Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2010 02 16, 18:30)

Aš čia ne į temą, bet labai graži mergaitės gimimo diena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tikriausiai smagu buvo pranešti kad jau gimė tongue.gif Maniškė irgi turėjo tokią dieną gimti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė mažutė @ 2010 02 16, 19:36)
Aš čia ne į temą, bet labai graži mergaitės gimimo diena  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Tikriausiai smagu buvo pranešti kad jau gimė  tongue.gif Maniškė irgi turėjo tokią dieną gimti  blush2.gif

hehe. tai kad cz smile.gif
dekuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 19:23)
Laba,

robobebrai, grįžtant prie mūsų diskusijos apie centravimą - žiūriu mes kalbam apie skirtingus dalykus  ax.gif  aš užsikabinau už pasiūlymo centruoti akis  ax.gif  taip darant dažniausiai atsiranda perdaug erdvės virš galvos, portretas tampa neįdomus ir kompoziciškai negeras.

Na bet portretas nebutinai turi buti paprastas, bus kokia skrybele ar ekskliuzyvine sukuosena arba dar kokia kita detale ir jokios ten erdves nebus per daug.
Bet kuriuo atveju, turbut jau ne karta spejai isitikinti, kad vaizdas mintyse nuo foto rezultato gali zenkiai skirtis. Kaip ten kazkas gincijosi del to citros WB, kad atseit geltona silciau atrodo ir todel tas variantas geresnis - niekada negali taip uztikrintai tvirtinti kol nepatikrini.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 18:23)
Demettriuke, o man kiaušiniai ne  ax.gif  WB idealus vienoj vietoj nebūna. Jis nustatytas visai nuotraukai arba gerai, arba blogai. Iš kur dabar ta mėlyna spalva atsirado? Naudojai labai intensyvų šviesos šaltinį. Dėl to vietom kiaušiniai beveik išdeginti, o šešėliai labai aštrūs. Dabar dėl tų šešėlių susidaro chaosas ir "paskęsta" plakimo šluotelės šešėlis, kurį norėtum akcentuoti. Idėja labai šauni, graži, belieka ištobulinti  mirksiukas.gif

Ačiū ir už tokią nuomonę - visokių reikia 4u.gif Mėlis yra paspalvintas, nes man asmeniškai taip gražiau. Taip, naudojau intensyvų šviesos šaltinį, bet man tas išdegimas net ir patinka čia, kadangi mintis tokia, jog kiaušiniiai "scenoje", o scenoje, kai tamsu, į objektą nutaikomas šviesos šaltinis. O kodėl manai, kad šluotelė turėjo būti pagrindinis akcentas? Man ji kaip detalė, nes akcentuoti buvo būtent kiaušiniai.

Maggie, yep, patingėjau gerai nušveisti tuos "kiaušiukus" doh.gif Bet kas baisiausia, kad visi "kiaušiukai" suštampuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 16, 19:16)
Na bet portretas nebutinai turi buti paprastas, bus kokia skrybele ar ekskliuzyvine sukuosena arba dar kokia kita detale ir jokios ten erdves nebus per daug.
Bet kuriuo atveju, turbut jau ne karta spejai isitikinti, kad vaizdas mintyse nuo foto rezultato gali zenkiai skirtis. Kaip ten kazkas gincijosi del to citros WB, kad atseit geltona silciau atrodo ir todel tas variantas geresnis - niekada negali taip uztikrintai tvirtinti kol nepatikrini.

bet tokiu atveju dėmesys kryps į tą eksliuzyvinę šukuoseną, kuri nebus centre, nes ten bus akys biggrin.gif o jei rimčiau, visur yra išimčių (ir apei tai užsiminiau, kiek pamenu). Aš kalbėjau apie tai, kad pasąmonėj mūsų žvilgsnio tikrai netraukia centras. Jei taip būtų - kurių velnių būtų sugalvotos tos auksinių pjūvių, karštųjų taškų taisyklės?...

QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 16, 19:19)
Ačiū ir už tokią nuomonę - visokių reikia  4u.gif Mėlis yra paspalvintas, nes man asmeniškai taip gražiau. Taip, naudojau intensyvų šviesos šaltinį, bet man tas išdegimas net ir patinka čia, kadangi mintis tokia, jog kiaušiniiai "scenoje", o scenoje, kai tamsu, į objektą nutaikomas šviesos šaltinis. O kodėl manai, kad šluotelė turėjo būti pagrindinis akcentas? Man ji kaip detalė, nes akcentuoti buvo būtent kiaušiniai.

Maggie, yep, patingėjau gerai nušveisti tuos "kiaušiukus"  doh.gif  Bet kas baisiausia, kad visi "kiaušiukai" suštampuoti  doh.gif

Šio nd esmė kadaise buvo užtvirtinti wb nustatymo mokslus (tai reiškia, kad fotografavom tikrai baltą daiktą tikrai baltame fone) ir patobulinti fokusavimo įgūdžius. Būtų įdomu pamatyti nepaspalvintą variantą ax.gif
Jei tokiam minimalistiniam darbe šluotelės šešėlis nėra akcentas, tada koks jo vaidmuo? Jei kiaušinių šešėliai svarbesni, tada tą šluotelę mesčiau lauk. Nes dabar chaosas ir tiek.

nugi kiaušini dėk taip, kad štampukas nesimatytų mirksiukas.gif ir dar kiaušinius išvirk. Ir saugoti taip nereikia, ir baltumas geresnis nei nevirtų.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 19:43)
bet tokiu atveju dėmesys kryps į tą eksliuzyvinę šukuoseną, kuri nebus centre, nes ten bus akys  biggrin.gif  o jei rimčiau, visur yra išimčių (ir apei tai užsiminiau, kiek pamenu).  Aš kalbėjau apie tai, kad pasąmonėj mūsų žvilgsnio tikrai netraukia centras. Jei taip būtų - kurių velnių būtų sugalvotos tos auksinių pjūvių, karštųjų taškų taisyklės?...

o jus ta taisykle stengiates taikyti visur? ar ir butinai tokia kad visi trecdaliai vienodi? As vienam straipsny maciau, kad atstumai tarp pjuviu skirtingi (vidurine erdve platesne, sonines siauresnes). t.y. vidurine uz sonine platesne 1.68 karto. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 16 vasario 2010 - 19:48
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 19:43)
Šio nd esmė kadaise buvo užtvirtinti wb nustatymo mokslus (tai reiškia, kad fotografavom tikrai baltą daiktą tikrai baltame fone) ir patobulinti fokusavimo įgūdžius. Būtų įdomu pamatyti nepaspalvintą variantą  ax.gif 
Jei tokiam minimalistiniam darbe šluotelės šešėlis nėra akcentas, tada koks jo vaidmuo? Jei kiaušinių šešėliai svarbesni, tada tą šluotelę mesčiau lauk. Nes dabar chaosas ir tiek.

nugi kiaušini dėk taip, kad štampukas nesimatytų  mirksiukas.gif  ir dar kiaušinius išvirk.  Ir saugoti taip nereikia, ir baltumas geresnis nei nevirtų.

Apie virimą net nepagalvojau kažkaip bigsmile.gif Ačiū, reikės pabandyti. O WB užtvirtinimui su kiaušiukais turiu kitokią mintį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 16, 19:48)
o jus ta taisykle stengiates taikyti visur? ar ir butinai tokia kad visi trecdaliai vienodi? As vienam straipsny maciau, kad atstumai tarp pjuviu skirtingi (vidurine erdve platesne, sonines siauresnes). t.y. vidurine uz sonine platesne 1.68 karto.   g.gif

Taisykles aš stengiuosi taikyti daug kur, nes tinkamai jas sulaužyti sunkiai sekasi (aš dar tik mokausi). Pirmiausia reikia labai gerai mokėti taisykles, o tada jau galima pradėti galvoti apie jų laužymą mirksiukas.gif
Visi trečdaliai privalo būti vienodi ax.gif čia aš apie elementarią matematikos teoriją hihihi.gif
Būtų įdomu tą straipsnį paskaityti, gal turi nuorodą po ranka. Taisyklių yra daug ir visokių. Pvz viena iš jų fotografuojant gamtovaizdžius, dangaus ir žemės santykis gali būti, berods, 7/8 . Nepamenu dabar tiksliai, galbūt kažkas mane pataisys, kas skaitė S.Kelby knygas. Tada gaunasi, kad ne pagal trečdalius sukomponuota, bet vistiek pagal kompozicijos taisykles ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 16 vasario 2010 - 20:02
peledike stai cia:
http://www.efoto.lt/...kos_kompozicija

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 16, 19:48)
o jus ta taisykle stengiates taikyti visur? ar ir butinai tokia kad visi trecdaliai vienodi? As vienam straipsny maciau, kad atstumai tarp pjuviu skirtingi (vidurine erdve platesne, sonines siauresnes). t.y. vidurine uz sonine platesne 1.68 karto.  g.gif

Tą, kaip tu sakai, vieną straipsnį čia buvo įdėjusi akasha (nuorodą į jį galima rasti pirmojoje žinutėje). Manau, kad visi kurie domisi fotografija žino, kad dalys nėra vienodos. Tik ne visai įsiskaitei - vidurinė dalis yra mažesnė, kraštinės didesnės smile.gif
Bet fotografuojant labai sunku taip tiksliai pamatuoti, todėl ir taikomi trečdaliai - tai gana artima auksiniams taškams.
Atsakyti
pamatavau dabar su metriuku, taip - 1.6..
As skaiciau knyga apie da vinci, tai butent jis ir identifikavo sita skaiciu. Senoveje pvz romos koliziejus siuo principu pastatytas. Visas zmogus surinktas pagal sia seka, zastas 1.6k ilgesnis uz dilbi, slaunis uz blauzda ir t.t.. Tai sakoma kad tokios proporcijos yra priimtiniausios zmogaus akiai.
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 02 16, 20:05)
Tą, kaip tu sakai, vieną straipsnį čia buvo įdėjusi akasha (nuorodą į jį galima rasti pirmojoje žinutėje). Manau, kad visi kurie domisi fotografija žino, kad dalys nėra vienodos. Tik ne visai įsiskaitei - vidurinė dalis yra mažesnė, kraštinės didesnės smile.gif
Bet fotografuojant labai sunku taip tiksliai pamatuoti, todėl ir taikomi trečdaliai - tai gana artima auksiniams taškams.

taip taip, susimaisiau.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 16, 20:01)
Būtų įdomu tą straipsnį paskaityti, gal turi nuorodą po ranka. Taisyklių yra daug ir visokių. Pvz viena iš jų fotografuojant gamtovaizdžius, dangaus ir žemės santykis gali būti, berods, 7/8 . Nepamenu dabar tiksliai, galbūt kažkas mane pataisys, kas skaitė S.Kelby knygas. Tada gaunasi, kad ne pagal trečdalius sukomponuota, bet vistiek pagal kompozicijos taisykles  ax.gif

7/8 žemės ir 1/8 dangaus mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
Ligonis bando žaisti su įstrižaine. Prašom kritikuoti blush2.gif

user posted image
Atsakyti