Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(eglute82 @ 2010 02 13, 10:49)
o medetkos namines  ar is vaistines pirktos 4u.gif

Is vaistines, bet ekologiskos - su ekologiskos zemdirbystes sertifikatu smile.gif
Atsakyti
Atejau pasidziaugt savimi biggrin.gif
Siandien sekmingai pasigaminau kremuka - aciu Monicai 4u.gif
Dejau: vaniles fitoli, medetku fitoli, roziu fitoli, simondsiju alieju ir puiklapius, rugiageliu hidr., manukos ir ramuneliu ea. gavois toks lengvas ir paprastos sudeies kremukas ax.gif Beje, ramuneliu ea suteike tokia nei tai melsva nei tai zalsva spalva biggrin.gif

Mano namiskiams pradejo smirdeti pelargoniju hidr., kuris stovi saldytuve, visi produktai nuo jo sako "kvepia", na as tai nieko nejauciu, nors uzmusk rolleyes.gif bet teko supakuoti kuo sandariau blush2.gif

Lekiu skaityt temos - greitos esat biggrin.gif , nes pries kelias dienas uzstrigau praeitos temos 38 psl. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pearl @ 2010 02 13, 18:38)
Atejau pasidziaugt savimi biggrin.gif
Siandien  sekmingai pasigaminau kremuka - aciu Monicai 4u.gif
Dejau: vaniles fitoli, medetku fitoli, roziu fitoli, simondsiju alieju ir puiklapius, rugiageliu hidr., manukos ir ramuneliu ea. gavois toks lengvas ir paprastos sudeies kremukas ax.gif Beje, ramuneliu ea suteike tokia nei tai melsva nei tai zalsva spalva biggrin.gif

klausyk, o tai ramunėles mėlynas turi, ar mėlynas ea?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 13, 13:11)
laikyti saldytuve ir pan priemones galetu padeti).

ax.gif nei vieno is savo kremu nesu laikiusi saldytuve ir visi puikiai issilaiko ilgiau nei pusmeti, ir pirstukus ikisu, ir indelis be pompeles blush2.gif

QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 02 13, 13:22)
kai plaunat veida muilu, ar veidas lieka svelnus, na toks kaip slystantis?

tikrai taip

QUOTE(Satura @ 2010 02 13, 15:46)
mano mama pelargonijų palanginių neperneša, bet dezodorantą su šituo EA mielai naudoja smile.gif Ir net gryną uostė, sakė, nieko kvapas  ax.gif Jei būtų analogas, neįsiūlyčiau smile.gif
o man nei smirda, nei kvepia pelargonijos, kažkaip neutrali jų atžvilgiu.

as ir esu ne viena produkta su pelargonijom uosciusi, tai pakenciamas kvapas, kad ir feniqia muilas su pelargonija, arba UT balzamas, bet grynas - siaubas doh.gif

Kaip ir dumbliu hidrolatas, tau kvapas visai nieko, o man kazkas baisaus -purskiu ji uzsidengusi nosi ir atidarius vonios duris blush2.gif

Eilini karta mano uosle priima viska 10 kartu stipriau nei kitu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 02 13, 19:54)
Kaip ir dumbliu hidrolatas, tau kvapas visai nieko, o man kazkas baisaus -purskiu ji uzsidengusi nosi ir atidarius vonios duris  blush2.gif

aš tai mąstau taip - tebūnie tas krabiškas dumblių hidrolato kvapas man kaip kompensacija už krabų lazdeles, kurių dėl atgrasios sudėties nebevalgau laugh.gif

daviau ir MB uostyti, jis kvapams jautrus - jam nieko, sakė būna baisiau, kaip pvz. ką tik nulakuoti mano nagai laugh.gif Gėrius, kuriuos parsigabenau iš Monicos, daviau pačiam į rankas atsisukti ir uostyti, nes kai nuo šviežiai nulakuotų nagų uodžia, pasibaigia vienodai - neskanu ir dar pasidaro bloga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 02 13, 20:54)

Kaip ir dumbliu hidrolatas, tau kvapas visai nieko, o man kazkas baisaus -purskiu ji uzsidengusi nosi ir atidarius vonios duris  blush2.gif

o kuo sitas hidrolatas toks geras, kad tokiom salygom verta naudoti blush2.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį, gal kuri patars, mačiau, kad yra išmanančių apie muilus.
Dukrytę prausiu lietuvišku mėlynu Tindi rindi muilu, mano AD iškamuotai odai jis irgi tinka (nenaudoju jokių aliejų, želių ir t.t)- visiškai pakanka muilo...o dabar dar domiuosi ir dėl būsimo lialiuko....
man tas muiliukas pasirodė labai geras ir vyro sesuo, medikė, sakė, kad vienas iš geresnių, bet va kažkas man sakė, kad viena sudedamoji dalis yra ant klaustuko, neįrodytas kenksmingumas, bet geriau nebūtų g.gif bet va užkrito pavadinimas ir gal kas daugiau ką pasakyti galėtų, nes labiausiai neramina dėl vaikų...arba ką dar galėtumėt patarti vaikams, naujagimiams... g.gif iš anksto dėkoju 4u.gif

Neradau nete, tai perrašau, mėlyno Tindi rindi vaikiško muilo sudėtį:
Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Lanolin, Titanium Dioxide (va gal šitas negeras???), Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate, Tetrasodium EDTA (gal šitas???). g.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 02 13, 20:58)
sakė būna baisiau, kaip pvz. ką tik nulakuoti mano nagai laugh.gif

Va, šito aš nesuprantu - MB irgi nagų lako kvapas yra baisiausia smarvė... doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 13, 21:11)
Tetrasodium EDTA (gal šitas???). g.gif

Kiek mano žinios "traukia", tai šitas visur prie "blogiukų" minimas. Bet laukiam labiau nusimanančių komentarų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2010 02 13, 21:25)
klausyk, o tai ramunėles mėlynas turi, ar mėlynas ea?

germanisku ramuneliu ea toks tamsiai melynas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2010 02 13, 19:59)
o kuo sitas hidrolatas toks geras, kad tokiom salygom verta naudoti  blush2.gif

suminkština labai odą, atšviežina, pastangrina smile.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 13, 20:11)
Neradau nete, tai perrašau, mėlyno Tindi rindi vaikiško muilo sudėtį:
Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Lanolin, Titanium Dioxide (va gal šitas negeras???), Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate, Tetrasodium EDTA (gal šitas???). g.gif

titano dioksidas būtų negerai, jei būtų nano būvio. Bet abejočiau, kad Ringuva naudoja nanotechnologijas. Nors ką gali žinoti....

o pajuodinti abu naudojami kaip vandens minkštintojai. Iš kažkada skelbto kunigundos78 atsakymo apie EDTA:

Tetrasodium EDTA-net labai patartina vengti, nes patekes i aplinka susijungia su toksiniais metalias ir padeda siems patekti i mitybos grandine; sunkieji metalai labai kenksmingi zmogaus sveikatai, neigiamai veikia centrine nervu isstema, suvokima, elgesi, fizioligines funkcija ir t.t.

Atsakyti
As irgi apie Tetrasodium EDTA esu skaicius negeru dalyku.
Siaip as nematau nieko faino sitoj sudety mirksiukas.gif As geriau rinkciaus paprasta alyvuogiu muila (giedrulia77 buvo radus viena).

As kaip tik apie Titanium Dioxide skaitineju smile.gif Radau net tinkanti maistui. O kitoj vietoj radau, kad si medziaga irgi su klaustuku doh.gif Kokia jusu nuomone?
As su pavydu ziuriu i baltus muilus ir grazius spalvu kontrastus rolleyes.gif smile.gif (Titanium Dioxide naudojamas panaikinti ta naturalia muilo spalva, suteikti muilui baltumo) ir vis svarstau, ar pirkti ji, ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 13 vasario 2010 - 21:49
QUOTE(Monica @ 2010 02 13, 16:31)
manyčiau, kad esat alergiška ramunėlėms cool.gif veidui gryno nereikėtų naudoti. Gal jei dėti į kremą, būtų mažesnė koncentracija, tai nealergizuotų g.gif Blogiausiu atveju teks dėti į kremą kūnui.Gaila, kad netiko  cool.gif

Tik, kad keista, nes vakar vakare taip pat pasipurškiau ir nieko nebuvo g.gif Gal dar rytoj pabandysiu susidraugauti rolleyes.gif Jei ne, tai į kremą sudėsiu smile.gif
Atsakyti