Adomonis. NUO TAŠKO IKI SINTEZĖS. Taikomosios dailės kompozicijos pagrindai.
"Dissimetrija – tai nedidelis nukrypimas nuo simetrijos, „asimetrija simetrijos viduje“28. Dissimetrijos terminą pirmasis pavartojo prancūzų chemikas ir mikrobiologas Lui Pasteuras, pastebėjęs kai kurių mikroelementų simetrijos neatitikimus. Gamtoje tokių pavyzdžių labai daug, nes absoliučios simetrijos beveik nebūna, net, anot ornitologo Wolfgango Markacho, ir dviejų vienodų kiaušinių nebūna. Žmogus tik iš pažiūros yra simetriškas. Ne vien širdis ir kiti žmogaus vidaus organai išdėstyti asimetriškai, bet ir išorėje dažnai skiriasi dešinė nuo kairės. Tai nesunku patikrinti: jeigu frontalią veido nuotrauką veidrodžiu padalysime lygiai per pusę, tai turėsime du skirtingus veidus. Beje, jie, būdami labai simetriški, neturės individualumo, kaip ir kriminalistikoje naudojami atpažinimo robotai.
Dissimetrija suteikia portretui individualumo, suminkština griežtus simetrijos kanonus ir teikia lengvo žaismingumo. Tai pasakytina apie visas dissimetriškas kompozicijas."

Atsakyti
Ko jūs čia prie mano mėlynos prikibot lotuliukas.gif doh.gif Man mėlyna taip gražu tongue.gif Niu dėl skonio nesiginčijama, tik matau, kad padariau klaidą neįdėjusi skirtingom spalvom.

user posted image

user posted image

user posted image

toliau komentuojam wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 22:41)
Dafai, Robobebre, nufotografuok portretą, kuris su centruotom akim būtų geras  bigsmile.gif Tiesa, tai neturėtų būti nuotrauka pasui (ten būna centruotos akys, lievas formatas ir dažniausiai mes nepatinkam tose nuotraukose sau)  cool.gif

o gal nefotografuojam, o paziurim i sios temos 1 psl. originalas (arba 5 psl. patiunintas) Valkiria auto. Manau su nedidele paklaida tai yra musu diskutuojamas atvejis.
Atsakyti
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 16, 22:03)
Ko jūs čia prie mano mėlynos prikibot  lotuliukas.gif  doh.gif Man mėlyna taip gražu tongue.gif Niu dėl skonio nesiginčijama, tik matau, kad padariau klaidą neįdėjusi skirtingom spalvom.

Tai gražu ta mėlyna, jei viskas yra NATŪRALIAI mėlyna, o ne padaryta su ps mirksiukas.gif Tikslas gi išmokti fotografuoti ps naudojant tik kontrastui, geresniam j/b ir pan. dalykams, o ne iš š spaust vašką.
Pirmasis variantas geriausiai žiūris. Taisyklę perpratai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 16, 22:03)
Ko jūs čia prie mano mėlynos prikibot  lotuliukas.gif  doh.gif Man mėlyna taip gražu tongue.gif Niu dėl skonio nesiginčijama, tik matau, kad padariau klaidą neįdėjusi skirtingom spalvom.

Demettriuke, kažkodėl kairėj natos susilieja į nešvarų "blyną", negražu... gal ten apšvietimo trūksta ir pasitaisytų viskas. dėl kompocicijos - šiuo atveju labai gražiai būtų galima pasinaudoti neatsimenu kokių ten trikampių taisykle, kai iš vieno kampo išeina dvi tiesės ir viena nueina į vieną kraštinę, o kitą į kitą. na turbūt supratai ką norėjau pasakyti blush2.gif bet tai jau būtų kita nuotrauka, čia tik pastebėjimas, ką būtų galima kitaip padaryti blush2.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 02 16, 22:06)
o gal nefotografuojam, o paziurim i sios temos 1 psl. originalas (arba 5 psl. patiunintas) Valkiria auto. Manau su nedidele paklaida tai yra musu diskutuojamas atvejis.

fotkinam fotkinam bigsmile.gif juk to čia susirinkom bigsmile.gif jei pastebėjai, Valkirijos auto nesulaukė ovacijų "wau kaip gražu". netgi buvo pasiūlymų keisti kompoziciją. aš pati tos foto nekomentavau, bet nėra jinai gera dėl savo formato, dėl kompozicijos, dėl spalvų. Ši nuotrauka negali būti pavyzdžiu. Marš prie darbo biggrin.gif
Atsakyti