QUOTE(ausmare @ 2012 03 20, 08:49)
galima, nepazeidziant rasos tasko.
nesiplesiu, bet remiausi vieno is vilniaus universiteto atlikta studija ir rekomendacijomis....
antra vertus nesu nusiteikusi gyventi su vaikais ziema prie plius 12 laisniu.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 03 20, 09:18)
Nu tai aišku 12 laipsnių
.
Pas mus buvo kažkoks ekspertas atėjęs tai atskaitė tooookią paskaitą, kad jokiu būdu nešildytume iš vidaus , nes persikels tas nelemtas rasos taškas, ir pelėsis dar labiau lys, šildyti reik tik iš išorės.
O pelėsis lindo ten kur lauko siena, ten kur ribojasi su kaimynu nelindo. Na dabar visai nesimato naujai, nes turim drėgmės surinkėją
, ir kai negalime vėdinti-lyjant, jungiam,arba kai tik vėdinimo nepakanka. Ir kai baigiasi šildymo sezonas -mums tikras išsigelbėjimas.
Aš tai ne fizikas, nelabai nusimanau, kas tas yr, tik man pasakė - aš persakau, čia dėl to taško.
O iš praktikos, tai jau viską surašiau.
Kažkas klausė koks pas mus surinkėjas- tai ištryniau žinutę, bet vis pamirštu pažiūrėti koks. Tikiusi nepamiršiu , parašysiu čia.
Ausmare galima šiltinti iš vidaus. pagal technologijas reiktų dar ir metras nuo lauko sienos lubas bei grindis apšiltint. Bet taip niekas nedaro. Kitas klausimas kaip mikroklimatas dabar bute bus nes apsidejotsintetinėm medžiagom kurios visiškai nekvėpuoja tačiau tikrai šilčiau sėdėsit.
Dar galėčiau papaišyt parodyt kaip jūs "zapadlo" padarysit kaimynam jeigu jie pataupys ir prisisuks šildymą bent iki 19 laipsnių. Palėsis išlys ties sujungimais su lauko siena tikrai dėl to, kad perdanga bus nepakankamai šilta, rinksis kondensatas ir augs grybas. Paprasta fizika nes praprandamas vienas šildymo šaltinis.
Skambanti tyla - jūsų ekspertas kažką kitka galvoje turėjo, nes tas rasos taškas niekur nepersikels.
Per vidurį sienos pelyjo nes: yra mikro plyšys, kuris prisimaitina iš lauko drėgmės ir dar prašąla tikriausiai žiemą.