Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 02 13, 13:02)
Cia ziuriu pirmam lape parasyta kad reikia nofotografuoti taip kad ta balta spalva uzimtu visa kadra. Canon 500D instrukcijoj raso:

Nufotografuokite visiskai balta objekta. Lygus baltos spalvos objektas turetu uzipildyti centrini taskinio matavimo ratuka.

Idomu kaip su kokiu NIkonu, ar reikia visa kadra ar irgi uztenka tik dalies  g.gif

na man net nefokusuoja (auto) kai fotkinu visA balta lapa, as centruoju, bet krashtai lieka, maotsi tolimesnis fonas. tada fokusas geras, fotkina lapa.

kita vertus vis bandziau vakar, bet nebe su lapu, balta staltiese (tiesa, pas mane tos ekonimones lemputes) ir siaip fotkinau (zmones, stala, valgi), buvo baltas brie suris. viskas gavosi daug geriau negu su awb, bet viska reiktu keist, nes arba zaliuoja, arba melynuoja, arba geltonuoja, vos vos bet matosi man jau dabar he he. tad nebezinau jau kuo griebtis hehehe doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Marile @ 2010 02 13, 15:15)
Pasitaškymas
Papildyta:
pasitaisau, toks kirpimas man geriau žiūrisi

cia pomidoras?
man neaishku koks vaisius, darzhove, tas blashko, "kirpimas" nelabai, per daug kvadratinis, norejusi daugiau kaires.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 15, 19:58)
na man net nefokusuoja (auto) kai fotkinu visA balta lapa, as centruoju, bet krashtai lieka, maotsi tolimesnis fonas. tada fokusas geras, fotkina lapa.

kita vertus vis bandziau vakar, bet nebe su lapu, balta staltiese (tiesa, pas mane tos ekonimones lemputes) ir siaip fotkinau (zmones, stala, valgi), buvo baltas brie suris. viskas gavosi daug geriau negu su awb, bet viska reiktu keist, nes arba zaliuoja, arba melynuoja, arba geltonuoja, vos vos bet matosi man jau dabar he he. tad nebezinau jau kuo griebtis hehehe doh.gif
Papildyta:

cia pomidoras?
man neaishku koks vaisius, darzhove, tas blashko, "kirpimas" nelabai, per daug kvadratinis, norejusi daugiau kaires.

balto ir negali fokusuoti, nes fokusuoja tik kontrasta. As krasta susifokusuoju ir tada pervaziuoju ant baltos vietos. O finale vistiek su RAW pasitikrinu
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 15, 20:09)
balto ir negali fokusuoti, nes fokusuoja tik kontrasta. As krasta susifokusuoju ir tada pervaziuoju ant baltos vietos. O finale vistiek su RAW pasitikrinu

aš sufokusuoju kokį daiktą šalia to lapo, tada išjungiu auto ir palieku manual fokusavimą ir tada baltas lapas visas pilnas normaliai nusifotografuoja
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 15, 09:56)
jofana, tocnai nesuskaiciau

smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 02 15, 12:47)
Pirmas ir penktas nd yra privalomi... kol ju nepadarai-tai nesi pilnavertis seimos narys  tongue.gif Na neiraso i sarasus...

maN 1 geriausia, idomiausia, gal net del tamsos. bet plunksna man su kiaushiniu nesiziuri, gal ir labai paprasta bei standartishka, bet kiaushinis be nieko butu idomiau. bet cia tik mano nuomone, kuri dazhnai keistoka.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 15, 19:58)

Baltą lapą nustatymui reikia fotografuoti su MF- rašoma instrukcijoje apie tai ax.gif
Atsakyti
nebutina sufokusuoti balto lapo, kad nustatyt wb. aš dabar darau kaip tam filmuke su wc popierium, gamtoj puikiai pasitarnavo vienkartinė servetėlė, ir sniegas nuotraukose gavosi baltas ax.gif nors reik idomumo dėlei pasitikrint per kompą kokio ten baltumo rolleyes.gif
Atsakyti
Na pagaliau išmaitinusi šeimyną, galiu jau savo šedevrus įdėti lotuliukas.gif Kol prisiruošiau, tai nei jėgų, nei nuotaikos nebeliko. Tai dedu. Baltą kiaušinį baltame fone. Kiek žiūrėjau, tai vienoj vietoj WB idealus. Daugiau a lia į trečdalių taisyklę bandžiau taikyti, tik jau akys vieną į kitą važiuoja ir nieko nebematau. Įmetu ir JB įdomumo dėlei. Prašom kritikuoti ir vertinti
user posted image

user posted image
Atsakyti
deetriuke man jb patinka, tik tie kampai uztamsinti gan agresyviai
Atsakyti
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 15, 21:17)
Na pagaliau išmaitinusi šeimyną, galiu jau savo šedevrus įdėti  lotuliukas.gif  Kol prisiruošiau, tai nei jėgų, nei nuotaikos nebeliko. Tai dedu. Baltą kiaušinį baltame fone. Kiek žiūrėjau, tai vienoj vietoj WB idealus. Daugiau a lia į trečdalių taisyklę bandžiau taikyti, tik jau akys vieną į kitą važiuoja ir nieko nebematau. Įmetu ir JB įdomumo dėlei. Prašom kritikuoti ir vertinti

Šaunuolė thumbup.gif labai įdomi įdėja ir gražiai pateikta, net skanu žiūrėti 4u.gif gal kairiam šone per daug vietos, o dešiniam per mažai, bet tie kiaušai taip smagiai atrodo, kad nemaišo man niekas thumbup.gif spalviškai tai net nzn kuri labiau patinka, ir į vieną žiūriu ir į kitą.. jb tokia rimtesnė atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 15, 22:24)
deetriuke man jb patinka, tik tie kampai uztamsinti gan agresyviai

taikiau aštriai kad būtų ir į kiaušinius panašiai lotuliukas.gif
Jei atvirai, kol jb nebuvo, tai man ta spalvota visai nieko buvo, bet kai jb padariau, tai ir man ji labiau toookia patinka
Papildyta:
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 02 15, 22:25)
Šaunuolė  thumbup.gif  labai įdomi įdėja ir gražiai pateikta, net skanu žiūrėti  4u.gif gal kairiam šone per daug vietos, o dešiniam per mažai, bet tie kiaušai taip smagiai atrodo, kad nemaišo man niekas  thumbup.gif  spalviškai tai net nzn kuri labiau patinka, ir į vieną žiūriu ir į kitą.. jb tokia rimtesnė atrodo  rolleyes.gif

dėkui. Galėjau dar dėl tų kampų pasistengti, bet laaabai didelis tingis pas mane atėjo į svečius... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 15, 21:35)

dėkui. Galėjau dar dėl tų kampų pasistengti, bet laaabai didelis tingis pas mane atėjo į svečius...  blush2.gif

na jeigu jau išeina tokios nuotraukos su tinginiu, tai laukiu nesulaukiu ką įdėsi kai tinginio nebus thumbup.gif
Atsakyti
balta lapa reik fotografuoti ant objektyvo nusistacius mf mirksiukas.gif
Atsakyti