Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Babi* @ 2010 02 12, 20:11)
Pasipurškiau veidą ramunėlų hidrolatu ir po kelių minučių pradėjo traukti veido odą.Ar gali būti, kad ramunėlių hidrolatas sausina odą?, kad šiuo hidrolatu galima praplauti akis, tai ta prasme galima į akį lašint jį? unsure.gif

mano nuomone jis veikia kažkiek sutraukiančiai, dėl to sausesnei odai traukima sgali jaustis. Jei turi, glic. trup. įlašinkit, turėtų nebetarukti. Taip, galima ir lašinti, ir praplovinėti kaip kad ir su rugiagėlių. Tik man rodos malonu nebus.

Buvom keliskart užsiminusios apie Marmozel prekiu kokybę. Aš kadangi buvau nelb teigiamai pasireiškusi ir ir kaip pasirodo buvau susidariusi klaidingą nuomonę (dėl info stygiaus), gavau gan detalų paaiškinimą, kurį manau tisklinga čia paskelbti. Apie Marmozel kokybę:
"eterinius beveik visus perku is KN, baziniu anksciau 80proc. buvo nerafinuotu, dabar visas 100proc. nerafinuoti aliejai. juos perku is patikimo gamintojo, kuris spaudzia mazais kiekiais, pagal uzakyma, sertifikuotus, skirtus naudoti tiek i vidu, tiek isoriskai aliejus. veido kreme naudoju KN ersketuogiu al - auksciausia imanoma kokybe, KN roziu vandeni. Kainos. jos kiek mazesnes todel, kad esu ne pvm moketoja - is karto 21proc. zemesnes. stengiuosi, kad produktas butu prieinamas, todel neuzkeliu kainos. o tai, kad visi kvapai vienodos kainos, nepriklausomai ingridientu - 1. neturiu vienos pardavimo vietos, todel sita sistema yra gerokai paprastesne, negu kiekvienam produktui skirti skirtinga kaina, 2. vieni brangesni, kiti pigesni - sumoje issilygina. zodziu, tai marketinginis pasirinkimas, kuris mano atveju nesusijes su kokybe".
Taip kad panašu, jog galite drąsiai bandyti jos siūlomus produktus. Ir kas gerai, kad galite nusipirkti jau pagamintų iš kokybiškų ingred. kremų, aks aktualu neturinčiosm laiko ar bijančioms gaminti
Atsakyti
drinks_cheers.gif tikrai taip, jiems visi naturalus produktai yra kenksmingi sveikatai, nes gali alergizuoti, o L'oreal ir avon tiesiog puikus produktai doh.gif
[/quote]

Na vadinasi ne man vienai pasirode, kad jie atvirksciai viska vertina. Gal tas tinklapis finansuojamas kosmetikos gamintoju (aisku ne ekologiskos kosmetikos) g.gif Zodziu nieko vertas. Aciu kad pasidalinot nuomonem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hibisco @ 2010 02 12, 19:32)
O mano medetkos tai tokiom saldziom zolem kvepia, visai ne kaip medetku arbata, pavyzdziui.

o medetkos namines ar is vaistines pirktos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute82: 13 vasario 2010 - 10:49
Norėjau paklaust, gal kažkokį vadinama spray plaukams darot?
man dar a.a babytė buvo patarusi tokį dalyką daryt- labai paprastas, virintas vandenukas sumaišytas su išspaustomis alijošiaus sultimis cool.gif ir sumaišius (santykio nepasakyčiau, arba grįžusi namo pažiūrėsiu 4u.gif purkšdavau ant plaukiukų ax.gif toks senas receptas, bet mano plaukams patiko thumbup.gif p.s beje, alijošius turėtų būti senas, man regis ne jaunesnis nei 6 m g.gif
galvoju, gal dar kokių gudrybių žinot g.gif
Atsakyti
MB tik sypsos is mano minciu apie afrika ir panasiu, tai smagu gauti palaikyma, aciu 4u.gif
Diva , pasakojimas thumbup.gif

QUOTE(ragana @ 2010 02 12, 10:46)
Žodžiu vos tik man pakyla ar pradeda šokinėti pulsas, ylang-ylang tampa nepaparstai svaiginančiu ir toookiu mielu kvapu, kad užuodžiu jį iš toli  smile.gif

kaip idomu bigsmile.gif
ir labai naudinga info.

QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 02 12, 12:48)
mano krutine labai suglebusi po maitinimo, nors dar tokia jauna esu doh.gif

ar man tik atrodo, bet lyg atsistatineja. as jau apie 3 men nemaitinu, ir situacija, atrodo, gereja smile.gif

QUOTE(bryyla @ 2010 02 12, 15:15)
Sveikos  4u.gif noriu pasidalinti faina nuorodėle

4u.gif wub.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 02 12, 15:55)
Cia turbut svarbu kokiu budu tas buvis kinta, ar naturaliai, ar kisant ji i saldytuva, arba temperatura.  Nes prie 0 temperaturos ir avokadu aliejus sukieteje, bet as ir intike esu skaiciusi, ir Laime yra minejusi, kad avokadu aliejaus nelaikyti saldytuve, nes gerosios medziagos nukris i nuosedas.
Ar tas pats galioja ir kitiems aliejams, tikrai nezinau, bent jau kokosams manau tas gal ir negalioja, nes jei jie atlaiko auksta kaitinima, tai gal ir zemesne tempa atlaiko. 

Gitana is KN, kuri lyg ir chemike, ir pati muilus verda sake, kad ji jau kita diena naudoja puode likusi muila -tiesiog ipila vandens, atskiedzia ir panaudoja grindu, ranku plovimui - a la skysta muila padaro

nu vel internete paskaitinejau, bet ir vel radau: nerafinuotus laikyti vesiai, geriausia saldytuve. as anksciau taip paskaicius, taip ir darydavau... g.gif
Tik apie avokado alieju radau, kad nelaikyti saldytuve drinks_cheers.gif Cia tai gera nauja dalyka suzinojau 4u.gif
Bet siaip apie avokado alieju dar radau: 'cloudy appearance' - tai susikristalizave trigliceridai, ir kad tai geras zenklas, parodantis, kad aliejus tikrai nerafinuotas.

del muilo, rasiau, kad kiekvienas elgias kaip tinkamas smile.gif tikiu, kad yra, kas naudoja muila jau kita diena. as tik parasiau savo nuomone 4u.gif jei tai karstuoju budu pagamintas muilas - pritariu. taciau jei tai saltuoju budu pagamintas muilas, jis dar kelias dienas po pagaminimo tures savyje nesureagavusio sarmo (vienas receptas daugiau, kitas maziau, bet to sarmo tikrai bus. o, anot teorijos, to sarmo bus dar 3-4 savaites). nuo tokio kiekio nenumirsi, zinoma, ir odos nenues. bet bent jau as tokios medziagos (net ir mazo kiekio) ant savo odos nenoriu (net ir ant savo baldu, grindu), tai ir kitiems nepatariu. bet cia tik, kaip rasiau, mano poziuris, patirtis.
(as irgi buvau si tu nekantriuju - isbandydavau muila jau pirma diena - nusiplaudavau rankas. mano ranku oda nera sausa ar jautri, bet sarma muile jausdavo ir jau atpazistu smile.gif)
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 13, 10:49)
Norėjau paklaust, gal kažkokį vadinama spray plaukams darot?

kaip tik galvoju kazka tokio pabandyti smile.gif parasysiu, kai isbandysiu.
merginos tai, skaiciau, purskia hidrolatais.

o gal zinot, koks ea turi detangling savybiu (mazina velimasi)? arba kokia medziaga naturaliuose kondicionieriuose atlieka detangling vaidmeni?

kolkas man visai patinka tu indisku zoleliu, aloe, glicerino kauke, kuria darausi. pakelia plaukus, mazina riebalavimasi, priduoda zvilgejimo, lyg ir stiprina.
bet gal dar truputi truputi kazko detangling reikia. tai galvojau apie 'spray' g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 13 vasario 2010 - 12:42
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 02 12, 17:52)
o man pelargoniju kvapas patinka, bet as ir neneigiu kad nervuota esu lotuliukas.gif

QUOTE(Satura @ 2010 02 12, 18:56)
bet pelargonijų EA yra išgaunamas ne iš mūsų kambarinių pelargonijų, tai vargu, ar problemų su nervais reiktų ieškoti  ax.gif Plius, Odora ir kalbėjo ne apie kambarines gėles, o apie EA  smile.gif
ta pati Laimė yra sakiusi, kad žmonės gali pelargonijas su rožėmis net supainioti, kalbant apie EA - nes neįgudusiai nosiai labai panašus kvapas smile.gif

QUOTE(Honey @ 2010 02 12, 19:09)
Mano isteriška kaimynė, kuri pilną laiptinę pelargonijomis apstačiusi yra puikus tokio tyrimo išvadų pavyzdys biggrin.gif

tiesa sakant, tai nereiskia, kad zmogus turi buti nervuotas ar isteriskas. Tai labiau reiskia, kad zmogus labai viska jautriai priima, ima i sirdi, pergyvena ir t.t., o is to kyla daugybe kitu sveikatos problemu ax.gif, isteriskumas, nervuotumas gali buti kaip pasekme

Asmeniskai man nera jokios skirtumo tarp palangines pelargonijos ir EA. As ir pati buvau, kai buvo duodami uostyti tie EA, kurie zmogams pasirode "roze", o man ne. Net uzmerktom akim, tikrai nesupainiociau siu dvieju kvapu
Toliau, tyrimai nebuvo atliekami LT, todel negalime teigti, kad ir kitose salyse auga tik tokios, kaip musu pelargojinos. Galu gale, esu parnesus mamai is Botanikos sodo pelargonija (grazus ziedai biggrin.gif ), kurios lot. pavadinimas kaip tu, is kuriu igaunamas EA - taip, kvapas nera toks "slykstus", bet kvapas vis tiek pelargoniskas ax.gif
Tai va ax.gif O tiketi tuo juk nebutina mirksiukas.gif

QUOTE(bituteba @ 2010 02 12, 23:11)
aaa, supratau smile.gif gerai, kad pasiklausiau  4u.gif
del saltalankio, neseniai gydziau itrukusius pirstus nuo sausumo su saltalankiu aliejum (is vaistines pirkau). tai jis toooks oranzinis. ilasinau i naktini krema, ir taip graziai paspalvino veida smile.gif
labai lauksiu to aprasymo apie morku kremuka smile.gif

tas is vaistines turbut skiestas su saulegrazu aliejum ax.gif, va KN -tai grynas su dievisku kvapu ir skoniu wub.gif -toks zymiai geriau "dazo", o ir jo gydomosios savybes stipresnes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 13, 13:37)
del muilo, rasiau, kad kiekvienas elgias kaip tinkamas smile.gif tikiu, kad yra, kas naudoja muila jau kita diena. as tik parasiau savo nuomone  4u.gif jei tai karstuoju budu pagamintas muilas - pritariu. taciau jei tai saltuoju budu pagamintas muilas, jis dar kelias dienas po pagaminimo tures savyje nesureagavusio sarmo (vienas receptas daugiau, kitas maziau, bet to sarmo tikrai bus. o, anot teorijos, to sarmo bus dar 3-4 savaites). nuo tokio kiekio nenumirsi, zinoma, ir odos nenues. bet bent jau as tokios medziagos (net ir mazo kiekio) ant savo odos nenoriu (net ir ant savo baldu, grindu), tai ir kitiems nepatariu. bet cia tik, kaip rasiau, mano poziuris, patirtis.
(as irgi buvau si tu nekantriuju - isbandydavau muila jau pirma diena - nusiplaudavau rankas. mano ranku oda nera sausa ar jautri, bet sarma muile jausdavo ir jau atpazistu smile.gif)

O pagal kokius požymius atpažįsti muile šarmą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 02 13, 11:49)
O pagal kokius požymius atpažįsti muile šarmą? ax.gif

net nelabai mokesiu paaiskinti smile.gif nu kaip chemikalai ant odos. oda sausina, siurkstina, tarsi sutraukia. o jei yra mazu zaizdeliu - labai stipriai griauzia..
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 13, 13:53)
net nelabai mokesiu paaiskinti smile.gif nu kaip chemikalai ant odos. oda sausina, siurkstina, tarsi sutraukia. o jei yra mazu zaizdeliu - labai stipriai griauzia..

Aišku 4u.gif
Turiu tokį kremo receptą ir norėjau paklausti koks hidrolatas ir EA labiausiai tiktų, kad kvapas išliktų toks šokoladinis? ax.gif
Šokoladinio kremo visam kūnui receptas:
Kakavos sviesto 1 valg.š. (20 g)
Nerafinuoto aliejaus (pasirinktinai) 2 arb.š. (10g)
Hidrolato (pasirinktinai) 1 desert.š. (15 ml)
Eterinių aliejų (pasirinktinai) 5 lašai.
Ir ar čia daugiau nieko nereikia, kad kremas nesugestų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 02 13, 12:02)
Aišku 4u.gif 
Turiu tokį kremo receptą ir norėjau paklausti koks hidrolatas ir EA labiausiai tiktų, kad kvapas išliktų toks šokoladinis? ax.gif
Šokoladinio kremo visam kūnui receptas:
Kakavos sviesto 1 valg.š. (20 g)
Nerafinuoto aliejaus (pasirinktinai) 2 arb.š. (10g)
Hidrolato (pasirinktinai) 1 desert.š. (15 ml)
Eterinių aliejų (pasirinktinai) 5 lašai.
Ir ar čia daugiau nieko nereikia, kad kremas nesugestų? unsure.gif

Reikia emulsiklio, kad aliejus su hidrolatu susijungtu.
Dar nepamaisytu ir vit E, GSE (sitas su klaustuku smile.gif), ar dar koks konservantas. Vis tik ir su nat konservantu kremas bus jautrus gedimui. (nekisti pirstu, laikyti saldytuve ir pan priemones galetu padeti).

sokolado kvapo stipraus nebus, bet kad jis sioks toks isliktu rinksi bekvapi bazini alieju. o is eteriniu su sokolado kvapu dera apelsinas, vanile, sandalmedis, meta..
Atsakyti
Emulsinio vasko truksta, kad suristu 4u.gif ir as konservavimui dedu Vit. E ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 13, 14:11)
Reikia emulsiklio, kad aliejus su hidrolatu susijungtu.
Dar nepamaisytu ir vit E, GSE (sitas su klaustuku smile.gif), ar dar koks konservantas. Vis tik ir su nat konservantu kremas bus jautrus gedimui. (nekisti pirstu, laikyti saldytuve ir pan priemones galetu padeti).

sokolado kvapo stipraus nebus, bet kad jis sioks toks isliktu rinksi bekvapi bazini alieju. o is eteriniu su sokolado kvapu dera apelsinas, vanile, sandalmedis, meta..

Kodel GSE su klaustuku? netinka jis kaip konservantas? unsure.gif
Atsakyti