Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 02 14, 22:42)

nu dievazi, su lupom centre kazkokia efektingesne, tik kad as labai jau itikejes ta teorija ir nebegaliu objektyviai vertint. Tai tiek is manes sivakar, gal pasirodysiu ryt ir ka nors papliurpsiu, sekmes jumi!

nzn o man originalas geriau žiūrisi ax.gif su lūpomis centre, labai daug bereikalingos "informacijos" po smakru, gal kad akis labai "užturbinta" tai ten ir krenta žvilgsnis. gal šitam variante akis centre geriau būtų nei lūpos g.gif nzn smile.gif o be to originalioj foto akis yra "karštam" taške, tai kompoziciškai lyg ir gerai būtų... manau tas objekto centravimas ne kiekvienoj nuotraukoj tinka
Atsakyti
robobebrai, įsiskaityk į ND ir koks jo tikslas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 15, 00:42)
Sveikuciai. Visom moterom po baliona  4u.gif smile.gif. Jau simtas metu praejo, daug praleidau ir jau visko nebesukomentuosiu. Graziu jus cia prideje visokiu. Idedu savo 3 ND [zoom]:
nu ir dar seniau zadeta Akashos fotke, su lupom centre:

Nu nd negerai..... schmoll.gif Sito nd esme yra pamatyti, kaip bliurinas fonas zoominant... tai fona reikia daryti marga, tada geriausiai matosi efektas...

del mano auto, tai siuo taveju visai netinka lupu centravimas, nes lupos neryskios.... Galbut jei lupos butu ryskiau padazytos, dar kazkas ir geriau ziuretusi, bet dabar tai visai nea ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 15 vasario 2010 - 01:48
jofana, tocnai nesuskaiciau, mintinai buvau ismokes kad zumas ir tiek smile.gif. Galvojau esme ne bokeh, o pamatyti skirtuma tarp zumo ir pespektyvos keitimo, nors ir tada nelabai geras butu. Eisim mastyt toliau ideju, neidomu man beleka deti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 14, 23:42)
nu dievazi, su lupom centre kazkokia efektingesne, tik kad as labai jau itikejes ta teorija ir nebegaliu objektyviai vertint. Tai tiek is manes sivakar, gal pasirodysiu ryt ir ka nors papliurpsiu, sekmes jumi!

man graziau originalas, neuzpyk smile.gif
nes kai lupos centre, tai akys jau ant virsaus lipa. paziuri i centra, o paskui norisi ziuret zemyn, o ten pss.. o originale iskart ziurisi ir i akis ir lupas, nes visas veidas centre, ir taip kazkaip iskart matosi grozis smile.gif nu paaiskinau tai ziauriai prastai biggrin.gif
Atsakyti
o man kai grazi mergina, tai visaip grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 15, 11:10)
man graziau originalas, neuzpyk smile.gif
nes kai lupos centre, tai akys jau ant virsaus lipa. paziuri i centra, o paskui norisi ziuret zemyn, o ten pss.. o originale iskart ziurisi ir i akis ir lupas, nes visas veidas centre, ir taip kazkaip iskart matosi grozis smile.gif nu paaiskinau tai ziauriai prastai biggrin.gif

Ner cia man ko pykt, labai "arsus" pasirodziau is pradziu, zinau, gal neteks taip daugiau smile.gif. Siaip cia ir susirinkom, kad teorijas paziuretumem kaip jos veikia.
As UZ ideja daryti techniniu pagrindu ND.
Akashos tai nu toks kadras buvo, kad neturejau kaip palikt daugiau erdves virs akiu (man jos irgi biski uzspaustos), nes tada lupos nebesicentravo.

dar toks klausimelis - kaip ten interpretuot ta 1-5 privalomus ND. Jeigu neatlieki tai kas buna? Ten parasyta "norintiems prisijungti prie musu", ka reiskia tas "prisijungimas" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 14, 21:18)
http://www.fotofabri...bon-CX-686.html
as toki trikoji nuziurejau...
Gal turit turit kokiu pastebejimu apie ji blush2.gif  blush2.gif

aš turiu panašų, tik senesnį , nes jau prieš n metų pirktas. Naudoju jį gana retai ir ne ekstremaliomis sąlygomis lotuliukas.gif tai kol kas tinka, bet šiaip esminis minusas- lengvumas (stabilumo trūkumas), aišku, tą galima išspręsti ką nors pakabinant, bet vėl... tampytis plytas kartu reikia lotuliukas.gif Pradžiai tikrai tinkamas, o vėliau matysi ar yra poreikis brangesniam mirksiukas.gif Nors dar svarbu ką ketini fotografuoti, jei labiau makro (pvz gėlytes), tai tokio tikrai nerekomenduočiau 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 02 15, 10:43)
dar toks klausimelis - kaip ten interpretuot ta 1-5 privalomus ND. Jeigu neatlieki tai kas buna? Ten parasyta "norintiems prisijungti prie musu", ka reiskia tas "prisijungimas" smile.gif

Nieko nebūna, čia laisva tema 4u.gif Seniau būdavo duodami prisijungimai prie albumo, ten vykdavo konkursai, kuriuose galėdavo dalyvauti tik tie, kurie jau viską atsiskaitė, dabar jie nebevyksta... Bet neatsiskaitęs visų ND tarsi nesi temos dalyvis, nes jei kelsi ne ND nuotraukas, itin maža tikimybė, kad kas nors atkreips į jas dėmesį ir pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 15, 11:43)

Pirmas ir penktas nd yra privalomi... kol ju nepadarai-tai nesi pilnavertis seimos narys tongue.gif Na neiraso i sarasus...

Na o as dedu vakar vakaro pasikvailiojimus... Bandziau daryti 6ND... kiausinis baltame fone... norejau pazaisti su sviesom, bet su taupiom lemputem prasoviau...,WB kaip isprotes sokinejo nuo vienokiu atspalviu prie kitokiu... Zodziu bandau deti jusu kritikai...
user posted image
Bet sitas variantas man paciai labiau ziurisi, kai centruotas, tai idedu ir toki varianta... Cia man asmeniskai kazkiek atsispindi trikampio taisykle... grazus trikampis gaunas is apsvietimo...
user posted image
Sekantys abu pagal trecdaliu taisykle, kiausinis karstame taske......
user posted image

user posted image
Ir labai prasau nepykti del WB... tikrai tai buvo misija neimanoma.... galutiniam variante palikciau baltai juoda... bet kolkas noriu jusu vertinimu...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 15, 11:47)

ogo, grazu smile.gif man labiausiai du paskutiniai, nes tokie tyri atrodo smile.gif pirmam tai man per didelis kontrastas tarp sviesos ir tamsos. man graziau kai palaipsniui pereinama i tamsa/sviesa.

Atsakyti
O man pats pirmas kiausinis grazus. Graziai isryskeja plunksnos ir kiausinio baltumas blush2.gif
Atsakyti
Akasha, idomus tavo pasizaidimai su kiausiniu thumbup.gif , man asmeniskai pirma labiausiai patinka 4u.gif .
Atsakyti