QUOTE(PirmasKunigas @ 2012 03 19, 08:30)
Aš patariu žmonėms ką daryt, kad nesupelytų. Ką daryt, kad nereiktų nei drėgmės surinktuvų nei kitų mechanizmų. Kur jų klaida ir t.t.
Pas mane namie nėra pelėsio ir man nereikia drėgmės surinktuvų.
Šiuolaikiniai namai turi rekuperacines sistemas, kurios mechaniškai maišo orą patalpoje tuo užkirsdamos kelią perteklinei drėgmei, blogam kvapui ir t.t. Kaip suprantu jūsų namas nėra toks jau naujas. Įsidėjot aišku plastikinius langus. Ano meto butams buvo skaičiuojama pritekantis oras per plyšius, ko pasekoje netekus "daug plyšių" oras užsistovi. Yra toks dalykas plastikiniuose languose kaip orlaidės.
Jum patariu investuot į normalią ventiliaciją, o ne į drėgmės surinktuvą. Išsigręžkit sienoj skylę vietoj drėgmės surinkėjo. Pasikonsultuokit su tuo kas projektuoja vėdinimo-šildymo sistemas, gal dar kokią nors išeitį pasiūlis.
Bet jeigu yra noras kovoti su tuo kitaip ...
Suprantu, kad patariat iš gerų paskatų.
Tik manau, kad kol dar nepelyja dažniausiai nieks nesirūpina .
Mes konsultavomės jau tieeeeekkkk
Kol kas geriausiai kas pavyko- matuoti drėgmę, bei ją surinkti. Surinkėjas žymiai pigiau nei sistemos, o ir jų dydžiai labai skirtingi, yra visai nedidelių.. Gal kada iki jų prieisim, kol kas labai tenkina surinkėjas. Rekuperacinės sistemos yra gana brangu.
Kovoti norim visaip, tik ne visai galim finansiškai.