Įkraunama...
Įkraunama...

Pelėsis - 2

QUOTE(Vil_1111 @ 2010 12 02, 15:30)

o kaip su pristatimu? veza visur ar kaip kitaip?
Atsakyti
Labai idomus variantas, negirdetas...Ir jei njis tikrai efektyvus tai labai jau nebrangiai kainuoja. Nebent kas kazkiek laiko reikia sia procedura atlikineti.. g.gif
Atsakyti
Musu namuciuose viename kambaryje irgi yra sita bjaurastis verysad.gif Kaip tik ruosiames daryti remonta, ir zadame pasinaudoti siuo irenginiu. Kaip kazkas minejo, kad jie suteikia garantija vieneriems metams, tad net neabejodama sutiksiu karta ar du i metus pasinaudoti sia paslauga. smile.gif Labai tikiuosi kad ji bent siek tiek pagelbes isgyvendinant pelesi is namu bigsmile.gif
Atsakyti
O gal geriau mėginti atliekamą drėgmę rinkti su druskos tabletėm, negu ligų laukti. Būna Senukuose, gal ir kitur. Ir aparatukas visai nereikalingas: užtenka 1 l stiklainio ir piltuvėlio, į kurį įdedama tabletė. Tik reikia patikrinti, kad vanduo į stiklainį išbėgtų. Pas mane pernai buvo, tai nupurškiau su Pufu, o po to padėjau tabletę. Užteko visam sezonui. Vandens surinko kelis litrus.
Atsakyti
Sveika norejau paklausti ar i stiklaini reikia tablete ideti ar i piltuveli g.gif
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2010 12 04, 11:55)
O gal geriau mėginti atliekamą drėgmę rinkti su druskos tabletėm, negu ligų laukti. Būna Senukuose, gal ir kitur. Ir aparatukas visai nereikalingas: užtenka 1 l stiklainio ir piltuvėlio, į kurį įdedama tabletė. Tik reikia patikrinti, kad vanduo į stiklainį išbėgtų. Pas mane pernai buvo, tai nupurškiau su Pufu, o po to padėjau tabletę. Užteko visam sezonui. Vandens surinko kelis litrus.

Gal galit foto imesti,kaip atrodo tos tabletes? g.gif
Atsakyti
Manau pigiausias budas atsikratyti pelesio -keisti buta! Manau del to kaltos pastato sienos, ojas pasiltinti kelis milimetrus tai lygu zvake nabasnikui.
Atsakyti
QUOTE(pabla @ 2010 12 12, 10:24)
Manau pigiausias budas atsikratyti pelesio -keisti buta! Manau del to kaltos pastato sienos, ojas pasiltinti kelis milimetrus tai lygu zvake nabasnikui.

smile.gif
nereiskia kad pakeitus buta vel nebus pelesio:)
jei sedesi uzsidares langus, nevedindamas. tikrai bus pelesis net ir vidiniame bute:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 12 gruodžio 2010 - 22:00
Niekaip pelėsio neatsikratysit, neišnaikinę jo šaltinio. Reikia ieškoti per kur eina drėgmė ir tvarkyti sieną. O būsto keitimas tai kaip tik brangiausias variantas ax.gif
Atsakyti
Turiu porą klausimų apie pelėsį:

1. Kai nuvalai paviršių ir lieka pilkos dėmelės, tai čia gyvas pelėsis ar jo lavonas? Dėl grožio man nesvarbu, nes tai spintos nugara. Bet ar nepradės daugintis toliau jis?

2. Kai išskalbi medžiaginius gaminius ir vis tiek jaučiasi pelėsio kvapas, tai ten gyvas pelėsis ar tik jo kvapas? Man svarbiausia, kad kvėpavimo takams nepakenktų.
Atsakyti
Dėl rūbų tai pelėsio kvapas panaikinamas, gerus rūbus reikėtų valyt cheminėj valykloje, prastesnius skalbt kvapniais valikliais...Pas tėvus ta bėda kažkada buvo, tai būtent paltai, striukės buvo išvalyti, kvapas dingo, na, o pigesni tai skalbti tiesiog buvo...žinoma, remontas kapitalus buvo darytas, kitaip veltui - kol bute bus drėgmė, tai ir pelėsis bus...Jo sporos - micelis yra visur, visame kame...Ar jis sudygsta, įsimeta kur, priklauso tik nuo drėgmės bute..Elemetarus pvz, palikit kavos puodelį su tirščiais porą dienų - pamatysite sudygusį miceįl, net tai jeigu bus pats geriausias, naujausias butas...
Atsakyti
Apėmė jausmas, lyg mokesčių inspekcijos komentarą skaityčiau - daug žinomos informacijos, bet atsakymo aiškaus nėra smile.gif

Kiek ieškojau info, tai taip ir neradau atsakymo. Gal tiesiog niekas nežino.

Man įdomu ne kaip kvapą ar pelėsį išnaikinti, bet kada jis jau skaitosi miręs. Suprantu, kad jo visur pilna ir t. t. Bet viena yra, kai skraido ore normos ribose, o visai kita, kai auga ir savo sporas visur savo sporas barsto.

Tiesiog ar rūbas su kvapu blogai tik dėl to, kad smirda, ar dar ir sveikatai kenkia?
Atsakyti