As irgi maciau, kad vit E alieju galima naudot viena.
O gal priklauso ir nuo to vit E koncentracijos ...
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 02 11, 16:31)
visos gerosios medziagos nuseda i nuosedas ir jau is ten ju "neiskrapstysi", tad aliejus praranda savo gerasias savybes
rasulo molis yra tobulas ta prasme, kad ji galima naudoti viena, o ilasinus i kauke kokio arbatmedzio, jis puikiai veiks spuogus, neprasciau uz zalia
mano oda ziema pasauseja, tai zalias molis ja dar labiau nusausina, net ir raudonas sausino, o rasulas - ne
idomu butu pasiskaityt apie tai daugiau. as visada isivaizdavau, kad nieko tokio, kad aliejus keicia savo konsistencija kintant temperaturai. aliejui susilus jis gi vel igauna pirmine isvaizda. Butu gerai zinot, kaip istikruju..
QUOTE(Satura @ 2010 02 11, 23:31)
beje, šiandien KN buvo paskaita apie prausiklius ir muilų gamybą, tai noriu užduot Daddygirl klausimą, ar ji juos gamina karštu ar šaltu būdu? Ir apskritai, ten toks pavojingas menas, kad ką aš žinau. Man pasirodė, kad už savo labdaringą ir pavojingą veiklą Daddygirl turėtų mažų mažiausiai nacionalinę premiją gauti. Nes ten nuodinga, pavojinga, gali nudeginti bedarant, puode kilti vulkano efektas, viską reikia gramas į gramą atsverti, ingredientus suderinti pagal saponifikacijos indeksus...
realiai neįsivaizduoju, kaip tą reikėtų padaryti bent kiek mažiau kruopščiam žmogui
paskaitoje buvo kalba ir apie muilo gamyboje naudojamą natrio šarmą - kad jis yra toksiškas vandens organizmams, jo negalima pilti į kanalizaciją.
visu pirma, gerai atlikta paskaita
visu antra, labai atidziai klausei
Tokia informacija ir turetu buti pateikiama pradzioje. Man net baisu, kai kartais matai youtube ar siaip kur internete, kaip kokia moterele siltnamyje gamina muila - viska parodo kaip 2x2 - vos ne saujomis sumeta aliejus, sarma, paskui proceso metu is misinio plika ranka isgriebineja muses ir savo plaukus ir t.t. Paskui, zinoma, nesistebi kai net SM paskaitai, kad merginos ruosdamosi gaminti muila isigyja bet koki pramonini sarma, nezinodamos nei jo formules, nei grynumo, nei aplamai kas jis toks, naudoja muila nuo pirmos dienos ir t.t. Zinoma, ne mano reikalas, tai ir nesikisu. Bet tai tikrai labai neprotinga ir nesaugu. Aisku, nenumirsi, gal net visai nieko blogo neatsitiks viena kita karta, bet uztenka zinoti atvejus, kaip mama isdegino (praktiskai negriztamai) vaikui akis, nukentejo naminiai gyvunai, gamintojas susidegino neatstatomai plaucius..
Nesakau, kad cia kazkas neimanomo, aisku, kiekvienas gali pagaminti muila. Bet tam reikia rimtai pasiruosti (ir ziniu prasme). Rasau, nes vis gaunu SM merginu az, klausia, kaip cia greit pasigaminti muila
Smagu, jei as kazka sudominu ar ikvepiu, bet nenoriu, kad kas nukentetu. Va, ideja - pradziai nueit i tokia ar panasia paskaita
Siaip tai labai neskatinu - as jei nebuciau uzsikabinus, tiek laiko tam praleidus ir isitraukus, turbut kad ir nepradeciau Man nepatinka tas garu kenksmingumas plauciams ir kt dalykai.
Esu gaminus 40 rusiu (receptu) muilus, bet vis dar neatsipalaidavau
As labai gerbiu sarma
- ir vis dar labai juokingai atrodau kai gaminu - kaip atominiam karui pasirengus
Tai va
As gaminu saltuoju budu (tuo paciu tradiciskiausiu). Esu kelis, tiesa, gaminus karstuoju. O skystas muilas tik karstuoju ir gaminas.
Yra karta vulkanaas kiles
- skysta muila gaminant, bet gerai, kad nepasimeciau, visai gerai baiges
Del labdaru Tu cia perlenkei Gaminu, nes pati gi noriu. Forume apie tai negalima rasyt, tai daugiau nerasysiu. Tik pasidalinsiu, mano galva, labai smagia ideja, kuria jau senokai turiu, bet vis dar nepavyko igyvendinti. (Turejo but Kaledoms, bet buvau isvykus is UK). Susidariau pigu receptuka, ir ruosiuos muilus pagaminti ir atiduoti tiems, kurie juos nugabena i afrika; ten minimali higiena padeda issaugoti gyvybes. Zinoma, ne patis ugalvojau, yra kas siose akcijose jau dalyvauja, bet man pasirode labai faina mintis. Jei nepavyktu i Afrika -vietinei shelter atiduociau